Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

kuinka vanha olit kuin sait kolmannen lapsesi?

- minkä kokoinen asunto? - kuinka vanhoja vanhemmat lapset? -oliko sopivan kokoinen auto vai jouduitteko hankkimaan uuden? - saitteko kuulla kritiikkiä nuoresta iästä vanhemmilta ja sukulaisilta? - muuttuiko arki paljon?

19.11.2016
ssuvi_
ssuvi_
2 years, 5-month-old toddler

Ensimmäinen syntyi kun olin juuri täyttänyt 17,. Lapsi oli poika ja sain hänestä (ja isänsä) seurasta nauttia 3vuotta ennen tapaturmaa. Toinen lapsi tuli 24vuotiaana ja mahdoton raskaus selvisi viime vuonna näihin aikoihin kaksos pojat synty ja ikää minulla 32 asutaan aivan liian pienessä asunnossa 3h+k. Nyt edelleen odotetaan asunto tarjousta. Omaa ei nyt ole varaa ostaa, mutta 4h+k+s rivari olis unelma

13.3.2018
Sasa0000
Sasa0000
2 years, 5-month-old toddler

Kerkesin justiin täyttää 30 viikkoa ennen kolmosen syntymää.
Asunto, oli ja on edelleen 80,5 neliötä 3h+k. Isompaa etsitään mutta ei mieluisaa löydy, ehkä vaan tehdään uusia tilaratkaisuja ja koetetaan mahtua vielä muutamia vuosia.
Isommat lapset oli silloin 4,5v ja 2v10kk.
Meidän farmariin ei meinannut mahtua edes kaksi lasta joten auto meni vaihtoon kyllä, tila-autoon päädyttiin jossa on takapenkillä kunnon penkit että mahtui kolme istuinta oikein mukavasti.

Ei ollut nuori ikä mutta lapsimäärästä piti kuittailla eräiden kyllä. Arki ei muuttunut paljoa. Tai no siinä mielessä joo että kun kerkesi jo tottua lasten omatoimisuuteen ni sai aloittaa taas vauva-arjen alusta ja piti aina miettiä mihin päästään vaunujen kanssa tai pienimmän kanssa ettei käsivammaisen äitin tarviis isokokoista juntturaa käsissä kanniskella koko ajan kun isommat melskaa omiaan. Muutoin isommista on ollut paljon apuakin kun ovat pienintä viihdyttäneet ja huomioineet..


8.3.2018
ninnup
ninnup

Olin juuri täyttänyt 21v kun kolmas syntyi, muutettiin 88 neliöiseen kerrostaloasuntoon vähän ennen nuorimman syntymää. Isommat olivat sillon 2v8kk & 1v6kk. Autoa ei ole ollut ikinä, ei edes ajokorttiakaan 😅 no ei varsinaisesti kritiikkiä tullut, onnellisia kaikki oli perheenlisäyksestä, mutta toki kaikki oli huolissaan miten pärjään kolmen pienen lapsen kanssa. Arjesta tuli kertaheitolla hieman vaudikkaampaa ja isommat oli tosi mustasukkasia vauvasta aluksi, mutta helpottui sen myötä kun isommat lapset aloittivat päiväkotissa, joten päivät menee nuorimman kanssa kotona ja iltapäivällä haetaan isommat kotiin ja vauvakin on siinä kohtaa jo niin väsynyt päivän touhuista niin jää enemmän aikaa keskittyä isompiin lapsiin. Haasteita riittää kyllä jokaselle päivälle enemmän kun tarpeeks. Isoin opettelee itsenäistymistä, keskimmäisellä on kunnon uhmaikä ja vauva on äitiriippuvainen😂 tätä komboo maustaa viellä kaikkien lapsien yhteisenä perintönä saatu tempperamentti ❤️😂

18.2.2018
llaurraah
llaurraah

Asuntomme oli ja on edelleen 73,5 neliötä, vanhimmat lapset olivat 7 v ja 5 v, oli sopivan kokoinen auto, olin 33 v, joten ei ollut kritiikkiä. Arki pysyi suht tavallisena.

6.8.2017
bala
bala

Katsoin jo eilen, että kas, en ole vastannut tähän.
-79,5 neliötä, 4 h ja k.
- ei autoa
-olin 43v, vanhemmat lapset oli 13 ja 6
Arki muuttui niin että toiveemme toteutui, ja saimme kolmannen lapsen.

