Perjantai

Taas olis viikko taputeltu. Viikonloppu häämöttää. Hyvät huomenet tähän aamuun.

28.10.2016
misukka
misukka

Joo se huominen show makso 42 e, on siis joku perhelippu. 12 e olis ollu per lippu ja alle 2 v sylissä ilmaseks. sillee olis tullu halvemmaks ku pienempi alle sen 2 v. Mut tasan jos ei ole omaa paikkaa ni kitisee. Kun siskollakin on. ukon smartumeilla ostettiin..

Löysin kengät itsellei, pikkareita isolle neidille ja ruokaaki tuli ostettua jonkin päivän tarpeisiin. 😊

Nyt mä istahdan hetkeks kattoo telkkaa. Enpä muista millon viimeiks olisin istunu tälleen. 😀

28.10.2016
tennari
tennari

Kiitos onnitteluista 😊 tuntuu et justhan me tuotiin kotiin pieni rääpäle, ja nyt toi on jo noin iso. Ihan oma persoona jo. 😄

En muista kirjoitinko jossain vaiheessa siitä jo, mut jonkin aikaa sitten me saatiin vähän taistella pojan kanssa siitä et missä nukutaan. No hyvin hän näytti sopeutuvan siihen et omassa sängyssä nukutaan. Ja nyt tuli tää tauti, ja kun kaikki on kipeinä niin on vaan niin helppoa ottaa poika viereen sänkyyn. Ja nyt alkaa sit alusta tää homma. Ei halua nukkua yksin, kiinni äidissä haluais olla. 😩

Katsottiin tässä isännän kanssa et kiire liikkeelle tolla on. Jännä kyllä, niin ei käänny vielä. Selältä pääsee kyljelleen, mut ei ympäri. Mut sit selällään se laittaa jalkoja maahan ja työntää itseään taaksepäin 😄 todettiin et ihan jo turvallisuuden takia niin hän ei saa enää nukkua päikkäreitä meidän sängyssä, kun on oikeasti riski et hän tippuu sieltä.

28.10.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Misukka meillä on hauskasti lapset ihan erilaisia mitä oli masussa.. Esikoinen oli oikein villi,matkalla synnärillekin heitti volttia eikä saatu edes käyrille kun liikkui niin mahdottoman paljon.. Napanuorassakin sillä oli solmu eli vissiin ollut aika moisessa liikkeessä jo pienenä.. Mutta sitten toi on itse rauhallisuus.. Kerhossakin ohjaaja totes että se on enemmän sellainen rauhallinen leikkijä ja saman olen huomannut itse.. Siksi toi tulee ehkä paremmin juttuun tyttöjen kanssa kun monesti ton ikäiset pojat leikkii aika sellaisia riehumis leikkejä,niin jos on paljon samanikäisiä poikia niin toi ei välttämättä niiden leikkiin uskaltaudu mukaan..
Sitten taas keskimmäinen oli rauhallinen masussa ja kun synnytys alkoi ei liikkunut varmaan yhtään koko aikana ja sitten se on tollainen paljon vilkkaampi Lapsi 😂

Pienestä nyt ei vielä osaa sanoa millainen siitä tulee kun saa ikää,mutta tässäkin asiassa on ehkä noiden kahden välistä.. Eli ei ollut niin vilkas kuin esikko Mutt ehkä hieman vilkkaampi kuin toi keskimmäinen tai sitten samaa luokkaa.. Synnytys kun oli käynnissä,niin liikkui jonkin verran muttei kamalasti ja pysyi kuitenkin käyrällä..
Että jännä nähdä tuleeko tosta noiden kahden välimalli sitten vai millainen 😊

28.10.2016
Vipe
Vipe

Miun autonhakureissu näköjään venähtää. Se myyjä joutuu pitämään viikkovapaan maanantaina ni piti siirtää auton haku tiistaille. Nyt täytyy sit järjestellä, että pääsen tiistaina hakemaan sen. Just kun kaikki päivähoidot ja muut on sovittu maanantain mukaan.

