Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Huhtikuisia 2017

Näköjään on kadonnut se miun alottama edellinen ketju. Katsotaan, löytyiskö uusia huhtikuisia tänne lörpöttelemään.

27.11.2016
misukka
misukka
2-month-old baby

Mutta täytyy kyllä todeta, että päivät vaan vilisee silmissä, en tajua miten aika menee niin nopeasti ja tuntuu, että en edes päivän aikana kerkeä kaikkea tekemään mitä olin suunnitellut. Nyt jo kauhistuttaa kunika sitten kerkiää, kun töihin pitää palata (vaikka siihenkin on vielä reilu vuosi aikaa), mutta kun 2kk on mennyt näin nopeasti, niin kyllä se vuosikin menee :D

1 h, 17 m ago
OutiMi
OutiMi
1-month-old baby

Meillä on aamupäivään tullut aika selkeä rytmi. Itse tykkään nukkua aika pitkään, onneksi neiti myös. Herää usein aamulla syömään seitsemän aikoihin, mutta nukahtaa vielä samantien, joten yleensä vasta puoli yhdeksän tai yhdeksän aletaan aamuhommia tekemään ja siitä sitten lähdetään aamulenkille koiran kanssa. Nukahtaa usein vaunuun vielä ja herää siinä klo:11.00 korvilla. Sitten usein meillä on paljon ohjelmaa päivän aikana, niin usein sitten autossa nukkuu ja pitkin päivää puolen tunnin tai tunnin unia. Seuraavat pidemmät unet ottaa, kun mennään päivällä jälleen vaunulenkille, yleensä kolmen aikoihin. Illat meillä venyy myöhälle, kun neiti on aika kiukkusta sorttia (veikkaan johtuvan mahasta), yleensä siinä kahdeksan jälkeen aloitan iltatouhut ja nukuttamisen, mutta nukahtamaan saan vasta yhdentoista ja kahdentoista väliin. Sitten neiti yleensä siinä klo:4-5 välissä herää ensimmäisen kerran syömään.
En tiedä tekikö nyt juhannus reissut jotenkin tehtävänsä, mutta tänään neiti on nukahtanut jo kymmeneltä, saa nähdä nyt sitten milloin herää seuraavan kerran syömään. Ja ei tosiaan tarvinnut kuin laskea sänkyyn ja hän nukahti sinne, normaalsiti saan aika monta kertaa laskea sänkyyn, jolloin herätään ja hirveä huuto. Tänään on myös todella huonosti päivällä nukkunut, että ollut oikeastaan suurimman osan päivästä hereillä... Välillä tuntuu, että kun luulee löytävän jonkun rytmin, niin sitten kuitenkaan se ei menekkään niin. Että usein aamut ovat aika hyvin pysyneet rytmissä, mutta muuten kyllä ei ihan kellon tarkkaa mikään ole ja en osaa yhtään ikinä arvioida kauan kerralla päivällä nukutaan.

Huomenna on 2kk neuvola, saa nähdä kuinka kauheasti neiti on kasvanut :D kyllä ainakin tuntuu hirveästi kasvaneen. Vielä toistaseksi on mennyt 56cm vaatteet, mutta kyllä pian saa siirtyä 62. Jumpsuitia ei oo ikinä saapunut ja laitoinkin kyselyä, että ei varmaan sitten ole tulossa, kun näin kauan kestänyt. Ei ole siihen mitään vastattu, no eipä tarvitse siellä enää asioida. Juttelin puhelimessa viime viikolla tutun neuvolahoitajan kanssa ja varmistelin vielä siitä, että täytyykö hb kontrolloida, niin tarkasti koneella, että lääkäri oli laittanut, että heinäkuun alussa olisi hyvä vielä varoiksi ottaa kontrollit, vaikka siis ollaan viitearvojen sisällä, mutta varmistetaan niiden pysyneen siellä :)

Meillä on nyt alkanut vasta vähän viihtyyn lattialla, mutta siis korkeintaa puolisen tuntia jaksaa olla ennen kuin alkaa itku.

1 h, 19 m ago
OutiMi
OutiMi
1-month-old baby

No nyt se sit hujautti ympäri. Kauheen ähinän säestämänä pääsi lopulta ympäri. Käsi oli pahasti tiellä, mutta herra sitkeästi taisteli siitäkin yli.

Ensi yö saattaa olla unen suhteen vähän pätkitty jos tuo ukko kääntyilee ympäri kovastikin, että joutuu palauttelemaan selälleen.

4 h, 54 m ago
misukka
misukka
2-month-old baby

Meidän jäpikkäällä alkaa olla tavoitteellisuutta toiminnassaan. Herra on tässä pari päivää yrittänyt ihan tosissaan kääntyä vatsalleen. Vasemmalle kyljelleen kellahtaa ja päätä kääntää alustaa vasten. Sitten kauhea kiukkuhuuto kun on jalat ja kädet edessä, ettei pääsekään vatsalleen. Jos autan ympäri, niin leveä hymy valaisee kasvot.

