Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Huhtikuisia 2017

Näköjään on kadonnut se miun alottama edellinen ketju. Katsotaan, löytyiskö uusia huhtikuisia tänne lörpöttelemään.

27.11.2016
misukka
misukka
1 year, 7-month-old toddler

Noni. Meillä pienin kiipeilee nyt sitten pinniksestä pois ihan itse. Ihme apina koko tyyppi. Kiipeää ihan kaikkialle.
Meillä oli tuossa puolen kuun huitteilla 1,5v neuvola pari viikkoa myöhäsdä. Ja loppukuusta sit lääkäri siihen päälle.
Jäbä rakensi 8 palikan tornin kun 3 veen raja on 5 vai 6. Kaikki tehtävät meni hyvin ja sai vesirokkorokotteen. Lääkäri kyseli, onko liikkumisen kanssa murheita ja meinasi revetä kun kysäisin, et niin muutako se et kiipee kaikkialle ihan silmänräpäyksessä...
Pituutta 84cm ja painoa rapiat 11kg.

Eilen illalla vietettiin muutama tunti päivystyksessä kun viikonloppuna oletettavasti söi pienen magneetin ja alkoi sit oksennella ja ripuloida. Röntgenissä ei löytynyt mitään mahasta, paitsi ilmaa aika paljon. Tiedä sit mikä sen aiheutti.
Tänään sit yritetty olla rauhallisesti, mutta vähän hankalaa kun tyyppi on ollut ihan kokoajan elämänsä vedossa. Ei siis lainkaan kipeän oloinen.

Puhetta on nyt ruvennut tulemaan meilläkin. Jännää kun ihan tyhjästä ilmestyy välillä selkeä sana mutta mitään selkeää jatkumoa ei ole. Eikä tuo toistele mitään tiettyjä sanoja.

Mites OutiMi selvinnyt polvensa kanssa?

6.11.2018
misukka
misukka
1 year, 7-month-old toddler

Kiva kuulla Taroksen kuulumisia! 😊 on kyllä hienosti teidän tyttö saanut painoa kirittyä ja kuulostaa todella reippaalta pakkaukselta😍 Itseä vähän huolestuttaa tuo meidän neiti, kun ei vieläkään kävele ilman tukea, mutta onneksi torstaina kuulee neuvolassa mitä mieltä asiasta on, että onko se ihan normaalia 🙈🙈 Itsellä tulee tuossa marraskuun aikana kuukauden sairasloma, kun teloin polveni futiksessa, että kierukka hajosi sekä eturistiside meni poikki 😬😬 Saas nähdä kuinka sitä toipuu operaation jälkeen, että kuinka sitä pystyy tytön kanssa touhuaan. Nytkin välillä on hankaluuksia päästä lattialta ylös😂🙈

19.10.2018
OutiMi
OutiMi
1 year, 6-month-old toddler

Moikka vaan pitkästä aikaa!
Meillä oli jo 1,5v neuvola. Pituutta oli aika tasan 80cm ja painoa aika tasan 10kg. Neuvolassa sanottiin että nyt oli tullut hyvin painoa lisää, ja oli saanut painoa ”kiinni” käyrällään. :) muutenkin neiti kasvaa hyvin, puhuu ja liikkuu (juoksee) niin että itse vaan ihmettelen ja yritän perässä pysyä.

Meillä on sattunut juuri ne levottomimmat yöt silloin kun olen ollut itse menossa töihin klo7 aamulla... onneks teen yleensä lyhyempää päivää ja molemmat lapset nukkuu vielä päikkärit niin ehdin itsekin hetken nukkua.

Täälläkin neiti on vielä pinnasängyssä. Esikoinen siirtyi tässä iässä pois pinnasängystä mutta nyt en ole pitänyt kiirettä. Tosin kaverin kanssa tossa alustavasti jo sovittiin että saan heiltä lasten jatkettavan sängyn neidille heti kun sen haluan.

Meillä ei tosiaan sen kummempia, arki on aika kiireistä kun itse olen osa-aikaisesti vuorotöissä ja miehellä on myös vuorotyö. Siihen sitten vielä harrastukset ja kodin hoito ja lasten touhut niin on päivät täynnä touhua ja hulinaa. :)

