yökuivaksi opettelu

Hei. Poika ois nyt 3v ja... 8kk. Alotettiin alkukesästä päiväkuivaksi opettelu, tai siis sillon jätettiin kerrasta vaan vaipat pois, sitä ennen oli aina sillon tällön harjoteltu potalla/pöntöllä käyntiä.. No nyt siis poika on täysin päiväkuiva, pystyy nukkuu päiväunetkin (mitä tosin ei nuku kuin jos nukahtaa autoon:D ) ilman vahinkoja. Osaa hienosti ilmottaa kun on pissahätä ja jaksaa hetken aikaa pidätellä (esim. parkkipaikalta sisälle). Menee myös hyvin oma-aloitteisesti vessaan . No mutta.. Mites nyt sitten te ootte tehneet yökuivaksi opettelun kanssa? Käytetään edelleen vaippaa, ja vaippa on aamuisin ihan täpötäynnä pissaa, joskus niin pahasti että valskaa sänkyyn.. Mistä kannattaisi lähtee liikkeelle, vai onko liian aikaista? Pitäiskö odotella, että vaippakin näyttäis olevan kuivempi aamuisin? Pojalla tulee jokatapauksessa yksi herätys yöllä kun hän siis siirtyy meidän väliin aina yöllä.. oon miettinyt et siinä ois sauma hänen käydä vessassa.. mutta riittäneeköhän se yksi kerta kun vaippa kerta ihan täysi aina... Ois ihanaa kun ei tarviis ostella enää isoja vaippoja kotiin.. kohta kuitenkin syntyy vauva ja hänen vaippoihin uppoo pieni omaisuus niin jos pääsis pojan vaipoista eroon joskus :D Ei oo mitään hätää tai kiirettää tokikaan.. en jaksa stressata asiaa kun pojallekin on ihan ok käyttää vaippaa yöllä ja tietää että päivällä sitä ei käytetä.. Muttttta siis lyhyesti: Missä iässä teillä on oltu yökuivia ja miten te harjoittelut olette toteuttaneet? :) Onko se raskasta heräilyineen ja pyykkeineen?

28.11.2016
Tii03
Tii03

Hyviä pointteja, joita olin itsekin ajatellut :)
Ehkä odotellaan vielä vauvan syntymä ja katsotaan miten arki lähtee rullaamaan. Keväällä viimeistään voisi alkaa enempi tosissaan yrittämään yökuivuutta ja juuri noin miten misukka kirjoittikin, että käytetään vessassa yöheräämisellä mutta pidetään vaippa :)

Ei nää yöunet tosiaan oo parhaimmasta päästä nyt ollutkaan loppuraskaudesta joten ehkä tosiaan vähän huono ajankohta aloitella mitään reenejä :)
Onhan toi päiväkuivuuskin jo iso juttu :)

30.11.2016
Tii03
Tii03

Meillä tyttö oli 2v 3kk kun innostui pottajutuista. Kaveri oli lainannu meillä ollessaan tytön pottaa ja kakannu sinne. Sitte alkoi potalla ravaaminen meilläki. Jätettiin yhtenä päivänä vaippa pois, sen laittamisesta oli huuettu jo jonkin aikaa. Vaikutti olevan suurin loukkaus ikinä se vaipan laittaminen. Aamupäivän aikana tyttö ehti käyä kuus kertaa potalla pissalla, joskus tuli joskus ei. Ite ilmoitti menevänsä potalle.

Käytettiin sitte kuukauen ajan öisin, ulkoillessa ja automatkoilla vaippaa, olihan lokakuu ja viileät ilmat. Pottajutussa seinällä oli lappu johon pottapissasta sai pienen tarran ja pottakakasta ison tarran. Ja jos vanhemmat ei muistanu niin kyllä tyttö muistutti tarrasta :)

Ihmeellisesti vaan yökuivuuskin tuli saman kuukauen aikana, ja marraskuussa viikonloppulomalla loppuikin vaipat eikä oo ostettu uusia. Illalla viimeisenä pitää muistuttaa pissalla käynnistä, ja vaikka herääkin yöllä siirtyäkseen meiän sänkyyn, ei onneksi oo vahinkoja sattunu. Tietenki tyttö juo normaalistikin aika vähän, joten pärjää hyvin yön yli käymättä vessassa.

Pottajuttua oli kesälläki jo yritetty, mutta aika ei ollu sopiva, huuettiin heti ku ilman vaippaa ois pitäny potalle istua. Jokainen omalla ajallaan oppii.

30.11.2016
risse_88
risse_88
2 years, 3-month-old toddler

Meillä yökuivuus on tullut samalla kuin päiväkuivuuskin. Esikko oli vain 1,5v kun päätti siirtyä kalsareihin. Keskimmäinen oli reilu 3v kun ajatus kuivasta vaipasta avautui.

Meillä yökuivuuteen auttoi rajattu juominen illalla, pissa ennen JA jälkeen suihkun josta suoraan nukkumaan. Keskimmäisellä kokeiltiin harkkahousuja mutta en ole ihan varma niihin tehosta.

Jos teillä kerran on se yksi herätys yöllä joka tapauksessa, sitä voisi hyötykäyttää tuossa kuivaksiopettelussa. Silti pitäisin vielä vaippaa siinä lisänä.

Ja vauvan tulo taloon voi joka tapauksessa aiheuttaa taantumista tuossa kuivuusasiassa. Nyt on siis vähän kehno hetki ruveta väkisin tuota asiaa ajamaan läpi.

28.11.2016
misukka
misukka

Mulle tytön 3v-neuvolassa sanottiin, että kun yövaippa alkaa olla kuiva, voi aloittaa yökuivaksi opettelun.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että lakanoiden jokapäiväinen peseminen käy työstä, vaikka lapsi ei tahallaan yöllä kastele.

28.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...