Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Huhtikuisia 2017

Näköjään on kadonnut se miun alottama edellinen ketju. Katsotaan, löytyiskö uusia huhtikuisia tänne lörpöttelemään.

27.11.2016
misukka
misukka
17-month-old baby

Meillä esikko taisi olla kahden vanha, kun siirtyi jatkettavaan. Eli kun rupesi tarvitsemaan yöllä pisulla käynnin ja osasi hoitaa sen itse, niin vaihdettiin sänkyyn josta pääsee itse pois.

Kakkonen oli varmaan samoihin ikiin asti pinniksessä.
Kolmonen siirtyi kans just ennen 2v synttäreitä pois pinniksestä. 5 viikkoa ehti olla sänky tyhjänä kun tuli uusi asukas. Eikä tämän viimisenkään kanssa ole kiirettä vaihtaa.

Mä en itse asiassa ole edes mitannut, mahtuuko meidän makuriin jatkettava. Pinnis mahtuu juuri ja juuri seinän ja sängyn väliin.

Tarttis kolmoselle ryhtyä rakentelee tohon meitin kolmikerrosratkaisuun alinta paikkaa jos jatkettava siirtyy pienimmälle. Nythän kolmonen on poikittain ja osin kahden isomman alla jatkettavassa sängyssään.

Onneksi nää meidän jäbät ei ole oppineet kiipeämään pois pinniksestä. Olisi voinut tulla aiemmin kiirus vaihtaa sänkyä jos tulisivat reunan yli omin voimin.

Ihanaa papatusta OutiMin typyllä. Meillä on nyt kaikki puhe taantunut sellaiseksi tättää tättää jutusteluksi. Jalat vie voiton puheesta.

1.9.2018
misukka
misukka
17-month-old baby

Oon tässä alkanut pohdiskeleen, että missä vaiheessa siirrytään pinnasängystä pois? 🤔 mietin, kun meillä ei siis vielä osata kävellä ilman tukea, mutta osaa nousta/laskeutua rappusissa nätisti. Meillä on tuohon pinnasänkyyn, että saa toisen laidan pois ja siihen tulee joku pieni kaide eteen, että varmaan sillä kannattaa aloittaa? Mutta mietin sitä, että kuinkahan siellä sängyssä pysytään, kun on tosi kova pyöriin ja aina nukkuu eripäin, kun käy katsomassa 🙈😀 että tuleekohan vielä ryminällä sieltä alas. Ja en yhtää osaa ajatella kuinka sitten jää sinne, kun tosiaan meillä ei erityisemmin nukuteta, senkun laskee sänkyyn ja hetken neiti pyörii siellä ja sitten nukahtaa. Mutta mietin vielä sitäkin, että jos hänellä onkin mahdollisuus tulla pois sieltä, niin tuleeko jatkuvasti pois sängystä 🙊

27.8.2018
OutiMi
OutiMi
17-month-old baby

Voi jestas Misukan poikaa 😃🙈 on kyllä varmasti paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita 😀 Hienoa, että pottailut sujuu hyvin ja että teidän 3,5v on noinkin nopeasti hoksannut asian! 😊
Meillä on nyt pari kertaa tehnyt myös kakat pottaan, mutta sen jälkeen ei ole sen suhteen tuloksia syntynyt. Pissat tekee vaihtelemalla menestyksellä. Eilen en esim. Saanut kertaakaan tuloksia pottaa, mutta tänään hoidossa oli jopa kolme kertaa tehnyt pissat. Itse myös parhaimpina päivinä olen saanut kolme kertaa päivässä tuloksia aikaisiksi 👍🏻

