Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

2-3kuukautisen aktiviteetit

Miten viihdytätte ja mitä touhuatte 2-3kuukautisen vauvan kanssa kun hän on hereillä? Ja kauanko vauvanne jaksaa seurustella? 😊

19.12.2016
pitkospulla
pitkospulla
3 years, 5-month-old toddler

Pakko tähänkin vastata. Kun meidän poika oli vastasyntynyt niin mulla oli aika usein telkkari päällä et oli jotain katsottavaa kun imetin, tissitakiainen kun oli, ja torkahteli paljon sylissä. Mut vissiin just tossa iässä joskus kun huomas et poika näkee paremmin, niin alkoi myös telkka kiinnostaa. Mä mietin kans paljon sitä, et mitä kuvia lapsen päähän jää näkemästään, vaikka ei ymmärrä mitä näkee. Ja sit kun on niin paljon puhetta ruutukatselun haitallisuudesta muutenkin, joten nykyään meillä on tosi harvoin telkka auki kun poika on hereillä.

Meillä meni just niin ettei rintareppu tai kantoliina toiminut. Oli useampi erilainen lainassa, mut se ei vaan ollut meidän juttu. Poika ei muutenkaan viihdy kauheasti sylissä. Mut jos saa jostain lainaan niin kannattaa kokeilla, ovat sen verran hintavia et harmittaa jos on huti.

Ja nyrkistä vielä. Poika söi nyrkkiään aika pienestä pitäen, ehkä joku 1-2kk, ja vielä enemmän just siinä 3kk kiepeillä kun "löysi" kätensä. Ekat hampaat on tullu vasta nyt. Me tarjottiin leluja, aluks ne ei kiinnostanu, mut siinä 3kk jälkeen kun oppi paremmin tarttumaan niin nekin rupes kiinnostamaan. Ja kaikki menee suuhun. Kuten muutkin kirjoitti, vauva tutkii maailmaa suullaan.

29.12.2016
Rinuda
Rinuda
3 years, 8-month-old toddler

Tuo telkkarijuttu. Mä olen sen järkeillyt niin, että jos kerran aikuisiakin varoitellaan ruutujen sinivalon aiheuttamista unihäiriöistä, niin tuollainen pikkuvauva on vielä alttiimpi niille vaikutuksille. Eli sotkee herkemmin jo ennestään olematonta yön ja päivän hahmottamista. Lähinnä siis esim iltasella kun muuten hämärää jo, niin se telkkarin valo vaikeuttaa sitä päivän ja yön eron hahmottamista.

Toisaalta vauvan näkökyky on kehittymätön niin kuka tietää, miten tuollainen kirkas valo vaikuttaa silmien kehitykseen.

29.12.2016
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Ai niin ja rintarepusta..
Meillä ollut kovassa käytössä pyykkiä viedessä kun asutaan kerros talossa ja vien alas pyykkiä kuivuun niin vauvan otan mukana rintarepussa,kaikkien kohdalla tehnyt saman.. Ja sitten me kun käydään jäähallilla pelejä katsomassa niin siellä vauva rintarepussa, siinä usein nukkuu ja viihtyy hereillä ollessa ja mulla kaksi vapaata kättä muille lapsille.. Lisäksi reppu ollut käytössä retkillä jos käydään paikoissa minne ei rattailla pääse esim. Joku näkötorni tai pitkos puut yms. Sellaisissa tilanteissa repusta on hyötyä vielä isompienkin lasten kanssa..
Kotona en ole ihan hirveän paljon reppua käyttänyt.. Helpommaksi ja nopeammaksi itsekin kokenut kantaa vauvaa sylissä..
Toki tämäkin on ihan vauva ja äiti kohtaista.. Jos on vauva joka ei viihdy kertakaikkiaan yhtään muualla kuin sylissä niin reppu tai liina voikin olla kovassa käytössä.. Sekin ehkä pitää itse kokeilla ja katsoa,on nimittäin myös lapsia jotka ei viihdy repussa tai liinassa.. Myös se jakaa mielipiteitä kumpi parempi ja mikä malli ja merkki jne. Paras ois jos pääsis jossain kokeileen miltä tuntuu ja jos hankkii itselleen, niin suosin sellaista jota pystyy käyttään sitten isomman lapsenkin kanssa ettei jää siihen ihan vauva aikaan käyttöikä..

29.12.2016
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler

Itse en viihdyttäisi telkalla pientä ettei sieltä piirry mitään kauhukuvia lapselle kun ei noista pienistä tiedä miten ne minkäkin näkemänsä kokee..
Tai en mä tiedä onko se vaan jotain vouhotusta,mutta itse olen vaan kuullu ettei tekis hyvää vauvalle katsoa telkkaria.. Kaverin neuvola täti oli jopa sanonut ettei telkkari saisi olla päällä ollenkaan samassa huoneessa missä vauva on.. Mutta en tiedä kyllä perustelua sille.. Kyllähän meilläkin tuo tyttö väkisinkin välillä telkkaria katselee kun pötköttelee tossa ja pojat katsoo jotain lastenohjelmaa, mutta ainakaan aikuisten ohjelmia en näyttäysi.. Lapset on hyviä tulkitsemaan ilmeitä ja vauva voi ahdistua vaikkei ohjelmassa näytettäisikään mitään pelottavaa mutta vauva näkee pelokkaan tai surullisen tai vihaisen ilmeen näyttelijällä.. Mä ainakin huomaan että meillä lapset reagoi ohjelmissa näyttelijöiden ilmeisiin vaikkei itse ohjelmassa näytettäisikään mitään lapsille sopimatonta..
Mutta se tosiaan mun mielipide ja jos silti haluaa telkkaria käyttää viihdykkeenä /lapsenvahtina niin tekisin sen sitten jollain ihan pienten lasten piirretyillä..

