Maanantailörpändeeru​sta

Huomenia! Uusi viikko, uudet kujeet. Tai sitten ei. Mitäpä teitin päivään?

31.10.2016
misukka
misukka

Mulla on nyt eka kerta kun tulee rahat liiton kautta. Ennen mullakin tullut kelalta kun ei ole työssäoloehto täyttynyt tai muuten ollut liian vähän aikaa työttömyyskassan jäsenenä.

31.10.2016
misukka
misukka

Onnea auton myyntiin misukan perheelle!
Ja onnea sulle misukka myös noista päivärahoista.

Mulle työttömyyskorvauksen maksaa kela.

31.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jee. Just tuli viesti, et saan ekat päivärahat ylihuomenna tilille. Vähänkö helpotus.

Ja tänään soitti yksi kiinnostunut S-maxista. Isäntä ajelee sillä huomenna töihin ja kotimatkalla käy näyttämässä sille ostajaehdokkaalle. Hyvällä tuurilla meillä on huomenna yksi auto vähemmän pihassa. Pitäkää peukkuja.

31.10.2016
misukka
misukka

Kelalla joo. Mulla ammattiliiton kautta 5 arkipäivää omavastuuaika.

31.10.2016
misukka
misukka

Mulle ei sitten tänään ole työkkäristä soitettu, vaikka piti.
Huomenna sitten tietysti kun on perhekerho. Vielä huonompi on tuo keskiviikko, kun olen pääsykokeessa.
Onko se työttömän omavastuuaika 7 arkipäivää?

31.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

On tosiaan Vipellä ihana kuva. ❤

Mun toinen silmä on punainen, ei rähmi, ei oo kipeä, ei oikeastaan tunnu miltään. Pojalla oli viime viikolla silmätulehdus, ja mulla on ennen kans alkanut tulehdus just näin. Mut sain ohjeeksi odottaa vielä muutaman päivän jos menisi itsestään ohi.

31.10.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

En oo vielä viemässä poika tarhaan, ei huolta. 😊 Aikaisintaan ensi syksynä, riippuu taloustilanteesta.

Tarkoitin lähinnä sitä et jos lapsi, jolla silmä näyttäisi samalta kuin mun silmä nyt, menisi tarhaan, niin vanhemmille sanottais kyllä et ei voi tuoda ennen ab-kuurin aloittamista. Näin ainakin täällä päin, tiedän koska olen itse ollut tarhassa töissä yli 5v. 😊

Onpas muilla riittänyt touhua. Me päästiin kauppaan, kotimatkalla rupes sataa räntää. Jee. Not.

Ja siis mulla ei kuulemma oo silmätulehdusta, on muuten vaan ärtynyt. Kenties kuivat silmät.

31.10.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Riu. Kyllähän tuo yö on sana. Yrittää kahta sanaakin jo samoin tein.

Meillä tuolla pienellä oli joku 3-4 sanaa ennen vuoden ikää mutta ne on kaikki kadonneet kuin tuhka tuuleen. Silti mä lasken, että tuo sanoi ekan sanansa noin 10kk iässä vaikkei nyt melkein vuoteen ole tullut yhtäkään sanaa.

Kyllä tuo vielä ehtii puhua papattaa niin, että mulla palaa käpy.

Vipellä kivat halloween-juhlat suunnitteilla. Ja hyvä jos keskimmäinenkin rauhottunut kivasti unille. Ehkä pikkusisko jännitti sen verran, ettei oikein raaskinut muutamaan päivään unille käydä.

Vitsit mä olisin voinut nukkua vähän pidempäänkin päikkyjä. Tunninkohan mä ehdin tuossa torkkua ennen kuin pienin heräs päikyiltään.

31.10.2016
misukka
misukka

Juu. kiitos Vipe, muskari loppui tuossa puolenpäivän aikaan.
Ei ole tullut vielä muskarilaskua. Katotaan, kauanko kestää.
Perjantaina tuli tytön päivähoitopäätös. Menee samaan päiväkotiin kuin missä isoveljetkin on olleet.

