Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Huhtikuisia 2017

Näköjään on kadonnut se miun alottama edellinen ketju. Katsotaan, löytyiskö uusia huhtikuisia tänne lörpöttelemään.

27.11.2016
misukka
misukka
5-month-old baby

Tuo pipo on hyvä.
Huomaan ettei meillä ole pientä vauvaa.
Vauvalakista seuraava ehdotukseni olisi ollut kypärämyssy. Se hautoo jonkin verran päänahkaa, mutta niin on tarkoituskin.

18.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onnea uudesta taidosta OutiMin tytylle!

Mä kanssa kammoksun ajatusta naruista kaulassa yöllä. Päikyillä menettelee jossain vaunuissa ja ulkona kun on valvovan silmän alla.

Mut en kyl keksi muuta ratkaisua ku jotain tosi rasvasta perusvoidetta tai öljyä ja vaikka päiväksi pipo päähän. Kun senhän vähän pitääki hautua, että pehmiää.

Ja siis onko tosiaan vaan kuiva iho vai karstaa? Karstaa voi rapsutella vauvaharjalla. Mielellään vähän öljyttyyn ihoon.

Meillä tolla jäbällä alkoi pää karstoittua vasta 3kk tietämissä ja nykyäänkin välillä rapsuttelen karstoja päästä.

18.9.2017
misukka
misukka
5-month-old baby

Mietin ensin semmoista myssyä, mutta en haluaisi laittaa mitään naruja kaulanympäri, kun pyörii niin kovasti. Alan kuitenkin miettii, että mitä jos onnistuu kuristuun siihen 😬🤔🙈 Ja sitten myös mietin kuinka hautuu haavaumat siellä myssyn alla 🤔🙄😬

17.9.2017
OutiMi
OutiMi
5-month-old baby

OutiMi, kokeile vauvallesi vauvalakkia päähän yöksi,

17.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi harmi, kun Taroksen lapsella on ilmennyt allergia oireita 😕😕 me ollaan kasviksista syöty bataattia ja porkkanaa sekä hiukan maisteltu parsakaalia. Hedelmistä luumua, päärynää ja hiukan omenaa maisteltu. Maissivelli menee iltaisin ja nyt olen myös lisännyt sen aamuun. Kyllä se tuntuu täyttävän hyvin, että ei yöllä paljoa maitoa kaipaa.. tuntuu kyllä tällä hetkellä, että tuo yöherääminen johtuu kuivasta ihosta... päänahka jostain syystä kuivuu ja olen yrittänyt rasvata sitä aamuin/illoin ja aina ennen nukahtamista neidillä on tapana raapia päätään sekä yöllä unissaan... ei pysy mitkään kädessä, mutta satuin löytämään äitiyspakkauksen mukana tulleen reilumman kokoisen bodyn, jossa saa käännettyä hihat käsien päälle.. Nyt pari yötä semmoisella on nukkunut, että sais sen päänahan haavat paranee..
Pitää kyllä taas kerran todeta, että aika menee hurjaa vauhtia, tuntuu kuin juuri olisin käynyt 4kk neuvolassa ja ensi viikon torstaina on jo 5kk neuvola 🙈 Toi väli meni kyllä nopeaa..
Meillä tällä viikolla opittiin kääntymään selältä mahalleen! Kääntyy oikean kyljen kautta ja tänään teki jo paljon reippaammin! Käänsin hetkeksi katseen pois ja sillä hetkellä kierähti 😊 Alkuviikosta se kääntyminen kesti vielä lähemmäs 2minuuttia 😅

17.9.2017
OutiMi
OutiMi
5-month-old baby

Ai teillä iski allergiat heti 🙁 Harmi juttu. Toivottavasti ei kovin moni rupea allergisoimaan.

Varmasti hyvä pitää tuota oirepäiväkirjaa.

15.9.2017
misukka
misukka
5-month-old baby

Mä oon kans kerran kokeillut vauvalle kaurapuuroa. Ei kelvannut kovin hyvin, suoraa huutoa huusi koko ajan kun syötin, lisäksi kakoi sitä pihalle. Sen jälkeen kasvoilla punaista ihottumaa, ja nyt kolmatta päivää vatsa sekaisin, myös pulauttelu lisääntynyt.... joten nyt en oo antanu mitään uutta, tota kauraa kokeilen uudestaan varmaan huomenna. Jos edelleen reagoi noin voimakkaasti niin kaura jää tauolle. Jossain kohtaa kokeilen sitten muita uusia ruoka-aineita, ja myös oirepäiväkirjaa pitää harkita jos reagoi moniin ruokiin. Onpa sitten neuvolassa näyttää mustaa valkoisella....