19.10.2018
Taros
Taros

Mitäs tänne kuuluu? :)
En oo saanut vieläkään aikaiseksi siirtää tyttöä pois pinniksestä. Jotenkin tajusin, että eihän tässä mikään kiire ole, kun nukkuu siellä niin hyvin eikä myöskään yritä kiipeillä sieltä pois 😅
Onko teillä ollut jo 1,5v neuvola? Meillä on se vasta ensi viikon torstaina 😊 Edelleen hiukan jännittää mitä tulevan pitää, kun on itselle outo hoitaja siellä.
No onneksi tyttö on taas kehittynyt hiukan liikkumisen suhteen, nykyään jo nousee ilman tukea seisomaan ja suostuu 2-3 askelta ottaa ilman tukea. Sen jälkeen istuutuu nauraen alas eli jokin leikki nousta pystyy ja pari askelta, jonka jälkeen alas ja uudestaan 😆😆
sanoja tulee papukaijamaisesti, muttei täysin osaa kaikkia sanoja lausua. Ei kyllä ymmärrä puoliakaan mitä sanoo, kunhan toistelee perässä. ”Ei” on tuttu, sanoo aina, kun on syönyt tarpeeksi ja puristaa päätään edestakaisin. Samoin esineistä pallo on semmoinen minkä tietää selkeästi. ”Äiti” ja ”kiitti” on melkein niitä selkeämpiä sanoja 😍
On niin outoa, kun meillä normaalisti nukutaan yöt hyvin, niin nyt kuukauden aikana on pari kertaa herännyt siinä kahden aikoihin ja mennyt monta tuntia, että saan takaisin unelle 🙄🙄 en tiedä onko sit nähnyt jotain unia, vai mikä noin on herättänyt. Kyllä taas hattua saa nostaa niille äideille, joilla on tuommoista melkein joka yö 🙈 Itse jo ihan rikki parin yön jälkeen 🤣🙉 onneksi on vielä käynyt tuuri, että sattunut seuraava päivä oleen vapaa, kauhulla odotan, jos sattuu aamuvuoro tuleen tuohon päälle 😬😬

17.10.2018
OutiMi
OutiMi
1 year, 6-month-old toddler

Meillä esikko taisi olla kahden vanha, kun siirtyi jatkettavaan. Eli kun rupesi tarvitsemaan yöllä pisulla käynnin ja osasi hoitaa sen itse, niin vaihdettiin sänkyyn josta pääsee itse pois.

Kakkonen oli varmaan samoihin ikiin asti pinniksessä.
Kolmonen siirtyi kans just ennen 2v synttäreitä pois pinniksestä. 5 viikkoa ehti olla sänky tyhjänä kun tuli uusi asukas. Eikä tämän viimisenkään kanssa ole kiirettä vaihtaa.

Mä en itse asiassa ole edes mitannut, mahtuuko meidän makuriin jatkettava. Pinnis mahtuu juuri ja juuri seinän ja sängyn väliin.

Tarttis kolmoselle ryhtyä rakentelee tohon meitin kolmikerrosratkaisuun alinta paikkaa jos jatkettava siirtyy pienimmälle. Nythän kolmonen on poikittain ja osin kahden isomman alla jatkettavassa sängyssään.

Onneksi nää meidän jäbät ei ole oppineet kiipeämään pois pinniksestä. Olisi voinut tulla aiemmin kiirus vaihtaa sänkyä jos tulisivat reunan yli omin voimin.

Ihanaa papatusta OutiMin typyllä. Meillä on nyt kaikki puhe taantunut sellaiseksi tättää tättää jutusteluksi. Jalat vie voiton puheesta.

1.9.2018
misukka
misukka
1 year, 7-month-old toddler

Oon tässä alkanut pohdiskeleen, että missä vaiheessa siirrytään pinnasängystä pois? 🤔 mietin, kun meillä ei siis vielä osata kävellä ilman tukea, mutta osaa nousta/laskeutua rappusissa nätisti. Meillä on tuohon pinnasänkyyn, että saa toisen laidan pois ja siihen tulee joku pieni kaide eteen, että varmaan sillä kannattaa aloittaa? Mutta mietin sitä, että kuinkahan siellä sängyssä pysytään, kun on tosi kova pyöriin ja aina nukkuu eripäin, kun käy katsomassa 🙈😀 että tuleekohan vielä ryminällä sieltä alas. Ja en yhtää osaa ajatella kuinka sitten jää sinne, kun tosiaan meillä ei erityisemmin nukuteta, senkun laskee sänkyyn ja hetken neiti pyörii siellä ja sitten nukahtaa. Mutta mietin vielä sitäkin, että jos hänellä onkin mahdollisuus tulla pois sieltä, niin tuleeko jatkuvasti pois sängystä 🙊