Mä kun en kertakaikkiaan voi viedä tota autoa huomenna kun sitä ei ole paikkamaalattu.

28.10.2016
misukka
misukka

Esikosta mä en ollut hetkeäkään ennen laskettua henkisesti valmis ottamaan sitä vastaan. Mutta niin vaan rauha iski kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Keskimmäistä jännitin esikon synttäreiden takia, että ehditäänkö pitää. Ja kun sai hengityksen tasaantumaan synttäriviikonlopusta, niin tuo seuraavan viikon lauantaina syntyi.

Pienin ei kyllä kuunnellut mun toiveitani yhtään. Vaan enpä minäkään ollut sinut koko odotuksen kanssa. Mut niin vaan silloinkin tietynlainen rauhallisuus iski ennen tositoimia.

Ja samanlainen tuo pienin on edelleen. Se tekkee just niinkuin sitä ihtiänsä huvittaa. Päikyssä tänään naureskelivat, että herra on ollut hyvin tänttärä kun estettiin muun muassa juomasta vesirännistä valuvaa vettä tai siirrettiin pois pihan ainoasta vesilätäköstä jossa herra sukelteli.

28.10.2016
misukka
misukka

Mulle ei ole poikien aikana tullut sellaista oloa.. Tosin pahoinvointi niitä en ole varsinaisesti ehtinyt odottamaan edes.. Kuulostaa hassulta kun ne kuitenki syntynyt vasta laskettuna ja toinen 2päivää yli.. 😂 Mutta poikien aikana lähdettiin synnyttää ns. Suoraa liikkeestä.. Esikoinenkin alkoi syntyä vaikka olin koko päivän ollut menossa.. Ainoa mikä oli niin illalla totesin että nyt ei ainakaan synny koska tuskin se laskettuna päivänä syntyy.. Eli tietyn lainen rentous tuli silloin ihan omasta puolesta,kun ajattelin että nyt ei ainakaan tarvi jännittää tuleeko lähtö.. Ja sitten tulikin kun vähiten odotin.. Keskimmäisen kohdalla ei ollut mitään,en ollut erityisen rento,mutten myöskään mitenkään odottavainen vaan olo oli ihan sama kuin normaalisti..
Mutta tästä tuli sellainen ihmeellinen mielenrauha.. Päivähän oli yhtä hoppua eikä rentoa,kun kävi vieraita aamupäivästä ja sitten tuli lisää illalla (jotka potkittiin sitten melkein kesken kahvittelun pihalle kun lähdettiin synnyttään) että kroppa ei sinänsä ollut rento,mutta mieli oli..
Että tän kohdalla voi hyvinkin olla että vauva lähetti jonkun viestin..

Ja jokatapauksessa meni kuin päin vaan,niin vaikea sitä on toteuttaa että päättää rentoutua 😂 Fyysisesti kyllä voi ottaa rauhaksiin mutta mieltä ei voi rennoksi pakottaa..
Meidän tää viimeisin oli siitäkin outo että syntyi juuri silloin kun äiti toivoi.. Totesin että kunhan tiistaina saadaan nuoremman pojan hammastarkastus käynti hoidettua,niin sitten saa syntyä ja neiti tuli keskiviikkona 😂 En ois uskonut että on niin yhteistyökykyinen sen kaiken pahoinvoinnin jälkeen millä mua kiusannut koko raskauden.. Ja sitten vielä ainakin tämän ekan viikon niin helppo ja rauhallinen lapsi ettei tosikaan.. Mä odotin sellaista vaativaa kiusan kappaletta joka ottaa heti huomionsa eikä vahingossakaan tee niinkuin äiti toivoo 😅
Vielähän tuo ehtii hankalaksi muuttua mutta ihanaa että ainakin näin alkuun päästää mut helpolla..

