Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Huhtikuisia 2017

Näköjään on kadonnut se miun alottama edellinen ketju. Katsotaan, löytyiskö uusia huhtikuisia tänne lörpöttelemään.

27.11.2016
misukka
misukka
4-month-old baby

Onhan noi lasten kuulosuojaimet hyvä olla olemassa. Meillä on ne tosin olleet vähällä käytöllä, ja sen kerran kun niitä olisi tarvittu niin unohtuivat kotiin...

Mä ostin nyt vauvalle maissisosetta ja -velliä, aloitellaan niillä kiinteitä. Ollaan ensi viikolla paljon pois kotoa niin ajattelin että on helpompaa aloittaa kiinteitä valmiilla soseella. Sitten kun ollaan enemmän kotona niin keitän bataattisosetta pakkaseen.

Vadelmia tulee meillä omasta pihasta tänä vuonna hyvin, tällä viikolla oon jo noin 5litraa kerännyt ja toinen mokoma tulee varmaan vielä jos ehdin vaan keräämään. Mietin jos olisin tehny niistä sosetta pakkaseen, mutta taidan laittaa kokonaisena pakkaseen ja annan sieltä sitten kevättalvella. Vadelmasta kun on vaikea saada tarpeeksi sileetä tähän alkuvaiheeseen.... saman teen herukoille ja omenoille, meidän omenat on niin happamia että niistä ei saa hyvää sosetta vaikka sileetä niistä saisikin...

12.8.2017
Taros
Taros

Lapsillehan myydään oman koon Peltoreita.

10.8.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu, kyllä semmoiset pitää mennä hankkimaan, kun kyllä niitä varmasti tulevaisuudessa tulee tarvitsemaan :)

10.8.2017
OutiMi
OutiMi
3-month-old baby

Voi harmitus, ettei isimies tajunnut niitä kuulosuojaimia. Ei ne käyttämättä olisi jääneet vaikkei nyt olisi tarvinnutkaan. Meillä uutena vuotena pienet saa kuulosuojaimet korvilleen. On siinä sellainen rytke ja rätinä aina.

Mut ensi kerralla sitten kuulosuojainten kera.

10.8.2017
misukka
misukka
4-month-old baby

Kivasti kasvanut myös taroksen pikku neiti! :)

Varmasti ollut misukalla mukava päivä ja lapsilla ainakin puuhaa riittänyt :D
meillä kanssa tykätään jo seurata kovasti maailman menoa, oltiin käymässä romurallissa, mutta se reissu oli fiasko.. sanoin miehelle, että hankkii kuulosuojaimet mukaan.Hän oli sitä mieltä, että autoista ei tuu sen isompaa meteliä kuin normaali liikenteessä olevat autot... miten kävikään, autoista oli poistettu pakoputket ja meteli oli niin jäätävää, ettei siellä pystynyt oleen 😬 Harmitti pirusti, kun tyttö olisi sylissä viihtynyt ja katsellut menoa, mutta se ääni otti itseäkin korviin, niin en edes halua kuvitella mitä noin pienelle se oli... No ensi kerralla viisaampi 😎

9.8.2017
OutiMi
OutiMi
3-month-old baby

Juu, on tuo syömisen harjoittelu kivempaa nauraen kuin huutaen 😀

Hyvin Tarosin pippurineitikin kasvanut. Omaa tasaista linjaansa. 👍

Me käytiin tänään Puuhaparkissa ja vauveli ei kerta kaikkiaan raaskinut nukkua koko päivänä. Tuijotteli vaan kärryissä ja potki itseään ylös. 🙈 Ihan mahdoton otus.

Isommat pojat tykkäsi ihan hurjasti kun oli paljon tramppoja ja pomppulinnoja. 2v siellä pörräsi myös itsensä väsyksiin. Nukahti kotimatkalla autoon.

