Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Huhtikuisia 2017

Näköjään on kadonnut se miun alottama edellinen ketju. Katsotaan, löytyiskö uusia huhtikuisia tänne lörpöttelemään.

27.11.2016
misukka
misukka
3-month-old baby

Toivotaan, ettei teillä vauvalla olisi allergioita.

Vai ryömintäyrityksiä 😊 Meillä jäbä kiskoo ja repii ja haroo käsillään kovasti, mutta mihinkään ei pääse. Koipia on alusta asti vetänyt masun alle mutta liikkeelle ei kovin hurjasti pääse kun nokka ja muukin etupää ottaa vastaan.

Liikkuu lähinnä kellotaulua ympäri ja kun aina kääntyy välillä kyljelleen, niin päätyy helposti puolisen metriä lähtöpaikastaan. Ja tuo kääntyily on nyt ihan jatkuvaa. Aina pitää tunkea itsensä mahdollisimman pieneen rakoon mahalleen. Sit huutelee apuja.

Hampaita on nyt sitten kaksi. Eilen illalla tunki toinen kirves näkyviin puolittain. Tälle aamua en ole vielä ehtinyt tilannetta tsekkaamaan, mutta eiköhän lie tullut jo täysin esiin.

Illalla pesin ekaa kertaa vauvan hampaat vedellä ja harjalla. Hurja kikatus 😁

22.7.2017
misukka
misukka
3-month-old baby

Bataatilla oon ajatellut myös itse aloittaa sitten joskus kiinteiden antamisen. Saas nähdä miten sitten reagoi ruokiin, esikoisella kun on tuota allergiaa, niin välillä miettii onko vauvalla myös. No, aika näyttää... tosin jälkikäteen mietittynä esikoinen reagoi tiettyihin ruokiin jo äidinmaidon kautta ennen kiinteitä, ja sellaista en ole vauvalla nyt huomannut.

Meillä on tullut vauvasta ihan mahdoton menijä, jos laittaa lattialle mahalleen niin heti pyrkii ryömimään. Eilen sai pari senttiä jopa hinattua itseään eteenpäin! Ei sentään vielä kunnolla ryömi eikä myöskään kääntyile. Mutta ajoissa tuntuu aloittavan liikkumisen. Meillä on lapset niin eri luonteisia, esikoinen lähti ryömimään vasta 8kk iässä ja käveleen 1v5kk iässä. vauvasta en ihmettele vaikka oppisi käveleen jo alle vuoden ikäisenä, niin vauhdikas neiti on!

21.7.2017
Taros
Taros

Mä ostin jo pienen bataatin odottelemaan inspistä ruveta tekemään sosetta. Katsotaan, odottelenko 4kk neuvolaan ja lääkäriin asti (ensi torstaina) vai aloitellaanko jo aiemmin. Ensi perjantaina tulee 4kk täyteen.

21.7.2017
misukka
misukka
3-month-old baby

Nyt on eka kirves läpi. Aamulla katselin, että ihan just tulee ja kun tämä päivä ajeltiin kotio, niin kirves on tullut ikenestä läpi. Toivottavasti tuo ymmärtää olla purematta minnuu sillä.

Tosin mitä aiemmin on hampaita meidän muksuille tullut, niin sitä paremmin ne on osanneet olla purematta tissistä. Esikolla tuli vasta vajaa 7kk iässä ja imetys tyssäsikin puremiseen. Kakkosella tuli ajoissa ja sen kanssa tissiteltiin 1v2kk ikään asti.

18.7.2017
misukka
misukka
3-month-old baby

Joo, vaikuttaisi eka hammas olevan ihan justsillään läpi. Tissi ollut jo nyt kovilla kun ikenillä jätystää. Ja purulelut on olleet kovassa käytössä.

Meillä on kiinteät aloiteltu viikkoa vaille 4kk - 4,5kk iässä kaikilla joten kohtsillään varmaan ruvetaan tällekin tarjoamaan.

Tuossa viime viikolla oli hetki kun oli kokoajan rinnalla, niin mietin josko antaisi mutta päätin kuitenkin jättää ainakin siihen, että ollaan kotona. Kovin hyvin tuo ei d-vitamiiniakaan lusikasta ota joten soseen työntäminen suuhun voi olla vielä työlästä kun sylkee kaiken ulos.

Katsellaan, kauanko pelkällä rintamaidolla selvitään.

17.7.2017
misukka
misukka
3-month-old baby

Hyvä kun vihdoin helpottaa, olipa teillä kyllä pitkään vatsa sekaisin rokotteesta. Ja hampaitako myös meinaa tulla, ite en ole vielä huomannu että meiän vauva hampaita tekis. Tosin nyrkki kyllä menee herkästi suuhun....

Koskas kukakin huhtikuinen meinaa aloitella kiinteiden antamista? Mä aloin esikoiselle antamaan kiinteitä jo ennen neljän kuukauden ikää, mut nyt vauvan kanssa en ajatellut vielä aloitella. Ehkä joskus siellä 5-6kk iässä sitten mietitään soseita ellei aiemmin tule selkeästi tarvetta aloitella....

