Perjantaita

Mulla ainakin libbe jumittanut taas tämän aamun. Mitäs teidän päivään?

11.11.2016
misukka
misukka

Nki. Normaalia kyllä mutta ei hyväksyttävää. Kai käskit pyytää kaverilta anteeksi?

Tuossa iässä opetellaan toimimista toisten kanssa ja usein joku yrittää pomottaa ja pompottaa toisia, mutta siihen pitää vaan puuttua ja ojentaa käytös oikeaan suuntaan.

12.11.2016
misukka
misukka

Misukka, varmasti ikäviä muistella ja se että ei niistä niin nopeasti edes pääse varsinkaan kun odottaa. Mutta jospa tämä nyt syntyisi oikeana aikana terveenä!! Eikös ne keskenmenot kuitenkin usein ole sitä että jotain ongelmaa on ollut...
Että nyt on tällä uudella hyvät mahdollisuudet kun niin pitkällä jo! ❤️
Oikein paljon voimia sekä henkisesti että fyysisesti!! Pidä itsestäsi huolta 😍

12.11.2016
Minnie
Minnie

Kiitos Minnie! 💖
Tämä raskaus pääsi hiukka yllättämään kyllä. Ajatukset oli siinä moodissa, että ainakaan vuoteen ei edes yritetä ja sitten katsotaan mitkä on fiilikset.

Ei ehtiny ku kahdet kk tulla kun napsahti. Ja jonnekin 15-16 viikolle asti odotin kolmatta keskenmenoa. Sitten alkoi odotus kääntyä pelon puolelle, että entä jos tämäkin menetetään.

Nyt tosiaan tasan 20 viikkoa täynnä ja toivon, että tämä saadaan syliin. Ei kai luontoäiti voi olla niin julma, että enää ottaisi pois?

Tämä marraskuu ollut henkisesti tosi raskas kun alkukuusta oli keväällä menetetyn laskettu aika ja samalle päivälle osui ekan keskenmenon toteamisen raskausviikot 18+5.

Tänään on 12.11 joka oli se päivämäärä kun 4 vuotta sitten ei sydänääniä kuulunut neuvolassa. Maanantaina on pikkutähtösen syntymäpäivä.

12.11.2016
misukka
misukka

Ja kiitos, on oikein mukavaa täällä 😌
Jo tuossa pimeällä saapuessamme, tuli niin hyvä mieli kun paaaksut valkoiset hanget ja hurjat -16'! Kuin Lappiin ois lähteny 😅
Kyllä tämä aina marraskuun pimeät räpäskäkelit voittaa 👌🏻
Ja kohtuullisesti meni eka yö, oisinko 4:30 heränny, poika 5 aikaan. Tyttö nukkuu vieläkin toisessa huoneessa 👍🏻

12.11.2016
Minnie
Minnie

Tennari, ikäviä nuo työkeikat juuri kun aikonut jotain yhdessä illalla rauhassa...mutta hyvä kun näet se positiivisenkin puolen 👍🏻😊
Ja jos tuli toinenkin hälytys ni kaksin kerroin tulee 👍🏻👍🏻
Mä sain kerran (oishan tuo kuulunu kymmeniä kertoja mut en oo pyytäny ja sit työkaveri sanoi pomolle) omasta työstäni hälytysrahan ja se oli jotain 10-15€ välillä, mikä oli musta lähes pilkantekoa, vaikka kyllä sekin raha käyttöön tuli.
Uskon, et miehelläsi hälytysraha on hieman enemmän kohdillaan.

Rindua, niin se taitaa usein mennä et lasten myötä löytää uusia siihen elämäntilanteeseen (ja kenties ikuisia) hyviä ystäviä ja 'vanhat' jää sivummalle jolleivät halua mukautua pikkuisen päivärytmiin yms.
Ja siinä saa kyllä ihan oikeutetusti olla 'itsekäs' että lapsi menee aina edelle. Ei oo kellään aikuisella niin tärkeää etteikö itkevää lasta ehdi odottaa hoidettavan ensin.

Misukka, muistelin sitä keskenmenoa ja sitä pohdintaa, uskaltaako vielä yrittää, siksi olin niin ällikällä lyöty että olet raskaana näin pian ja ilmeisesti kaikki hyvin?
Ihan hirmuisesti onnea ja kaikkea hyvää odotukseen!!!! ❤️ Oon niin onnellinen puolestas!
(Ihan hieman on vauvakuumetta itelläkin 🙈)

12.11.2016
Minnie
Minnie

Heh. joo klo 22 tuli ukko töistä. Ehtihän tuo saunassa käydä ja kahvit juua, 23.00 tuli soitto takas ja 23.30 oli jo menossa.. 😀

Noh, minä rupeen muksujen kaa nukkuu. Tuloopahan sitten ku tuloo sieltä. Tai siis muksuthan on nukkuneet jo hyvän tovin. 😊

12.11.2016
tennari
tennari

Minnielle mukavaa kylpylälomaa. 😊

Toivottavasti tennarin ukko ei ole kauan töissä. 😊

Tää mun ukko löysi kotiin äsken. Aamukuudelta lähtenyt töihin... No nyt sillä vkl vapaa.

