miten saada kaikki ajoissa valmiiksi? 😐

huhhu.. 30+1 menossa.. tajusin että tulee kiire!! muutettiin siis tossa alle kuukaus takaperin ja meillä oli kylpyhuoneremontti joka valmistui lopullisesti eilen.. nyt siis 3 viikon pyykit ja tiskit hoitamatta 😐 remonttitavaroita on vielä tulevan vauvan huoneessa, tulevat tällä viikolla pois hakemaan.. -vauvan huoneen seinät pitäisi maalata -isältäni pitäisi vielä käydä mun vanha kehtokin hakemassa, mulle aikoinaan itse tehty 😍 -rintapumppu hommattava -tuttipulloja, tutteja, tuttinauhoja -nenäniistäjä -kantoreppu -vaippoja yms pientä -pinnasängyn patja -vauvan vaatteet pestävä... näitähän ei siis ole kuin 1 iso pahvilaatikko ja lihalaatikollinen ja yksimuovipussi ja äitiyspakkaus -vauvan lakanat peitto ja tyyny pestävä -hoitopöydän kaikki härpäkkeet omille paikoilleen jne.. -tutit, tuttipullot ja saadut lelut desinfioitava (riittääkö vedessä keittäminen?.. kuinka kauan??) mutta onneksi tehtiin kaikki suuret hankinnat ajoissa!! 🙈 mutta mitenköhän kerkee kaiken saada valmiiksi...

20.12.2016
Jeminapa
Jeminapa

Tuo meidän pienin on nyt 1v 9kk, ni silloin sain noi Ainun ja Pampersin boksit neuvolasta ekalla käyntikerralla vauvan kanssa.

Keskimmäinen on 5,5v ni sille sain Liberon synnäriltä ja Pampersin boksin neuvolasta.

Baby box oli kans pienimmän aikana ihan uus juttu. Kuulin koko laatikosta täällä palstailevilta.

22.12.2016
misukka
misukka

mä en kyllä saanu kun liberolaukun ja pampersilta sekä muumilta pari näytevaippaa erikseen pyydettynä. mistään muualta ei tullu kyllä mitään. tästä aikaa kohta kolme vuotta.liekkö käytännöt vaihdella paikkakunnittain, en tiedä.

22.12.2016
Tarvti87
Tarvti87

Liberolaukan saa kun rekisteröi raskauden tänne. Tulee lappu kotiin ja sillä saa noutaa sen K-kaupasta. Mut katso Jemina et oot päivittäny osoitteen tänne, mulla lappua ei näkynyt vaikka la läheni, kävi ilmi et olin unohtanu tänne päivittää osoitteen. Sain toki uuden lapun kun otin yhteyttä Libben asiakaspalveluun ja selitin tilanteen.

Babyboxi tilataan netistä ja haetaan Lastentarvikkeesta. Siinä oli jotain Pampersin ja Natusanin näytteitä, tuttia ja sukkia. Ilmeisesti boxin sisältö vähän vaihtelee.

Muumivaippoja pystyy kans tilaamaan näytteitä.

Me saatiin neuvolasta kassi missä sisältö osin sama kuin babyboxissa. Ainulta ei mitään.

Oli kyllä ihan hyvä kun sai noi näytteet, pysty kokeilee mitkä vaipat sopii parhaiten. Meidän jätkä oli niin rimpula et näytteet ja yhden paketin koon 1 vaippoja tais mennä. 😊

22.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Mä olen siis Liberoboksia hakenut k-kaupasta, Lindexiltä ja napannut matkaan synnäriltä. Tämän päivän toimintamallia en tiedä.

Tulipa mieleen vielä, että omasta pankistakin ollaan saatu parit tuttipullot ja isommalle vauvalle ruokalappu.

22.12.2016
misukka
misukka

Tuttipulloakaan ei tarvii ostaa, niitä tulee ilmaiseksi ovista ja ikkunoista.

On Baby boxia ja Liberolaatikkoa, Pampers-boksia ja Ainullakin joku omansa. Puolesta noista löytyy tuttipulloa ja Ainun laatikosta tuttikin. Sit on sukkaa ja bodya ja kuolalappua lopuissa.

