Torjantaipäivä

Huomenta Mitäs tähän päivään?

3.11.2016
misukka
misukka

Noh, kyllä tämä oma meininki tässä menee.

Tsemiä ryaaazz töihin paluuseen. Käy kokeilemassa miltä työnteko maistuu.

Rinuda. Usein tohon 4kk ikään tulee tiheän imun kausi. Ja melkein yhtä useasti aloitellaan siihen nälkäkauteen kiinteät. Kuten tekin olette juuri tehneet.

Kyllä se tissittely siitä tasoittuu kun kiinteät tulee osaksi arkea.

Mä sammuin taas kympin tienoilla sohvalle. Jos tästä ruppeis pikku hiljaa siirtymään makurin puolelle.

3.11.2016
misukka
misukka

Hyvä et misukan isäntä kävi hakemassa öljyä.

Ryaazz, en tunne tota sun tilannetta mut tsemppiä sinnepäin!

Täällä molemmat herrat nukkuu jo. Saa nähdä miten pian pikkumies herää syömään. Kunhan vaan nukkuis sit aamulla kans vaikka nukahti näin aikaisin.

En jaksa uutta ketjua aloittaa, mut jos täällä on vielä joku lukemassa jolla ois vinkkejä niin saa kertoa. Nyt kun poika siirty omaan huoneeseen ja aloitettiin soseet, niin päätettiin vähän pitää kirjaa siitä et miten syö ja nukkuu. Toi nyt on aina ollut tissitakiainen, hyvä ruokahalu on herralla. Mut musta tuntuu et yhessä vaiheessa hän söi harvemmin, ja nyt viime aikoina taas rupenu mankumaan tissiä jatkuvasti. Ja kun rupesin laskemaan, niin 12 kertaa vuorokaudessa on ollut tissillä viime päivinä. Yöllä pari kertaa ja sit päivällä jopa 10 kertaa. Ei ihme et tuntuu et jatkuvasti syö. Tähän sopis varmaan kysymys et onks tää normaalia? 😃 Vauvat tietty erilaisia, mut tosiaan tuntu et aiemmin ei syönyt ihan noin usein. Vaikee tietty sanoo tarkasti kun ei silloin laskettu kertoja, mut noin mututuntumalla. Kokemuksia, vinkkejä?

3.11.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Joo. Isäntä kävi ostaa pari jerrykannua ja haki polttoöljyä huoltikselta. Toivottavasti riittää nyt siihen, että ensi viikolla tulee tilattu toimitus.

Samaan aikaan mä koppasin muksut kyytiin ja vietiin esikko futisreeneihin. Sit käytiin pienempien kanssa esittäytymässä yhdistyksen illassa jossa esiteltiin toimintaa kiinnostuneille. Tosi pikaisesti ehdin siellä pyörähtää kun piti lähteä hakemaan esikko reeneistä.

Mut isännys sai rauhassa väsätä ton lämmityshommelin. Mä lupasin, et voin hoitaa mut ei se antanut.

Kohta onkin iltapala-aika ja sitten lapset nukkumaan. Näpsäkkäästi tuli siis tämä päivä hukattua.

3.11.2016
misukka
misukka

Kiitos Satumamma, ja tsemppiä fibron kanssa.

Misukalle kanssa halit, toivottavasti sunkin olo helpottuu. Löysittekö jonkun ratkasun tohon talon lämmittämiseen?

3.11.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Eipä täällä erikoisia.

Tänään varmaan tämän raskauden vaikein päivä menossa kun keväällä menetetyn laskettu ja juuri tällä raskausviikolla (18+5) todettiin 4 vuotta sitten, ettei sykkeitä kuulu. Aika fyysisesti tuossa reilun viikon kuluttua. 12.11.

Mutta eipä ole ehtinyt kauheasti sitä miettimään kun yrittänyt selvitellä saadaanko öljyä jostain. Pääsi näköjään eilen illalla loppumaan.

Kyllähän tuo pannu polttaa vaikka dieseliä jos niikseen tulee. Pääasia olis ettei pääse paikat jäätymään.

Mut kunhan isännys tulee, niin katsotaan mitä tehdään. Tän päivän oon pitänyt lämpöjä yllä uunia lämmittämällä ja luukku levällään. Pannuhuoneeseen pitäis saada jotenkin lämmöt ettei päävesiputki jäädy. Joku auton sisälämppäri tai jotain sinne keksittävä.

Mä olen nyt jutskaillut pariin otteeseen psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa tästä hommasta. Puhelimitse lähinnä kun ajat on vähän kiven alla. Se totesi, että hyvä kun mulla on tälle päivälle tekemistä. Ei jää ainakaan ajatuksen pyörimään ahdistuksen ympärille.

