Raskaus ja oma paino

Hei, kyselisin neuvoa tähän asiaan tätä kautta. Minulla on neuvola aika tässä kuussa, joten ajattelin puhua myös siellä tästä asiasta vielä, mutta haluaisin tietää onko täällä samankohtaisia kokemuksia ja osaako kukaan neuvoa minua tätä kautta tässä asiassa.. Siis, olen raskaana ja viikkoja takana 21, mutta painoni ei ole noussut kuin 1-2 kiloa koko raskauden aikana.. Alussa toki oli pahoinvointia, eikä ruoka oikein maistunut mutta ihmettelen miksei paino nouse edelleenkään, vaikka ruoka menee ja en edes liiku mitenkään ns. liikoja, vaan sellaista rauhallista kävelyä. Tuleekohan painoa kenties loppu ajasta enemmän, vai mistä tämä mahtaa johtua.. Osaako kukaan auttaa? :D

24.11.2016
Noora09
Noora09

Heippa Noora, ja misukka.
Vastaan tähän ketjuun, ja en kysyttyyn aiheeseen, koska huomasin että te odotatte huhtikuun vauvoja, siis Nooran kohdalta huomasin.

En vaan löydä sitä rohkeita huhtikuun odottelijoita-ketjua.

26.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No on ihan normaalia murehtia "turhia" ja etenkin ekan raskauden aikana.. Mutta parempihan se niin päin on kun että olis ihan välinpitämätön..

Ja asioista on tosiaan hyvä puhua täällä tai neuvolassa tai jollekin niin ei jää painaan omaa mieltä.. 😊

25.11.2016
Vipe
Vipe

Kiitos teille kahdelle paljon :) ! Tuli jotenkin helpottavampi olotila itselleen, kun tietää että muillakin on jotain samankaltaisia kokemuksia ja totta kai tuo oman painon nouseminen raskauden aikana on yksilökohtaista.
Kyllä vauva on joka ultrakerralla ollut kasvanut ja kaikki siellä masussa näyttänyt olevan mallillaan. Ruoka menee kyllä, eikä ole mitään huonoa oloa enää. Ja tuo pikku masuasukki potkiskeleekin joka päivä.
Ehkä olen ottanut tästä asiasta turhaa stressiä itselleni, tietysti keskustelen tästä asiasta vielä neuvolassa :)

25.11.2016
Noora09
Noora09

Vauva ottaa omansa ja mulla onkin aina jonnekin 15-16 viikolle asti ainakin paino tippunut. Tosin on ollut mistä tiputtaakin. Olen nytkin ollut vain tyytyväinen kun paino ollut kokoajan laskusuunnassa.

Nyt lähtöpaino oli about samaa luokkaa kuin pienintä synnyttämään mennessä. Eli toivon, ettei paino oikeastaan nousisikaan lähtöpainon yli.

Painoa alkaa tulla sitten loppumetreillä jos on tullakseen, kun lapsi kasvaa, istukka on iso ja lapsivettä myös reilusti. Monilla, kuten mulla, rupeaa myös loppua kohti nestettä kertymään kroppaan ja turvottaa.

Mulla paino on useimmiten noussut kokonaisuudessaan sellaisen 10 kiloa josta vikat 6-8 jostain rv 30 lähtien. Pahimmillaan painossa viikkonousu ollut kilon turvotuksen vuoksi siellä rv 36-37 tienoilla.

24.11.2016
misukka
misukka

Mulla tuli tämän viimeisen raskauden aikana painoa 3 kiloa kaiken kaikkiaan... Alkuun tippui painoa rajun pahoinvoinnin takia ja kun alkoi painoa tulla niin tuli hyvin hitaasti eikä se loppua kohdenkaan kiihtynyt.. Ruokahaluttomuutta oli koko raskauden,mutta kyllä minä silti söin ja lopussa jopa alkoi tehdä suklaata ja joitain herkkuja mieli joita söin muttei noussut.. Tyttö silti ihan terve ja normaalin kokoinen ja synnärille jäi 5 kiloa eli nyt paino on lähtöpainosta -2 kiloa 😄

Pojista mulla tuli 9 kiloa,mutta toisesta esim. 22 viikkoon mennessä oli tullut vajaa 3 kiloa ja toisesta 23 viikkoon mennessä oli tullu 2 kiloa..

Eli kyllä se ehtii nousta vaikkei puoleen väliin mennessä ois tullu kuin muutama hassu kilo.. Tai sitten se ei vaan nouse.. Itse en syytä tiedä moiseen.. Koska poikia odottaessa toi ei ollut Syömisestä kyllä kii.. Tyttöä odottaessa syöminen vaikutti varmasti jonkin verran vaikka kyllä mä väkisin koitin syödä mutta vähemmän söin kuin poikia odottaessa..
Esikoista odottaessa vähän murehdin kasvaako vauva tarpeeksi kun kerta paino ei nouse vaikka syön jne. Mutta seuraavan aikana osasin nauttia ettei tule liikaa painoa ja että synnytyksen jälkeen mahtuu heti omiin farkkuihinsa..

Tän kolmannen kanssa vähän kyllä tressasin kun tuli niin vähän,mutta eipä sekään näköjään huono vauvalle ollut..

24.11.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...