Baby box pitää ite tilata, sen voi noutaa sit Lastentarvikkeesta (eikä siinä mun mielestä ollut mitään kovin oleellista), muut saat kun olet synnyttänyt. Ainun ja pampersin saat neuvolasta, Libbelaukun jaosta en tänä päivänä tiedä. Tuleeko se postissa vai miten?

22.12.2016
misukka
misukka

Rinuda ja huiskutin puhuu asiaa.

Leluja tosiaan tarvitaan vasta kun vauva on kuukauden- kahden ikäinen. Niillä ei tosiaankaan ole kiire.

Ihan akuuteimmat jutut teillä on lapsen huoneen maalaus, lapsen sänky ja yksi lakana siihen sänkyyn mutta sekin vasta ihan viikkoa ennen laskettua. Ehtii jo likaantua/pölyyntyä jos viikko tolkulla pidät sänkyä valmiiksi pedattuna.

Mulla on itelläni ollut vastasyntyneelle just yksi tuttipullo ja tutti kaiken varalta, pari korviketetraa kaapissa jos tarvitaan. Usein nekin on vanhentuneet sinne kaappiin. Koon 2 vaippoja. Ykköset on niin pieniä ettei niillä tee mitään kuin keskoset. Tai hyvin pienenä syntyneet. Meillä kaikki olleet dyntyessään 50-54cm pitkiä ja 3,3-4kiloisia. Nuorimmalle koon 1 vaipat ei olisi lähtökohtaisesti edes mahtuneet. Pienimmät vaatteetkin oli 56cm ja ne mahtui päälle ekat 2 viikkoa.

Siinä parissakin viikossa ehtii jo seuraavan koon vaatteet pestä kaappiin. Tai jos on niin pieni kuin Vipen pienin että 56cm vaatteet menee vielä 2kk iässä, niin on jo ruhtinaallisesti aikaa.

Ja sulla on laskettuun aikaan vielä ainakin 8 täyttä viikkoa, pahimmillaan vauva syntyy 2 viikkoa yliaikaisena. Siinä ajassa ehtii tehdä vaikka mitä.

3 viikon pyykitkään ei vie kuin pari kolme päivää, että saa kaikki puhtaaksi. Teitä on vain 2 aikuista taloudessa. Meillä kun 3 muksua niin koneellinen tai pari tulee päivässä. Talossa ole vaatteitakaan koko porukalle kuin viikoksi. Ei mahdu kaappeihin enempää.

Ja noita hankintoja kannattaa miettiä vasta kun vauva on syntynyt. Ottaa jostain vuokralle kantoreppua tai liinaa ja kokeilee, onko noi teidän juttu. Sitten vasta hankkii omaa jos tuntuu hyvältä ja toimivalta.

Mäkin hommasin kantoliinan (käytettynä) huutiksesta muutamalla eurolla vasta toisen synnyttyä. Muutamia kertoja olen käyttänyt mutta ei ne oikein ole meidän juttu. Ihan pienenä ovat hetken viihtyneet, mutta siinäpä se. Eikä tarvettakaan ole lopulta ollut juurikaan.

22.12.2016
misukka
misukka

Ensin aloitat lajittelun,kaikki lelut voit työntää johonkin syrjään,koska niillä ei kiire..ei vauva tarvitse niitä ensin.Sit käyt läpi vaatteet ja peset vaikka 62cm asti,muut odottamaan kasvua ja katsot samalla onko jotain vaatetta mitä tarvii😊Samalla pesuun harsot,petivaatteet yms..minä oon pakannu äitiyspakkaukseen ne mitä en tarvii ihan heti ja sieltä ottanut isompaa kun vauva kasvaa.Tee lista mitä tarviit ja yksi kerrallaan ostat pois.Mä oon ihan vedessä keittänyt yhden pullon ja tutin varulta ja lopulta tuttia ei oo kukaan huolinu ja pullokin ollut hyvin harvoin käytössä😊Eli 1asia kerrallaan hoidat niin kyllä se etenee😊

22.12.2016
huiskutin
huiskutin

Älä stressaa, ehdit kyllä. Ihmeen äkkiä ne pyykkikasat pienenee 😊 Me muutettiin isompaan kämppään kun mulla oli rv29, me ei tosin rempattu mitään, mut lastenhuone oli kyllä kuin mikäkin romuvarasto monta viikkoa. Hyvin mekin ehdittiin.

