Alavatsakipu ...rv31

Tää menee taas aiheeseen mihin on helppo vastata "soita synnärille/neuvolaan"... Mutta kun en minä nyt vielä , kun ensin haluan pyöritellä mielessä mitä kaikkea tämä voi olla 😁 Joo, tottakai soitan sitten kun oikeasti siltä tuntuu .. Mutta asiaan: Alavatsalla nimenomaan vasemmalla puolella vihlomista... Vähän oviskipujen tyylistä , eli ei menkkamaista jomotusta vaan ovismaista vihlomista.. Alavatsa on aika pinkeenä välillä mutta en oikein osaa tunnistaa supistukseksi.. Vauva on viihtynyt koko raskauden alhaalla ja kivuttomia supistuksia on tullut pitkään jo.. Lääkärineuvolassa kaikki oli normaalisti. Mikä tätä vihlontaa voisi aiheuttaa ? Joku tulehdus ? Supistukset ? Joku muu mikä ? Vauva liikkuu reippaasti joten en siksi ole vielä huolestunut ...

18.10.2016
Tii03
Tii03

Jos aloittajalla on se streptokokki päällä, niin ennen synnytystä siihen ehditään reagoida.

8.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Noin viikon. Multa otettiin keskiviikkona ja hyvällä tuurilla tuloksen olisi saanut eilen. En muistanut kysyä. Täytyy nyt laittaa viestiä omalle hoitsulle.

8.11.2016
misukka
misukka

Kauanko strepton tuloksen saaminen kestää?

8.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulla meni kans esikosta pitkälti toista vuorokautta ennen kuin syntyi.

Toisaalta toi laskeutuminenkaan ei välttämättä kerro mitään. Meidän keskimmäinen laskeutu pian rv 30 jälkeen ja kuljin kuula haarojen välissä 9 viikkoa 😄

Tosi tympeetä tuosta uimisesta vaan todeta, että älä mee uimaan varmuuden vuoksi.

Rinuda, mähän oon tästä Vihdin puolelta ni lääkäri totesi, että ottaa sen strepton jo nyt vaikka muuten otettais vasta loppuraskaudesta. Vissiin sit sama synnäri mut kuitenkin eri ohjeet 😄

7.11.2016
misukka
misukka

Tosta streptosta vielä. En tiedä miten muualla tehdään, itse synnytin Lohjalla ja täällä tuli keväällä uudet ohjeet. Eli täällä streptoa ei testata enää neuvolassa vaan vasta synnärillä.

7.11.2016
Rinuda
Rinuda
3-year-old toddler

Joo en tiedä minäkään 😁 Pojasta sillon ainaki itse synnytys kesti ekoista säännöllisistä supistuksista syntymään 22h.. Joten ei mikään hoppu ollut :D enkä kyllä tiedä mikä oli ollut tilanne sitä ennen kun ei ollut tutkittu kun kaikki oli mennyt hyvin.

Tää raskaus on ollut muutenkin ihan täysin päinvastainen , supistuksia ollut tosiaan jo sieltä 14-16 viikoilta mutta ei niitä oo neuvoloissa tai lääkärissä noteerattu muuten ku sanottu et ota rauhallisemmin .. Että kuulema ihan normaalia jos eivät oo kipeitä .. Mutta nyt kun tulee kipeitä niin siltikään ei siis ole syytä huoleen ? En tiedä .. Täytynee perjantaina soitella neuvolaan ja pyytää sitä streptoa jos sitä ei ollut aikomus tehdä ennen synnytystä 😮

Kysyin myös viimeksi että saanko käydä uimassa , kun oltiin kylpylään menossa . Ensin sanoi että joo saa toki! Ja kysyi että eihän sua ole supistellut ? Sit ku vastasin että on , päivittäin .. Niin silti oli sitä mieltä että voi nennä . Kysyin että Voisko tilannetta varulta tarkistaa ettei oo mitään tapahtunut ? Vastaus oli ettei tehdä turhaan sisätutkimuksia, että jos haluan varman päälle niin en mene altaaseen 😐

Ja eilen mun maha tipahti alas.. Ei ol enää tossa ylhäällä vaan täysin jalkovälissä 🙈

7.11.2016
Tii03
Tii03

Ei näy pissatestissä. Vaan just sillä pumpulitupolla otetaan.

