Lauantain huomenet

Viikonloppu taas. Mihin tuo viikko vilahti tässä välissä? Tosin mua ei haittaa, että vilisti ohi melkein huomaamatta.

5.11.2016
misukka
misukka

Teillä on muutto tehnyt koko perheelle hyvää 😊 Ihanaa kun tyttökin innostunut lukemaan. Meillä kans esikko lukee nykyään tosi paljon. Pari vuotta sitten kirja ja lukeminen oli ihan tuskaa. Mut kait ruvennut maistumaan kun on helpompaa ja sujuu. Pari vuottacsitten oli niin hapuilua vielä. Tuon harjoittelumotivaatio ei ole ihan parhaasta päästä. Mutta kun homma sujuu, ni avot!

Mä ostin itelleni Toyotan Prius+ 7-paikkainen. Siinä on toi avaimeton lukitus ja käynnistyshärdelli. Tuo on omaan ajoon ja aina kun mahdollista, ni ajellaan isännän työsuhdeautolla. Sille tuli Seat Alhambra. Mut se on perinteisellä kauko-ohjauksella ovet ja avainkäynnistys. Sekin siis 7-paikkainen ja tilat hitusen isommat kuin tossa priuksessa.

Mulle oli tärkein, että kun kaikki penkit käytössä, ni silti mahtuu matkarattaat kyytiin. Se ei meinaan täyttynyt ihan jokaisessa vaihtoehdossa joita mulla tuossa pyöri.

6.11.2016
misukka
misukka

Muutettiin kuukausi sitten ja ollaan kyllä kaikki asetuttu hyvin taloksi. Hauska kun nyt on käyny vieraita joka viikonloppu ja yleisimmät kommentit on että teillä on jotenkin niin.. viihtyisää. Ja että on ihan asukkaidensa näköinen koti. Mä tykkään kyllä hirveesti kans.

Ja lenkkipolku lähtee tosiaan takapihalta että on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Olin kyllä ihan sen tarpeessakin, että pystyi vaan nauttimaan kävelystä ja musiikista ylhässä yksinäisyydessä. Työt on ollut aika stressavaa viime aikoina, paljon muutoksia, haasteita ja muutosjohtamista. Ei mikään maailman iisein jobi mutta opettaa kyllä paljon.

Tyttö kulkee ihan hyvin koulumatkat ja on tsempannut koulussa tosi paljon. Ei sillä et aikaisemminkaan huono olis ollut mutta jos keväällä sai matikan kokeesta 18/28 niin nyt tuli 26/28. Samoin kirjoittaminen on parantunut, kun oon saanut hänet vähän innostumaan lukemisesta. 😊

Misukka, minkäs auton ostitte? Mies katselee kans just uusia ja ihmetteli yhdessä sitä "avaimetonta" tekniikkaa.

5.11.2016
Mummy83
Mummy83

Riu, poika on anopin toinen lapsenlapsi, serkku tosin on jo yli 10v. Ei hän pahaa tarkoita, mut hän on vähän jäänyt kiinni siihen et niin kun 70-luvulla tehtiin, niin pitäis tehdä nytkin. Lapsentahtisuus on hänen mielestä modernia hölynpölyä. Isäntä puhui hänen kanssa pari kuukautta sitten, ja tilanne parani vähän. Mut ihan rehellisesti sanottuna mulle jäänyt vähän sellainen stressi et mitä tällä kertaa on väärin... Viimeks kun nähtiin niin hänhän oli sitä mieltä etten voi viedä poikaa vaunuissa ulos kun on pakkasta. No, pitää vain yrittää muistaa et hän ajattelee vain pojan parasta.

Misukan selkäkivuista piti sanoa, et mulle ainakin neuvolan lääkäri sanoi et soita fyssarille. Lähetettä ei tarvinnu, riitti kun sanoi et nla-lääkäri käski soittaa. Ehkä eri käytännöt eri paikoissa? Ei siitä käynnistä tosin kauheasti apua ollu, sain nimen vaivalle mut ei se kipua helpottanut.