31.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Rinuda, elä sie vielä pojan päiväkotiin menemistä mieti.
Nuo sairauskarenssit ei muutu, mutta kaikki muu ehtii päiväkotimaailmassa muuttua ennen kuin asia on teidän perheen kohdalla ajankohtainen.

Nimim, lastentarhanopettaja, joka just on ollut yli 10 vuotta kotona hoitamassa omia 2 lasta, ja siinä ajassa 4 vuotta työnhakijana.

Nyt työvoimatoimiston mielestä minun pitäisi työllistyä lastentarhanopettajaksi.
Haen koulutukseen.

31.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukka,harmi että avoimessa olivatkin ulkona,eikä teillä ollut tarpeeks vaatetta siihen touhuun 😞

Tuvitus lienee jo saanut talvirenkaat alle aikaa sitten.. Mukavaa suunnittelematonta loppupäivää..

Pm:lle ja tytölle mukavaa muskaria vai oliko sekin jo aamupäivällä..

Rinudalle tsemppiä silmien kanssa.. Ja mukavaa neuvolaa.. Ja paranemista tietenkin.. Toivotaan että pojallakin yskä hellittäis..

Riulle tsemppiä arkeen paluuseen.. Sä olet sitten yhtä vaativa ton ekan sanan suhteen kun mä olen 😅 Esikoinen sanoi jo alle 1v että "kakka" mutta en laskenut sitä sanaksi koska sanoi sitä joka tilanteessa eikä osannut yhdistää sitä siihen mitä se tarkoitti.. Sitten hänellä oli sellaista että oppi sanoja mutta ne sitten jäi eikä osannutkaan enää joten en tiennyt että voiko niitä laskea.. Eikä tositettuna sanonut yhtään mitään.. Lopulta sitten alkoi 2v puhua kuin papupata pitkiä lauseita,silloin hyväksyin että no nyt ainakin osaa puhua 😅 Pienemmän kanssa onkin ollut helpompi kun hän ei ole "unohtanut" oppimiaan sanoja ja hän on sellainen papukaija että toistaa kyllä kun käskee jonkun sanan,niin on pystynyt sanoo että osaa.. Vaikka olin mä senkin kohdalla sen verta tiukka etten laskenut niitä sen omia sanoja vaan vasta ekan minkä osasi sanoa' kunnolla' eikä omalla kielellä..

Aina jos harhautuu jonkun jostai aiheesta lörpötteleen pidempään niin unohtaa kaiken muun..

Pigletille mukavaa tutkimusjaksoa, toivottavasti sujuu hyvin..

Me käytiin aamupäivällä kerhossa,siellä oli valokuvaus joten nyt jännityksellä odotan kuvia.. Monesti se koodi millä saa ne käydä katsomassa on tullut sähköpostiin vielä samana päivänä kun kuvat otettu,joten tässä nyt jännäilen että miten tällä kertaa.. Otatin sisarus kuvan noista kolmesta niin lähinnä sitä Jännitän että onnistuiko 😄 Sitten keskimmäisestä otettiin yksilö kuvat ja niistä uskon että ainaki tuli onnistuneita.. Isommasta otetaankin sitten hänen omassa kerhossaan yksilö kuvat perjantaina..

Illalla meillä on oman perheen kesken vähän Halloween juhlaa.. Eilen jo laitettiin vähän tollaisia Halloween valoja ja sitten ollaan ostettu haamu vaahtokarkkeja ja myös sellainen haamupeli ostettiin jota voidaan pelata.. Sitten mun pitäis nyt Päikkäri aikana tollaisia Halloween suklaa rahoja piilotella,mutta en ole varma miten teen,että teenkö jonkun aarre kartan jossa vihjeitä tai tehtäviä ja sitten rahat jossain arkussa,vai jemmailenko niitä pitkin poikin niin että pitää etsiä.. Tai sitten yhdistän jotenkin noi molemmat.. 😊

No mutta siinä meidän suunnitelmat tälle päivälle.. Ai niin ja keskimmäinen meni nätisti päikkäreille ja nukahti heti 😊 Toivottavasti näin jatkossakin ja toi riekkumis ja hyppimis vaihe ois ohi..

