Maidon lypsäminen

Moi. Mitenkä on tuon maidon lypsämisen kanssa, kun olen linnoittautunut kotiini vaikka mieli tekisi mennä kyläilemäänkin. Mietin vain tuota imetystä, kun tuntuisi tyhmältä mennä kylään mihinkään ja siellä sitten imettää vauvaa. Minulta maitoa kyllä tulee ja pumpunkin omistan. Sanovat että maito säilyy huoneenlämmössä 6tuntia ja jääkaapissa 2vuorokautta. Jos tekisin niin,että pumppaisin maitoa tuttipulloon ennen kylään lähtöä,tarviiko sitä lämmittää vielä ennen syöttöä jos maitoa ei laita jääkaappiin?? Ja jos lähtee kyläilemään ja ottaa pumpattua maitoa jääkaapista mukaan, niin sitten se pitää lämmittää vesihauteessa. Mutta pitääkö jääkaapista otettu maito laittaa vielä jääkaappiin kun on jonkun luokse mennyt kylään vai säilyykö se sitten huoneenlämmössä siihen saakka kun on aika syöttää vauva?

25.10.2016
pitkospulla
pitkospulla

Hyviä neuvoja ja vastauksia olen saanut,kiitos niistä. :) Sovittuja kyläilyjä on tiedossa useampikin ,joten ylös, ulos ja kylille :) Eiköhän se imetyskin sitte ala tulemaan tutuksi ja luonnolliseksi myös muuallakin. Kiitos teille! :)

28.10.2016
pitkospulla
pitkospulla

Miksi sinusta tuntuu tyhmältä imettää kyläpaikassa?
Huonompi vaihtoehto sinun (ja vauvan) kannalta on , jos imettämisen takia pysyttelet suurimmaksi osaksi kotona. Veikkaan että siinä tapauksessa sinun oma mieli ei kestä sitä pelkkää kotia.
Hyviä vinkkejä olet saanut. Voithan kokeilla niitä ensin kotona kaikessa rauhassa, ja käytät kodin ulkopuolella niitä keinoja, jotka tuntuu sinulle sopivilta ja luontevilta.

26.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Oman jaksamisen takia on kyllä hyvä päästä ulos vähän. 😊

Alussa imetys kyllä stressasi, ja huomasin et vauvakin reagoi siihen jos minua hermostutti. Siksi oli tosi vaikeaa imettää muiden ihmisten seurassa alussa. Mut se helpottui kun tottui. 😊 Alussa pidin myös tuttipulloa ja korviketta hoitolaukussa, antoi rauhoittavan tunteen vaikka en sit käyttänyt niitä.

Kokeilemalla löytyy omalta tuntuva tapa, ja koko ajan tottuu ja oppii. 😊

26.10.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Niinhän se on varmaan,että kotona helpoin ja parhainta on olla vauvan kannalta. Mutta tyhmää sekin olisi jossei ikinä voisi mennä muualle kun ajattelee vain sitä imetystä,että miten sen hoitaa. Mutta joo kyllä niihin tulee se oma rytmi ajallaan ja tietää miten on helpointa itselleen ja vauvalle. :) Kiitos mielipiteistänne.

26.10.2016
pitkospulla
pitkospulla

Tälläkin täysin pelkästään imettämällä ollaan menty. Vaihtoehtoja vaan miettinyt juuri tuon imetyksen osalta muissa paikoissa kuin kotona. Jospa sitä vain rohkeasti yrittää näillä mennä ilman että tarvitsisi pumpun kanssa pelata :)

25.10.2016
pitkospulla
pitkospulla

Itse pitäisin varmaan varmuuden vuoksi maidon jääkaapissa niin paljon kuin mahdollista, vaikka joutuukin sitten lämmittämään sen. Muutaman tunnin toki säilyy huoneenlämmössä tai vaikka hoitolaukussa.

Jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee imetyksen kanssa. 😊 Ennen kun vauva syntyi mietin miten teen, harkitsin tota pumppaamista kun ajattalin et imetys muualla kuin kotona olis kovin vaivalloista. Mut päädyin siihen et imetän. Paljonhan puhutaan siitä et julkista imetystä paheksutaan, itse en ole koskaan törmännyt siihen. Sitä paitsi, mun poika ei edes suostu syömään pullosta.

25.10.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Kiitos paljon vastauksestasi.
Kaikki on vaan niin uutta vielä minulle,niin on väkisinkin tullut mietittyä erilaisia vaihtoehtoja,mutta itsekin ajattelin vain ihan rohkeasti imettää paikasta ja ihmisistä riippumatta. Onhan se kuitenkin ihan normaali asia.

25.10.2016
pitkospulla
pitkospulla

Kysymykseesi vastaan, että mä pitäisin säilyvyysaikana ilman kylmää mieluummin 4 tuntia. Jos sä lähdet kotoa kyläilemään niin kannattaa toki laittaa jääkaappiin jos olet pidemmän aikaa kylässä. Muutoin säilyy sen 4h ihan hyvin vaikka hoitolaukussa.

Perimmäisiltään ihmettelen, mikset voi imettää vauvaa kyläpaikassa. Voit halutessasi mennä hetkeksi sivummalle jotta saat rauhassa syöttää vauvan. Jos se imetys muiden seurassa häiritsee sinua tai niitä joiden luona kyläilet.

Jos sulla imetys sujuu, sitä on turhaa häiritä pullottelulla sen takia, että imetys muualla kuin kotona olisi muka jotenkin typerää.

Meillä on aina tarjottu mahdollisuus syöttää vauva sivummalla eikä meitä häiritse vaikka syöttää meidän sohvalla istuen. Samoin itse en ole arka syöttämään lastani juuri siellä missä nälkä tulee. Harso peittää hyvin kaiken ulkopuolisilta silmäpareilta.

25.10.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...