28.10.2016
Vipe
Vipe

Mie luulen, että se mielenrauha, rentous ja synnytys menee eri järjestyksessä. Eli kun vauva on valmis tulemaan ulos, se lähettää äipän kropalle viestiä, että rentoudu niin tästä touhusta tuleekin jotain. 😄

Mie luulen, että itse siihen ei edelleenkään pysty vaikuttamaan tuon taivaallista. Mutta jokaisen kohdalla on tullut semmoinen mielenrauha ennen kuin on alkanut tapahtumaan.

28.10.2016
misukka
misukka

En sitten eilen ehtinyt jatkaan kirjoittamista ollenkaan 😂

Rinudalle tsemppiä flunssan kanssa ja onnea nelikuisella.. Pojan flunssa ilmeisesti jo helpottanut?

Misukalla taas touhua riittää.. Toivottavasti isäntä tuo saalista tullessaan.. Harmi ettet neuvolaan ehtinyt mutta toivottavasti pieni pysyy virkeänä liikkeessä niin että saat usein pienen muistutuksen siitä että vielä ollaan hengissä..

Pm tais kirjoittaa vain laittavansa ruokaa,toivottavasti tuli maistuvaa..

Ai niin ja Tuvituksen tekstin muistan kyllä,koska kun kävin aamupäivällä lukemassa,niin mua huvitti kun luin taitavasta 2 vuotiaasta joka tekee palapelejä, niin samaan aikaan katson kun tuo meidän 2v kippaa palapelin lattialle ja tiedän että se ei sitä varmasti tee koska nippa nappa osaa tehdä nuppi palapelejä 😂 noh jokaisella on omat vahvuutensa,ei sillä,mutta osasi valita hyvän hetken kipata ton palapelin kun teki sen just samalla sekunnilla kun luin Tuvituksen pienestä.. 😂

Mitäs vielä.. Ei muistu mieleen muuta joten pitänee lukaista läpi uudestaan kunhan tän lähettänyt..
Paitsi että Tennarihan oli kirjoittanut.. Toivottavasti sait liput taika showhun kuulostaa mukavalta ajan vietteeltä..

Meillä oli tänään esikoisen kerho ja sen aikana neuvola täti kävi kotikäynnillä.. 3300g oli paino eli syntymäpaino ohitettu jo reippaasti eli ei tarvi olla huolissaan painon nousun suhteen.. Kun itseä vähän mietitytti kun tuo herää yöllä vain kerran syömään ja päivisinkin nukkuu vähintään 1-2 pidempää pätkää että kuinhan paino nousee,mutta näköjään hyvin.. Toi kyllä usein sellaisen pidemmän välin jälkeen ns. Tankkaa.. Eli jos ollut vaikka sen 5 tuntia syömättä niin sitten syö useamman kerran ihan pienessä ajassa.. Ja iltaisin on seurustelu vaihe että syö,kakkii ja toljottelee ja sitten taas uusiks ties kuin monta kertaa.. Ja tuo koittaa ilmeisesti jo vastata hymyyn.. Itse mietin onko mahdollista mutta neuvolan täti totesi että voi olla,kun hän itsekin huomasi että kun puhui mulle,niin vauva kääntyi heti sinne päin ja katseli tarkkaan kun hän puhui.. Toi siis on niin ihanan näkönen kun sille juttelee ja hymyilee niin se sillei avaa suunsa niin auki kuin saa ja "irvistää" aivan kuin yrittäisi hymyillä ja tekee sitä vain kun hänelle puhuu iloisesti.. Ei tietenkään aina tee..

Ja tässä kirjoittaessa tulikin mieleen mustikka.. Tsemppiä odottamiseen.. Ei ehkä auta mutta itsellä vauva syntyi heti saman iltana kun mulle aamulla oli tullut jotenkin sellainen rento olo,että eipä sen väliä vaikkei vauva syntyis tällä viikolla.. Elikkä koita rentoutua ja yritä antaa vauvalle lupa viipyä masussa vielä niin pitkään kuin haluaa..
Tämähän on toki helppo sanoa,toteutus ei tietenkään ole helppo,koska pitäisi osata aidosti rentoutua,itselle se tuli vaan jostain,en tiedä mistä,mutta selvästi se auttoi..