Meillä ei vieläkään kiipeillä mihinkään, tukien varassa kävelee kyllä, toivottavasti rohkenisi kävelemään ilman tukea ennen neuvolaa 🙊 rappusissa tykkää edelleen kontata ylös ja alas, todella varovasti kuitenkin liikkuu niissä.
Jännitin suotta tätäkin hoitopäivää, mies kantoi nukkuvana autoon ja heräsi siinä sitten ja hoidossa olleessaan oli virtaa täynnä. Ei nukkunut kuin parin tunnin päikkärit, mutta silti jaksoi illan hienosti kotona. Tosin käytiin kaupassa ja vähän asioilla, niin oli taas ihmeteltävää. Nukahti kyllä nopeasti, ennen kahdeksaa jo unella! 😊 Meidän neiti on kuulemma ihastunut hoidossa olevaan 3,5v tyttöön, että kun herää päikkäreiltä ja näkee tämän tytön, niin päästää oikein riemun kiljahduksia 😍 ja kuulemma pihalla seuraa tyttöä missä hän leikkii, niin haluaa mukaan 😊Nyt onkin monta vapaata, kun keskiviikkona sitten seuraavan kerran hoitoon :) kova on kyllä höpöttelee, vaikka ei puolista sanoista mitään selvää saa ( taitaa tulla äitiinsä, joka myös puhuu paljon 😂) mutta kyllä sanoja sieltä täältä ymmärrän ja tuntuu ymmärtävän aika hyvin mitä hänelle sanon 😍

23.8.2018
OutiMi
OutiMi
17-month-old baby

Ihana lukea teidän kuulumisia ❤️ OutiMin typyllä hienosti lähtenyt päivähoito käyntiin ja Tarosin typy kävelee 👍

Törkeästi kyllä OutiMin kaverin lapsesta puhuttu. Ei tuon ikäiset ole lihavia. Koskaan. Kunhan liikkeelle lähtee, niin kaikilla kyllä tasoittuu.

Meidän pieni nousi tänään omin nokin suhteellisen korkeaan liukumäkeen ja tuli sieltä omin nokin alaskin. Oli niin polleeta poikaa...
Kaikki kulmahampaat on ikenestä läpi. Alhaalla vasta piikin kärjet, mutta läpi kuitenkin.
Jäpikäs kiileilee jo vähän liiankin sujuvasti kaikkialle. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun sen joutuu käskyttämään tyyliin ruokapöydältä alas tai noukkimaan sohvan selkänojan päältä keikkumasta.

3,5v ilmoittelee jo kakkahädän ja tekee kakat pönttöön. Vaippakin on suhteellisen usein kuiva, muttei koskaan koko päivää. Kait se ajastaan. Pieninkin teki tänään päikkyjen jälkeen kakan pottaan. Taisi olla vielä vahinko-osuma muttei kyllä yhtään haittaa jos sekin rupeisi tekemään pottaan tarpeensa.

Äippä taitaa täällä olka itse syömisen jarru. Ei ole tullut ajateltua, että miun vauva on jo oikeasti niin iso, että sen pitäisi oikeastaan osata syödä itse. Mä olen vaan syöttänyt sitä tottumuksesta. Nyt oon yrittänyt tarjoilla sormiruokana niin paljon kuin mahdollista. Ei tosin aina maistu.

22.8.2018
misukka
misukka
17-month-old baby

Meillkuukausiä ei ole vielä ollut tässä kuin neljä hoitopäivää yhteensä. Mies on ollut vielä lomalla ja itsellä on aika paljon viikkovapaita 😊 Katselin työvuoroja ja ei onneksi ole viikossa kuin 2-3 hoitopäivää tytöllä😊 Hoidossa on mennyt kaikki vähän pelottavan hyvin, nukkunut 3h päikkäreitä 🙈 Vielä ei ole itkien jäänyt hoitoon, päinvastoin vilkuttaa iloisesti, kun lähden. Torstaina on ensimmäinen kerta, kun joudutaan aikasin viemään, kun molemmat menee aamuun töihin. Se jännittää kovasti, koska edelleen 8-9 aikoihin meillä on herätty.. Saas nähdä millainen ilta sitten on tiedossa🙄 Noiden neljän hoitopäivän jälkeen on havaittavissa pientä kiukuttelua ja herkästi loukkaantuu kotona, mutta ei sen suurempaa. Saas nähdä miten huomenna hoidossa nukkuu, kun nyt viimeiset kolme päivää on ollut huonoa päikkäreiden suhteen ja tänään illalla meni yli puoli tuntia ennenku nukahti 🙄🙄(normaalisti nukahtaa 5min. Sisään sänkyyn laittamisen jälkeen). En tiedä olisko viimein kulmahampaat tulossa 🙄🙄 Jotenkin alkanut taas jännittämään tuo puolitoista vuotis neuvola, vaikka siihen onkin yli kuukausi aikaan. Kaverini oli juuri käynyt siellä ja hänen lastaan oli lihavaksi 😳 ja lapsi on reilusti pienempi kuin meillä ja ei tosiaan mitään ylimääräistä ole sekä ollut painoseurannassa, kun ollut aina niin pieni 🤔 niin hirvittää mitähän mahtaa meille sitten sanoa.... mutta jos jotain noin törkeää sanoa, niin varmana sanon kyllä takaisin! Hän ei muistanut sen neuvolatädin nimeä ja meillä on taas joku uusi siellä, niin toivon ettei sama vaan ole 🙄🙄

