Mirena kierukka

Mulla on ollut mirena kierukka 2,5 vuotta. En ole koskaan ollut raskaana, menkat ovat olleet säännölliset kierukan laitosta asti. Vuosi sitten kävin tarkastuttamassa, että onko kierukka paikoillaan kun oli ollut pari kuukautta putkeen veristä vuotoa. Onneksi oli paikoillaan. Silloin löydettiin myös kysta. Mutta nyt ongelma on se, etten tunne kierukan lyhyiksi leikattuja lankoja enää. Eilen ja toissapäivänä nipisteli oikean puoleista alavatsaa, alaselkää jomottaa ja limaista vuotoa tullut jo viikon ajan (välillä on sipaisu verisyyttä). Menkat alkoi viimeksi 22.11 ja pitäisi tulla taas siinä 21-22 päivä tätä kuuta. Poreilee myös alavatsassa (tälläkin hetkellä) Olen avopuolisoni kanssa yhdynnässä joka päivä, eli oliskohan kierukka pettänyt? Kun en ole ikinä tuntenut ees ovulaation oireita, niin ei kai nää niitäkään voi olla? A-P-U-A !

8.12.2016
susamau
susamau

Hyvä, että ottivat tosissaan tuon tilanteesi ja pääset ultrattavaksi. Harmi, että venyy ensi viikkoon mutta moneen muuhun paikkaan verrattuna pääset nopsaan.

Valkovuotohan puhdistaa eli jotain se siun elimistö yrittää saada aikaiseksi.

Mie pidän peukkuja, että selviää tuo homma.

28.12.2016
misukka
misukka

Eilen alkoi pienet menkkamaiset kivut alavatsassa, ja vuotona on ollut pari päivää runsas kellertävä vetinen valkovuoto.

Tänään soitin neuvolaan, selitin tilanteeni ja hän varasi neuvolan lääkärille ajan ensi viikon alkuun. Ultrausta odotellessa menee tämä viikko..... :)

Pelätään pahinta, toivotaan parasta !

28.12.2016
susamau
susamau

Onpas erikoisia oireita.

Minnuu ikävästi epäilyttää, että se kierukka on pois paikoiltaan ja on jotenkin vinksin vonksin siellä sisällä.

Se pitäis jollain ultralla tsekata ja ottaa pois jos näin on.

Kurjinta on, jos sie oot nyt raskautunu ja se kierukka sisällä aiheuttaa keskenmenon.

26.12.2016
misukka
misukka

Lämmin kiitos Misukka ja muut, kun jaksatte kertoa vinkkejä ja auttaa! :)

Eilen kun kävelin isossa kaupassa niin yhtäkkiä tuli kamala viiltävä kipu navan alapuolelle alavatsaan. Se vihlaisu kesti ehkä 5sekuntia ja tämän jälkeen tuli vähän veristä vuotoa. Nyt taas ei ole tullut mitään vuotoa.

26.12.2016
susamau
susamau

Minä sinuna oottelisin nyt sen 3-4 päivää ainakin ennen uutta testiä.

Mä olen tehnyt ihan rfsun liuskatestit. Ne toimii ihan riittävän hyvin.

Jos jollain superherkällä testillä saa sen plussan ni on isompi mahdollisuus bongata varhainen keskenmeno.

Mä en itse ole halunnut niitä saada kiinni. Mieluummin ne menkat sen muutaman päivän myöhässä ja testailee sitten vasta.

Kärsivällisyyttä siis. Kyllä sen muutaman päivän jaksaa odottaa.

24.12.2016
misukka
misukka

Niukka vuoto loppui. Kannattaako tehdä erimerkkinen testi, kun nyt 2 testiä on näyttänyt negaa? Esim joku herkempi testi? Kun eihän nuo vuodot menkoiltakaan vaikuttaneet.

Normaalisti mun menkat kestää 5-7 päivää, ja vuoto on runsasta. Silloin myös on menkkakipuja ja tekee kokoajan mieli syödä.

Nyt taas vuoto oli niin pientä, ettei edes siteeseen tullut verta ja vuoto kesti 3 päivää. Ei ollut kipuja, eikä oikein tee mieli syödä. Kuvottaa syöminen, jos ei ole oikeasti nälkä.

Olen avopuolisoni kanssa jutellut vauvasta, että jos semmoinen nyt olisi tuloillaan, niin olisi todellakin tervetullut :)

24.12.2016
susamau
susamau

Nyt tein testin, ja negaa näytti.. Eli ens viikolla uudestaan testin teko.

24.12.2016
susamau
susamau

Eikö se ehkäisyneuvolan täti ottanut mitään kantaa siihen, onko se kierukka ylipäätään vielä siellä päinkään. Siis liikkeelle on lähtenyt varmaan joo jos langat kateissa, mutta onko tippunut kokonaan kyydistä?

Tuommonen tuhruvuoto voi olla ihan vaan ärtymystä kopeloinnista.

Tee ihmeessä testi, ja jos nega ni sit viikon päästä uudestaan.

23.12.2016
misukka
misukka

Teen huomenna aamulla testin :)

23.12.2016
susamau
susamau

Eikö noi testit yleensä ole sellaisia et niitä voi tehdä siitä päivästä lähtien kun menkkojen kuuluis alkaa. Eli periaatteessa voit hyvin tehdä sen jo nyt. Vaikka hoitaja sanoi et viikon päästä, mut itse olisin varmaan tuossa tilanteessa niin malttamaton et tekisin sen jo nyt. Ja jos on nega mut kunnon menkkoja ei kuulu niin ensi viikolla sitten uudestaan.

23.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Noniin, nyt on käyty ehkäisyneuvolan tädillä tarkastuttamassa kierukka ja papa-koe otettiin myös (ke 21.12). Kierukan lankoja ei siis tuntunut kohdun suulla, ja hän sanoi vain että tee viikon päästä raskaustesti, jos menkat ei ala... Mulla nyt kuitenkin sinä päivänä alkoi todella olematon vuoto. Ei tuu siteeseen verta, mutta sitten pissillä ollessa/pyyhkiessä tulee vähän. Normaalisti menkkojen aikaan on runsas vuoto.

Milloin olisi hyvä tehdä testi? Tarkoitan, että pitääkö odottaa, että tää vuoto loppuu? Vai voiko tehdä esim huomenna tai ylihuomenna, vaikkei vuoto olisi loppunut?

23.12.2016
susamau
susamau

Maanantaina soittelen sinne uusiksi :)

9.12.2016
susamau
susamau

Laita kännykkään pari muistutusta (hätytystä) asiasta. Muistutus sitten vaikka 15 minuuttia ennen ajanvarausajan alkamista.

9.12.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä olisin tänään soittanut ehkäisyneuvolaan, nukuin ajanvarauksen ohi. Harmittaa suunnattomasti. Nyt on alkanut tulemaan tosi paksua valkovuotoa (mitä normaalisti tulee pari päivää ennen menkkoja), oikealla alavatsassa edelleen välillä nipistää.

9.12.2016
susamau
susamau

Mä suosittelen myös tarkistuskäyntiä. Laskennallisesti sulla on nyt just oviksen aika joten toi limaisuus voisi liittyä siihen mutta verivuoto taas ei.

8.12.2016
misukka
misukka

Käy lääkärillä tarkistuttamassa tilanne.
Oletteko toivoneet raskautta? Nyt tuo kierukka on ollut sulla puolet oletettavasta ehkäisytehoajasta eli 2 1/2 vuotta.
Jos taas toivotte, että ehkäisy jatkuu, niin poistattaisin kierukan ja vaihtaisin uuteen.

8.12.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...