Hampaista tosiaan.. Voi olla että on jo tulossa,monille tulee jo 3kk iässä,mutta voi olla ettei ole.. Lapset tosiaan aistii suullaan ja muutenkin jos imutarve on kova niin nyrkkikin maistuu.. Ja tosiaan niinkuin Misukka sanoi kohta menee kaikki sinne suuhun.. 😄

29.12.2016
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler

Hampaista on paha sanoa. Nyrkin syöminen kuuluu ihan siihen, että on löytänyt kätensä ja vauva tutkii kaikkea suullaan, koska suu ja kieli on tuossa vaiheessa vauvan herkin ja tärkein tuntoelin. Siksi siis ihan kaikki menee suuhun. Alkuun se nyrkki. Sittemmin lelut, rätit ja kaikki mahdollinen.

Mulla on kantoliina mutta aika vähälle käytölle jäänyt. Ei siis olla koettu omaksi juurikaan. Helpompi ollut kanniskella vauva käsivarrella kuin viritellä mihinkään kantohärpäkkeeseen. Tämmöinen on oma kokemus.

29.12.2016
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler

Kiitos vastauksista.
Meillä poitsu tykkää jonkin verran sitterissä köllötellä ja katsoa telkkaria. Välillä yritän myös leikkimatolle laittaa köllöttelemään ja katselemaan yläpuolella roikkuvia leluja, mutta siinä ei kovin kauaa viihdy.
Juttelen mitä töllöstä tulee ja mitä siellä tapahtuu ja hymyillään paljonkin.
Meillä unien kanssa niin, että välillä tunnin jaksaa hereillä olla ja sitten tulee väsy. Joskus saattaa valvoa vähän kauemminkin.
Illalla sitten taas otetaan pieniä torkkuja ja vähän itkeskellään ja poikaa saa kanniskella tunti tolkulla välillä että nukahtaa. Hyvin jos käy niin alkaa 23-24 aikoihin yöunille. Välillä taas menee jopa 02 asti. Nukkuu nelisen tuntia putkeen yöllä ja kun herää ja on syönyt, niin aika hyvin tunnin sisään nukahtaa uudelleen ja nukkuu 3-4 tuntia. Muutamana yönä heräillyt parin tunnin välein.
Vatsavaivainen hän vähän on, että josko se välillä herättelee ja estää saamasta kunnnon unia.
Nyrkkiään on ruvennut syömään. Mahtaako hampaita olla tuloillaan? Pitäisikö kokeilla purulelua?
Onko muilla ollut kantoreppua ja onko siitä ollut hyötyä? 😊

29.12.2016
pitkospulla
pitkospulla

Meillä toi hereillä olo aika vaihtelee vielä tosi paljon.. Korkeintaan sen 2-3 tuntia jaksaa olla hereillä kerrallaan, mutta yleensä ehkä noin tunnin tai reilu..

Meillä myös leikkimatto jonka kaarissa roikkuu erilaisia leluja ja sitterissä myös lelukaari.. Sitten meillä tyttö viihdyttää itseään katselemalla hymynaama kuvaa ja sellaista ruokaympyrä kuvaa joka myös neuvolasta saatu.. Ja meillä nuo isoveikat myös pitää huolta viihdytyksestä..
Meillä tyttö selvästi rakastaa lauluja ja loruja joten niitä olen hänelle nyt laulanut ja höpötelly.. Ja sitten ihan perus arkipuhetta,eli selitän mitä itse teen ja mitä pojat tekee jne. Ja paljon hymyilyä,siitä ainakin meillä on kaikki tykännyt..

Ja tosiaan kyllä sen sitten huomaa mistä kukakin lapsista tykkää,ei meillä esim. Pojat ole olleet yhtä hulluna lauluihin kuin tyttö..

Ja myös tosta hereillä olo ajasta.. Meillä esikoinen ja kuopus ollut kovia nukkumaan ensimmäiset kuukaudet kun taas keskimmäinen mennyt paljon pienemmillä unilla jo heti alkuunsa.. Eli se on yksilöllistä.. Ja meillä tosiaan tuntuu että on sellaisia päiviä että nukkuu melkein koko päivän ja sitten päiviä että valvoo enemmän..

Niin ja sitten mä olen lapsille alusta asti lukenut kirjoja.. Se on hyvä etenkin jos tuntuu ettei osaa luonnollisesti noita arkisia asioita höpötellä vauvalle..

19.12.2016
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler

Meillä on ollut leikkimatto lelukaarella. Siinä ovat tykänneet köllötellä.

Pienempien kanssa on pörrätty perhekahvilassa myös joten siellä riittää myös ihmeteltävää.

Kovin ihmeitä tuollainen 2-3kk ikäinen ei tarvitse. Yleensä äidin höpötykset ja seurustelu on riittävää.

19.12.2016
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...