Ennen laskettus aikaa syntynyt

Meidän poikamme, nyt reilun 2kuukautta syntyi raskausviikolla 37+4, tuleeko hän niin sanotusti vähän jäljessä oppimisien ja muiden asioiden kanssa, kuin esimerkiksi vauvat jotka on lasketun ajan tai sen ylitse syntynyt? 😊

19.12.2016
pitkospulla
pitkospulla

Tuo istuminenkin on niin yksilöllistä. Meillä esikko punttasi itsensä sylissä istumaan jo 4kk iässä, lattialla vasta reilu puolivuotiaana. Käveli viikkoa vajaa vuosikkaana

Keskimmäinen nousi lattialla istumaan jo 5kk iässä, jätti ryöminnät ja konttailut välistä, kulki peppukiitoa melkein vuoden kunnes 1v 7kk iässä lähti kävelemään.

Pienin istui tukevasti vasta 8kk iässä mutta samassa iässä nousi tukia vasten ja 10kk iässä otti ensiaskeleensa. Vuosikkaana otti ekoja juoksuaskeleita.

19.12.2016
misukka
misukka

Jännä miten misukalla sattunu lasten synymäajat ja kehitys. 😊 Itse vertailin siihen et kaverin poika on melkein päivälleen samanikäinen mun pojan kanssa, mut syntynyt viikkoa ennen laskettua. Eli kolmisen viikkoa eroa lasketuissa ajoissa oli. Kuitenkin pojat ovat suht samalla tasolla kehityksessä, kaverin poika jopa hiukan edellä. Esim kaverin poika istuu jo syöttötuolissa kunnolla, mun poika ei.

Veikkaisin kans et sun vauvan pieni koko saattaa vaikuttaa kehityksen tahtiin enemmän kuin itse syntymäajankohta. Pieni koko kuitenkin varmaan osittain johtuu aikaisesta synnytyksestä. Mutta ei näistä voi aina tietää.

19.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Meillä 2 syntynyt 3-5 pv yliaikaisena ja yksi 4 päivää ennen laskettua.

Nämä myöhässä syntyneet ovat liikunnallisesti kehittyneempiä kuin aiemmin syntynyt. Samoin puhe on aikaisemmin syntyneellä auennut myöhemmin, vasta 3,5-vuotiaana alkoi puhua useamman sanan lauseita. Pienimmäinen alkaa nyt hakea sanoja, ikää pian 1v 10kk. Esikoinen puhui 1,5v jo kolmen sanan lauseita. Voihan toki kyse olla luonne-erostakin mutta hassusti on tuo yhteys.

Yleensä puhutaan, että keskosilla kehitys tulee jäljessä mutta teilläkin ihan juuri ja juuri täysaikainen.

Voi olla, että kehitys on hitaampaa. Mutta sen näkee sitten. Mitään dramaattista viivettä tuskin tulee olemaan.

Todella pieni teidän vauva on ollut syntyessään. Luulisin että tuo pienikokoisuus voi vaikuttaa enemmän kun ensin täytyy saada kasvu kohdilleen.

19.12.2016
misukka
misukka

Kiitos vastauksestasi. Juu näin olen myös käsittänyt, että rv37 eteenpäin vauva on täysiaikainen.
Olen myös ollut sitä mieltä, ettei noin pieni ero vaikuttaisi vauvan kehitykseen verrattuna myöhemmin syntyneiden kanssa.
Mutta voiko se vaikuttaa kun meidän poika oli hyvin pieni syntyessään, vain 46cm ja painoa vain hiukan päälle 2kiloa?😊

19.12.2016
pitkospulla
pitkospulla

En usko että noin pieni ero laskettuun aikaan vaikuttaa kehittymiseen. Vauvahan lasketaan täysaikaiseksi oliko se juuri rv37 lähtien.😊 Meidän poika syntyi melkein kaksi viikkoa lasketun jälkeen, mutta ei hän ole muita samanikäisiä edellä kehityksessä. Ja niitä yksilöllisiä eroja on kuitenkin paljon muutenkin.

19.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...