28.10.2016
Vipe
Vipe

Mä käyn nyt työttömyyskassan kanssa sähköpostikeskustelua kun kaipaavat selvittelyitä millon on lomia pidetty ja lomarahan maksulapun unohdin laittaa kun se oli epäloogisesti maksettu viime vuoden lopussa ilman, et oon pitänyt lomia.

Siellä lienee tädillä töitä tämän päätöksen kanssa.

Huomasin just että mun palkkakuitissakin on palkkakertymä viime vuodelta ihan mitä sattuu. Tupla oikeaan nähden. Onneksi nuo tuolla näköjään tuplavarmistaa hommat.

28.10.2016
misukka
misukka

Rinudan pienelle isolle pojalle onnea!

Avoneuvola on täällä perjantaisin klo 8-9. Ihan kivasti on liikkeet lisääntyneet. Hentosia ja hivenen vaikeasti tulkittavia ovat vielä, mutta useamman kerran päivässä ovat tuntuneet tällä viikolla.

Vaikeasti tulkittavia siten, että välillä epäilyttää oliko joku hipaisu salamatkustaja vai suolen liikahdus, vai ehkä sittenkin korkean sykkeen aiheuttama tuntemus.

Vähintään aamuin illoin tuntuu jotain ja nykyisin jo useammasta kohtaa. Voi olla ihan häpyluun yläpuolella tai heti navan alla. Myös oikealle puolelle sivuun tulee joskus. Navan aluseen tai heti häpyluun yläpuolelle tulevat liikkeet tuntuu herkimmin.

28.10.2016
misukka
misukka

Niin, ja rinudan "isolle" pojalle onnea.

Mustikalle tsemppiä synnytykseen.

28.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukka, onko vauvan liikkeet alkaneet tuntua/vahvistua?
Onko teillä avoneuvola joka päivä?
Täällä on avoneuvola 2 tuntia kerran viikossa.

28.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onpa tuvituksella taitava pikkuinen 😊

Mustikalle jaksamista. 😊

Tuli muuten mieleen et meidän pojalle tuli tänään 4kk täyteen. Iso poika jo. 😊 Ens viikolla ois neuvola, se olis ollu jo tällä viikolla, mut tän sairastelun takia jouduttiin siirtää aika.

Luulen kyllä et tää tauti on paranemaan päin. Räkä irtoaa ja on vähän pirteämpi olo jo. Tossa yöllä kyllä mietin et pitäiskö soittaa tk:lle, mut ei lääkäri oikein voi tehä mitään kun taitaa olla virustauti. Ja sit aamulla kun ei ollut ääntä niin en soittanu. 😂mulla on näköjään paketti postissa, en tosin tiedä et viitsinkö ihan ulos lähteä. Sataa ja on muutenkin inhottava ilma. Pysyyhän se paketti siellä vähän aikaa. Tilasin isompia vaatteita pojalle. Ja itselleni uuden jumppapuseron 😊 Täytyy muuten miettiä et kannataako maanantaina lähtee jumppaan. No, sinne on pitkä aika.

28.10.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

En ehtinyt avoneuvolaan joten kävin cittarista hakemassa pari kilon pakettia broiskun suikaleita. Kohta on varmaan kuukauden ruuat ostettuna, siis lihat niin tartte kuin maitoja käydä hakemassa. Ja leipää. Ellei innostu ite vääntämään. Silläkin toki muutaman euron säästäisi.

Tennarille tsemppiä kauppareissuun. Kivalta kuulostaa tuollanen taikashow. Onko minkä hintanen esitys?

Rinudalle toivon pikaista paranemista. Tämä syksyn lenssu on kyllä sitkeä. Mä olen köhinyt ja räkinyt elokuun puolivälistä asti. Joka päivä saa keuhkoista yskiä räkää ulos. Lähinnä aamuisin.