9.8.2017
misukka
misukka
4-month-old baby

Meillä oli tänään lääkärineuvola, painoa oli 5,9kg (+600g edelliseen käyntiin) ja pituutta 61cm (+2cm). Eli vauva kasvaa tasaisesti omaa vauhtia, siellä alakäyrillä mennään. Pieni ja pippurinen neiti siis täällä. :)

9.8.2017
Taros
Taros

Saa nähdä nyt sitten kauan menee meillä, ennenkuin kääntyy mahalleen, että voi siis kauemmin mennä kuin se viikko :D Juu, tuo imetys on kyllä sellainen puheenaihe, että välillä hämmästyttää kuinka jyrkkiä mielipiteitä voikaan olla.. Olen kanssa tyytyväinen, että korvikkeet on keksitty ja päättänyt olla stressaamatta. Pääasia tosiaan, että neiti saa tapreeksi ravintoa ja on tyytyväinen :)
juu kyllä jo odottelen, kun kolmen viikon päästä on seuraava neuvola, että mitä silloin mahtaa olla mitat :D
Heh, misukan vauvan kiinteiden syöminen kuulostaa hauskalta hetkeltä, mutta ehkä hyvä kuintenkin, että toisella on hauskaa eikä itke syömisen yhteydessä.. Kummipoitsun äiti kertoi, että heillä syömisen aloittaminen oli ihan tuskaa, että kuulemma huutoa tuli useampaa otteeseen eikä syömisestä tullut mitään. Toivon, että itsellä kävisi samoin kuin misukalla ja siitä tulisi positiivinen kokemus, vaikka ruoka ei välttämättä kurkusta alas heti menekkään :D

8.8.2017
OutiMi
OutiMi
3-month-old baby

Kiva kuulla myös OutiMi:n kuulumisia, hyvin on teillä tyttö kasvanut!:)

Toi on kyllä jännä miten imetys herättää ihmisissä niin kummallisia kommentteja. Meillä oli esikoinen vallan pullolapsi kun ei oppinut rinnalle. Lypsin hänelle sitten ensimmäiset kuukaudet maitoa pulloon. Nyt vauvan kanssa ei oma maito riitä, joten on saanut korviketta koko ajan lisäksi. Ja ihmisillä on riittänyt huolia ja ihmettelyä molemmista. Itse (miehen kanssa) olen sitä mieltä että pääasia että vauva kasvaa ja voi hyvin, eikä sillä ole väliä mitä maitoa ja miten sitä saa. Joten tsemppiä ruokailuihin!:)

8.8.2017
Taros
Taros

Tosi hienosti OutiMin tyty kasvanut! Vallan hätyyttelee meidän jäbää mitoillaan 😊
Harmi, ettei imetys sujunut. Useimmiten asia on just niin, että ahkeralla imetyksellä maitomäärä lisääntyy ja riittää vauvalle, mutta tämäkin niin yksilöllistä. Kaikilla kroppa ei vaan vastaa vauvan tarpeeseen ja onneksi on noi korvikkeet joita antaa että vaavi saa syödäkseen. Sehän se tärkeintä on.

Ne tiheän imun kaudet on kyllä sellaisia, että pahimmillaan voi mennä parikin päivää ihan vaan tissitellessä. Ei tarvii unelmoidakaan, että lähtisi neljän seinän sisältä mihinkään kun vauva on kokoajan rinnalla.

Teilläkin ahkera kääntyilijä. Meillä itseasiassa tänään kääntyi vatsalta selälleen ekaa kertaa. Toisinpäin on kääntynyt jo 1,5kk ja on kyllä ahkerasti harjoitellut näinkin päin kääntymistä.

Hienoa, että ne masuvaivat on helpottaneet ja teillä on nykyään tyytyväinen vauva.

Meidän pieni ei oikein honaa kiinteiden syömistä. Tosi vähän nielee sosetta. Pääasiassa ottaa suuhun minkä ottaa ja sylkee nauraen pihalle 😂

8.8.2017
misukka
misukka
4-month-old baby

Heissan! on kanssa vähän kirjoittaminen jäänyt, pari kertaa yritin kirjoittaa ja kauhean tarinan päätteeksi oon lähettämässä, niin kone jostain syystä tilttaa ja kaikki teksti katoaa (nyt fiksuna kopioin tekstin ennen lähetystä, että ei tarvi uudestaan kirjoittaa, jos niin taas käy) :DD

