Ensimmäinen raskaus

Hei, täällä kirjoittelee 21 vuotias naisen alku Uudenmaalta. LA 27.5.2017. Ensimmäinen raskaus siis menossa joten olisi kiva vähän vaihtaa kuulumisia muitten kanssa jos täältä löytyy muitakin :) miltä teistä on tuntunut ja koska teillä on laskettu aika? :)

31.10.2016
holmmmia
holmmmia

Tän toisen raskauden kojdalla terveydenhoitaja ultrasi heti ensimmäisellä neuvolakäynnillä, rv9. Kierto oli ollut vaihtelevaa ennen raskauden alkua, halusi sitten näyttää raskauden olevan totta :) Virallinen lääkärin tms. tekemä ultra oli rv 12 ja sillon näkyi jo selvästi liikettäkin. Aina ultrauksen jälkeen on huojentuneempi olo, kun ei vielä liikkeitä tunne niin kiva nähdä kuvasta kaiken olevan hyvin :)

30.11.2016
risse_88
risse_88
20 weeks pregnant

Hei :) Olen 22-vuotias ja ensi viikolla alkaa rv 22, laskettu aika on 4.4.17 ! Ensimmäinen lapsi masussa, jännittävin ja odottavin mielin olen koko raskauden ajan ollut. Potkuja tuntuu nyt joka päivä, ensimmäisen kerran joskus 19-20 viikon tienoilla :)
Välillä säikkynyt, jos ei liikehdintää/potkuja ole niinkään tuntunut tai kun oma painoni ei ole noussut juuri ollenkaan raskauden aikana, mutta ultrissa käydessä vauva on liikuskellut paljon ja kaikki on näyttänyt olevan hyvin ja sanottukin on että kaikki on hyvin, vauva on kehittynyt yms.
Alku raskauden aikana oli pahoinvointia, eikä tuntunut mikään ruoka maistuvan (muu kuin hedelmät :D ) ja väsytti jatkuvasti. Nuo oireet ovat jo helpottaneet ja mieli kohentunut.
Odotan vain innolla että tää masu kasvaa lisää, vauva kehittyy ja tulee pian kevät ja synnytys

26.11.2016
Noora09
Noora09

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

23.11.2016
noorajasmina
noorajasmina

Heii!! Täälläkin LA 27.5. 😊 huomenna ensimmäinen ultra, saa nähdä muuttuuko la paljonkin. Ensimmäisen lapsen kohdalla la muuttui yli kahdella viikolla.
Paljon on unohtunut ensimmäisestä raskaudesta, mutta pikkuhiljaa näköjään muistuu mieleen mitä kaikkea voikaan tuntea ja ajatella mahan kasvaessa.😍

22.11.2016
naani
naani
2 years, 5-month-old toddler

Heippa hei, olen 29 v, on mullakin ensimmäinen raskaus menossa, LA 15.1.2017. Ihan hyvin on kaikki mennyt, alaselkä on ollut vähän kipeä, mutta muuten ihan ok. Muista täyttää vauvakirjaa (mä unohdin :( ) !!!

21.11.2016
pirrera
pirrera

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

21.11.2016
AnnaElenius
AnnaElenius

Täältä huutelee 24 vuotias nainen. Meillä myös LA 27.5.2017 :D! Ja ensimmäinen raskaus meilläkin! Viikot menee nopeesti, mutta silti en vieläkään oo sisäistäny, että meille tulee vauva! :D

18.11.2016
Tahvo92
Tahvo92
1-month-old baby

Toinen ekakertalainen täällä myöskin. Väsymys on ankaraa ja huonot olot vaivaa. Koko ajan pitäis hiukan syödä niin olo ois parempi. Keskiviikkona onneks pääsee kotosuomeen ni saa puputtaa vaikka keräsalaattia 24/7 eikä kukaa juur ihmettele :D täällä reisussa ollessa vähän mun väsymys ja huonovointisuus on herättäny kysymyksiä ja ihmetteleviä katseita. Porukka siis ei vielä tiedä asiasta :) LA kesäkuun lopussa, 22. Pvä eka neuvola. Vähän jännättää mennä yksin, varsinkin kun sama neukkutäti ku ollu mullakin muksusta saakka ja jolta mä jokunen vuos sit kävin aborttiluvan anomassa.