27.8.2018
OutiMi
OutiMi
1 year, 6-month-old toddler

Voi jestas Misukan poikaa 😃🙈 on kyllä varmasti paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita 😀 Hienoa, että pottailut sujuu hyvin ja että teidän 3,5v on noinkin nopeasti hoksannut asian! 😊
Meillä on nyt pari kertaa tehnyt myös kakat pottaan, mutta sen jälkeen ei ole sen suhteen tuloksia syntynyt. Pissat tekee vaihtelemalla menestyksellä. Eilen en esim. Saanut kertaakaan tuloksia pottaa, mutta tänään hoidossa oli jopa kolme kertaa tehnyt pissat. Itse myös parhaimpina päivinä olen saanut kolme kertaa päivässä tuloksia aikaisiksi 👍🏻

Meillä ei vieläkään kiipeillä mihinkään, tukien varassa kävelee kyllä, toivottavasti rohkenisi kävelemään ilman tukea ennen neuvolaa 🙊 rappusissa tykkää edelleen kontata ylös ja alas, todella varovasti kuitenkin liikkuu niissä.
Jännitin suotta tätäkin hoitopäivää, mies kantoi nukkuvana autoon ja heräsi siinä sitten ja hoidossa olleessaan oli virtaa täynnä. Ei nukkunut kuin parin tunnin päikkärit, mutta silti jaksoi illan hienosti kotona. Tosin käytiin kaupassa ja vähän asioilla, niin oli taas ihmeteltävää. Nukahti kyllä nopeasti, ennen kahdeksaa jo unella! 😊 Meidän neiti on kuulemma ihastunut hoidossa olevaan 3,5v tyttöön, että kun herää päikkäreiltä ja näkee tämän tytön, niin päästää oikein riemun kiljahduksia 😍 ja kuulemma pihalla seuraa tyttöä missä hän leikkii, niin haluaa mukaan 😊Nyt onkin monta vapaata, kun keskiviikkona sitten seuraavan kerran hoitoon :) kova on kyllä höpöttelee, vaikka ei puolista sanoista mitään selvää saa ( taitaa tulla äitiinsä, joka myös puhuu paljon 😂) mutta kyllä sanoja sieltä täältä ymmärrän ja tuntuu ymmärtävän aika hyvin mitä hänelle sanon 😍

23.8.2018
OutiMi
OutiMi
1 year, 6-month-old toddler

Ihana lukea teidän kuulumisia ❤️ OutiMin typyllä hienosti lähtenyt päivähoito käyntiin ja Tarosin typy kävelee 👍

Törkeästi kyllä OutiMin kaverin lapsesta puhuttu. Ei tuon ikäiset ole lihavia. Koskaan. Kunhan liikkeelle lähtee, niin kaikilla kyllä tasoittuu.

Meidän pieni nousi tänään omin nokin suhteellisen korkeaan liukumäkeen ja tuli sieltä omin nokin alaskin. Oli niin polleeta poikaa...
Kaikki kulmahampaat on ikenestä läpi. Alhaalla vasta piikin kärjet, mutta läpi kuitenkin.
Jäpikäs kiileilee jo vähän liiankin sujuvasti kaikkialle. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun sen joutuu käskyttämään tyyliin ruokapöydältä alas tai noukkimaan sohvan selkänojan päältä keikkumasta.

3,5v ilmoittelee jo kakkahädän ja tekee kakat pönttöön. Vaippakin on suhteellisen usein kuiva, muttei koskaan koko päivää. Kait se ajastaan. Pieninkin teki tänään päikkyjen jälkeen kakan pottaan. Taisi olla vielä vahinko-osuma muttei kyllä yhtään haittaa jos sekin rupeisi tekemään pottaan tarpeensa.

Äippä taitaa täällä olka itse syömisen jarru. Ei ole tullut ajateltua, että miun vauva on jo oikeasti niin iso, että sen pitäisi oikeastaan osata syödä itse. Mä olen vaan syöttänyt sitä tottumuksesta. Nyt oon yrittänyt tarjoilla sormiruokana niin paljon kuin mahdollista. Ei tosin aina maistu.