31.10.2016
Vipe
Vipe

Piglet tuo on kyllä vähän hauskaa että käytännöt eroaa niin hirveesti eri paikkakunnilla. Tietty ei se aina ikeniä naurata jos joku asia koettelee. Meillä oli vasta että poika ei saanut yhtä tukimuotoa kun oli vähän ku väärä diagnoosi. Ja se puhelu minkä soitin niin se ei tiennyt ollenkaan pojan asioita niin meinas vähän ärsyttää. "Siellä päiväkodissa kyllä..." No kuule kun poika on 9 v, kolmasluokkalaisen ikäinen X) Hitto vie :D Mie kyllä yllätyin positiivisesti ku saatiin vieläkii korotettua vammaistukea ja puheterapiaakin sen verran ku haettiin :)

Tuvitus kiva kun pojat vielä taintu unille. Kerkesittekö kotiin ennen renkaanvaihtoa? Miusta on iloinen asia että teillä ei oo mitään sovittua illaksi, siulla ku on yleensä päivät täynnä toimintaa :)

Misukka mie oon miettinyt tuota mahatauti-asiaa. Miun piti kerran raahautua norossa terveyskeskukseen näytille. Vähän sama juttu että tervetuloa tänne tartuttamaan kaikki, ja ihan vaan että sain saikkulapun :D Mie olin sillon jo pahimman ylittänyt, mutta voi hesus ku teki tiukkaa se käynti :D

Rinuda onko siulla silmät ku särjellä? :D Toivottavasti se ei nyt tulehdukseksi siulla äidy, ei oo kiva semmonen.

PM:lle myös kivaa päivää :)

Miulla oli hetken aikaa rauhallista ku mies nappasi pienimmän mukaan. AAAAAAHHHHHHHHH..... Nyt se on kyllä jo mennyttä ku isot pojat on kotona ja kohta tulee tyttökin :D
Mie oon ihan stressi-essi meijän pienimmän kanssa kun se ei juttele vielä mitään järkevää. Mie oon ihan varma että sen eka oikee sana on että 'sano', ihan vaan kun myö hoetaan siellä koko ajan että sano sitä ja sano tätä :D No eilen se sitten jostain syystä oli kopioinut miun äitin luona että yksi yö. Nyt se sanoo yfff yö takaisin. MIes oli ihan että onhan tää sen eka sana, ja mie oon että ei oo ku ei se ymmärrä mitä sannoo. Mies oli että kyllähän ymmärtää, käänty pienen miehen puoleen ja kysyi että miten pitkä aika on tiistaihin. "Yff yö" :D

31.10.2016
riu
riu

Kyllä me neuvolaan mennään. Terkkakin oli sitä mieltä et kaikillahan on köhä tähän aikaan vuodesta, et kunhan ei kuumeessa tulla. Neuvolan ovessa vaan on lappu et sairaana ei saa tulla sinne. 😊

Täällä kans toi et päikkyyn ei oo menemistä ennen kuin ab-kuuri aloitettu. Mut tk:ssa eivät välttämättä anna heti sitä kuuria kun eivät halua antaa sitä turhaan. Niin kuin nytkin, en mä saanut mitään silmään. Mut jos veis tän näkösen lapsen päikkyyn niin lähettäisivät kotiin. Ja täällä kans ei saa mennä neuvolaan sairaana, mut tk kyllä. Sama rakennus, osittain sama henkilökunta... 😃

Täällä sataa, joten ei olla ainakaan vielä menty ulos. Kaupassa pitää käydä, mut jompikumpi menee yksin jos ei sade lopu.

