Muanantai tuassiisa 😊

Viikko lähempänä joulua 😄

14.11.2016
riu
riu

2-3 viikkoa menee tulosten tulemisessaq.
Haku oli sähköisesti. Wilmasta tuli varmistusviesti silloin. Kaikissa tapauksissa tulos tulee perinteisenä kirjepostina.

15.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Iltaa

Mieki pidän PMlle peukkuja pystyssä.

Mä tossa jo nukuin pari tuntia sohvalla. Vitsit et osaakin väsyttää ihan hurjasti.

Jäi esikon futiskamat viemättä kuivumaan, täytyy ne vielä kipasta pannuhuoneeseen. En laita noita kuivausrumpuun. Pysyvät parempina niin.

Putkarit kävi ja laitto uudet termarit. Kamatkin saatiin ennen viittä takas paikoilleen.

Ai niin! Esikko pitää ilmottaa huomiseksi treeneihin... No jos sen seuraavaksi.

Ja Rinuda. Kuuluu ikään, kun maailma on niin kiinnostava. Jos vierastusta alkaa jo ilmetä, niin voi liittyä siihenkin. Pieni alkaa tunnistaa kuka kuuluu porukkaan ja kuka ei. Silloin usein pieni vähän haluaa varmistella, että oma porukka pysyy kasassa.

14.11.2016
misukka
misukka

On kyllä hiljaista. No minä sitten lörpöttelen. 😃

Eipä täällä oo paljoa tapahtunut. Poika söi porkkanasosetta, sitä violettia tänään. Paitsi et se sose oli kyllä enemmänkin ruskeaa. Mut hyvin maistui. Tosi ihanaa miten toi on parissa viikossa oppinu meidän luonasrutiinit. Nappaa heti lusikan suuhun. Hän saa siis oman lusikan millä leikkiä, ja sit mä syötän toisella lusikalla. Ja näyttää ihan pettyneeltä kun sose loppuu. Ehkä pikkuhiljaa uskaltais antaa vähän enemmän. Välillä oon kans antanu tilkan maitoa pullosta jos sitä jää yli kun sekoitan soseeseen. Ois ihan hyvä osata juoda pullostakin, vaikka imetän. Jos vaikka joskus tuo iskä-ihminen vois antaa iltamaidot pullosta et äiti pääsis ulos. Mut siis pojan ilme kun saa pullon suuhunsa. Ei kyllä ollenkaan ymmärrä et miks sitä maitoa pitää sillai juoda. 😂 Ja siis poika saa aina tissiä soseen jälkeen, kun toi sose on vain maisteluannos.

Fiksu ihminen menis nyt nukkumaan. En taida olla fiksu. Mut huomenna pitää kyllä yrittää päästä ylös kun kello soi. Tänä aamuna varmaan väsytti kun oli taas kukkuiluyö. Äkkiä sitä tottuu siihen et saa nukkua. 😊

Muuten, te joilla enemmän kokemusta lapsista. Poika on ruvennut kauheasti vastustamaan päikkäreille menemistä. Onkohan joku ikään kuuluva juttu? Kaikki ympärillä kiinnostaa? Vai voiko jo olla eroahdistusta? Illat myös vähän hankalampia kuin ennen, mut silloin kuitenkin nukahtaa.

14.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 9-month-old toddler

PM millon sieltä pitäis tulla ilmotus? Mie kyllä jännitän siun kanssa, kädet on ristissä kyynärpäitä myöten. Toivottavasti pääset 😊

14.11.2016
riu
riu

Mites täällä näin hiljaista on?