Ton kaverin suhteen oon huomannu et hän ikään kuin on mustasukkanen vauvalle. No hän on aina ollu vähän semmonen et minäminäminä, ja nyt kaikki ei pyörikään hänen ympärillä. Mut aika lapsellista mun mielestä hermostua tommosesta. Oisko mun sit pitäny jäädä rappukäytävään huutavan vauvan kanssa et hän sais juoruilla? Onneks oon löytäny uusia kavereita ja tuttavia, ennen vauvaa tää kysyinen ihminen oli yks harvoista kavereista ketä mulla oli täällä.

11.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Onpas Rinudalla kurja "kaveri". Tulee niin yksi mun lapsuuden kaveri mieleen. Se on kans sellanen omaan napaan tuijottaja. Aina joskus niin kiinnostunutta esittää mutta kun rupeet jotain kertomaan niin kiinnostus hiipuu. Ja sit ei taas välttämättä kuulu mitään pariin vuoteen.

Sulle tosi tympeetä tollanen käytös. Jättäisin hänet nyt täysin omaan arvoonsa jos ei kerran ymmärrystä löydy sun tilannettasi kohtaan.

Minnien tyttö tehnyt ihanan lahjan isille! Ja hyvää reissua teille! Yritä sinäkin saada nukuttua ja nautittua.

Ei kyl noi saikkuperusteet aina ole ihan kohdillaan.

Ja siis joo. Toista kertaa jo odotellaan nelosta. Huhtikuussa meni kesken rv 12. Mut jospa tällä kertaa saatais syliin asti. Huomenna puoliväli. Ihan käsittämätöntä, että näin pitkälle päästy. Pojille en ole vielä kertonut kun esikolle keskenmenot olleet niin tiukka paikka. Mutta kai tässä pian täytyy...

Toivottavasti tennari saa isännyksen töistä saunakaveriksi.

Mun pitäis mennä pesee hiukset... Haukotuttaa vaan ihan armottomasti. Oon nyt joka ilta nukahtanu tähän sohvalle tässä puolen kympin tietämissä.

11.11.2016
misukka
misukka

Rinuda, tollaset ystävät on vähän ärsyttävii.. Mut se helposti unohtuu millasta se arki pienen kaa on ku lapset kasvaa.. Silti aika typerää käytöstä kuitenkin. Ei kai sitä nyt tollasesta kannata kauheest mieltänsä pahoittaa.. Joskus kerkee jutella, toisinaan ei.. :)

Me tehtii esikon kaa lumitöitä alkuillasta, oli pakkasta sen 15 ni ei kauhiasti viittiny vatuloida pihalla.. Aika kylmä oli keli..

Tultii sisälle syömään ja aateltii käyvä ajoissa saunassa ni avot, jo soi ukon työpuhelin ja tuli kutsu töihin.. Nyt sitä sit odotellaan ja mietitään mikä oli se "ajoissa saunaan".. :D

Laitan koht muksut unille ja sit ite aattelin vaan naatiskella ja kahtoo vaikka telkkaria siihin asti ku ukko tuloo..

Noh, saatiinpahan tyttöjen kaa vähän "käyttörahaa" ku iskä saa hälytyslisät ja ylityöt.. :D :D :D jos jotai positiivista pitää ehtii.. Meikäläisen tuloilla ku ei kauheest juhlita, kotihoidontuki plus lapsilisät.. wuhuu.. :D

11.11.2016
tennari
tennari

Kylläpä kesti toista tuntia ennen kuin tämä julkaisi mun tekstin...

Rindua, onpas ikävän itsekäs ystävä 🙄
Luulis että juur tietää ettei pikkusen kans pysty aina oleen silloin puhelimessa kun soi jne....

Misukka, mä oon pudonnut ihan kärryiltä!! Odotatko?!
Luinko oikein? Onko nyt neljäs?