Kato ku multa nappasi sen pumpulitupponäytteen ja puhui bakteeriviljelystä niin ajattelin, et sulla tehty sama.

Mutta eri viljely siis kyseessä.

Ehkä sun kannattaa kysyä neuvolasta, että kattoisko lääkäri sitä alakertaa kun rupeaa useammin kipeätä tekemään kuitenkin.

Sustahan en tiedä kuinka herkästi avautuvaa sorttia olet. Itsellä tulee supistuksia herkästi mutta ne ei saa mitään aikaiseksi. Ennen kuin on oikeasti h-hetki.

7.11.2016
misukka
misukka

No niitä kipeitä tulee siis parin päivän välein tai vähän riippuen mitä oon touhunnut päivän aikana (selkeedti tulee jos rasittaa normaalia enempää ) mutta ne painottuu hyvin kyllä iltaan , että en muista ainakaan päivällä kärsineeni niistä . Päivisin tulee kivuttomia ja iltaan sit lisääntyy ne kipeät . Ne on vielä semmosia että pienellä irvistyksellä on selvinnyt , pari pahempaa tuli viikko sitten kun karjuin miehelle että nyt sattuu ! Piti heittää kylkiasentoon ja join reilusti vettä niin meni ohi .. Eilen kun ajettiin autolla reissusta kotiin niin viimeinen tunti meni vähän kärvistellessä , vuorotellen tuli kipeitä ja kivuttomia supistuksia , takana tosin päivä ikeassa että ei ihmekään 🙈😬

Jaa strepto näkyy virtsatesteistä ?? Muistelin et ekassa raskaudessa se napattiin pumpulipuikolla ja senkin sain ite tehdä jonkun lääkärikäynnin yhteydessä . Nyt mulle siis määrättiin vain virtsatestit, lähinnä oireettoman pissatulehduksen varalta ..

7.11.2016
Tii03
Tii03

Ai supistuksia sitten kuitenkin. Kuinka usein tulee kipeitä päivässä?

Mullahan pienintä odottaessa (nyt 1v8kk) alkoi kipeät supistukset rv 28 ja rv 32 mut kirjoitettiin niiden vuoksi saikulle kun tuli pahimmillaan 20 minuutin välein. Mitään eivät alakertaan olleet saaneet aikaiseksi.

Silloin samalla otettiin bakteeriviljely. Streptohan näkyy siinä bakteeriviljelyssä.

Muutoin annetaan se purkki ja ite otetaan rv 36.

Nyt se samainen viljely otettiin viime viikolla ekassa lääkärineuvolassa kun noita harkkasuppareita tulee aikas tiheästi. Eivät ole vielä kipeitä onneksi. Nyt rv 19 ja rapiat menossa.

Sulla on sinänsä hyvät viikot jo, että varmaan siksi ei lisää lääkärikäyntejä ole laitettu. Mutta jos huolettaa alakerran tilanne tai supparit lisääntyy ni tietty pyydät lääkärikäynnin. Mullakin se rv 32 käynti viimeksi oli ylimääräinen jonka pyysin itse supistusten vuoksi.

Ja kysy ihmeessä bakteeriviljelyn tulos neuvolahoitajaltasi. Näin mulle lääkäri sanoi, ettei tulosta välttämättä huomaa tulosviidakosta. Ainakin täällä uusi järjestelmä ei kuulemma näytä tulosta punaisena vaikka siellä jotain olisikin.

7.11.2016
misukka
misukka

Tiille, no aikaseen on sulla kipeät supistukset alkaneet.
Mulle tytöstä sanottiin, että jos syntyy rv.35, niin pitää olla keskoshoidossa. Mulla ei ollut supistuksia. mutta istukan reuna oli lähellä kohdunsuuta.
Sinuna soittelisin synnärille noista kipeistä supistuksista, että pääset tarkistukseen sinne. Kohdallasi saatetaan antaa supistuksia ehkäisevää lääkettä.
Streptokokki saattaa myös aiheuttaa supistuksia, joten hyvältä minun korvaan kuulostaisi, että sinun kohdalla se tutkittaisiin jo nyt, eikä vasta synnytyksen yhteydessä. Lääkitystä on siihenkin.