21.8.2018
OutiMi
OutiMi
17-month-old baby

Misukalla riittää vauhtia siellä!:) meillä on 3v jo ilman vaippaa päivät, yötäkin pärjäisi ilman vaippaa mut poika itse haluaa vaipan ja usein tekee siihen aamulla pienen pissan, vaikka yön olisikin kuiva. Täytyy nyt syksyn tullen ottaa vaippa pois, kesällä oltiin paljon reissussa niin en oo vielä viittiny ottaa sit vaippaa kokonaan pois.

Meillä on neiti lähteny vihdoin kävelemään. Noin kuukauden on kävelly ja nyt jo juoksee. Kun kysyy minne juoksee niin vastaa: "kalkuun", eli karkuun mennään jo lujaa.... ja nyt heiluttaa peppua ja sanoo "tanttii!" (eli tanssii). On hauska seurata kuinka paljon puhetta (ja liikkumista) on tullut lisää. :)

Ruokailuissa meillä on sekä syöttäjällä että neidillä lusikka/ haarukka, jotkut ruoat syö jo täysin itse mut suurin osa täytyy syöttää. Neiti osaa kyllä itse suht hyvin käyttää niin haarukkaa kuin lusikkaa jo. Juomat juo nokkamukista ja nyt helteillä annoin paljon myös tuttipullosta jotta saa tarpeeksi nesteitä.

Onko Outilla alkanu työt jo? Miten on hoidon aloitus mennyt?

12.8.2018
Taros
Taros

Kiva oli lukea myös Misukan kuulumisia :) teidän poika kyllä osaa jo vaikka mitä 👍🏻😊
Tuo pottailu on kyllä hyvä motivointi kolmivuotiaalle, toivottavasti pian oppii kuivaksi 😊
Meillä on nyt alettu kävelemään tukien varassa, tykkää työntää omia vaunuja ja taaperokärryään. Sohvalle ei vielä kiipeä, vaikka kävelee edes takaisin sohvan reunoja pitkin. Rappuset on nyt tullut mielenkiintoiseksi, haluaisi kokoajan niihin mennä ja kauhea huuto, kun portti on kiinni. Ylös nousee rappusia nätisti, mutta laskeutuminen on vielä tosi epävarmaa, vaikka on jo hoksannut, että peruuttaen pitää tulla alas. 🙈
Mites teillä syöminen sujuu? Syökö jo itse? Meillä vielä opetellaan sitä ja usein tyttö heittää ruoat lusikasta ja alkaa syömään sitä toista päätä 😂 silloin onnistuu hyvin, kun laitan lusikan käteen, niin ohjaa kyllä sen suuhun, mutta ei itse kyllä osaa siihen ruokaa ottaa. Mukista osaa juoda ilman nokkaa. Vierailla ollessa käytetään kyllä nokkamukia vielä, kun sitä maitoa lentelee välillä huolella, kun neiti päättää alkaa ravistelee/kääntelee mukia.

8.8.2018
OutiMi
OutiMi
17-month-old baby

OutiMille tsemppiä töiden aloitukseen ja typylle hoidon alkuun. Kiva kun läheiselle saa hoitoon.

19.7.2018
misukka
misukka
17-month-old baby

Heippa pitkästä aikaa!
Taroksen tyttö päätti sit ruveta puhumaan ensin. Ja OutiMin typy kokeilee kaiken oraalisesti niinkuin meilläkin. Ihan kaikki menee suuhun. Purra jykertää huonekalutkin.

Meillä on nyt kulmahampaat lopultakin tulossa läpi. Yksi on jo, toinen tulossa ja 2 on vielä jemmassa. Muuten kalusto onkin kasassa ollut jo hyvän aikaa.