11.11.2016
Minnie
Minnie

Iltaa!
Satumammalle paranemista vatsataudista!
Misukka, harmi kun juuri kalliit lasit meni! 😕
Ja toivottavasti sait hampaan kuntoon!
Mul on muuten puol vuotta menny odottaessa et pääsisin paikkauttaan hampaita kun pitäisi ottaa palkaton vapaapäivä että pääsisi. Ja niitä nyt on ollut muutenkin pakko ottaa 😕 Seuraava ma kun tyksin reissu eikä lasten sairaalareissu ole riittävä syy 'sairaslomalle' 😡
Vaikka poika on ollu kauan sairaampi kuin kuumeflunssassa oleva normi lapsi, jonka vuoksi sais heti saikkua hoitaakseen lasta. Käsittämätöntä, epäreilua mielestäni!

Mutta iloisia asioita:
Ollaan matkalla Siuntion kylpylään ollaan isänpäivävkl siellä ❤️ 😊
Aika stressaantunut ja väsynyt olen, mutta odotukset on korkealla, jospa tämä reissu piristäisi. Suurin haaste on että saan nukuttua vieraassa paikassa.
Ollaan kyl varattu kaksi huonetta väliovella.
Lapset on vähintään yhtä innoissaan kuin itekin! Odottavat kylpylää valtavasti!!!
Onneks he on terveenä toisin kuin ite.

Tehtiin muuten lasten kans isänpäiväksi tyynyliinat kangasväreillä. Olin ajatellu et vain hoidokkien kans kun omilla muuta annettavaa, mutta tietenkin hekin sitten välttämättä halusivat tehdä niin tehtiin viime tipassa.
Tytöllä oli heti selvä näkemys mitä haluaa tyynyliinan laittaa:
Maalaten enkelikuva ja sydämiä
Teksti: 'Enkelit Sua varjelee. Nuku hyvin Isi-kulta!'
Musta se oli ihana, oma idea, aivan muuta mitä muut teki. Ja kun ite kirjoitti (vajaa5v) tikkukirjaimilla tekstin, niin hellyttävähän siitä tuli ❤️
Tyynyliinat piti ehdottomasti ottaa mukaan hotelliin, annettavaksi su.
(Meil kaikilla on omat tyynyt aina mukana)

11.11.2016
Minnie
Minnie

Onpas täällä hiljaista tänään.

Satumammalle paranemisia!

Hyvä kun misukka sai lapset hoitoon et sai hampaan kunnolla hoidettua. Ei kuulosta kauhean mukavalta toi, mut hyvä jos puudutus oli tehokas.

Kävin vaunulenkillä, tunnin oltiin ulkona. Ihana ilma kun aurinko paistoi. 😃

Sain taas huomata et jännä miten jotkut reagoi siihen et saa lapsia. Tottakai tiesin et kaverisuhteet saattaa muuttua, mut hiukan kyllä harmittaa et mun paras "vanha" kaveri ei oo ottanut tätä kauheen hyvin. Hänellä on omia lapsia, on ollut niin kauan kun me ollaan tunnettu, joten kuvittelin et hän ymmärtäis tätä vauva-arkea. Mut ei taida. Ennen mä oon pystyny vähän muokkaamaan mun aikatauluja heidän aikojen mukaan, mut nyt kun en pystykään niin olen huono kaveri. Eilen hän soitti just kun oltiin pojan kanssa tultu sisään rappukäytävään. Mulla oli toisessa kädessä vaunakoppa jossa poika, toisessa kauppakassi ja olalla vielä hoitolaukku, ja yritän päästä rappuja ylös ja sisään kämppään. Hän oli soittanu jo kun olin kaupan kassalla, enkö kerinny vastaa joten laitoin viestiä et ellei oo hengenhätä niin soitellaan myöhemmin. No vastasin sit kun aattelin et oli jotain tärkeetä, mut hänpä halus vaan juoruta. Sanoin et nyt on oikeesti huono hetki,niin vastaukseks sain "höh" ja luurin korvaan... Sit kun myöhemmin soitin niin hän oli huonolla päällä kun ei hän sit enää ehtinyt mun kanssa puhua.

11.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Satumammalle tsemppiä vatsataudin selätykseen!

Pääsikö rinuda ulkoilemaan tänään?

Onneksi hain mun äidin tänne vahtimaan noita pieniä. Olikin melkoinen projekti mun hampaan paikkaus. Paitsi, että lähti iso paikka litomaan, niin se oli mun ainoa juurihoidettu hampaani ja siellä oli ollut jotain vuotoa juurikanavaan. Eli oli oikeastaan lykky, että se paikka lähti, niin tuli purettua se juurihoitopaikkaus ja tehtiin uusi rakennelma kokonaan. Aikas pitkään ja moneen kertaan porailtiin ja jurnutettiin, ennen kuin ruvettiin paikkaa rakentelemaan.

