Keksiviikkoa!

Päivää Mitäpä tähän päivään?

23.11.2016
misukka
misukka

No oli joka tapauksessa toi lattian avaus suunnitteilla kevääks, täytyy vaan ruveta purkaa sitä heti ku kelit alkaa sen sallii. Vähän ongelmallista ehkä vetää vesijohtoi ja viemärei ison mahan kanssa :P mies onneks tekee noi purku- ja kasausjutut. Mun niskoille jää putkihommat. Onneks neki saa tukkuhinnalla ni pärjää vähä halvemmalla. :)

Täällä mä soffalla pötkötän mehulasin ja mandariinien kera :P katon ninja warrioria. Kaveri lupas tulla viikonlopuks jeesimään siivouksessa, halloweenista asti ollu kämppä samassa kuosissa ku siit 2pv lähettii jenkkeihin ja sen jälkeen en oo vaan jaksanu.

24.11.2016
Rapu1990
Rapu1990
1 year, 8-month-old toddler

Vielä kerkee tälle päivää.. :D

Joo mä oon koko päivän tyhjennelly mun puhelimesta kuvia. Rupes luuri vähän tökkimään.. No eipä ihme, kun 1300 kuvaa vie puhelimesta muistia.. :D

Joop. Mulla ei usb toimi tos puhelimes ni tarttee wifin kautta lähetellä googlen drivelle niitä, ni tuppaa tuota aikaa meneen aika ruhtinaallisesti. Noh, koht olis sen 800 ja rapiat siirretty. Huomenna loput. :)

Tää aktiivisuusranneke kertoo karua totuutta siitä kuin pitäs liikkua enempi.. ;D Noh, huomennapa sit kävellään kerhoon ainaki aamusta. :)

Nonni, ehkä mä jatkan täs kuvien parissa ni pääsee ehkä nukkuukki täs joku päivä. :D

23.11.2016
tennari
tennari

Rapu uskaltautunut tänne kolmanneksi löprppäämään.
Mie en muista misukan esikon laseista muuta kuin että hajosivat.
Meidåän esikolta kehykset napsahti keväällä välkällä jaliksessa.

Varsin haastavaa Rapulla (kin) kun pitkä työmatka, ja huonosti lämpiävä koti. Remontit on tietty kalliita, mutta kun vauva on syntynyt, niin ois hyvä olla koti kunnossa.

23.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tänään vp. Pizzapäivä isin kanssa. Viikko miehen kotiin paluuseen. Kämpässä 14 lämmintä, onneks tänää aikaa lämmittää kunnolla. Iltavuorot on siit huonoi ku ei ehdi lämmittää ku yrittää vaa nukkuu mahd. Pitkään et jaksaa olla töis.

Ens keväänä pakko repii lattiat auki ja vetää uudet eristeet ja samalla uudet vesi- ja viemärilinjat. Rupeis kämpäs lämpö pysyy.

23.11.2016
Rapu1990
Rapu1990
1 year, 8-month-old toddler

Keskimmäisen lukkari onkin ihan uudistunut ja uudessa muodossa.
Sain ihmisen kiinni Järvenpäästä. Päiväposti tuli, mutta ei kirjettä.
Huomenna sitten opintotoimistoon soittoa.

23.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ehkei ruokajärjestely itsessään ole muuttunut, mutta lukujärjestys on. Käytännössä muutos ei näy ruokalaan mutta lapselle näkyy. Ihme, jos eivät koululla moista ymmärrä.

Me käytiin esikon optikkoreissulla. Vähän tuli lisää arvoja niihin jotka hajosi. Toivottavasti viikon sisään saa uudet lasit. Hyvä, että lapsilisät tulee perjantaina niin saa maksettua lasit. Olisi pitänyt maksaa jo nyt mutta antoi armoa sinne ensi viikkoon.

Olihan tuossa näköjään jo melkein vuosi niihin edellisten hankinnasta. Ja ihme kyllä löytyi melkein heti mieleiset sangat. Ei tarvinnut käydä läpi koko valikoimaa. Käytännössä ekat miellytti eniten. Muutamia testasi, ettei ole yhtä hyvät.

23.11.2016
misukka
misukka

Keskimmäisen kouluterkka soitti. Kaikki ok pojalla, seuraillaan.

Nyt käydään keskustelua, kuinka paljon aikaa on koululla varattu ruokailuun. Mulle tuli jo vastausta koululta että ruokailun järjestely ei ole muuttunut. Poika sanoo, että aika on puolet entisestä, näkyy myös lukujärjestyksessä.

Jännä että näistä ruokailuista käydään keskustelua sekä varhaiskasvatuksessa että koulun puolella. Mutta toisaalta ne on perustavaa laatua olevia asioita, ja niiden pitääkin olla kunnossa.

