rahaton ;o

voi v****! jäin sairaslomalle 23.pvä koulusta ja opinnot keskeytyi loppuraskaudeksi ja mulle sanottiin että saisin vielä ensikuun rahat normaalisti. kelan sivuilta tarkistaessa empä saakkaa :o sairaspäivärahahakemus vetämässä, mut eipä sekään niin suuri summa ole että pystyy elämään avopuoliso kyllä käy töissä mutta rahat joka kuukausi siitä huolimatta ollut tiukilla kun laskut ymd maksetaan. mikäköhän tuo sairaspäivärahan määrä olisi? alanko saamaan äitiyspäivärahaa heti kun aloitan äitiysloman? jään äitiyslomalle 2 kk ennen laskettua eli 27.12.. tietääkö kukaan onko mun mahdollista saada toimeentulotukea koska avopuoliso on töissä ja tulos 1600-2000€ kuukaudessa ylitöistä riippuen entä asumistuki? :o

25.11.2016
Jeminapa
Jeminapa

rahallista apua oon aina saanut isältäni, mutta nyt hän osti juuri asunnon joten on itsekin tiukoilla.. pitää kysyä tuota takaisinmaksu hommaa kyllä kelalta..

28.11.2016
Jeminapa
Jeminapa

No huh huh. Kyllä joskus osuu. Ja yleensä just silloin kun on tiukkaa.

Siis sullako on äitisi rahoja sun tilillä? Hankkiudu niistä pikapikaa eroon. Jos ei muuten, niin nostat käteisenä ulos ja sitten kunnon selvitykset etteivät ole sinun rahojasi. Tosin ei voi tietää meneekö läpi.

Mulla oli aikanaa pari kolme saturaista jossain sijoitusrahastossa kiinni kun tuli tiukka paikka. Sijoitukset oli miinuksella mutta pakko oli ottaa ulos.

Ja sen mitä sossun kanssa ehdin jutella, niin omistusasunto ja auto olisi pitänyt myydä pois. Mutta heiltä ei rahaa tipu.

Joku kämpän tai auton myyminen vajaan parin kuukauden niukkuuden vuoksi onkin hiton helppo, nopea ja kannattava homma. Etenkin kun molempua tarvitaan. Katto pään päälle ja auto jotta pääsee töihin.

Saisitteko te rahallista apua lähisukulaisilta? Seurakunta kait voi jeesata myös.

28.11.2016
misukka
misukka

hehheh.. kelan päätökset tuli.. en ole oikeutettu asumistukeen koska puolison liian isot tulot.. juupa juu 😂 en ole oikeutetti sairaspäivärahaan koska perivät mun viime kuun opintotuen takas.. opintotuki tuli 4.pvä ja sairasloma alko 23.pvä ja perivät koko kuukauden vaikka käytännössä ois pitäny vaan loppu kuukauden.. vanhempainpäivärahaa aletaan maksamaan 29.12 lähtien.. eli ekat rahat tulee tammikuun lopussa? niin ja tosiaan toimeentulotukea en tällä hetkellä edes voi hakea kun mulla on tilillä ollut äitini saamia perintörahoja säästössä.. 😅😅 että voi ihmistä suututtaa 😊😊

28.11.2016
Jeminapa
Jeminapa

Kelan maksamissa tuissa kannattaa huomioida, että tiettyjä tukia ei makseta päällekäin.
Käy kelassa, niitten pitäisi osata neuvoa. Sähköisestikin niiden pitäisi osata vastata.

25.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai niin sulla oli toi varhennettu. Luulisin, et se on silti se 5 viikkoa äippäloman alusta kun maksavat ekat äippärahat.

25.11.2016
misukka
misukka

Eka äitiyspäiväraha maksetaan yleensä laskettuna päivänä ellei se satu olemaan viikonloppuna.

Sairauspäivärahan saa muistaakseni laskettua Kelan sivuilla. Siellä on niitä laskureita.

Kannattaa kaikista tuista olla yhteyksissä mahdollisimman pian, ettei ehdi kovin pahaksi mennä tilanne. Päätöksissäkin kun menee oma aikansa.

25.11.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...