31.10.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Juu, nuha ja köhä ei estä neuvolaan menoa. Mut rokot ja sellaset estää. Huvittavinta musta on, että joku keuhkoputkentulehdus on sellanen, etteivoi mennä neuvolaan tai päikkyyn, kunnes ab-kuuri on aloitettu. Kuitenkin se ab-kuuri pitää lääkäriltä hakea eli terveyskeskukseen voit mennä mutta neuvolaan et 😄

Ei sit menty avoimeen. Käytiin ovella pyörähtämässä ja todettiin, et ne on ulkona. Ei mulla ollu riittävästi päällä parin tunnin ulkoilua varten. Joten tultiin kotiin takasi. Mä pistän nyt lisäkerroksia päälle ja ulkoillaan omassa pihassa.

31.10.2016
misukka
misukka

Huomenia.
Tytöllä muskari, keskimmäisellä koodauskerho illalla.
Esikoisella tavallista lyhyemmät koulupäivät tänään ja huomenna opettajien koulutuksen takia.

Tsemppiä kaikille viikkoon!

31.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Alkaa kieltämättä kyllästyttää tää sairastelu. Mut onneks paranee koko ajan. Juttelin hoitajan kanssa, pojan köhästä ei kuulemma tarvi olla huolissaan. Niin mä vähän arvelinkin, mut hyvä saada varmistettua. Ja mulla ei vissiin oo silmätulehdusta, vaan ihan muuten vaan ärtynyt. Hurjan näköinenhän se on, mut jännä kun ei tunnu ollenkaan. On vaan punainen.

Ja tosta neuvolasta, niin jos pitäis oottaa et tää köhä menee kokonaan ohi niin poikahan ehtii täyttää 5kk ennen kuin päästään 4kk neuvolaan...

31.10.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Kivat pippalot olleet riulla. On se jotenkin eri juttu kun "pitää" vähän pyntätä pippaloihin.

Oon mie aika täpinöissäni siitä autosta. Tunnustan. Monen monta viikkoa ettinyt sitä sopivaa ja nyt sit aina kun saa jotain valmistelevaa sovittua ni siirtyy ja muuttuu. Oikeastaan aika turhauttavaa. Mut ehkä huomenna tämä homma on lopulta hoidossa ja taputeltu. Sit ei tarvii ku maksaa laskut 😄

Enkä mä tiedä siitä pienimmän taitavuudesta. Se on vaan seissyt ja hyppinyt pinniksen laidan päällä ni liimaukset petti ja koko alareuna joka pitää pienija paikallaan, lähti irti. Siitä ole kauhian vaikia nyppästä yhtä leikkikaluksi. Mä siis purin koko laidan ja liimasin palaset takas yhteen. Jospa se nyt hetken kestäis. En sentäs lähteny lisäruuveja laittamaan.

31.10.2016
misukka
misukka

Huomenta 😊

Tennari teillä onkii päivä mukavasti täynnä ohjelmaa 😊

Rinuda paranemista sinne, alkaa varmasti sairastelu jo tympimään. Pelkkä köhä ei estä menemästä neuvolaan, samaten ku nuha. Niitä nyt on koko ajan ja kaikkialla. Mutta muissa tarttuvissa taudeissa en ihan ekana neuvolaan menis. Mutta juu, arkeen se pitäs täälläkii päästä kiinni, joten onnee ja menestystä siihen asiaan 😄

Misukka vähän malttamattoma sen uuden auton kanssa 😄 Noooo niin oisin itekkii 😄 Luin teijän eilisestä aamuherätyksestä ja pakko oli hymyillä ääneen. Taitava se teijän pienin 😄

Pigletille tsemppiä tähän viikkoon! Mie oon pikkusen kade noista teijän tutkimusjaksoista, ei meillä oo semmosia ollut 😊