Mut muuten täällä ei mitään kovin erikoista. Toivottavasti helmikuun lopussa äippälomaa luvassa.

3.11.2016
misukka
misukka

Satumamma, eilen olin lapsi-ja perhetyön perustutkinnon pääsykokeessa. Hyvä fiilis jäi. Tuloksissa menee 2-3 viikkoa.
Oon hehkuttanut varmaan koko syksyn tuota pääsykoetta ja mahdollisuutta opiskella täällä Libessä.

Misukalle tsempit tuohon öljyn metsästykseen.

3.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Harmi kuulla satumammalta tuollaisia uutisia. Milloin sulla moinen riesa diagnosoitiin?

Kiva, että rinudan päivä parempi jo ja poitsu intoutui soseesta 😊

Täällä tosiaan kaikki öljyfirmat viestittää, ettei ennen ensi viikkoa saa öljyä. Pahimmillaan ei edes pikatoimituksena.

Kylläpä sattui tämä öljyn loppuminen mahtavaan aikaan.

3.11.2016
misukka
misukka

Satumamma, olen miettinyt sua!
Onko sulla fibromyalgia? Anteeksi suora kysymys.
Nykyään(hän) saa psyykkistä tukea sairastumistapauksissa. Voimia!

3.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos teille ystävällisistä sanoista. 😊

Ammattiavun hakeminen on vaihtoehto jos alkaa tuntua siltä et huoli kasvaa liian suureksi. Mut tähän asti olen selvinnyt perheen ja ystävien tuella. Kuitenkin tiedän mistä se huoli tulee, niin pystyn myöskin käsittelemään sen. Ja tosiaan tähän aikaan vuodesta ja varsinkin nyt kun on oma pieni, niin suru nousee taas pintaan.

Itse olin kovin pieni kun siskoni syntyi, joten en varsinaisesti pysty muistamaan häntä. Vanhempani ovat kuitenkin aine olleet avoimia siitä et häntä on ollut olemassa, joten jonkinlainen suru siitäkin jäänyt.

Päivä lähti kyllä parempaan suuntaan. Poika oli ihan innoissaan perunasoseesta, ois halunnu lisää. 😊 Ja käytiin ulkona, ihana ilma vaikka tosi liukasta.

3.11.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Hali rinudalle! Varmasti oman pikkusiskon menetys jättää hurjat jäljet. Ja todellakin kaikki nousee pintaan nyt kun sulla on se oma pieni.

Näinhän se menee, ettei näitä menetyksiä unohda. Ne palaa aina mieleen.

Ei tahdo löytyä öljyn toimittajia. Tai toi hätätoimituslisä on 300-350e.

Mä lähden hitto vaikka jerrykannulla hakee sen muutaman kymmenen litraa että selviää ensi viikkoon.

Isännys mietti, että vaihtaa viikoksi puille ton pannun. Lämpiää mökki niinkin.

3.11.2016
misukka
misukka

Nkille. Käsittääkseni palkkatukipaikkaan ei tarvi olla vakinaista paikkaa, riittää kun se työpaikka on, koska muutenhan ei ole aihetta maksaa palkkatukeakaan.


Kuntahan joustaa, ts. 2 viikossa äkillisesä työllistymistilanteessa kunta osoittaa hoitopaikat. Ne voi kyllä olla sitten missä tahansa päin kuntaa.
Kysele nyt vaan palkkatuesta sieltä työvoimatoimistosta.

3.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Rinuda, todella surullista, mitä olet kokenut.
Kuule, ei se 10 vuotta ole mikään pitkä aika, yksi hujaus vain. Meidän keskimmäinen täyttää ensi vuonna 10.

Oletko ajatellut puhua menetyksistäsi psykologin tms. kanssa?

3.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kyllä mä tiedän mistä se huoli tulee. Itselläkin keskenmeno takana. Siitä tulee nyt joulukuussa 10v. Menkat oli ollut hassut ja muutenkin sellainen fiilis et jotain ei täsmää. Lääkäri ultrasi ja sieltä löytyi syy. Pikkuinen siellä oli, ei vaan elossa enää. 😞 Ja sit vielä se et mun pikkusiskon synttärit on muutaman päivän päästä. Hän ei saanut elää edes kolme viikkoa. Nyt raskauden ja lapsen myötä tunteet taas nousu pintaan näitten suhteen.

Joten kuulostaa kovin tutulta toi et tää aika vuodesta on surumielistä aikaa.

3.11.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Ihanaa rinuda, että alkaa sulla tuo menetyksen pelko hellittää. Se on kyllä niin hurjan raskas taakka kantaa.