Nyt ois taas iltateen aika. Poika nukahti hyvissä ajoin joten kerkesin käydä suihkussa. Lapsen saannin myötä on kyllä kummasti rupenu arvostaa sitä kun saa käydä suihkussa ilman kiirettä ja ovi kiinni. 😃

5.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Jokohan Tiin ja nkin perheissä ollaan tervehdytty?

5.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Millos te mummy muutitte? Ihanaa, kun oot päässyt itseksesi kävelylle.

Isännys on ollut ihan eloisan oloinen koko päivän. Se sai vissiin nukuttua laskuhumalan yli. Aamusta oli jo ihan ok. Suihkuun passitin kyllä heti 😄

Mä yritän lueskella auton käyttöohjekirjaa. Eilen alottelin ja heti löyty juttuja joita ei tullut mieleenkään. Hirmu näppärä toi avaimeton lukitus - systeemi. Kunhan on avain taskussa ni avaa vaan kahvan ni aukee lukitus. Ja lukkoon saa ku hipasee oven kahvaa oikeasta kohtaa. Loppuu jatkuva avaimen näpelöinti 😄

Heikko puoli on sit se, et avain jää aina eri takin taskuun ku millä oot lähdössä liikkeelle.

Isännys valitteli, ettei hän ehtinyt valosalla mun autoon tutustumaan, ni kuittasin et mä olen viikon sillä ajanut mutta en mäkään ole siihen sen kummemmin ehtiny tutustumaan.

5.11.2016
misukka
misukka

Moi mummy, ihana kuulla siusta pitkästä aikaa! Miltäs ne uudrt kulmat on vaikuttanut? Entä miten tytön koulumatkat sujuu? Siun ilta kuulostaa kyllä tosi rauhalliselta 😊

Rinuda no en ihmettele yhtään jos anopin seura ei hirveesti houkuttele tällä hetkellä. Onko sen ensimmäinen lapsenlapsi? Meilläkii oli anopilla vähän omat juttunsa silloin, mutta on nyt hirveesti rauhottunut. Voisko sille anopille vähän mainita, että tuommonen tyyli ei oo kiva?

Jaksoko semisukan mies reippaasti iltaan asti? 😄

Joo mutta pakko se oli pitsaa saaha 😄 Ostin laiskana emäntänä pakastealtaasta valmiit pohjat ha jokainen sai täyttää omansa. Lapsillekin maistuu paremmin kun ite tekevät 😄 Käytiin siellä hautausmaalla ja oli oikeesti tosi kaunista. Kun oltiin lähdössä pois, niin siinä on semmonen matala muuri jonka päälle sytytetään kynttilä kaukaisemmilla vainajille. Se muuri oli täynnään kynttilöitä kuten aina, mutta nyt sen äärellä oli kuoro laulamassa. Pakko oli jäähä hetkeksi aikaa kuuntelemaan, lapsetkin malttoi. Tosi ihana ylläri 😊 Ihanasta talvisäästä virkistynernä käytin koiria lenkillä, vitsi mie toivon että nuo lumet ei sulais mihinkään! Ja selkäkin on parempi ku mies douppasi miut kutkulleen. Vetäsen saman kombon nukkumaankäyvessä niin ei tarvii heräillä selkäsärkyyn niin ku viime yönä.

5.11.2016
riu
riu

Iltoja! Rauhallinen päivä täällä, kävin päivällä parin tunnin kävelylenkillä yksin metsässä, hän tutustumassa uusiin hoodeihin.

Tytölle tuli kaveri yökylään ja katselevat nyt minin kans leffaa omassa huoneessa. Mä nautin siitä ettei tarvii tehdä mitään erityistä.

Vipellä kuuluu olevan ihanan rauhallinen uusin tulokas. Toisaalta jos on ihanat isoveljet niin mitäs sitä sitten kovin hankalaksi heittäytyisi :)

Riulle pikaista paranemista et menis kipu ohi. Mulla iski kerran kans tonne lavan alapuolelle, just sen tyyppinen että syvään hengittäminen sattui. Lääkäri määräs jotain lihasrelaksantteja, oli siis ihan joku semmoinen jumi. Mulla se kyllä selkeesti sillon tulikin siitä että nostin tyttöä jotenkin huonosti.