Meillä isi pyyhkäs poikien kanssa ulkojäille ja kiekkokouluun. Kolme tuntia ne sillä reissulla oli, ja miulla oli laatuaikaa pienimmän kanssa 😊 Esikoinen oli kaverin luona. En nyt sinänsä arvostele, jokainen kykyjensä mukaan, mutta siellä on kyllä ruokana joka kerta ranskalaisia 😄 Pääasia toki että ees jotakin, mutta oikeesti nauratti kun joka ikinen kerta 😄

14.11.2016
riu
riu

No, ollaan myös lähempänä pääsykoetulosten saapumista. Johan olen odottanutkin sitä kirjettä.
Just oma-asioinnista löytyi minulle mahdollisesti soveltuva työvoimapoliittinen koulutus. Eniten toivon että pääsisin tuohon minun hakemaani koulutukseen.

Tyttö oli mun kanssa muskarissa, keskimmäinen oli koodaamassa, itse luuin lehtiä.

14.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuvitus ei tuo siun päivä tänäänkään ihan oleilulta kuulosta 😄 Sie oot päässy ilmeisesti ruuhkavuosien makuun... itekkii saan päivän usein vaan vierähtämään, että kun enmätän tänne niin on jo ilta, ja päivän lörpät on jo vähän niin ku ohi 😄

Rinuda kohtalotoverini 😄 no mukavasti siulle jäi vielä tekemistä tälle päivää. Myö tilattiin pojalle viime kesäksi se liberon uikkari, ja tykättiin siitä kyllä. Harmi että siellä ei isommille yhä edelleenkään oo mitään.

Misukalle tsemppiä tähän päivään... rankka muisto, uskon sen. Ja ota kuitenkin iisisti että et oo illalla ihan raihnainen.

Rapu ihan omaan tahtiin vaan, ei sitä lomalla tarvii tanssii muitten pillin mukaan. Ihania tuliaisia on kuitenkin jo löytynyt 😊 Ja loistava ajoitus noissa tarvikkeissa!

Tuo 9 v poika on 130 cm pitlä ja painoi 27 kg. Kolme vuotta nuorempi veljensä painaa 25 kg, ja sekin on aemmonen hoikka ja jäntevä poika. Voin kertoa että eivät oo ainakaan äitiinsä tullut 😄

14.11.2016
riu
riu

Vika täysinäinen päivä jenkeissä! Huomen illalla lähtee finskin kone kohti kotosuomea! Aij että :)

Pöh, kello on kuus ja joka aamunen vessahätä herätti ja nyt ei saa nukuttua enää. Pomokin oli laittanu viestiä henkilöstökyselystä ja täytin senkin sit täs viel kun vika pvä aikaa täyttää. Kyl joku taas kerkee tänäänki valittaa jossain välis et mun täytyy ottaa ilo irti vikasta illasta ja valvoo, yritys hyvä mutku ei jaksa...

Tänään viel hiukan tuliaisten ostelua, meinattiin käydä muutamat kirppikset ja panttilainaamot läpi ja viettää miehen kans aikaa ihan kaksistaan. Eilen päästiin vähän varkain ostaa parit bodyt ja sukat kotiin matkamuistoks ja löysipä tuo sellasen myfirstyear kuvakehyksenkin mihin saa kuvan joka kuukaudelta ekana vuonna. Saa nähä onko hänen löytämä väri enne, kun muun väristä ei löydetty ku vaaleensininen :)

Pääsen torstaina sit hakeen jo vaunut ja autoistuimenkin, kaveri muuttaa ja totes et viiden muksun jälkeen hänen lapsikiintiö on täys ja käski hakea pois jos joskus ilmenee tarvetta. Ei ois voinu paremmin osua :D Saadaan todennäkösesti myöskin osa vaatteista ja tavaroista myös anopilta kun miehen pikkusiskopuoli on nyt 3v :)

14.11.2016
Rapu1990
Rapu1990
1 year, 10-month-old toddler

Misukalle halit.

Meillä kieltämättä helpompi vaatepulma, housut sentään pysyy päällä vaikka roikkuu. Tuvituksen pitää hankkia henkselit. 😃
Noi vauvan vaatteet on monesti sen mallisia et ei saa järkevästi käärittyä. Ja jalkaterälliset housut ihan mahdottomia kun toihan vetää housuja solmuun kun lahkeet roikkuu liian pitkinä... No, sama ongelma mulla vieläkin, kaikki housut on aina liian pitkiä mulle.