24.6.2017
misukka
misukka
2-month-old baby

Mulla ei ole mitään käryä mihin aikaan yösyönnit on. Mä kun en näe mitään ilman silmälaseja ja koppaan tuon vaan kainaloon syömään, ni hyvä kun tietää monestiko herätään 😄

19.6.2017
misukka
misukka
2-month-old baby

Meillä kelpaa tutti hyvin. Tosin vain yksi tuttimalli, jos antaa väärän tutin niin sen sitten kans kuulee. :)

Rytmistä meinasin ensin sanoa ettei sitä oo, mut onhan meillä jonkinlainen rytmi. Aamulla herätään 7-8 välillä. Päivä menee sitten niin että vauva on hereillä 2-3 tuntia, jonka jälkeen nukkuu 1-2 tuntia. Tätä jatkuu sitten iltaan asti. Illalla 20-22 välissä on selkeästi virkeä hetki, jolloin jaksaa leikkiä hyvin lattialla, jossa ei oikein päivällä viihdy. Tossa illalla sitten menee nukkumaan noin klo 22, ja yöllä herää pari kertaa syömään. Yleensä syö kahden ja viiden aikaan.

19.6.2017
Taros
Taros

Nostetaas tämä meidän ketju "ihmisten ilmoille".

Meillä on löytäneet nyrkit tiensä suuhun. Niitä tungetaan suuhun suorastaan raivoisalla tahdilla aina välillä. Tutti on alkanut kelpaamaan iltasella nukkumaan mennessä. Tosin edelleen sylkee sen ulos tai parhaimmillaan vinttasee kädellä sen mäkeen. Sit pitäisi kuitenkin saada takaisin. 😄 Nukutus on siis melkoista tuttitaistoa 🙈

Päivässä on suht selkeä rytmi. Aamulla kun masu on täynnä, herra ottaa pienet tirsat. Tämä joskus puolen yhdeksän huitteilla. Tyyppi heräilee about 8 aikoihin jos saa nukkua niin pitkään kuin nukuttaa. Hetken on hereillä, syö ja sit vielä pikatirsat. Sitten ollaankin hereillä ja seurustellaan about 10 30 asti. Silloin iskee nälkä ja vaipan vaihto. 11.30-12 mennään päikyille ja nukkuu helposti pari tuntia. Sitten taas syödään ja seurustellaan. 16 aikoihin tulee taas väsy ja nukutaan noin tunti, ehkä vähän reilu. Ilta tankkaillaan ja iltaunille mennään 19.30 tienoilla. Sit nukutaan jonnekin 23-02 välille ja syödään 1-2 kertaa yössä.

Onko muilla rytmiä jo olemassa?

18.6.2017
misukka
misukka
2-month-old baby

Muistelin taros, että tuota lisähaastetta oli.

14.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vauvan painon nousu on tasaista. Menee kyllä neuvolan käyrillä alimmalla/toiseks alimmalla, mut nousee hyvin. Alkuunhan paino ei noussu, ja sen takia myös sairaalasta kotiutuminen kesti... mut nyt on painon nousu tasaantunut.
Vauva on sydämen/ verenkierron takia seurattavana erikoissairaanhoidossa, joten noi häiriöt lienee suurin syy viluisuuteen. Muutenhan noi häiriöt ei meillä arjessa näy, vauva jaksaa olla hyvin hereillä ja syödä hyvin yms. mitä 2kk:n iässä nyt kuuluukin vauvan olla. :)

14.6.2017
Taros
Taros

Taros, nouseeko teidän vauvan paino hyvin?
Lapset on pienestä pitäen erilaisia, toinen viluinen, toinen kuumaverinen.
Tuo vaatteiden määrän säätely on tietysti helppo keino vastata vauvan lämpötasapainon säätelyyn.

14.6.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hurjaa, että noin vilukissa vauva. Meillä nämä on pahimmillaan ilkosen alastikin ihan hiki päässä. Esikon äippäpakkauksessa tullutta makuupussia ei muuten ole käytetty koskaan. Kun ei kesäkaudella tarvii ja talvella onkin jo liian pieni.

Meidän pikkuherra on alkanut harrastelemaan rintaraivareita 😒 Jätkällä selkeesti nälkä mutta silti pitää karjua tissille kuin se olisi pahin vihollinen. 😰 Ja miun eilisestä kampaajakäynnistä tuo ei tykännyt pätkääkään. Tai siis miun muuttuneesta ulkomuodosta. Lyheni hiukset lähes puolella.

14.6.2017
misukka
misukka
2-month-old baby

Mulla on kans ollut vaikeata miettiä mitä laittaa vauvalle päälle. On sen verran vilukissa, että tarvii enemmän vaatetta päälle kuin oon tottunu pukemaan. Esim. yöksi tarvii usein pitkähihaisen yöpuvun lisäksi neuletakin ja paksut sukat sekä tietty peitto vielä. Ja esikoisella on samana yönä vaan normiyöpuku ja nukkuu usein ilman peittoa. Lyhythihaista bodya oon pitäny vauvalla vaan pari kertaa ja senkin päällä usein ollu paksu neule. Äitiyspakkauksen makuupussi on meillä nyt jo vaunuissa, ja monena päivänä sitä on ulkoillessa tarvittukin... Saa nähä mitä joutuu talvella oikeen kun nyt jo kesällä joutuu pitään monta kerrosta vaatetta päällä...

Meillä vauvan vatsa toimii nykyään kerran päivässä, alkuun kakkaa tuli koko ajan. Välillä huomaa kyllä että ilma kiertää mahassa niin että hyvän asennon löytäminen on vaikeaa. Mutta onneks meillä on mahavaivat pieniä ja menee nopeesti ohi. Toivottavasti myös OutiMi:n neidin mahavaivat helpottaa

14.6.2017
Taros
Taros
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...