Jokos Misukan mies osoittaa elonmerkkejä? :)

Allekirjoitan tuon, että hautausmaa on talvi'-iltana kaunis, jos on lunta maassa ja pikkupakkanen. Muuten ahdistava paikka enkä mä kyllä tykkää käydä sillä hautausmaalla, jossa me omat rakkaat on. Iskee liikaa mielikuvat vastaan.

5.11.2016
Mummy83
Mummy83

Ihana pizzapäivä PMn pojalla 😄 Itelläki rupiaa tekemään mieli pitsaa.
Mut tänään meillä syödään hirvikiusausta. Just laitoin uuniin.

Vipellä tosiaan koko päivän urakka tuo haudoilla käynti. Meillä vaan 3 hautuumaata kierrettävänä kun siellä käydään. Yksi on noin 60 kilsan päässä ja pari tuossa likempänä reilun 30 kilsan päässä. Mut noistakin usein tuo pisimmällä oleva käydään eri päivänä kuin muut.
Me ei jakseta käyttää koko päivää hautakierrokseen.

Neuvolalääkäri voi kirjottaa lähetteen sairaalaan kätilöille akupunktioon mutta fyssarille ei vissiin kirjoteta lähetteitä kovin helposti. Tai ainakaan mun selkävaivoilla ei ole ollut puhettakaan moisesta.

5.11.2016
misukka
misukka

Kiitos vaan kaikille esikoisen puolesta toivotteluista.

Siellä olivat syöneet yllätys, yllätys PIZZAA!

Muuta opiskelua esikoisella riittää. Isoskoulutuksessa ei tietääkseni tule kotitehtäviä.

Vipen tytön pitää vähän odotella ja kasvaa, että pääsee vauvauintiin. Siinä teille on koko perheen harrastus muutaman kuukauden päästä. Täällä on perheuintiakin ohjattuna, varmaan sielläkin.

5.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Koetetaas taas muistaa kaikki tai edes suurin osa 😂

Misukan miehellä ollut ilmeisen hyvät kemut 😂 Aamu vaan yleensä tuppaa olemaan ankea sen jälkeen.. 😅 Ja juu tuo meidän pienin on kyllä yllättävän helppo tapaus,odotan vaan sitä päivää kun muuttuu hankalammaksi,että muuttuuko ääni kellossa sitten oikein rytinällä vai voiko pysyä noin helppona pitkäänkin.. Yksi missä on erikoistunut on toi kakkiminen 😂 Mä en allekirjoita että pojille hankalampi vaihtaa vaippaa,ei ne koskaan pissaillu tai kakkaillu vaippaa vaihtaessa.. Toisin kun vauva kakkas tänään KYLPYYN! Ei pojat ole ikinä veteen kakannut ja vauvauinnissakin sanottu että ei vauvat yleensä vedessä kakkaa että se on tosi harvinaista.. No meidän neiti päätti kylpeä kakassa.. Ja juuri pari päivää aiemmin veti sellaisen kakka tykin että oli "koko" vessa kakassa.. Pojilla oli hauskaa kun olivat katsomassa vaipan vaihtoa.. Siitä sitten pestiin lattiaa ja pesukonetta yms. Eikä kaukaa hakenut etteikö ois pojat saanut osaansa 😅 Mutta ei siis ihan täysin liian helppo vauva ole,vaikka pientähän tollaiset kakka haaverit on kun saa yöt nukkua hyvin ja päivisinkin vauva on hyvin huomaamaton..

Tuvituksesta muistan vaan että oli saanut aamulla nukkua pitkään.. Hieno homma..

Pm:llä tais olla aika rauhallinen päivä tiedossa..

Rinuda oli ainakin käynyt lenkillä,toivottavasti ei tarvi kyläilemään lähteä.. Niin ja hyvä että tiheä yösyönti helpottanut jo..