15.9.2017
Taros
Taros

Meillä on nyt maisteltu kaurapuuroa, alkuun aamulla nyt jo illallakin. Aamuyöstä viiden jälkeen iskee kai jano pikkumiehelle, se nimitäin asuu tissillä ja haluaa kokoajan lisää maitoa. Tissi tyhjänäkin pitää antaa tissi suuhun. Tutin jos tuikkaa suuhun ni alkaa hirmuinen ähinä vieressä ja käsillä raapii rintaa, et nyt on väärä härveli suussa.

Kanaa ukkeli pääsi myös maistamaan, hyvin uppoaa. Ja tälke aamulle annoinkin aamupuuroksi riisipuuroa. Sekin kelpasi oikein hyvin.

Välillä meinasi vähän ummettaa mutta tyrkkäsin luumusosetta puuron joukkoon, niin johan helpotti. Alkuviikosta annoin puuron seassa päärynää, eilen persikkaa ja päärynää.

Noi hedelmäsoseet tulee purkista, niitä en ole ruvennut itse tekemään. Paitsi omenasosetta on pakkasessa jääpaloina. Keiteltiin vähän oman puun ompuista sosetta.

Uusia taitoja ei nyt ole tullut. Vahvistetaan nykyistä osaamista. Ryömii todella vauhdikkaasti ympäri olkkaria ja silloin tällöin vetäisee itsensä konttausasentoon. Keskittyy kovasti vetämään itseään duplolaatikon reunan yli ja hakemaan palikoita tutkittavaksi.

15.9.2017
misukka
misukka
5-month-old baby

Kolmatta tekee, vaikuttaa kulmahampaalta alas, joka olisi tulossa.

Tuo kolmonen tuntuu kyllä, että sillä on tempperamenttiä noihin edellisten yhteensä ja vähän enemmänkin. Ja minä kun luulin, että oinas on hankala. Se on vaan itsepäinen. Mutta sitten helpompi käsiteltävä. Tuo kolmonen on kalat ja just niin liukas ettei siitä saa mitään otetta.

Pahojaan tekee, nauraen kuittaa juu ei saa tehdä ja tekee taas. Hikkee pukkaa välillä.

Noi uhmailutemput on kyllä tosi nopeita. Kyllä niihin pian oppii ite ennakoimaan kun pari kertaa isompi ehtii keksiä jotain. Sitten on jo itsekin kartalla, että tuo ilme tietää jotain tapahtuvaksi.

10.9.2017
misukka
misukka
5-month-old baby

Tsemppiä Misukalle, aika hermoja raastavalle kuulostaa sun päivä. Kuinkas monta hammasta teiän vauvalla jo on?

Noi 2v:n uhmailut kuulostaa kyllä teillä olevan ihan eri sarjassa kun meillä. Meillä on onneks esikoinen suht rauhallinen luonteeltaan niin uhmailut menee ihan minuutissa ohi. Vaikka kyllä tuo esikoinen meilläkin osaa, eilenkin löi leluvasaralla vauvaa päähän. Vaikka ite just syötin vauvaa niin en ehtiny väliin kun oli niin nopea temppu. No, siinä lähti vasara toviksi jäähylle, katotaan koska laitan sen lelujen joukkoon takas...

10.9.2017
Taros
Taros

Ja noi isot vänkää IHAN KAIKESTA. Niin rasittavaa kun joka ikisestä tikusta väännetään ja käännetään...

Jee. Pikkumies nukkui jopa vartin...

10.9.2017
misukka
misukka
5-month-old baby

Meillä on tällä hetkellä pikkuinen äkäpussi. Ilmeisesti hammas kiukuttaa. Nukkuminenkaan ei oikein tahdo onnistua, heräilee vähän väliä ja kitisee väsyneenä.

2,5v on oikea kiukkupussi myös. Kait lopultakin rupiaa menemään jakeluun, ettei saa tehdä ihan mitä sattuu joten itkupotkuraivarit on ihan jatkuva reaktio kaikkeen. Sitä odotellessa, että tilanne helpottuu.

10.9.2017
misukka
misukka
5-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...