40-v ja plus odottajat

Olisi kiva kuulla miten teillä menee? Täällä äiskä 45v ja rv nyt 23. Pikkupotkut jo tuntuu ja masu näkyy. Kuvotus onneksi helpottanut viimein. Sokerirasitus ja labrat tulossa. Hb lasku ongelmaa ja peräpukamia. Kivaa! 😬😊.

21.10.2016
Ebbe17
Ebbe17

Ohjeen mukaan Maltofer otetaan ruokailun yhteydessä tai heti sen jälkeen.
Minkä kanssa tahansa ei Maltoferiä voi ottaa, koska maitotuotteet estää raudan imeytymistä.
C-vitamiini edistää raudan imeytymistä.

26.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Äitiyspolilla mittausten mukaan arvioivat painon, ei tietysti ihan tarkka ole. Itsestä tuntuu että olis paljon isompi kun vatsa on hirveän iso. Verenpaine lääkkeet ei tahdo laskea verenpainetta mutta turvotusta ei ole juuri lainkaan eikä valkuaista virtsasta. Yritän välttää lakritsia. Odotellaan mitä sanovat ensi viikolla kontrollissa. Hb 130 eli ei tarvi rautaa ottaa varmaan kun vasta leikkauksen jälkeen. Kokeilin gavisconia, auttaa kyllä paremmin kuin rennie.

26.11.2016
Annabella75
Annabella75

Käytätkö mitä rautavalmistetta? Mulla käytössä Maltofer, on kallein apteekkirauta, mutta paras vatsaystävällinen ja voi ottaa minkä kanssa haluaa. Käytän myös ummetuksen ehkäsyyn lääkettä. Mulla vatsa sietää, vaikka otan jo 3 tbl päivässä. Mulla oli viimeksi Hb 93, siks annosta nostettiin, toivon kans et ois tehonnu. Täällä myös närästää. Käytätkö tukisukkia?

24.11.2016
Ebbe17
Ebbe17

Mistä näkivät noin tarkan painon? Ota Gavisconia, ei Rennie välttämättä auta.

24.11.2016
Ebbe17
Ebbe17

Tänään Alko äitiysloma ja kyllä oli aikakin. Väsymys on aika kova ajoittain. Närästykseen otan rennietä monta kertaa päivässä. Verenpaine lääkitys määrättiin äitiyspolilla kun korkea verenpaine ilmeisesti rasittaa jo vauvaa. Oli kuulemma kasvu hidastunut vaikka painoikin jo 2 170g. Muuten vointi on kohtalainen. Pitäis alkaa jo laittaa kuntoon vauvaa varten kaikki tarvittava ettei sitten tuu kiire kun sektio on jo ennen joulua. Ja kontrolliaika on jo taas parin viikon päästä.

19.11.2016
Annabella75
Annabella75

Mulle suositeltiin Gaviskonia, sitä litkua närästykseen. Haen varmaa itekin sitä. Onko sulla ollu jo ennen korkeet verenpaineet? Lakritsi nostaa sitten muuten helposti. Mulla taas matalat jo olemassaan, joten olen mussuttanut lakritsia 😊. Tsemppiä!

11.11.2016
Ebbe17
Ebbe17

Käytätkö mitä rautalääkettä? Mä käytän Maltoferia, on vatsaystävällinen eikä haittaa minkä kanssa otat. Tuplasti kalliimpi kuin esim Obsidan, mut toimii. Mulla kans tippunu Hb 97, kuulemma se hyöty, että suojaa raskausmyrkytykseltä. Kuuluu tähän vaiheeseen, pitäs nousta loppua kohden, saa nähä. Syön varoiks ummetuslääkettä, Visibliniä. Mulla kans närästystä, just aattelin et kait se on mentävä ostaa jotain Gaviskonia vaikka, jota saa käyttää. Peräpukamat helpottanu, mulla kans pientä suonikohjualkua toisessa jalassa. Siirryin nyt tukisukkia pitämään joka päivä, en kestä suonikohjuja. 😊

11.11.2016
Ebbe17
Ebbe17

Täällä myös 4.lasta odottava 41 v äiti. Olen nyt viikolla 32 ja hirvee närästys myös vaivaa, samoin matala Hb 98. Rautalääkkeet saa vatsan sekaisin. Tiistaina neuvolaan, toivottavasti Hb olis noussut. Töitä vielä pari viikkoa ennen Ä.lomaa. Raskaalta tuntuu joten täytyy katsoa pystynkö olemaan töissä päiväkodissa enää kauaa. Myös yöheräilyt väsyttää kun ei välttämättä enää ehdi nukkua ennen kellon soittoa. Myös lonkat ja suonikohjut vaivaa. Pikkuinen vaikuttaa pirteältä ja potkut tuntuu kovilta. Varsinkin iltaisin ja yöllä innostuu mylläämään.

30.10.2016
Kiiabirgitta
Kiiabirgitta

Täällä olis äiti 41v . Viides lapsi tulossa ja samalla viides sektio. Vilkas tyttö on vatsassa ja varmaan on paljon hiuksia koska närästys on ihan kamala. Rennie ei enää kovin hyvin auta joten pitää siirtyä vahvempiin aineisiin. Verenpaine on koholla ja sitä seurataan usein. Unirytmi on jotenkin päälaellaan. Nytkin valvottaa ja taas saa huomenna ottaa päiväunet.
25.10.2016
Annabella75
Annabella75
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...