Sitten oli ainakin Riu,toivottavasti ei ole keuhkoissa tuo kipu vaan jossain lihaksissa.. Mukavaa ulkoilua.. Täälläkin oli aamulla aivan ihana talvi ilma ku hiljalleen leijaili isoja hiutaleita lunta.. Esikoinen katsoi ikkunasta ja kysyi "äiti onko nyt jouluaatto?" 😂 ja se kuvaa hyvin millainen lumisade oli,juuri sellainen kun kaikissa elokuvissa alkaa aattona satamaan lunta 😄
Niin joo ja tosta hautausmaa jutusta vielä.. Me kierrettiin/kierretään pitkän kaavan mukaan eli käytiin toisella paikkakunnalla miehen isän puolen suvun haudoilla niin siksi jo päivällä lähdettiin.. Nyt ollaan kotona kun vauvaa kai välillä pitää syöttääkin 😉 ja sitten jatketaan vielä pari lähi hautuumaata niin viimeiselle päästessä on varmasti jo pimeää.. Meillä on pojille lyhdyt joiden kanssa saavat sitten kulkea.. Mustakin hautuumaa pimeällä on tunnelmallinen etenkin nyt kun on lunta.. Viime jouluna käytiin pimeällä niin että isompi sai lyhdyn kanssa kulkea,oli kyllä ihanan tunnelmallista ja kaunista.. 😊 Meillä tosiaan on vaan vähän jakaantunut noi haudat että jos kaikilla käy niin vie aikansa.. Jo omassa kaupungissa pitää käydä kolmella eri hautausmaalla tai no yks niistä on kyllä naapurikunnan puolella,mutta yhtä lähellä melkein kuin yksi joka oman kunnan puolella.. Ja sitten on tosiaan yksi vähän kauempana eli yhteensä 4 hautausmaata kierrettävänä niin kaikkia ei viitsi iltaan jättää 😂

5.11.2016
Vipe
Vipe

Kylläpä vipen poika huolehtii siskostaan. 😊

Pmlle mukavaa päivää. 😊

Misukalla touhua näköjään riittää. Varmaan ihan huvittavaa katsoa tota sun ukkoas. 😃

Nyt munkin tekee mieli pitsaa. 😃

Ja toivottavasti riun kipuilu loppuu pian.

Me tultiin äsken pojan kanssa kotiin, käytiin kävelyllä. Kaveria ei tälle päivälle löytyny, voi olla et kenkäostokset jää ens viikkoon kun isäntä ja auto on taas kotona. Nyt maistuu kuuma kahvi, oli tosi ihana ilma ulkona.

Juu, ei kyläilyt kauheasti innosta tänään. Tosin anoppi ei oo soittanu. Anoppi on yleensä tosi kiva ihminen, mut hänellä vähän tapana sekaantua muiden asiohin. Tää tapa pahentunut lapsen myötä. Ei hän vissiin tarkoita pahaa, joten yritän olla välittämättä. Mut kun tuntuu et kaikki mitä mä teen on hänen mielestä väärin, ja hän ilmaisee asian aika ikävällä tavalla, joten aika rasittavaahan se on. Jospa päästäis kyläilyreissulle joskus kun isäntä on mukana, pojalleen anoppi ei sano samalla tavalla.

Poika oppii koko ajan nyt uutta. 😃 Tulee olemaan niin kivaa jos hän rupeaa siihen et viskelee tavaroita sängystä ja sit kaipaakin niitä. Oikein innolla odotan. Not. 😂

5.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Entä jos tk-lääkäri laittaa lähetteen vaikka fysioterapeutille? Oisko se halvempaa?
En kyllä tiedä, miten hoidetaan, siis yleisesti.

5.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Silloin tällöin olen käynyt osteopaatilla ton selän tai muiden raskausvaivojen kuten liitoskipujen vuoksi. Mutta just nyt talous ei taida antaa myöten käyntiin. Se on kuitenkin 60e/kerta.

5.11.2016
misukka
misukka

Misukalle eiliseen.Saatko selkääsi jotain hoitoa?