Tosta pesemisestä olikin jo toinen ketju. Eli jokainen tekee kuten parhaaksi näkee, mut en mä pessyt leluja, kaikki nyt on ollut uusia. Tutit ja tuttipullot steriloin vasta kun vauva oli jo kotona ja otettiin ne käyttöön. Tekstiilit pesen aina ennen käyttöönottoa, mut tärkeintähän on et on edes jotain puhdasta kun vauva tulee kotiin. No, kuten sanoin, ihmeen äkkiä suurenkin pyykkivuoren saa hoidettua.

Ja sit noista hankinnoista. Mä olin yli-innokas ja hankin ties mitä, onneksi sain lainata paljon myös kavereilta. Nyt kun vauva on melkein 6kk niin voin todeta et aika monet hankinnat oli turhia. Tutteja ja tuttipulloja poika ei huoli, niitä ei ois tarvinnut monta. Rintapumppu oli turha, kantoreppu samoin. Et tosiaan, jos maltat jättää jotkut hankinnat, ja katsot sit et tarviitko niitä todellakin, niin saattaa muutama lantti säästyä. 😊 Ja jos on mahdollisuus niin kannattaa lainata ja kokeilla ennen kuin ostaa omaa, just esim toi kantoreppu oli sellainen.

Tsemppiä sulle!

21.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Noissa Maxin ostoksissa oli aika paljon "normiostoksia", vauvan tuloon liittyviä oli osa. Äitini kirjoitti ostoslistat. 2 isoa kärryllistä tavaraa.

21.12.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä ei esikoiselle ollut edes sänkyä, kun menin sairaalaan. 4 yötä taisin olla.
Sänky ja hoitopöytä oli hankittu, kasattu, paikalleen laitettu, ja peti petattu.
Ja minä ajattelin että vauva syntyy laskettuna päivänä. Syntyi pari viikkoa ennen.
Espoon vanhaan Maxiin meni tonni (markkoja). Mun isä oli vaan kysynyt mun mieheltä, riittääkö rahat. Tuolta ei pinnasänkyä eikä hoitopöytää ostettu.

Eli aikaa sulla on hyvin, kun nyt aloitat.

21.12.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

kuulostaa vaa loputtomalta urakalta 😂😂 kai se tästä.. :Z

21.12.2016
Jeminapa
Jeminapa

Mulla vasta 12+6 mut ens kevät stressaa jo kun päästään vast kelien lämmittyä repimään keittiön lattia auki ja vetämään uudet vedet ja viemärit ja eristeet lattiaan. Ja arvatkaa kuka meidän taloudessa on se putkari... minäpä minä...

21.12.2016
Rapu1990
Rapu1990
1 year, 8-month-old toddler

Ai niin. Tuttien ja tuttipullojen osalta keittoaika 5 minuuttia. Muista vahtia ettei vahingossa unohdu hellalle ja sula kattilaan.

Leluja en tiedä, mitä olette saaneet mutta mä olen aika karusti heittänyt pesukoneeseen vaikka pesupussissa 60 asteen pesu. Elektroniikkaa ei tietty saa laittaa pesukoneeseen eikä ylipäätään kostealla pestä.

20.12.2016
misukka
misukka

Ei sulla ole edes kiire. Vedä henkeä ja tee itsellesi ostoslista. Suurimman osan saat yhdestä paikasta. Eli tutit, tuttinauhat, vaipat jne pikkutarpeet. Vauvan patjan voit tilata vaikka netistä, jyskistä esimerkiksi. Rintapumppu löytyy joko cittarista tai senkin saa netistä hankittua.

Mulla ollut Ainun käsikäyttöinen ja Aventin käsiversio. Avent vie Ainua ihan 6-0.. Sähköisiä en ole koskaan kaivannut enkä kokeillut.

Isäsi hoitaa sen kehdon. Ainoa juttu on vauvan huoneen maalaus. Se sun täytyy delegoida isännälle tai sukulaisille. Sun ei kannata maalihöyryissä hengailla. Ja päivän hommahan sekin on.

Sulla on kuitenkin viikkoja aikaa saada kaikki kuosiin. Moni aloittaa laittelut vasta äippäloman alettua.

Ihan rennosti vaan otat, etenkin kun kylppäri on lopultakin valmis 😊

20.12.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...