23.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva, että saat kouluterkkarilta kaipaamasi infon kun neuvolasta eivät kerro. Tai osaa kertoa.

Mun täytyy varmaan kaivaa tukivyö esiin. Teki aikas jytäkkää häpyluun liitoksessa kun pienin rimpuili vastaan ulkovaatteita pukiessa. Eikä se vielä taistellut niin lujasti kuin olisi voinut.

23.11.2016
misukka
misukka

Viime vuonna täällä oli suositus, että jos vanhempi kotona, niin päivän pituus olisi maksimissaan tuo 8-15. Tuo oli meillä sopimusaikana mutta käytännössä vein vasta yhdeksäksi jotta saatiin syötyä aamupala rauhassa kotona. En jaksanut pienen huonosti nukkuvan vauvan kanssa lähteä kiikuttamaan keskimmäistä päivähoitoon 2-3 tunnin unien jälkeen kun ei ollut pakko. Se 1,5h unta aamulla oli tärkeämpi.

Ja mies haki aina puoli kolmen aikoihin pois kun pääsi töistä klo 14.

23.11.2016
misukka
misukka

Käytännössä alle 4 tuntia. Me ei kovinkaan usein ehditä kahdeksaksi, vaan ollaan 10-15 minuuttia myöhässä. Ja pienempää olen yleensä hakemassa 11.40 kun muut pienet menee siihen aikaan nukkumaan. Keskimmäinen tulee aika tarkkaan klo 12 lounaalta koulun puolelta. Ehdin tuossa välissä käyttää pienemmän pissalla ja pukea (lue:taistella) sille ulkovaatteet päälle.

Pojat syö aamupalan päikyssä. Olin ihan pöllämystynyt Vantaan touhusta, ettei siellä saa aamupalaa jos päivähoito alkaa aamupala-aikaan. En ymmärrä sitä touhua, ettei saa ruokaa jos on ruoka-aikaan paikalla.

Täällä saa ne ruuat, joiden aikana on läsnä. Ja ainoa rajoite hoitoajassa on se 4h/pv. Tarvittaessa olen vienyt klo 11 ja hakenut klo 15. Tällöin saa lounaan ja välipalan. Normaalisti aamupalan ja lounaan.

Mutta suurin aktiviteettihan päivässä tapahtuu tuon klo 8 ja 12 välillä. Ulkoilut, askartelut, viskaritoiminta jne.

Olihan opetusministeriö torpannut sen ruokamaksun koska heidän nähdäkseen lasten kuuluu saada ruoka jos ovat läsnä ruoka-aikaan. Vantaa ei siis noudata opetusministeriön näkemystä.

23.11.2016
misukka
misukka

Minusta 8-15 pituinen päiväkotipäivä tuntui keskimmäisellä jo lyhyeltä. Hain kyllä puoli kolmelta.

Ei mitään kovin erikoista. Koulun terkkari lupasi mulle uusista ruokavaliosuosituksista aineistoa.
Ihana, että keskimmäisen kouluterkka edes kuuntelee minua.
Mukavahan siinä oli jutella viimeksi.

23.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuo neljä tuntia on aika vähän varhaiskasvatusta, vaikka sitä määrää et olekaan itse valinnut. Onhan se sentään viitenä päivänä viikossa.
Teillä pojat menee varmaan aamupalan tarjoamisen jälkeen hoitoon.
Vantaaallahan on jo kaupunki miettinyt, että osa-aikaisilta perittäisiin erillinen aamupalamaksu. Ministeriö on suunnitelman torpannut.

23.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä olen jo tähän aamuun vienyt pojat hoitoon, käynyt kukkatarhalla kuvailemassa kukkia kun vanhempaintoimikunta myy joulukukkia varainkeruutempauksena. Laitetaan tällä viikolla mainoksia liikkeelle ja joulukuun puolivälissä tulee kukat.

Oli kyllä huikeita kukkia. Minusta ihan hurjan isoja. Pieni joulutähti oli isompi kuin monet markettien tarjoamat. Joten iso monilatvainen oli jo jättiläinen.

Sit kävin kaupassa ja hakemassa parin viikon päästä olevaan tapahtumaan arpapalkintoja yhdestä yhdistyksen yhteistyöyrityksestä.

Onneksi otin kauppareissulle ostoskärryt vaikka listalla oli vain 4 tuotetta. Pelkästään maitoja tuli taas kerättyä se 12 purkkia. Sit listan ulkopuolelta tarttu tarjouslihoja ja kaikenlaista pientä.

Pelkästään kauppakassin nosto autoon ja autosta tähän sisälle rupes tuntuu kivasti. En olis selvinnyt jos 3 kassillista olis pitänyt roudata kassoilta asti autoon.

Ehtisköhän tässä napata jotain suuhunsa ennen ku pitää lähteä hakemaan muksuja päikystä.

23.11.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...