5.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Riulle vielä, törmäsin blogiin Neljä veljestä.
Teillä ei oo neljää veljestä, mutta käy kurkkaamassa. Mielenkiintoinen mielestäni.

5.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

On tää libbe outo kun ei näytä kaikkia viestejä.

Tuvituksella ihana uniaamu ja pitsa kuulostaa huippuhyvältä.

Riu, vähän ukkeli valitteli että niska ja lavat jumissa. Väitti ettei vinttikoppaa kivistä. Ja ihan hyväkuntoisena tuo tuossa nyt henkailee.

Olihan tuo illasta ihan näky 😄

5.11.2016
misukka
misukka

Kiitos riu.
Mulla oli silloin pääsykoepäivänä myös keskimmäisen koulun vanhempainyhdistyksen kokous.
Ennen kun tulin kotiin , kävin myös ruokakaupassa.

Nyt vois ottaa rauhallisemmin.

5.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi vide tuota Vipen neitosta. Eihän tuommosta vauvaa voi ollakaan. Hyvä kun häntä edes huomaa. Todellakin menee täysin siinä sivussa. Ihana teidän pienempi poika 😊

PMn esikolle kivaa teemapäivää. Aika paljon juttuja siihen isoskoulutukseen liittyen. Ihan kiva.

Rinudan pieni keksinyt hauskoja juttuja. Sitten se hauskuus loppuu kun rupee jotain supertärkeetä unilelua viskomaan laidan yli tai pinnojen välistä ja huutaa sen perään. Tai tunkee kintut pienojen välistä ja jää jumiin. Meillä on noita harrastettu oikein urakalla.

Yksi mitä nyt tekee, ni punkee ittensä poikittain pinnikseen, jää jumiin huonoon asentoon ja sitä huutelee. Mutta kun ei saa auttaa poiskaan. Kahta kamalampi huuto jos menet kiskasemaan sen oikoseksi.

Toi meidän pieni on ihan hassu. Sen pistää pihalle seisomaan, ni se seistä jököttää vaan paikoillaan eikä suostu liikkumaan senttiäkään.

Pulkassa istuu mielellään kun isot vetää. Meidän vauvapulkkaa ei löydetty mistään. Mihinköhän se on työnnetty... Toinen iso pulkkakin on kateissa.

5.11.2016
misukka
misukka

E hiisi tuvitus, miun on tehnyt mieli pitsaa jo pari päivää. Nyt joutuu varmaan tekemään 😄

5.11.2016
riu
riu

Hopsulaheissulahopsansaa 😄

Vipe hyvä vaan että pojat pittää huolta siskosta, on sitten homma hallussa vähän isompana 😄 Meilläkii on tännään hautausmailla käyntiä, mutta mennään vasta illemmasta kun on jo pimmeetä. Ei muuten mutta hautausmaa on silloin niin kaunis 😍

Misukka aika hyvässä hönössä ollu se mies. Onkohan sillä nyt miten kivvaa? 😂 Haha jotenkii vaikee kuvitella siitä siun miehestä niin ehkä tää sen takia on niin hillitöntä 😄

Rinuda hyvä juttu että se teijän pieni osaa jo ite jatkaa uniaan 😊 Taitasit hirveen paljon mieluummin mennä kenkäkaupoille kuin kyläreissulle, ois jotenkin vaan aistittavissa 😄

PM kivaa päivää, nyt otat ihan levon kannalta. Siulla ollut kuitenkin aika vaihderikas viikko 😊

Jumankeuta miulla on vasemman lapaluun alla joku tosi kippee juttu. En oikein tiiä koskeeko selkään vai keuhkoon, kun tietyssä asennossa vihloo niin ettei henkeä saa. Yskiä pittää tosi varovasti. Ärsyttää kun ei pysty oikein touhottamaan, ja tiiättekö miltä meijän huusholli kohta näyttää jos mie en pysty touhottamaan? 😁 Ulos on silti päästävä, siellä on niin kaunis talvipäivä 💟
Meillä ois pojalla huomenna kaksi peliä, kauden ensimmäiset. Jännitystä ilmassa 😄

5.11.2016
riu
riu

Esikoisella on isoskoulutuksen teemapäivä, muulla perheellä ei ole erityistä ohjelmaa.