Mustikalle jaksamisia. Jos eilen oli hiljainen päivä niin ehkäpä tänään tai huomenna rupiaa tapahtumaan. Toivotaan niin.

28.10.2016
misukka
misukka

Huomenta.
Toivottavasti misukka kerkesit avoneuvolaan.
Täällä ruuanlaittoa.
Rinudalle pikaista toipumista flunssasta.
Mukavaa päivää kaikille.

28.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta. Ääh. Ei vieläkään vauva tullut vaikka eilen illalla oli semmoista jatkuvaa ennakoivaa supistusta, alas työntämistä ym tukaluutta että olin varma että yöllä tulee lähtö. Lopetti kuitenki kun nukkumaan menin ja yöllä kun heräsin tuli oikein huoli kun ei liikkunut niin piti käydä nappaamassa pari sokeripalaa ja vettä ja tarkkailla liikkeitä. Mutta nyt taas maha pehmeämpi ja liikkuu tuolla normaalisti.. jos tänään illalla kun pääsee saunaan :) olis siskon kanssa sama päivä lukukin 28.
Tässä hermoillessa kudon lapasia ja huokailen. Olis varmaan joku aikuisen seura paikallaan kun tytöt on hoidossa ja eskarissa.. :)

28.10.2016
mustikka88
mustikka88

Huomenta!

Misukalla onkin tekemistä.

Tennarille mukavaa shoppailua. 😊

Täällä sairastellaan. Edelleen. Alan olemaan jo aika kypsy tähän. En tiedä milloin viimeksi mulla ois ollu tällasta flunssaa. Nyt ääni lähti. Poika on kyllä sen näkönen et ihmettelee miks äiti käyttäytyy hassusti eikä puhu. 😂

Isäntä puhu eilen jotain et hänen pitäis lähtee vanhempiensa luo auttaa jossakin. No, minä en liiku täältä mihinkään. Mut ainakin nyt on vähän pirteämpi olo vaikka pää on täynnä räkää. Pyykit pitäis pestä, ja jos jaksan niin pitäis siivota.

28.10.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Huomenta.

Kyllä näköjään tuota vettä työntää taivahan täydeltä.

Aamupäivästä aattelin käydä kahtoo itelleni talvikenkiä. Sit tarttis ruokaostokset suorittaa. Ja ostaa liput huomisen jokeri pokeri box esitykseen. Käydään lasten kanssa huomenna. 😊

Pyykkiä pitäs pyörittää kun ukko sai tuon viemärinkin yks ilta taas vetämään.

Tommonen avoneuvola kuulostaa ihan kivalle. Täälei varmaa moista ole.. Välillä ku tuntuu et jos muksujen asialla yrittää käydä tai soitella ni ikinä saa ketään kiinni.

Mukavaa päivää kaikille sateesta huolimatta! 😊

28.10.2016
tennari
tennari

Isännys sai eilen illalla talvikiekot auton alle joten luonnollisesti nyt tulee vettä ja on 9 astetta lämmintä 😄

Sillä on kalareissu tänään joten ilmestyy kotio joskus kuuden huitteissa kai.

Mä vien pienet päikkyyn, käyn keskimmäisen vasu-keskustelun siinä samalla ja jos aikaa jää, niin pyörähdän avoneuvolassa. On tuolla masussa jotain tuntunut jo tällekin aamua mutta haluan varmistaa. Jos siis ehdin sinne ennen ysiä.

Sit psykiatrisen sairaanhoitajan pitäis soitella mulle aamupäivän aikana. Ja mä meinasin käydä tarjoamassa tuota isännän autoa tuossa kulmalla olevaan autoliikkeeseen.

Katsotaan ehdinkö ennen kuin pitää hakea pojat päikystä. On taas yhdelle neljälle tunnille mulla ohjelmaa suunniteltuna.

Kivaa päivää kaikille!

28.10.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...