Tiedätkö tai oletko pohtinut, mikä sulla silloin odotusaikana aiheutti sen, että pelkäsit menetystä niin kovin?

Itsellä eka keskenmeno melkein puolivälissä aiheutti sen pelon. Sehän on ihan loogista. Sitä ennen ei koskaan tullut mieleenkään etteikö vauva syntyisi ja olisi olemassa.

Ihan siis mielenkiinnosta kyselen kun joskus miettinyt, että mikä saa esikoislasta odottavan pelkäämään niin hirvittävästi. Vai onko sitten luettu mammapalstoja ja kerätty kaikki kauhukokemukset mietittäväksi jo etukäteen.

Itse en todellakaan osannut pelätä mitään kahden ekan odotuksen aikana.

Nyt toivoo, että löytäisi edes puolet siitä mielenrauhasta mitä esikoisen odotuksessa koki. Vaikka silloinkin panikoin ihan viime metreillä. Mutta lähinnä siksi että pelkäsin olevani ihan surkea äiti enkä pärjäisi vauvan kanssa. Omaa kuolemaa pelkäsin eniten, että miten vauvan kävisi jos mä ja mies kuoltais ja vauva jäis ihan yksin.

3.11.2016
misukka
misukka

Ihanat pojat Vipellä, kiva kun noin hyvin ottaneet siskoa vastaan. 😊

PMlle mukavaa päivää. 😊

Toivottavasti Misukka saa öljyä ostettua.

Poika nukahti päiväunille. Mennään ulos sit kun on seuraavien unien aika, en vielä jaksanut pukea meille ulkovaatteita.

Silloin kun ostettiin vaunut niin mietittiin kahden eri yhdistelmien välillä. Toiset olis ollu paljon halvemmat, mut niissä oli pienemmät renkaat ja pehmeä koppa joka ainakin näytti pieneltä. Onneks ostettiin ne kalliimmat, niissä on kunnon isot ilmarenkaat. Olisin kyllä eilen ollut täysin pulassa pienempien renkaiden kanssa kun välillä meinas jopa noilla jäädä jumiin. Ja eilen kans katottiin tota koppaa kun näytti et pojalla on tosi ahdasta siellä. Ihan huvikseni mittasin kopan, sisäpituus 74cm. Ja poika jo 68cm, joten ei ihme et näytti ahtaalta. 😱

Aamulla oli surumielinen olo. Onneks pojan kanssa oleminen helpotti oloa. Tuntuu et vasta nyt alan pikku hiljaa ruveta luottamaan siihen et poika pysyy meillä. Koko raskauden ajan oli jossain taka-alalla huoli et mitä jos. Aina odotin seuraavaa neuvolaa et sai taas varmistaa et pikkuinen on vielä mukana. Luulin et helpottais kun lapsi syntyy, mut pitkään oli sellainen fiilis et pelotti et mitä jos hän ei herääkään enää. Onneks alkaa vihdoin toi huoli helpottaa.

3.11.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Ihanasti Vipen pojat ottaneet pikkusiskon vastaan. 😘

Rinudalle kivaa vaunulenkkiä. Täälläkin on se pari senttiä lunta.

Meillä kävi pikku kämpyrä. Pääsi öljy loppumaan 🙈 Noh. Pysyypä menetetyn laskettu aika ja tämä kirottu rv 18+5 edes hetkittäin pois mielestä kun soittelee öljy-yhtiöitä läpi, että pääsiskö yksikään toimittamaan meille öljyä.

Neste totesi ettei ennen ensi viikkoa onnistu millään. St1 ja Shell seuraavana kohteina.

Hätävararatkaisuna soitan naapuriin. Sillä on luultavasti maatalousöljyn kuljetukseen sovelias kärry joten hätävarana sillä hakis tuosta lähinesteeltä maatalousöljya sen parisataa litraa, että selviää ensi viikkoon.

Vilpakkaa rupiaa kohta olemaan...

PM, ole hyvä vaan 😊

3.11.2016
misukka
misukka

Kiitos misukka vastauksesta.

3.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kaikille hyvät huomenet!
Oon jo (vähän) toipunut tuosta hyvästä pääsykoefiiliksestä.

Misukka, siis kun mulle oli eilen päätetty tapaaminen työkkärin puolesta, ei edes ole työkkärissä, mut tässä lähellä.
Ei tullut minkäänmoista ilmoitusta asiasta, oli vaan kirjattu työnhakijan omatietoihin (oma asiointi).
Tuleeko muille saman puljun asiakkaille sähköposti- tai tekstiviesti-ilmoitus asioista, vai pitääkö oma-asioinnissa roikkua useaan kertaan päivässä?
Tässä nyt mun suurimmat huolet, kun en tiedä sinne kirjatuista asioista, ellei siellä joka päivä käy.