Kiitos kellojen siirron, nukuin viime yönä melkein kolme tuntia. Ilman sitä ois jäänyt kahteen tuntiin 😄 Tää syksyinen kellojensiirto on meijän perheelle täydellinen, hyvin korjaa rytmiä tunnin verran ihan itestään tälleen loman loppuun. Mutta se keväinen on sitten kaksi kertaa pahempi 😁

Mutta joo, loma on taputeltu ja arki jatkuu, tännään on normi menot kiekkokouluineen. Ennen sitä jos kävis kummipojan luona 😊 Meijän pojat näppärästi sairasti lomalla, kolmannen tenavan kanssa käytiin lääkekuurikin. Tosin en oo ihan vakuuttunut sen tarpeellisuudesta, kun ei ees crp:tä otettu... Lauantaina oli sitte semmoset juhlat että pukukoodina oli musta puku ja kunniamerkit. Mies näyttää niin komealle kaikkine killuttimineen 😊 Tottahan itekkii sitten tälläsin 😄 Oli kiva ilta ja teki kyllä hyvää pieni irtiotto 😊

31.10.2016
riu
riu

Huomenta.

Täällä ollaan jo hereillä kans. Poika nukkunut toista yötä omassa huoneessa, ja hyvin on mennyt. Taitaa olla äidille vaikeampaa kuin pojalle.

Tän päivän ohjelma vähän auki vielä. Ainakin on pakko nyt saada arjesta taas kiinni tän sairastelun jälkeen. Musta aina tuntuu et jo parin päivän saikku riittää et mä oon täysin pihalla maailman menosta.

Oma tk taas auki tänään, joten klo8 kun avaa niin soittoa sinne. Jos pääsis näyttää tätä silmää. Ja pitää kysyä pojan yskästä kans. Isäntä on niin huolissaan kun poika yskii jo toista viikkoa. Mun mielestä ei oo paha, mut parempi kysyä. On noi miehet muuten jänniä. Isäntä ei muka oo lapsirakas jne, mut jestas kun se välillä on huolissaan ja höösää ton pojan kanssa. 😊

Sit pitää kans soittaa neuvolaan ja kysäistä et voidaanko tulla huomenna vaikka on vielä köhä. Ihan ymmärrettävää jos eivät halua meitä sinne levittelemään pöpöjä. Mut toisaalta en haluais taas siirtää aikaa, kun sitä jouduttiin jo kerran siirtää.

Sit riippuu siitä et jos ja milloin pitää mennä tk:ssa käymään, mitä tehään. Tänään ois jumppapäivä mut se saa nyt jäädä väliin, en lähde sinne köhimään. Mut suunniteltiin et mentäis koko porukka pikku vaunukävelylle. Isäntä siis kotona tänään. Ja sit ois kyl ihan pakko imuroida täällä.

Hyvää päivää kaikille!

31.10.2016
Rinuda
Rinuda
2-year-old toddler

Mulla on pienet kotona kun piti lähteä autokauppoja tekemään, mutta siirtyikin huomiselle se homma. Tässä mietin, josko me sit käytäis avoimessa pyörähtämässä tuttuja moikkaamassa. Olisi ainakin jotain tekemistä tähän päivään.

Pienin nukkui yllättävän hyvin. Vasta puoli 7 oli pystyssä vaatimassa liikkeelle.

Keskimmäisellä ja isukilla on illalla sählykerho.

31.10.2016
misukka
misukka

Huomenta. mitäpä tässä. Kellojen kääntö aiheuttaa sen että täällä ollaan hereillä jo tuntia aikasemmin. 😀

Noh. kerkeepähän aamulla reeniin. Ja sen jälestä pitäs ehtiä käymään ostaa isommalle neidille toppahousut.

Iltapäivällä esikon kerho. Ja illasta vois mennä muskariin jos nää vaan jaksaa.. 😊

Ja kai sitä jossai välis pitäs jotai tehä kotonaki esim pyykkivuoren pienentämiseksi mut katotaan jaksaako. ne pyykit kyllä odottaa, eivät katoa mihinkään.. 😁

31.10.2016
tennari
tennari
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...