1.8.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

-23v
-71 neliöö, rivitalossa
-1,5v ja 3,5v
-Hankittiin farmariauto ennen vauvan syntymää
-Ei tullut kritiikkiä, molempien vanhemmat ovat myös saaneet nuorina lapsia.
-Vähän muuttui, kun isosisko huomasi, että isomman pikkuveljen kanssa pysyy leikkimään yhdessä.

31.7.2017
Kauhukakara
Kauhukakara

Katsotaan muistanko kaiken..
Itse olin juuri ennen kolmannen syntymää täyttänyt 26 ja asumme 77,5 neliöisessä kolmiossa.. Vanhemmat lapset olivat vauvan syntymä hetkellä 4v 4kk ja toinen oli 3 päivää päälle 2 vuotta 😂
Isompi auto hankittiin koska meillä oli juurikin tuo Misukan mainitsema farmari octavia johon ei mahtunut kolmea istuinta takapenkille vierekkäin.. Päädyttiin lopulta 7 paikkaiseen Kiiaan se täytti miehen kriteerit ja mun sen ainoan kriteerin eli että kaikki istuimet mahtuu vierekkäin takapenkille ettei tarvi ketään laittaa ronkkiin..
Mitäs vielä oli.. Niin kritiikkiä ei ole nuoresta iästä tullut.. Esikoisen saatua oli 21 (täytin saman vuonna syksyllä 22) eli en nyt sinänsä nuori ollut vaikka nykyään ensisynnyttäjien keksi ikä taitaa olla siellä 30v ja varmaan risat.. Mutta siis mulla oli opiskelut opiskeltuna ja töissä olin jne. Eli sillei kaikki asiat kunnossa ettei ollut varaakaan kritisoida ja lisäksi kaikki osasi odottaa että hankin lapset mahd. Nuorena.. Lapsi lukumäärästäkään ei tullut kritiikkiä koska oli 2 poikaa ja nuorin osoittautui tytöksi..
Ja arki muuttui meillä ehkä jopa helpommaksi.. Tosin en ole ehkä oikea vastaan siihen kysymykseen koska kolmas on vasta kuukauden ikäinen ja ollut helppo vauva ja lisäksi olen perhepäivähoitaja eli viime syksynä kun mulla aloitti uusi ryhmä niin lapset oli alle 1v ,1v, 1,5v ja 3v eli arki on nyt huomattavasti helpompaa kun on helppo ja tyytyväinen vauva ja sitten on 2v ja kohta 4,5v joten helposti on vauva arkeen sulautunut

19.11.2016
Vipe
Vipe
3-year-old toddler

Olipas kysymyspatteri 😄

Katsotaas...
- minkä kokoinen asunto? 123m2 josta asuinpinta-alaa 72m2, meillä 3h+keittiö+sauna. Loppu 51m2 on öljyvarasto ja kylmä varasto.
- kuinka vanhoja vanhemmat lapset? Vanhemmat muksut 9v ja 4v, itse olin silloin 32v
-oliko sopivan kokoinen auto vai jouduitteko hankkimaan uuden? Hommattiin toiseksi autoksi tila-auto jotta koko perhe kulkee. Itsellä oli farmari-octavia niin esikko kulki etupenkillä jos mulla oli koko katras mukana.
- saitteko kuulla kritiikkiä nuoresta iästä vanhemmilta ja sukulaisilta? Ei nuoresta iästä mutta lapsimäärästä ylipäätään. Ei oikein mun äidillä etenkään ymmärrys riittänyt. Ja nyt on toivottavasti tulossa neljäs.
- muuttuiko arki paljon? Ei juurikaan.

19.11.2016
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

22v kerkesin nippa nappa täyttää. 4h+k asuttiin ja lapset oli 1v ja 2,5v. Autoa meillä ei ollut lainkaan, eikä arki mitenkään erikoisesti muuttunut. Ihanaa aikaa oli. :)

19.11.2016
Narmar
Narmar
2 years, 9-month-old toddler

Kauheen vaikee laskutoimitus tuli 😄 Taisin olla silloin 32 v, joten ei tullu huomautuksia nuoresta iästä ainakaan 😄 Asuttiin tuolloin vielä 79 neliöisessä kerrostalokolmiossa, mutta ostettiin piakkoin omakotitalo. Esikoinen täytti heti kohta 7 v ja toinen lapsi oli 3,5 v. Auto oli sopiva, meillä oli farmari. Arki ei hirveesti muuttunut, kolmas lapsi sujahti tosi helposti perheeseen. Helpommin kuin toinen 😊

19.11.2016
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...