17.7.2017
Taros
Taros

Ekat normaalit kakat! 🤗 Huh. Lopultakin. Eihän se masutauti kestänyt kuin 2,5 viikkoa.

Meillä saadaan nykyään raivareita lattian tasossa. Kokoajan pitäisi olla pystyssä ja nähdä paremmin ympärille.

16.7.2017
misukka
misukka
3-month-old baby

Meillä sit vissiin tehdään hammasta. Jäbä ollut ihan älyttömän kiukkuinen ja nyt isännys bongasi, että vasemman etuhampaan kohdalta on turvoksissa ja valkoinen pilkottaa. 🙈

12.7.2017
misukka
misukka
3-month-old baby

Mä en jostain syystä saanut eilen tätä Tarosin tekstiä näkyviin millään.

Kivasti teillä neiti kasvanut vaikka pikkuinen sirpukka onkin. Tai meillä jättijäbä 😁
Hyvä, että liinasta on apua. Ja teidän esikkokin kasvanut hienosti.

Kivasti juhlat menneet. Ihanaa kun esikko tykkäsi juhlistaan. 😊

Meillä, sormet ristiin, toivottavasti alkaa helpottaa tuo rota viimeinkin. Vieläkin tavaraa tulee paljon ja on vähän vihertävää mutta koostumus alkaa olla normaalimpaa. Miusta on tullut hermoheikko ton kakan kanssa. Aina kun kuuluu pruut, ni mulla syke nousee kattoon ja ajatuksissa pyörii, Eiih, kohta valuu taas kaikkialta ja vaatteet pesuun. On ollut järjetöntä vaatteidenpesurumbaa. Huoh.

Ihan sama ku mulla oli ihan uusi pösö vuonna 2003-2004 ja se piippasi vähän väliä milloin mistäkin viasta. Se oli jatkuvasti pajalla. Nyt alan olee melkein sinut sen kanssa, että autosta kuuluu joku piippaus eikä se aina tarkoita katastrofia. Vieläkin syke nousee, mutta pystyy rauhallisesti katsomaan, että mistä piippaa. Useimmiten kun nykyään varoittelee lämpötilasta, että voi olla liukas tie.

12.7.2017
misukka
misukka
3-month-old baby

Meillä oli tänään 3kk neuvola. Painoa oli tullu 600g lisää joten nyt painoa 5340g (syntyessä 3250). Pituutta oli tullu 4cm lisää, eli nyt pituutta 58,5cm (syntyessä 49cm). Aika kevyt neitonen, Misukan poikaankin verrattuna. Ja meillä kun esikoisen mittoja kattelin niin oli kilon painavampi tässä iässä. Rokotteita sai kans neuvolassa ja äsken jouduin antaa särkylääkettä kun oli niin levoton. Lääkkeen saatuaan rahottuikin heti nukkumaan.

Kantoliina on meillä kyllä ollu iso apu, lähes päivittäin ja useasti päivän aikana oon vauvan siihen laittanut kun rauhoittuu siihen tosi hyvin. Vauva on muutenkin ollu nyt rauhallisempi kun malttaa kantoliinassa nukkua paljon aiempaa paremmin eikä oo sitten niin kiukkuinen hereillä ollessaan.

Esikoisella oli kans tänään neuvola, hänellä nyt pituutta 86cm ja painoa 12,6kg. Olin tässä lisänny hänelle energian saantia muun muassa antamalla rasvattoman maidon tilalla kevyt maitoa. Hänellä kun laski paino pituuteen suhteutettuna. Nyt oli sitten paino tasaantunut. Esikoinen on käytännössä lähes viljattomalla dieetillä ollut koko elämänsä niin tarvii energiaa muualta. Mutta nyt tosiaan löytyi noin 9kk siedättämisen jälkeen vilja jota pystyy antaa ilmaan oireita. On sitten kolme viljaa joita voi antaa. Jospa syksymmällä aloittaisi uuden viljan siedätyksen... loppusyksystä on sitten allergialääkärin tapaaminen.

Meillä viikonlopun juhlat meni hyvin, sääkin oli tosi hyvä. Virallisemman nimiäisosuuden jälkeen saunottiin ja uitiin sekä vietettiin rennosti päivää niin oli kiva kun oli hyvä sää suosi. Meillä on esikoinen tosi kova saunomaan ja uimaan (kiipeää heti ylälauteelle ja on siellä usein pidempään kuin minä) niin oli hänelle mieluisat synttärit. :)

Ja kiva kun löytyy lisää huhtikuisia, tulkaahan kertomaan kuulumisianne! :)

11.7.2017
Taros
Taros

Pekkajamatti, kyllä vaan linjoilla taasen. Aktiivisempi olin n.8vuotta sitten kun esikoinen syntyi :D kiva kun muistit.. lapsia tosiaan siunaantunut 3kpl vuosien varrella.. kovin on hiljentynyt tämä libbe

8.7.2017
riisinen
riisinen

Eikös riisinen ole "vanha" nikki? Muistan nimittäin tuon nikin.
Kiva, nyt teitä on jo kolme suunnittelemassa tapaamista Nurmijärvelle.

8.7.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...