Vauvan Lelujen pesu?

Tuli vähän huono äiti fiilis tai sellainen "apua olenko jättänyt jotain oleellista tekemättä olo" kun tuolla yhdessä ketjussa kirjoiteltiin lelujen pesusta.. Eli lyhyesti ja ytimekkäästi oletteko te pessyt leluja ennen vauvalle antamista?

21.12.2016
Vipe
Vipe

Ennen käyttöönottoa olen yleensä pehmolelut pyöräyttänyt koneessa ja muovileluja vähän märällä pyyhkinyt kemikaalien varalta. Jonkun verran noissa pehmosissa saatetaan käyttää samoja suoja-aineita kuin vaatteissakin. Mutta muuten en pese ellei ole oikeasti likainen tai flikalla suussa paljon sammasta.

27.2.2020
Badmom
Badmom
2-year-old toddler

Kuules, täällä on eräs mamma, jonka oma äiti aikoinaan piti vauvansa kaukana kengänpohjista, likaisista lattioista ja muusta saastaisesta. Huolellisuudesta plussaa, harva siihen pystyy. No mikä oli sitten lopputulos? Meikäläinen saa _joka_ ikisen_ flunssan ja pöpön, joka viilettää ilmakehässä. Olin siis se tenava, jolla oli aina puhtaat vaatteet, mutta samalla myös se, joka oli vähän väliä kotona kuumeessa ja flunssassa. Kaiken lisäksi olen altis saamaan bakteeriperäisiä tulehduksia. Not nice. Hysterisoin aluksi oman vauvani kanssa, kunnes muistin oman kohtaloni ja päätin antaa mennä. Nuolkoot ravintolassa syöttötuolin selkänojaa, maistelkoot kukkaruukuista multaa ja leikkikööt välillä pesemättömillä leluilla. Toivotaan parempaa kohtaloa hälle :D

20.2.2020
Nunada
Nunada

Mä tässä yks päivä kans mietin et nyt kun poika rupenut liikkumaan niin paljon ettei millään pysy matolla/viltillä mihin hänet laittaa, niin mitä ideaa on pestä leluja. Sit pitäis samalla desinfioida koko kämppä... Mä uskon enemmän siihen et vähän likaa on ihan hyväksi vastustuskyvylle. ☺

Alussa toki olin varovaisempi, voin kuvitella et mahdollisten seuraavien vauvojen kanssa en ole niin tarkka. 😃 Tutit ym steriloin.

26.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 11-month-old toddler

Ihana kuulla etten ole ainoa "likaisten" lelujen antaja 😅

Meillä kans tosi terveitä.. Esikoinen joka on kenkä friikki niin siitä lähtien kun lähti liikkeelle on leikkinyt kengilläkin,aina löytyi eteisestä kenkien luota,niin se ei ole kipeä oikeastaan ikinä vaikka sillä on kaiken huipuksi vastustuskykyä alentava lääkitys.. Eli sen vastustuskyky on rautaa..
Nyt varmaan tulee kipeäksi kun näin sanon 🙈

Ja on meilläkin ne mitkä erityisesti käsketään patsaan ennen käyttöön ottoa esim. Tutit ja purulelut putsattu ohjeiden mukaan..

26.12.2016
Vipe
Vipe

Tosi harvoja olen pessyt. Lähinnä sellaiset joissa kehoitus tehdä niin ennen käyttöä. Mä en muutoinkaan usko ylihygieenisyyteen ja siksi varmaan oltukin terveinä.

26.12.2016
Hiduli85
Hiduli85

Öö.. Mulle tuli just olo et "apua pitääks niitä leluja pestä / vahtia? 😐

En o pessyt just ku kirpparilelut jos niitäkään aina. 🤔

Meillä tuo pienempi tunkee kaiken suuhunsa muutenkin ni en jaksa ees vahtia syökö omaansa tai isomman neidin leluja..

Vielä nuo näyttää elossa olevan. 😀

Joskus saatan laittaa koneeseen semmosia oikeen nuhjaantuneita pehmoleluja, harvoin niitäkään.

Enkä kyl edes o älynnyt että pakastimen kautta käyttäsin mitään. Edes vauvana ollessa..

Ettäkai se minä sit se huono äiti oon.. 😶

21.12.2016
tennari
tennari

En ole pessyt. Paitsi jos nyt tyyliin tippunut maahan et on ihan silminnähtävin likainen.

Perhekahvilaan tosin otan oman lelun aina pojalle kun kaikki menee suuhun enkä halua et poika jyrsii samoja leluja kuin kaikki muut lapset.

Niin käytetyt lelut pesisin, mut me ollaan saatu tai ostettu kaikki uusina kun on eka lapsi.

21.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 11-month-old toddler

Jos käytettynä on meille tullut, niin mahdollisuuksien mukaan olen pessyt.

Uusia en ole pessyt enkä hysteerisesti seuraa jos pienin retuuttaa jotain isoveikan lelua. Kunhan eivät imeskele toistensa leluja. Karies-bakteerin leviämistä pienimmän suuhun yritän välttää mutta sekin lienee nyt menetetty kun kerkesi isänsä teekiposta lusikan tunkemaan suuhunsa.
Ja ikäerojen puolesta tuo samojen lelujen imeskely on jokseenkin epätodennäköistä.

21.12.2016
misukka
misukka

En ole pessyt.
Töissä joskus pienten ryhmässä on Dubloja pesty vuosia, vuosia sitten.

21.12.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä ei siis koskaan ole pesty mitään muita kuin kirpparilta ostetut lelut..
Isi ja pojat toi vauvallekin sellaisen pehmolelun suoraan kaupasta sairaalaan ja suoraa se meni sinne vauvan sänkyyn 😐

Sama kaikki lelut, ei ole tullut mieleen koskaan definsioida (ellei tosiaan ole ollut jotain kirpparilta ostettuja) näin myös poikien aikana ja hengissä ovat vielä.. Mutta tunsin silti piston sydämessäni että olenko ainoa äiti joka tollei altistaa lapsensa pöpöille jo heti vauvasta lähtien 😶

Joskus olen kyllä pakastimen kautta käyttänyt ne pehmot jotka vauvan sänkyyn päätyneet,mutta nytkin pojat kantoi sinne omiaan niin etten pysynyt edes perillä mitä kaikkea sieltä löytyy..

21.12.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...