14.11.2016
Rapu1990
Rapu1990
1 year, 10-month-old toddler

Vitsi miten kiva huomata että täällä kirjoittelee muitakin :) vaikka olisi toinen tai kolmas tai.... tulossa niin kiva kun voitte jakaa ensimmäiset odotuksen ajatuksia, jos on muistissa vielä :) Ja miten hassua että täällä on joku kenellä on la samaan aikaan, onnea odotukseen sinne :) Onneksi tosiaan pahoinvointi on helpottunut, olen huomannut nimenomaan että pienissä määrin useammin kuin syö niin ei iske huonoa oloa nälän tunteesta. Todella innolla odotetaan täällä ensimmäistä ultraa :)

4.11.2016
holmmmia
holmmmia

Moi. Viesti pisti silmään ku itellä toisen lapsen la 25.5.2017 :) Ekan raskauesta jäi mieleen ainainen pahoinvointi, nyt vaan muutamana päivänä ollu heikkoo oloo. Tietenki erona nyt se, ekan kohalla olin töisä, nyt kotona kaksvuotiaan kanssa. Ei tuu samallain rasitusta kotona ollessa joka veis energiaa. Täytyy vaan muistaa että syö tasaisin väliajoin ettei nälkäyökki yllätä.

4.11.2016
risse_88
risse_88
20 weeks pregnant

Heippa!
Kiva kuulla, että pahoinvointi alkaa jo pikkuhiljaa helpottaa. Ei ole varmasti kivaa, jos julkisilla paikoilla alkaa heikkottaan.

Jep, odottelemme jo innolla uutta tulokasta. Liikkeet tuntuvat jo hyvin ja niitä on kiva tunnustella kädellä. Välillä sitä huolestuu, jos liikkeet eivät ole tuntuneet säännöllisesti. Onneksi tähän asti jokin makea on auttanut herättämään kaverin aktiivisuuden.

Jos nyt oikein muistan, niin ultraäänen tehnyt kätilö sanoi "Kyllä täältä on tyttö tulossa, koska häpyluut näkyvät selvästi". Vaikka kätilö noinkin varmasti asian ilmaisi, emme silti arvaa sisustaa lastenhuonetta täysin pinkiksi. Jätetään pieni pelivara pojallekin. Toki varmasti on tapauksia, jossa vauva ei suostu näyttämään sukupuoltaan lainkaan ja vanhemmat saavat jännittää loppuun asti. Mutta uskon, että tuli sieltä kumpi tahansa, se on onnen potku vanhemmille! :)

3.11.2016
tiksu89
tiksu89

Kiitos ja onnea myös sinne tytön johdosta! :) Ihana kuulla että täällä on muitakin joten voi varmasti vähän ajatuksia ja muuta kirjoitella. Hienoa kuulla että siellä on mennyt kaikki hyvin. Itselläni on taas ollut todella pahat pahoinvoinnit, nyt vihdoin alkaa helpottaa. Tosin edelleen jos on kauhea nälkä tai rasitan itseäni liikaa joudun juosta vessassa. Pakko tähän vielä on pahoivointiin sanoa ja jakaa vähän nolo ja hirvittäväkin kokemus, nimittäin minulla oli yhdessä kohtaan niin paha pahoivointi että kerran jouduin kauppakeskuksen parkiksella käydä äkkiä juosten nurkalla oksentamassa kun en kerennyt vessaan...:D siinä kyllä ihmiset vähän ihmetteli. Meillä on ensimmäinen ultra tulossa vasta 18.11 joten vähän jännittää. Teillä varmasti odotetaan innolla jo uutta tulokasta, eihän tässä enään ole pitkä aika :) Näkykö teillä helposti rakenneultrassa että tyttö on tulossa? Minua hieman jännittää kun olen muutamalta kuullut myös ystäviltä että välttämättä ultrassa ei näe sukupuolta. Ystävällä kävi nimittäin niin että tyttö odotellessa, eivät saaneet tietää sukupuolta vasta synnytyksessä. Tosin poikaa odotellessa sai heti tietää kun siellä poika oli haarat levällään ihan kuin ylpeänä esitellyt paikkojaan :D Toivottavasti täällä olisi muitakin niin voisi vähän jakaa ajatuksia sekä kysellä jos mietityttää joku asia :)

2.11.2016
holmmmia
holmmmia

Hei, onnea ensimmäisen raskauden johdosta!

Täällä myös ensimmäistä raskauttaan viettävä 27 vuotias nainen. Laskettuaika 1.3.2017, joten puoliväli jo ylitetty. Minun kohdallani raskaus on ollut erittäin positiivinen kokemus, ainakin tähän asti. Olen ollut seesteisempi mitä ennen raskautta olin ja oloni on loistava.

Toisen ja kolmannen kuukauden aikana toki ilmeni pahoinvointia, mutta onneksi oksensin vain kerran. Huonovointisuuden jälkeen tuli närästystä, mutta sekin on pysynyt ruokavaliolla poissa tai vähintään siedettävänä. Toivottavasti tämä olo jatkuu mahdollisimman pitkään.

Rakenneultrassakin kävimme viime viikolla ja siellä todettiin tällä hetkellä kaiken olevan kunnossa. Lisäksi saimme tietää odottavamme tyttöä. Nyt ehkäpä uskaltaa jo pistäytyä kaupoillakin! :D

Miltä sinusta on tuntunut raskauden aikana?

1.11.2016
tiksu89
tiksu89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...