22.8.2018
misukka
misukka
1 year, 7-month-old toddler

Meillkuukausiä ei ole vielä ollut tässä kuin neljä hoitopäivää yhteensä. Mies on ollut vielä lomalla ja itsellä on aika paljon viikkovapaita 😊 Katselin työvuoroja ja ei onneksi ole viikossa kuin 2-3 hoitopäivää tytöllä😊 Hoidossa on mennyt kaikki vähän pelottavan hyvin, nukkunut 3h päikkäreitä 🙈 Vielä ei ole itkien jäänyt hoitoon, päinvastoin vilkuttaa iloisesti, kun lähden. Torstaina on ensimmäinen kerta, kun joudutaan aikasin viemään, kun molemmat menee aamuun töihin. Se jännittää kovasti, koska edelleen 8-9 aikoihin meillä on herätty.. Saas nähdä millainen ilta sitten on tiedossa🙄 Noiden neljän hoitopäivän jälkeen on havaittavissa pientä kiukuttelua ja herkästi loukkaantuu kotona, mutta ei sen suurempaa. Saas nähdä miten huomenna hoidossa nukkuu, kun nyt viimeiset kolme päivää on ollut huonoa päikkäreiden suhteen ja tänään illalla meni yli puoli tuntia ennenku nukahti 🙄🙄(normaalisti nukahtaa 5min. Sisään sänkyyn laittamisen jälkeen). En tiedä olisko viimein kulmahampaat tulossa 🙄🙄 Jotenkin alkanut taas jännittämään tuo puolitoista vuotis neuvola, vaikka siihen onkin yli kuukausi aikaan. Kaverini oli juuri käynyt siellä ja hänen lastaan oli lihavaksi 😳 ja lapsi on reilusti pienempi kuin meillä ja ei tosiaan mitään ylimääräistä ole sekä ollut painoseurannassa, kun ollut aina niin pieni 🤔 niin hirvittää mitähän mahtaa meille sitten sanoa.... mutta jos jotain noin törkeää sanoa, niin varmana sanon kyllä takaisin! Hän ei muistanut sen neuvolatädin nimeä ja meillä on taas joku uusi siellä, niin toivon ettei sama vaan ole 🙄🙄

21.8.2018
OutiMi
OutiMi
1 year, 6-month-old toddler

Misukalla riittää vauhtia siellä!:) meillä on 3v jo ilman vaippaa päivät, yötäkin pärjäisi ilman vaippaa mut poika itse haluaa vaipan ja usein tekee siihen aamulla pienen pissan, vaikka yön olisikin kuiva. Täytyy nyt syksyn tullen ottaa vaippa pois, kesällä oltiin paljon reissussa niin en oo vielä viittiny ottaa sit vaippaa kokonaan pois.

Meillä on neiti lähteny vihdoin kävelemään. Noin kuukauden on kävelly ja nyt jo juoksee. Kun kysyy minne juoksee niin vastaa: "kalkuun", eli karkuun mennään jo lujaa.... ja nyt heiluttaa peppua ja sanoo "tanttii!" (eli tanssii). On hauska seurata kuinka paljon puhetta (ja liikkumista) on tullut lisää. :)

Ruokailuissa meillä on sekä syöttäjällä että neidillä lusikka/ haarukka, jotkut ruoat syö jo täysin itse mut suurin osa täytyy syöttää. Neiti osaa kyllä itse suht hyvin käyttää niin haarukkaa kuin lusikkaa jo. Juomat juo nokkamukista ja nyt helteillä annoin paljon myös tuttipullosta jotta saa tarpeeksi nesteitä.

Onko Outilla alkanu työt jo? Miten on hoidon aloitus mennyt?

12.8.2018
Taros
Taros

Kiva oli lukea myös Misukan kuulumisia :) teidän poika kyllä osaa jo vaikka mitä 👍🏻😊
Tuo pottailu on kyllä hyvä motivointi kolmivuotiaalle, toivottavasti pian oppii kuivaksi 😊
Meillä on nyt alettu kävelemään tukien varassa, tykkää työntää omia vaunuja ja taaperokärryään. Sohvalle ei vielä kiipeä, vaikka kävelee edes takaisin sohvan reunoja pitkin. Rappuset on nyt tullut mielenkiintoiseksi, haluaisi kokoajan niihin mennä ja kauhea huuto, kun portti on kiinni. Ylös nousee rappusia nätisti, mutta laskeutuminen on vielä tosi epävarmaa, vaikka on jo hoksannut, että peruuttaen pitää tulla alas. 🙈
Mites teillä syöminen sujuu? Syökö jo itse? Meillä vielä opetellaan sitä ja usein tyttö heittää ruoat lusikasta ja alkaa syömään sitä toista päätä 😂 silloin onnistuu hyvin, kun laitan lusikan käteen, niin ohjaa kyllä sen suuhun, mutta ei itse kyllä osaa siihen ruokaa ottaa. Mukista osaa juoda ilman nokkaa. Vierailla ollessa käytetään kyllä nokkamukia vielä, kun sitä maitoa lentelee välillä huolella, kun neiti päättää alkaa ravistelee/kääntelee mukia.

8.8.2018
OutiMi
OutiMi
1 year, 6-month-old toddler

OutiMille tsemppiä töiden aloitukseen ja typylle hoidon alkuun. Kiva kun läheiselle saa hoitoon.

19.7.2018
misukka
misukka
1 year, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...