Meinasi ensin, että laittaa vaan väliaikaisen paikan ja käyn synnytyksen jälkeen otattamassa kuvan siitä, ettei ole tulehdusta päässyt tekemään. Mutta kun se siinä mietti ja pohti, että on tutkimuksia siitä ettei noilla pienillä pään alueen kuvauksilla ole todettu haitallisia vaikutuksia, niin totesin sille että hoidetaan se kuva vaan pois alta. Kunnon lyijypeitothan ne mulle haki päälle joten en tosiaan usko, että aiheutti mitään ongelmia. Mut ainakin selvisi, ettei ollut tulehdusta kehittänyt ja saatiin kerralla lopullinen paikka hampaaseen. Mutta silti synnytyksen jälkeen vielä pitää ottaa kontrollikuva kun muuten käyn tarkastuksessa.

Ja oli kyl hyvä puudutuspiikkikin kun ei tuntunut yhtään. Valmistauduin jo kunnon kipuun kun yleensä se piikitys sattuu ihan hurjasti.

Mut se, että kyseessä oli juurihoitohammas, selitti sitä ettei yhtään juilinut vaikka lähti niin iso paikka menemään. Ei ollut hermoja 😄

Reilun tunnin se lääkäri miun hampaan kanssa tosiaan teki töitä joten jos muksut olisi olleet mukana, niin itse kunkin hermot olisi olleet todellisella koetuksella.

11.11.2016
misukka
misukka

Hiomenta!

Jeminapalle tsemppiä muuttoon. Me muutettiin isompaan kämppään kun mulla oli rv29, ikinä en tee sitä toiste. 😃 ei pystyny auttamaan kantamisessa, väsytti ihan sikana kun piti päivisin olla töissä, ja kaiken kukkuraks anoppi hääräs täällä määräämässä miten sisustetaan. Toivottavasti teillä helpompi muutto.

Misukalla ollu oikein epäonnen päivä eilen. Toivottavasti tänään parempi päivä. 😊

Meillä ollut pojan kanssa laiskotteluaamu. Kuudelta nappasin meidän sänkyyn, mä nukuin tai ainakin torkahtelin ysiin asti, poika nukku vähän siinä mun vieressä ja sit kun heräs niin ihan tyytyväisenä leikki siinä. Uusi lempileikki on pitää kiinni omista jaloistaan. 😃

Toissa päivänä ei käyty ulkona kelin takia, ei oltais päästy vaunuilla ovesta ulos edes. Oli kyllä jotenkin nuutunut olo kun ei päässy ulos, joten tänään mennään. Eilen käytiin kahvilassa ja sitten vaunulenkillä kaverin kanssa, poika nukkui vaunukopassa koko kahvittelyn ajan vaikka siellä oli ties mitä mökää. 😃

11.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Multa lähti eilen myöhään illalla hampaasta iso paikka ja sain akuutin ajan klo 13. Joten kohta lähden ajamaan Helsinkiin hakemaan mun äidin tänne, että se vahtii muksuja hammaslääkärikeikan ajan. Toinen vaihtoehto olisi ollut mennä lapset kainalossa hammaslääkäriin. Loistoidea päiväuniväsykiukkuisen ja mitään tottelemattoman 1,5-vuotiaan kanssa.

Kyllä mä sitäkin jo pyörittelin päässäni, että otan valjaat mukaan ja hirtän sen johonki pöydän jalkaan karjumaan ettei ainakaan pääsisi koskemaan mihinkään.

Esikko hajotti eilen illalla silmälasinsa ja niihin kanssa pitäs kanssa päästä johonki kyselee, et voiko niitä korjata vai pitääkö hankkia uudet. Halpa keikka kun just keväällä todettiin, et pakko ohentaa linssit ku on niin tujut arvot niissä. Olis hajottanu niitä 50 euron laseja eikä näitä yli 200 euroa maksavia. Puuh!

11.11.2016
misukka
misukka

mun oli tarkotus lähtee miehen kanssa aamulla 5 aikaa töihin, mutta mies sanoiki että jää lepäämää ja anto pusun. Tulee kylläkin päivällä mut töihin mukaan hakemaan niin päästään suoraan töistä uudelle asunnolle suunnittelemaan mitäs kaikkea siellä sitte rempataa.. :) ens kuun alussa ois muutto ja stressi kyllä vaikuttaa aikapaljon.. yöunet katoaa, huonovointisuus lisääntyny ja supistukset.. :/ lisäksi stressaan meijän neiti koiran puolesta kun se saa pennut 😭😍

11.11.2016
Jeminapa
Jeminapa
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...