Meillä juistaan, potkitaan palloa, kiivetään kaikkialle ja sukelletaan alas milloin mitenkin päin.

Omaa tahtoa on riittämiin ja sen sekä näkee että kuulee 😂 Hyvin usein nähty näky on, että jäbä painaa varovasti pään lattiaan, otsa varpaiden tuntumaan ja mököttää siinä. Ekat kerrat löi pään lujaa mut oppi heti et se sattuu. Joten möksähdyksen näkee hyvin kun varovasti asettelee päänsä.

Toisinaan sit huutaa ku palosireeni jos ei saa tahtoaan läpi.

Hauska heppu kaikkinensa, paitsi kun joutuu jotain neljättäsataa kertaa hakee tyypin pois kielletystä paikasta.

Puhetta on hirveästi mutta pääsääntösesti se on sellasta toitoitotoi-tyyppistä. Joo tulee selkeästi. 😁 On joitakin muitakin sanoja jotka joskus tulee selkeämmin kuin toisinaan. Riippuen välillä jäbän motivaatiosta tulla ymmärretyksi.

Pottaillaan kyllä. Tosin tyyppi tuppaa ottamaan sieltä hatkat aika usein. Välillä saafaan saalista toisinaan ei.
Mut meidän 3 vee on ruvennu ilmottaa pussa ja kakkahädästä 👍 Hän intoutu lopulta kun kehuin tota pienintä siitä et sain sen potalle istumaan ja tuli pisukin. Eli pieni kateus siitä et pikkuveikkaa kehuttiin, iski 😂 Mikään suora motivointi ei olekaan häneen toiminut.

19.7.2018
misukka
misukka
17-month-old baby

Kiva kuulla Taroksen kuulumisia :)
Kerhohan tai vastaava kuulostaa hyvältä sitten syksyllä teidän poitsulle, kun onhan se hyvä kyllä päästä vähän myös ikäisten kanssa touhuamaan ja varmasti mukavaa vaihtelua päivään päästä erilaiseen ympäristöön, ettei aina sitä koti-puisto akselilla olla. Vaikka tosin puistoista varmasti löytyy kanssa seuraa mukavasti 😊
Itseä nauratti viime sunnuntaina, kun lähdin puistossa käymään, niin taisi olla joku isien tapaaminen siellä, kun pelkkiä isiä puistossa, jotenkin aika harvinainen näky 😅😅
Meillä kanssa omaa tahtoa tuntuu jo löytyvän 😅 ja jos sanon ”ei saa”, niin katsoo ilkikurisesti ja nauraen sitten varmasti tekee kaikkea kiellettyä.
Meillä ei ainakaan vielä osaa yhdistää pottaa vessahätään. Ettei kyllä mitenkää ilmaise, jos hätä on. Aamuisin/päiväunien jälkeen tekee pääsääntöisesti pissat pottaan. Muutamia kertoja on myös tehnyt ennen päiväunia. Mutta jotenkin päivällä on tosi hankala miettiä mihin aikaan laittaisin istumaan potalle, että tuloksia syntyisi🤔 kakkaan ei ole suostunut pottaa. Muutamia kertoja huomannut, että alkaa oleen hätä ja vien potalle, niin johan lakkaa yrittämästä ponnistaa kakkaa pihalle. Heti, ku laitan vaipan takaisin, niin sinne kakkaa tai useimmiten aina, kun olen puhtaan vaipan vaihtanut 🙈🤣 Mutta hauska, kun viihtyy istua siinä potalla vaikka kuinka ja kauan, naureskelee ja höpöttelee siinä vaan 😂 mutta en tie muuttuuko sekin sitten, kun oppii lähteen kävelemään ja seisomaan ilman tukea.
Meillä alkoi viikko sitten kylpyhuone remontti, jestas odotan jo sen valmistumista, on kyllä hankalaa, kun ei suihkuun pääse/pysty kotona pestä pyykkiä... Onneksi sisko nyt asuu tuossa lähellä, niin käyn heillä suihkussa, tytön kylvettämässä sekä peseen pyykkini 🙈 onneks on kesä ja he ovat paljon mökillä, niin voin sitten rauhassa häiritä 😆 mutta on kyllä hankalaa, kun meillä on niin pienet Lavuaarit ja olen aina pessyt tytön suihkun hanan alla, niin nyt taiteilla pikku pesuja, kun on ahtaa tilat 🙈 Mutta olen onnellinen, että vihdoin saan kodinhoitohuoneen, josta olen jo pitkään haaveillut 😍

9.7.2018
OutiMi
OutiMi
17-month-old baby

Kiva kuulla OutiMi:n kuulumisia!:) mitä Misukalle tai muille viime vuoden huhtikuisille kuuluu?