Hyvää pyhäpäivää kaikille.

5.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta. 😊

Täällä nukuttiin tänä yönä paremmin, poika heräs syömään vain pari kertaa. Jossain vaiheessa kuulin itkuhälyttimestä miten se höpötteli itsekseen, mut tais nukahtaa uudelleen itse. Ja sit herra on keksiny et jos makaa poikittain sängyssä niin yltää potkimaan laitoja. Ja jos pujottaa jalat laitasuojuksen alle, niin kolisee kivasti kun pinnoja potkii. Ja siinä samalla tutit ja pupu putoaa sängystä, niin on äidillä vähän esterataa kun tulee nostamaan sängystä. 😃 Eihän toi tahallaan heitä tavaroita lattialle vielä, mut kiva kuitenkin astua märän kuolapupun päälle.

Vähän ennen 7 noustiin, joten ei täälläkään nukuta puoleen päivään vaikka on viikonloppu.

Suunnitelmia ei ole vielä. Normi jutut, sosetta lounaaksi ja vaunulenkki. Kun kello tulee vähän enemmän niin pitää laittaa viestiä kaverille et onko kotona jos tuon hänen rasvat. Ja sit anoppi puhui jotain et meidän pitäis lähtee vierailulle yhden tädin luokse, mut ei hän oo soitellu asiasta joten en tiedä. En oikein jaksais anopin kritiikkiä lastenhoidosta... Isäntä siis töissä tänään.

Jos tulee tylsä niin vois kans katsoo jos joku kaveri innostuis kuskiks, mun pitäis lähtee ostamaan uudet talvikengät. Vähän liukasta luistella tuolla lenkkareilla. Muuten mennään ens viikolla kun isännällä taas vp.

Mukavaa päivää kaikille! 😃

5.11.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Tuo pienin kyllä pitää huolen, ettei viikonloppunakaan tarvii liian pitkään nukkua.

Isännys ilmestyi kotio eilen 5 minuuttia esikon jälkeen ja ihan tuhannen tuiskeessa. En mä saanut sitä pesuille saati sänkyyn asti joten jätin olkkarin lattialle kuorsaamaan. Peiton heitin niskaan ettei ihan kylmä tule. Saatiinpa pienimmän kanssa nukuttua yö.

Ei ole koskaan ihan noin tuiterissa kotiutunut mistään 😄

Tälle viikonlopulle ei meillä muistaakseni ole suunnitelmia. Keskimmäisellä tänään iltapäivällä kiekkokoulu ja esikolla huomenna jalkkista.

Jaahas, tämä jäi kesken... Multa peruuntui huomisen tanssitunnit joten esikon futis ainoa aktiviteetti tiedossa.

5.11.2016
misukka
misukka

Huomenta!
Vauva on nukahti aamutissille ja kohta itse nousen ylös.. Pienempi pojista on jo hereillä,isompi vielä nukkuu.. Ja nyt äänistä päätellen täytyy vauvaa sen verta häiritä uniltaan että mennään vaipan vaihdolle..
Keskimmäinen oli kyllä ihana kun tuli aamusta meidän väliin nukkumaan ja kun vauva ilmoitti haluavansa syödä eli kiljahti kerran ja sitten jäi odottelemaan tapahtuuko mitään,niin pienempi havahtui ja herätti isin että "vauva itkee" 😂 Se on ihana kun meidän tyttö ei oikeastaan paljon edes itke,niin aina kun päästää jonkun äännähdyksen niin pienempi on ihan huolissaan että vauva itkee 😍
Tänään käydään pyhäinpäivän 'kunniaksi' hautausmaa kierroksella viemässä kynttilöitä ja illalla on sauna.. Muita suunnitelmia ei tälle päivälle ole.. Katsotaan sitte sen mukaan mitä puuhataan että kauanko menee aikaa tossa hautausmaa kierroksessa..

Mutta ei kai muuta kuin oikein rentoa lauantaita kaikille tasapuolisesti

5.11.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...