joululahjoja :o

eli mitä kaikkea sitä vois itse väsäillä joululahjaksi? iski niin huono rahatilanne että ei oo varaa ostella.. joten nyt kaikki diy ideat tänne!! 🙈

9.12.2016
Jeminapa
Jeminapa

tällä hetkellä ihan vaan villasukkia tulossa.. kummipojan äidille aattelin jos neulois merenneitopyrstö peiton tms mikä onkaan.. lisäksi parhaalle kaverille yritän tehdä itse unisiepparia virkkaamalla verkon sijasta pitsikuvion keskelle.. vinkkejä kaivataan vielä :)

12.12.2016
Jeminapa
Jeminapa

Itsetehdyt karkit, toffeet tms. Helppoja hwrkkuja eikä mene viimeisetkin rahat lahjoihin.

11.12.2016
charmetar
charmetar

Riippuu kuin askartelija/käsityöihminen olet että mitä materiaaleja löytyy kotoa valmiiksi. Sitä halvemmaks tietty tulee. Ite oon tehnyt (meillä on DIY aiheisia joululahjoja aikuisten kesken)

-kirjanmerkkejä (lapsesta valokuva esim. tytöstä otin sellaisen missä on spagaatissa, sit muovikelmulla päällystänyt ja sellaisella joustokuminauhalla kiinni, että saa kirjan sivujen ympäri). Työkavereille tein joskus origami-tyylisiä kirjanmerkkejä kun oli kiva vain taitella paperia :)
- pilttipurkin kannet spraymaalannut ja kiinnittänyt magneetin, sinne sisäpuolelle lasten kuva ja piirtoheitinkalvosta suoja päälle --》 jääkaappimagneetteja
- sinooperista heijastinnauhaa/tarraa ja rintaneuloja, vähän huopaa ja mielikuvitus rajana millaisia heijastimia voi tehdä. Esimerkkinä vaikka lapsen käsi tai jalka, suosikkiseuran logo tai pupu, leija, sulka jne.
- neulomalla/virkkaamalla erilaisia villasukkia (mm.converse-sukat), pipoja (costeau), kaulahuiveja
- mutsille tein patalappuja niin että toinen puoli oli virkattu paksulla langalla ja toinen oli kangasta, tuli siistimmän näköiset ja paksummat
- skräppämällä tehty vauvakirja johon saaja itse sai täydentää kuvat ja muistot, toimii tietysti muullakin kuin vauvakirja-idealla, kälylle tein lukupäiväkirjan samalla tyylillä
- itse tehtyjä joulu(kuusen)koristeita (esim jätskitikuista sai kivoja poroja, enkeleitä, kuusia)
- isovanhemmille olen ihan vaan kehystänyt lasten päiväkotiteoksista hienoimpia, vesiväritöitä tmv.
- lapset teki helmistä käsi-ja kaulakorut kummitädeille. (Jälleen Sinooperissa oli kivoja puunvärisiä eli tuli ihan käytettäviäkin eikä kaikissa sateenkaaren värissä olevia)
- kauratyyny (helppoja ohjeita netissa vaikkei ompelija oliskaan)
- kavereille ostin Ikean 0.5e peruskeittiöpyyhkeitä ja tuunasin ne tekstiilitusseilla

Noista kaikki on kohtuu halpoja jos on askartelutarvikkeita, kankaanpaloja, lankoja omasta takaa. Tietty jos joutuu kaikki tarvikkeet ostamaan niin hintaa tulee nopeasti.

Pinterestiä suosittelen ideoiden keruuseen :)

9.12.2016
Mummy83
Mummy83

Komppaan muita eli itse tehtyjä jouluherkkuja. Jokunen vuosi sitten tein kaverille hänen lapsen erityisruokavalioon sopivat keksit ja annoin reseptin mukaan, oli kuulemma mieluinen lahja. 😊

9.12.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Just meinasin ehdottaa samaa kuin PM. Jos on yhtään oiretta jauhopeukalon suuntaan, niin kuivakakkuja erilaisia, koristeltuja pipareita. Itse tehdyt konvehdit ja karamellit vaatii vähän finanssipuoltakin raaka-aineisiin.

Jostain huopakankaasta voisi askarrella vaikka pannulappuja. Mä itse laittaisin kahta eriväristä lomittain, niin että tulee shakkilautakuvio. Ja ulkoreunalle huoliteltu reuna.

9.12.2016
misukka
misukka

Säilyviä, syötäviä ruokalahjoja, ruokarajoitteet saajan mukaan huomioituina.

9.12.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...