Töihin paluu ja kerho lapselle

Ajattelin kysyä viisaimmilta ja tietävimmiltä :). Haluaisin hoitaa vielä poikaamme kotona, mutta tehdä vaikka parina päivänä viikossa töitä niin mietin, että onko päiväkotiin laittaminen ainoa vaihtoehto vai onko jotain kerhoja?

1.12.2016
Sarkinn2
Sarkinn2
39 weeks pregnant

Noissa hoitojutuissa on eroa, meillä kyllä saa siirtää niitä hoitopäiviä kuukaudesta toiseen, kolme kuukautta on se aika jolta ne tasataan. Meillä oli vuosi sitten lapsi sen 10 pv/kk ja esim. kun vaikka joulukuuss on pitkä loma niin oli marraskuuss vähän enemmän ja joulukuussa vähemmän.

Ite laskin että että miun ei tällä hetkellä kannata olla osa-aikasena töissä. Palkkatulot ois niin vähäiset että ei miulle käteen jäisi kuin työnilo. Nyt sitten puuhastelen 10 tuntia kuussa henkilökohtaisena avustajana ja pienin on kotihoidossa, toiseksi pienin on vaan eskarissa joten siitä ei maksuja kerry.

2.12.2016
riu
riu

Pääsääntöisesti kunnallisessa päivähoidossa olevasta lapsesta ei saa kotihoidontukea lainkaan. Mutta jos työn vuoksi lapsi on osittain päivähoidossa, voi saada osittaista hoitorahaa. Sen myöntöperusteita en hanskaa. Kannattaa lukea Kelan sivuilta. Siellä kerrotaan myös yksityisen hoidon tuesta jos haluat yksityiselle viedä.

Toi kunnallinen päivähoito on niin tuettua, että siksi ei samaan aikaan saa kotihoidontukea vaikka lapsi olisi vain osa-aikaisesti hoidossa.

Eli vain yhtä tukea perheelle kerrallaan.

Pääset siis laskemaan oikein kunnolla, että kannattaako mennä töihin. Täytyy huomioida töistä käteen jäävä nettotulo verojen jälkeen, kotihoidontuen menetys, matkakulut ja päivähoitomaksu. Siitä sitten laskien jääkö käteen enemmän jos menet pariksi päiväksi viikossa töihin.

Joku iltalkeikkahan ei vie kotihoidontukea jos lapsi on kotihoidossa. Tai vaikka lasta hoitaisi mummo tai siskon kaveri.

Mut silloin täytyy laskea hoitajalle maksettava palkka pois siitä kotihoidontuesta.

2.12.2016
misukka
misukka

Palkkatulot vaikuttaa kotihoidon tuen hoitolisään eikö niin vai onko siinä joku summa minkä yli ei saa mennä? Olenko ymmärtänyt oikein et jos lapsi kunnallisessa hoidossa ei saa kotihoidon tukea? Entä jos lapsi on yksityisessä hoitopaikassa saako silloin?

2.12.2016
Sarkinn2
Sarkinn2
39 weeks pregnant

Kannattaa tarkistaa millainen käytäntö omassa kunnassa on päivähoidon suhteen. Täällä päin päivähoito lasketaan viikkotuntimäärällä, mutta ymmärtääkseni ne tunnit saa olla miten vain viikon aikana. Ymmärtääkseni käytäntöjä miten hoitoajat lasketaan vaihtelevat kunnittain.

2.12.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 8-month-old toddler

Ajattelin et tekisin ens syksyyn kahta vuoroa viikossa ja palaisin sit kokoaikaisesti töihin :)

1.12.2016
Sarkinn2
Sarkinn2
39 weeks pregnant

Hyvä että voi olla tuollain 10 pv/kk menis hyvin töiden kans. Mul on siis kokoaikainen vakkarityö, mut haluisin kuitenkin vielä olla pojan kans kotona ja nähdä sen kehityksen kun eka lapsi. En vaan raaskis vielä laittaa vuoden iäkästä kokoaikaisesti tarhaan.

1.12.2016
Sarkinn2
Sarkinn2
39 weeks pregnant

Päivähoitomaksut määräytyy maksimihoitopäivien mukaan. Vaihtoehdot on 10 pv/kk, 15pv/kk ja täysi aika. Kukaan ei vaadi, että pitää olla tuo 10 pv hoidossa mutta sitä sovittua hoitoaikaa ei saa ylittää. Eli päivien siirto kuukaudelta toiselle ei onnistu siten, että joskus olisi 9pv ja toisena 11 pv.

Sairaspäivät kuluttaa hoitopäiviä, mutta muuten hoitopäiviä voi vaihdella kuukauden sisällä kun aamu klo 8 mennessä ilmoittaa muutoksesta.

Meillä viime vuonna keskimmäinen oli 10pv/kk hoidossa kun pienin oli ihan vauva. Nyt molemmat ovat 4h/pv kun mä yritän löytää töitä. Menivät päikkyyn koska mun oli tarkoitus palata töihin elokuussa mutta sanoinkin itseni irti. Ei ole vielä löytynyt uutta paikkaa mutta ei viitsi hoitopaikoistakaan luopua kun ne saa uudestaan vasta ensi syksyksi.

1.12.2016
misukka
misukka

Kiitos vastauksista! Onko mahdollista laittaa lapsi kaksi kertaa viikossa päiväkotiin et onko siinä joku tietty määrä mitä pitää olla viikossa päiväkodissa?

1.12.2016
Sarkinn2
Sarkinn2
39 weeks pregnant

Kerhot on yleensä 2-3 kertaa viikossa, 2-3 tuntia kerrallaan, eli ne ei ole päivähoitoa.
Sanoista en tässä kirjoitakaan, mutta kerhot on avointa varhaiskasvatusta.
Lapset on vakuutettu kerhon toiminta-ajaksi. Vastuukysymykset on kuitenkin hieman erilaiset päivähoidossa ja kerhotoiminnassa.

Tuo misukan mainitsema hoitaja kotona on oiva vaihtoehto. Täällä on kokemusta, ei minulla, mutta tarkoitan että Liberossa, kun toimii hoitajana kotona.

Vuoden ikäistä lasta ei oteta vielä mihinkään kerhoon, missä lapsi olisi ilman vanhempaansa tai hoitajaansa.
Lisäksi et voi tietää, mihin kerhoryhmään lapsesi saisit, joten mm. siitä syystä lapsen kerhossa oloon on hankala omaa työssäkäyntiä sovittaa.

1.12.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kerhot on yleensä pari-kolme tuntia kerrallaan. Ei niistä oikein päivähoidoksi ole.

Päivähoidon sijasta voit toki palkata kotiin hoitajan. Mutta siinäpä ne vaihtoehdot sitten alkaakin olla.

1.12.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...