Rinudalle voimauttavaa vaunulenkkiä. Täällä ainakin lunta vielä 1-2 senttiä maassa.

Vipelle, meillä isoveljien ja pikkusiskon kanssa kävi samoin kuin teillä näyttää tilanne kehittyvän. Pikkusisko sulatti isoveljien sydämet.
Nyt 3-veenä on isoveljistä esikoisen kietonut pikkusormensa ympärille, ja isänsäkin.

Yritäm solahtaa taas tähän kotiäidin rooliin. Keskimmäinen jo kysellyt, mitä musta sitten opiskelun jälkeen tulee.

Kaikille toimeliasta talvipäivää!

3.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Rinudalle myös mukavaa päivää ja virkistävää vaunulenkkiä.. 😊 Kiva kun välillä saa hoitaa omat aamutoimensa rauhassa..

3.11.2016
Vipe
Vipe

Misukalle mukavaa päivää tympeistä fiiliksistä huolimatta.. Toivotaan ettet saa sitä työpaikkaa 😅

Mä vielä makoilen sängyssä,mutta pitäis nousta,kun pojatkin jo hereillä.. Nätisti leikkivät rekoilla tuolla,ettei sinänsä kiirettä,mutta aamupalaa vois nousta laittamaan..
Tolla keskimmäisellä on ihana tapa aloittaa päivä.. Jätän yleensä vauvan meidän sänkyyn nukkumaan kun se syö jossain kuuden maissa,niin pienempi kun herää niin jossain vaiheessa muistaa että "missä vauva on?" ja kun vastaan että nukkuu äitin ja isin sängyssä niin toi menee makaamaan viereen ja silitteleen vauvaa ja sitten jatkaa omia aamu puuhiaan.. Nytkin kävi tossa kesken leikin silittelemässä vauvaa ja sitten meni jatkaan.. Kävi isompikin silittelemässä mutta se ei välttämättä käy joka aamu ja se nyt on muutenkin niin ihanan hoivaava luonne.. Toi keskimmäinen kun on sellainen äijämäisempi,niin on ihana nähdä miten pikkusisko sulattanut sydämen ja muuttanut käytöstä.. Se on vauvan lähellä niin rauhallinen.. 😊

No taas ajauduin jaaritteleen.. Me mennään tänään avoimeen kerhoon ja loppu päivä on taas vailla suunnitelmia.. Siivota pitäis varmaan jaksaa ja pyykkiä pestä..

3.11.2016
Vipe
Vipe

Huomenta.

Kurja tuollainen tilanne. Kiva jos Misukka sais töitä, mut eihän tuollaista paikkaa edes halua saada.

Mä olen hereillä jo ja poika nukkuu. Taitaa olla ehkä kolmas kerta neljään kuukauteen kun käy niin. Ihan kiva juoda aamukaffet rauhassa. 😊

Tälle päivälle ei oo kauheasti suunnitelmia. Isäntä lähtee töihin, on kuulemma lyhyt päivä eli vain 8 tuntia... Mä meen varmaan lenkille pojan kanssa. Yöllä ei vissiin oo tullu enempää lunta, ja nyt on kävelytietkin aurattu. Ehkä pääsee eteenpäin, eilen oli hiukan raskasta työntää vaunuja. Sitten ruuanlaittoa. Jos yrittäisi taas saada isomman padan aikaiseksi niin ei tarvi miettiä sitä huomenna.

Hyvää päivää kaikille! 😊

3.11.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Hiukka tympeet fiilikset päällä mut näillä mennään.

Työkkäri muisti mua viime viikolla työtarjouksella johon pitäisi reagoida. Kuukkeloin firmaa enkä löytänyt yhtään positiivista arviota työntekijöiden puolelta. Pomot haukkuu alaisiaan ja porukkaa ramppaa työkkärin 6kk työjaksoilla mutta ketään ei koskaan palkata. Työkkärin orjatyötoimisto siis kyseessä. Ei siis todellakaan nappaa hakea mutta haettava on kun on osoitettu.

Vaan tuskinpa sinne palkkaavat ko mahan näkevät. Ehkä mä en ole riskiryhmässä päätyä sinne töihin.

Miten tuonne Lohjalle sikiääkin huonoja työnantajia? Vaikka oon mie kuullut lohjalaisten asenneongelmista, ni en ole halunnut uskoa.

Jos sitä yrittäis päivän täyttää työhakemuksen kirjottelulla. Illalla esikolla treenit.

3.11.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...