6.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvä ettei näköjään ole mitään vakavaa 😊
Ainakin täälläpäin strepto testattiin vasta synnärillä. Ohjeet muuttu keväällä, joskus maalis-huhtikuussa sain näytteenottopurkin kotiin, mut sit tyyliin viikkoa ennen kuin näytettä piti viedä labraan niin terkka ilmoitti et näyte otetaankin vasta synnärillä.

6.11.2016
Rinuda
Rinuda
3-year-old toddler

Kiitos kysymästä :) Tässähän tämä menee.. Ilmeisesti kyse oli supistuksista .. Niitä on nyt tullut ,jos ei joka päivä niin jokatoinen ainakin.. Siis niitä kipeitä . Kivuttomia tulee päivittäin ja monesti päivässä . Yleensä "kipeinä päivinä "saattaa myös tulla useampi kivulias pienen ajan sisään .

No neuvolasta ei olleet mitenkään huolissaan vaan laittoi bakteeriviljelyyn poissulkeakseen tulehduksen joka voisi aiheuttaa supistuksia .. Eivät ole soitelleet , joten testit oli vissiin ok...

Millon muuten testataan se strepo?! Mulla ei ole mitään lääkäriä enää tulossa.. Testataanko se neuvolassa ? Täytyy varmaan soitella sinne siitä jokatapauksessa ja kysästä uudemman kerran tätä supistusasiaa..
Vai onko tässä vaan tilanne , että vaikka supistukset saisikin jotain aikaseks niin se on heidän puolestaan ihan ok?? Taitaa pyörähtää nyt viikot 34 käyntiin ...

6.11.2016
Tii03
Tii03

Miten Tii sulla menee?

4.11.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vähän myöhässä kirjoittelen, mutta mulla ollu kans ihan sama homma jostain rv30 alkaen(nimenomaan vasen puoli). Neuvolassa sanottu että ihan normaalia, todennäkösesti niitä kiinnittymiskipuja. Kivuttomia suppareita mulla alko tuleen jo puolivälissä raskautta. Nyt menossa rv 37+5 ja se vihlominen on muuttunu sellaseks menkkamaiseks säryksi joka on päällä melkeinpä kokoajan ja supistuksetkin alkanu jo tuntuun. :D Itse en siis huolestuisi siitä vihlonnasta, toki jos tuntuu että se huomattavasti pahenee niin kannattaa ihan oman mielenterveytensäkin takia soitella neuvolaan. :D

2.11.2016
Mariannepuu
Mariannepuu

Joo mulla on ollu alusta asti ties mitä kipua ja kolotusta . Nyt on taas hetki menny ihan hyvin , itseasiassa kun työt loppu niin ei oo niitä kivuttomiakaan supistuksia tullut kun ihan kovassa rasituksessa . Mutta nyt on pari päivää tullu niitäki taas ja tänään ollu tosiasn tätä vihlontaa ja niitä supistuksia ..
Kun en osaa sanoa onko supistukset kipeitä vai tuleeko ne kivuttomat vaan samaan aikaan kun tätä vatsaa vihloo ... Tänään on pari kertaa supistanut levossakin..
No täytyy varmaan vaan seurailla .
Ekassa raskaudessa ei ollut mitään vaivoja missään välissä ja nyt on sit ollu ihan jatkuvasti jotain 🙄

18.10.2016
Tii03
Tii03

Ja se pinkeys on hsrkkasuppareita. Niin kauan kuin ovat kivuttomia, ne on harmittomia.

Mullakin niitä jo useasti ja rv 16+ menossa.

18.10.2016
misukka
misukka

Mä veikkaan kiinnikekipuja. Vauva ja kohtu kasvaa vauhdilla joten kudokset on lujilla. Tuskin mitään kovin vaarallista, lähinnä ilkeän tuntuista.

18.10.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...