2kk vauvan liikkuminen

Meidän vähän päälle 2 kuukautinen poika heiluttelee käsiään ja jalkojaan aivan järjettömän paljon. Onko se ihan normaalia? Meillä iltaisin on välillä itkukohtuksia vaikka vaippa olisi juuri vaihdettu ja juuri syötykin. Jonkin ajan päästä pojan nyrkit menee suuhun, yritän tarjota maitoa ja tuttia vuorotellen, mutta ei kelpaa. Hyssyttelen sylissä ja kun rauhoittuu, niin sitten kelpaa jompikumpi. Yliväsykin taitaa siinä myös ilmoilla olla. Onko muilla iltaitkuja ja mitä sitten teette että vauva rauhoittuisi ja olisi tyytyväinen? Millaisia päivä rytmejä ja rutiineja teillä on samanikäisten vauvojen kanssa?

17.12.2016
pitkospulla
pitkospulla

Kiitos vastauksista. Meillä myös auttaa tuo massu alaspäin kantaminen. Vatsavaivoja hänellä on niin semmoinen asento varmaan hyvä hänen olla. Luulenpa että meillä mennyt yliväsyneen puolelle iltaitkut ja sitten niihin vatsavaivoihin. No toivottavasti pian helpottaa.

Ollaan jokapäivä yritetty suht samanlaisesti tehdä syötöt, unet, vaipanvaihdot ja muut touhut. Mekään ei eletä kellon mukaan vaan ihan täysin vauvan tarpeiden mukaan :)

17.12.2016
pitkospulla
pitkospulla

Eksyin taas aiheesta 🙈
Mutta siis varmaan kokeilun kautta huomaat mikä on teidän vauvalle parasta.. Jos aikaisemmin nukkumaan meno ei auta niin huuto voikin olla että vauva ei ole vielä väsynyt ja kaipaa seuraa,jos taas aikaisemmin nukkumaan laitto auttaa niin kyse oli yliväsymyksestä..
Lisäksi mitä vanhemmaksi vauva tulee sen vaikeampi voi olla rauhoittua ja nukahtaa.. Meillä pojat ainakin pienenä kaivannut jonkun siihen lähelleen ja tyttö tuntuu olevan samaa sarjaa..

17.12.2016
Vipe
Vipe

Niin eli siis vauvan oloa helpottaaksemme kannoimme sylissä massullaan,se helpotti meidän poikaa.. Varmaan riippuu vauvastakin mikä auttaa..

Meillä vauvalla ei varsinaisia rutiineja ole,vaan sulautuu vanhempien lasten päivärytmiin 😅
Mutta kannattaa tosiaan vaikkei ihan tarkalleen kellolleen asioita tekisi,niin tehdä samassa järjestyksessä,niin vauva oppii tietämään mitä tehdään seuraavaksi.. Auttaa sitten myös vanhemmalla iällä..
Mutta meillä tosiaan menty vauvan tahtisesti eikä kellolla.. Ja myöhemmin sitten niin että kello on vain vähän suuntaa antava,mutta tehdään sen mukaan mitä on päiväohjelmassa ja miltä lapset vaikuttaa..
Musta tärkeämpää rutiineissa on ennemmin se että tietyt asiat tulee joka päivä ja tietyssä järjestyksessä,mutta kellon aika ei ole minuutilleen tarkka,koska meillä ainakin jonain iltana vauva on ihan valmis nukkumaan klo 9 ja joinain iltoina on vielä ihan pirteä ja seurustelun haluinen.. Tai sitten johtuu vaan siitä ettei olla tosiaan opetettu kulkee lapsia kellolla 😂
Ja hyvä niin koska kellojen siirrot ei ole ollut meille koskaan ongelma vaan lapset heti olleet uudessa ajassa kun tottuneet siihen että ruoka ja nukkuma ajat saattaa muulloinkin heittää tunnilla 😂

17.12.2016
Vipe
Vipe

Meillä oli esikoisella Iltahuuto kausi.. Meni mahakipujen piikkiin koska rauhoittui kun häntä kantoi sellaisessa vatsa asennossa sylissä.. Yleensä meni puolesta tunnista tuntiin ja sitten nukahti ja nukkui ihan hyvin.. Päivisin eikä öisin huutanut,vain aina illasta,joten en ole varma oliko mahakipua vai mitä.. Tarkkaa ikää en muista mutta varmaan aika hyvin siinä 2-3kk paikkeilla oli tätä.. Sitten se vain loppui en muista kauan kesti,mutta meni ohi ajallaan oli sitten mahakipua tai ei.. Saattoi olla myös jotain läheisyyden kaipuutakin tms.

17.12.2016
Vipe
Vipe

2kk ikäinen haluaa jo liikkua ja iltaisin yliväsymys helposti aiheuttaa noita raivareita. Vauvan vireystilaa ei ole kovinkaan helppoa tulkita joten suosiolla kannattaa kellosta katsoa, mihin aikaan edellisenä päivänä ruvettiin iltatouhuille ja kokeilla aloitella iltatouhuja vaikka 10 minuuttia aiemmin vaikkei vauva väsyneeltä vaikuttaisikaan juuri sillä hetkellä.

Onko teillä kylpy jo päivittäisenä rutiinina? Se on aika hyvä ja helppo vauvan väsyttäjä. Kylvyn jälkeen yökkäri päälle, iltamaidot nassuun ja nukkumaan. Kun tästä tulee rutiini, vauvakin tietää mitä seuraavaksi tapahtuu ja nukahtaminen iltaisin helpottuu.

17.12.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...