Kiva lukea teidän kuulumisia, me oltiin muutama viikko taaksepäin 3kk neuvolassa ja kauheasti kasvanut meiän tyttö, ei mikään keijukainen enää oo :D Pituus oli 62,5cm (4,5cm tullut lisää viime käyntiin), paino oli 7090g (1100g tullut lisää) :D käyrillä mentiin siinä kultaisella keskitiellä :)
Meillä kovasti opetellaan kääntymistä, mahalta selälleen on mennyt jo useampaa otteeseen, mutta ei toisin päin ihan vielä onnistu. Mutta tuntuu, että kyllä varmasti tässä viikkojen aikana sekin vielä onnistuu, kovasti ainakin yritystä on :))
Meillä on nukuttu jo monta yötä koko yön pätkiä, heränny itse katsomaan aina viiden jälkeen, että kaikki on varmasti kunnossa, neiti saattaa herätä vasta lähempänä kahdeksaa. Mutta nyt on kyllä pari yötä mennyt niin, että neiti herää 5-6 välillä syömään ja jatkaa sitten unia sinne kahdeksaan. Mutta olen kyllä ollut kiitollinen, että meillä on aina yöt nukkunut hyvin. Illalla nukahtaa nykyään 21.30-22.30 välissä.
Täällä kans päiväunet on todella vaihtelevia. Jos aamulenkillä nukahtaa vaunuhin, niin sitten kyllä nukkuu melkein aina sinne 10.30-11-30 asti. Sisällä nukkuessa päiväunet on 20min-1h pituisia. Vaunuissa siis nukkuisi pidempiä pätkiä, mutta sinne nukahtaminen ei aina ole helppoa, se on aikalailla fifty-fifty nukahtaako vai ei. Jos ei nukahda, niin usein sitten on kovaa huutoa eikä lenkistä tule mitään, muutaman kerran on viihtynyt hereillä vaunuissa :)
Mahavaivat sekä iltaitkut on helpottanut täällä noin kuukausi sitten. Ainut oli, kun sai sen rotaviruksen kakkosvaiheen, niin muutamien päivien päästä siitä tuli aikamoisia mahaväänteitä :/
Muutaman viikon päästä kanssa ajattelin aloittaa kokeilemaan kuinka bataatti maistuisi meidän neidille :) Neuvolasta sain hyvän vinkin hakea jääpalapusseja ja niihin tehdä, niin saa sopivan kokoisia annospaloja valmiiksi pakkaseen :)
Mutta on kyllä nykyään tyytyväisen oloinen lapsukainen, että itku tulee ainoastaan nälästä ja väsymyksestä. Mutta kova on syömään, että odotan kanssa miten kiinteiden aloitus vaikuttaa maidon määrään. Kyllä meinaan kanssa se 2h välein on annettava ruokaa, itselläni on jostain syystä maidon tulo loppunut oikeastaan kokonaa,(ei sitä oikein ikinä tuntunut tulevan tarpeeksi),joten korvikkeilla pääsääntöisesti meillä mennään. Jotenkin itselle tuo imetys ollut todella turhauttavaa aikaa, kun ensin sen kolme viikkoa meni, että tyttö oppi siihen ja sitten kun oppi ja kaikki tuntui menevän hyvin, niin ei pitkä aika mennyt, kun neiti alkoi vaatia sen verran isompia määriä kerralla, että ei enää riittänyt (ja jotenkin todella ahdistavaa, kun ympärillä muutama tuttava hoki minulle, kuinka sitä maitoa tulee, kun ahkerasti imettää, mutta kun ei tullut vaikka olisi puoli päivää ollut pelkällä rinnalla enkä olisi liikkunut sohvalta mihinkään). Jos joskus päätetään hankkia toinen, niin toivon silloin imettämisen olevan helpompaa eikä niin ahdistava kokemus mitä nyt ollut. Siksi kovasti jo odotankin kiinteiden aloitusta, kun se maidon määrä on todella paljon mitä menee nyt..

8.8.2017
OutiMi
OutiMi
3-month-old baby

En vielä. Mä otan rauhaksiin, noin viikko yhtä makua ja sitten seuraavaa. Seuraavaksi suunnittelin porkkanaa.

7.8.2017
misukka
misukka
4-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...