Ei meilläkään neiti kunnolla kävele vielä. Ilman tukea kävelee max. 10 askelta ja sit pyllähtää kumoon. Näin on menny jo kuukauden ajan, joten oottelen koska oikeasti lähtee kunnolla kävelemään. Kovasti kyllä kiipeää joka paikkaan ja muutenkin neidistä on tullu varsinainen vauhtimimmi. Joka paikkaan kiivetään ja kaikkialta tullaan pää edellä alas. Liukumäen portaista ja mäestä, sohvalta, pöydältä, rappusista jne... ja yhtään ei sais komentaa, muuten on aina neidillä vastalause olemassa. ;).

Puhetta on tullu myös hyvin lisää, useita sanoja sanoo oikein ja monia sinne päin....

Jokos teillä harjoitellaan potalla oloa? Meillä on potta satunnaisessa käytössä, ja muutamia kertoja on tyttö sanonu kakka tai potta, ja sit kun silloin laitettu potalle niin sinne on usein myös tullu jotain.

Tsemppiä työnaloitukseen ja hoitoon OutiMi! Kiva kun ootte saaneet tytölle tutun hoitajan! :) Mä oon nyt kans kesän töissä ja mies on lasten kanssa kotona. Syksyllä mä sit jatkan taas kotona, kun ei viitsitä laittaa lapsia vuoropäivähoitoon vielä. Esikoiselle ollaan kyllä mietitty kerhoa ja vähän muutakin harrastusta että saa ikäistään seuraa ja tekemistä.

2.7.2018
Taros
Taros

Mitäs teille kuuluu? 😊
kauheaa miten taas aika mennytkin 🙈 Meillä ei vieläkään neiti kävele 🙄 Eilen ensimmäistä kertaa muutaman askeleen otti pihalla, kun työnsi vaunuja. Mutta todella huteraa on ja kun kaveri yritti ottaa samalla video pätkää, niin vauhti pysähtyi ja alkoi vaan hymyillä kameralle 😂 Kunnon linssilude, aina hymyilee ja poseeraa, kun kuvia otetaan 🤣
Sisällä yrittänyt taapero kärryn avulla/ itse pitää kiinni, että kävelisi, mutta aina heittäytyy kontillee tai istumaan. Taapero kärryn mielummin kaataa kumoon ja alkaa tutkiin renkaita, tuleekohan isäänsä, joka puuhastelee paljon autojen kanssa 🤔😅 seisomaan nousee kyllä tukea vasten jatkuvasti, mutta ei kiipeile vielä sohville tms.😃
Enää kuukausi ja sitten alkaisi päivähoito neidillä 🙈 Onneksi menee siskolle hoitoon, joka on perhepäivähoitaja. Pääsee tuttuun ympäristöön ja ollaan lomalla siinä elokuun alussa, niin ajattelin pehmeästi aloittaa hoidon, että en vie kuin muutamaksi tunniksi muutamana päivänä, että saa totutella rauhassa 😊 mutta kyllä nuo aamut jännittää, kun meillä edelleen herätään vasta ysin aikoihin 😬 no saa nähdä paljon niitä aamuja sitten tuleekaan viikolla, kun teen kuitenkin kolmivuoro työtä ja alan tekeen 80% 😊
Vitsit olen ihan järkyttynyt siitä kuinka meillä neiti laittaa kaiken mahdollisen suuhunsa 🙉 siis olen kyllä tietoinen, että monet lapset laittaa kaiken suuhunsa, mutta meillä on ihan mahdoton, ei tule mieleen mitään mitä ei neiti olisi suuhunsa yrittänyt pistää 🙊 Ajattelin sormiruokailun sen vuoksi olevan helppoa, mutta ruoan kanssa tekee sitä, että pistää hetkeksi suuhun ja sitten ottaa pois ja heittää lattialla melkein kaikki 😂

1.7.2018
OutiMi
OutiMi
17-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...