Kaveri pisti jumpan jälkeen viestiä et kai me sentään ollaan nyt päästy sängystä ylös. Et nyt mukaan ulos lenkille. Joten käytiin lenkillä jo nyt. 😃 ja nyt poika nukkuu kopassa. Lounasaika meni ajat sitten, meni tän päivän aikataulut ihan peffalleen, mut mitäpä se oikeastaan haittaa. Poika saa soseen välipalaks sitten kun herää. 😊

Sain nyt tarpeeks pisteitä kasaan et sain pistekaupasta tilattua ton harmaan bodyn. Saa nähä vaan et meneekö edes päälle sit kun se tulee. On kokoa 74, mut tilattiin aiemmin toi tiikeribody joka on kans 74, mut se meni jo pieneks. 😱 No, säästetään mahdolliselle kakkoselle tai annetaan eteenpäin jos ei sovi.

14.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 9-month-old toddler

Hankalampi pulma tuvituksella lapsen vaatteiden kanssa. Kun olisi saman kokoiset muksut rinudan kanssa ni ostaisitte kahta kokoa pökät ja vaihtais lahkeet keskenään 😄 pienempi vyötärö ja pitemmät lahkeet, toiseen leveämpi vyötärö lyhyemmillä lahkeilla.

Meillä kans noi muksut persjalkasia, että paidat saa olla kokoa isompia ku housut. Ja esikolla ainakin säädettävät vyötäröt ihan must. Niitä saa kiristää 5-10 cm ihan surutta kun on niin hoikka.

Kropan muoto kaukana siitä michelinukosta, mikä oli vauvana. Keskimmäinen taas oli vauvana hoikka mutta nyt vanttera. Ei siis lihava missään tapauksessa, mutta vankka.

Ja pienimmällä vähän samaa oiretta kuin rinudan pienellä, että tarttis lyhkäsemmät lahkeet. Mutta ko ei voi ees kääntää lahkeita, kun ei ne tahdo pysyä kuin farkuissa. Ja laita nyt tuommoselle reilu 1,5-vuotiaalle farkut. Pöh.

Meidän olkkari on nyt ihan mullin mallin. Sohvat yhdessä kasassa ja pöytää ja muuta siellä välissä. Pesin tuon sohvan alasen lattian kun kerrankin tuli siirrettyä se kunnolla pois paikoiltaan. Kauhee ryönäkerros. Ja legoja löytyi sohvan alta taas ihan omiksi tarpeiksi vaikkei edellisestä sohvan alusen tyhjennyksestä ollut kuin pari viikkoa.

Keiytiön pöytää siirsin, niin tuon yhden jalan alta löyty kans hirmunen hiekkaja pölykasa. Vaikka kuinka yrittää viikottain imuroida noi jalat tarkkaan ni nuo on näköjään sen muotoset, ettei kaikki lähde millään ellei koko pöytää siirrä. Ja sitä tulee tehtyä aika harvakseltaan kun on painava ja iso ettei mahdu liikkumaan jos siirtää pois paikoiltaan.

Mä äsken vasta muistin aamupalanki syödä. Ja kohta pitää lähteä hakemaan pienet kotiin päikystä.

Huoh. Tänään vuosipäivä. Meidän pikku tähtösen syntymäpäivä. 😢

14.11.2016
misukka
misukka

Hitsi kun tää Libbe nyt taas temppuilee..

Riulle mukavaa päivää myöhästyksestä huolimatta. 😊

On Tuvituksella tosiaan päivä täynnä ohjelmaa. Mukavaa päivää sinnepäin. 😊

Misukalle tsemppiä siivoukseen. Älä vaan rehki liikaa. 😉 (kun mä olin raskaana anoppi oli sitä mieltä etten saanu imuroida, luutata lattiota, silittää...)

Tommonen vaatepulma täälläkin ajankohtainen. Bodyt ja pyjamat oon vaihtamassa isompaan, 74 otetaan käyttöön. Mut kun toi on niin persjalka, niin pituuden puolesta pitäis olla vielä 62 housut, mut ne kiristää vyötäröltä. 68 lyhyet mallit käy, useimmat roikkuu jalkojen yli, sukilla yritän viritellä et pysyy. 😃

14.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 9-month-old toddler

Huomenta.

Täällä kans nukuttiin pommiin. Oli mulla herätyskello soimassa, mut mä oon lahjakkaasti jatkanu unia. Edes poika ei oo heränny vaikka nukku mun vieressä. Ois 5.30 halunnu nousta jo, mut isossa sängyssä kelpaa nukkua. 😊 joten kun heräsin vaille 9 ja poika nukku vielä niin totesin et se siitä jumpasta. Joten kotipäivä näköjään tänään. Varmaan lenkille mennään ja kaupan kautta, pyykkineste lopussa ja pyykkikori ääriä myöten täynnä taas.

Eilen käytiin kavereiden luona kahvilla, poju taas hurmas koko jengin. Mut kiva tavata vähän vanhoja kavereita kans. On nää uudet mammakaverit tosi kivoja, mut vanhan kaverin kanssa uskaltaa puhua ihan kaikesta. 😊

14.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 9-month-old toddler

Huomenet

Vai ei riun esikko oikein osannut arvostaa pidempiä unia. Ihme tyttö. 😜 Eikö sillä ole omaa herätyskelloa? Meillä jannulla on sekä kännykkä, että herätyskello huutamassa aamuherätystä. Kello ihan siksi, että oikein odotan kännykän herätyksen pettämistä.

Tuvituksen tyhjä päivä ei kuulosta kovin tyhjältä. Tsemppiä tähänkin viikkoon!

Mä kävin tiputtamassa omat geeniperimäni päikkyyn ja kouluun. Esikko tykkää kun saa kyydin koululle. Vaikka onkin siellä yli puoli tuntia etuajassa ja suuren osan ajasta yksin. Kavereita alkaa tippua siihen pihalle puolen jälkeen.

Meillä tulee tänään putkariporukka käymään. Isännys totesi, että ihmekös tuo, että patterit lämpiää vähän epätahtiin kun kolme termaria on jumissa ja yksi niistä jopa vuotaa vähän. Mulla päivän projektina siis imuroida suurimmat ryönät pois ja tehdä vähän tilaa noihin pattereiden edustalle. Keittiö ja olkkari on helppoja mutta makkari vaatii vähän töitä. Isännys totesikin, että hän laittaa sen sitten kuosiin kun tulee töistä. Mä en saa kuulemma koskea. Ihan ko mä olisin joku rampa ko mitään saa tehdä. Hmph.

Tuon sohvan olkkarista meinaan kuitenkin raijata johonkin, sano ukko mitä sanoi.

Illallahan tuon sit tuntee nahoissaan (selässä) jos liikaa tulee riehuttua.

14.11.2016
misukka
misukka

Miulla alkoi tää päivä kivasti, kun nukuin rokuliin. Ei se vaikuttanut ku tyttöön, mutta voin kertoa että teini-ikäisen suhtautuminen tuntia pidempiin yöuniin ei ollut ihan niin aurinkoinen kuin ois voinut olettaa 😄 No koulumatkalla kuitenkin ovat, eskarilaisen vien seuraavaksi. Päivän tavoitteena on päikkärit. Illasta ois kolmannen geeniperimän kiekkokoulu, aattelin että jos menis jo aikasemmin ku jäähallin takana ois hyvät ulkojäät. Pääsis tokavekarakin toteuttamaan itseään 😊

14.11.2016
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...