Torstain huomenet

Näin se viikko vilistää. Mitäpä torstaipäivään?

13.10.2016
misukka
misukka

Kannattaa nki ilmoittaa asiasta vuokranantajalle, ett tiskari on vanhuttaan sökö.☺

14.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Eoköhän lie sama ympyrä kyseessä. Silloin kun se julkaistiin, niin luin niitä perusteluja. Ei oikein vakuuttanut mua.

Jos teillä pottailu sujuu vaipan kanssa, niin silloinhan sillä systeemillä kannattaa jatkaa. Jos vaipattomuus tarkoittaa lattiapisuja, se ei mun mielestäni ole tarkoituksenmukaista.

Ja miusta ainakin kuulostaa hyvältä tuo nukahtaminen. Monet on tuohon ikään mennessä jättäneet päiväunet pois. Jos teidän neiti pärjää ilman päikkyjä, niin hyvä on. Käytännössä sinä osaat sen kuitenkin parhaiten tulkita.

Meillä tuo keskimmäinen nukkui melkein 4-vuotiaaksi päikyt ja olin siitä todella ihmeissäni. Esikko jätti päikkärit pois vähän päälle kahden vanhana.

13.10.2016
misukka
misukka

Ei sulla rinuda sitten yhtään vaativampaa tavoitetta heti alkuun 😄 Mä en ole saanut kaulahuivia tehdyksi... Se on muutaman vuoden vartonut keskeneräisenä kaapissa. Tuommonen peitto jäis tekemättä. 😰

Nemi ollut ahkerana ompelusten kanssa. Mä en pääse edes alottamaan, kun heti pitäs vehkeet siivota pois kun sais ne levitettyä. On niin lyhkäsiä nuo omat ajat. Ja yöllä meinaan nukkua. Viiti silloin tehdä vaikka se olisikin ainoa mahdollinen hetki.

13.10.2016
misukka
misukka

Netissä on uudet ruokasuositukset, muistaakseni ne on Jyväskylän yliopiston julkaisemat. Mitään ei ole sanottu neuvolassa niistä. Edellisellä kerralla yritin neuvolassa siitä puhua, mutta en saanut mitään kommentteja terkkarilta.

En tiiä, tarkotetaanko me misukka samaa ruokaympyrää.

Sitten tyttöä pitäisi pitää ilman vaippaa, vaikka siinä tilanteessa ei varmasti mene potalle, pissaa lattialle sitten. Kun hänellä on vaippa, välillä sanoo, että pissa tulee, silloin se tulee pottaan.

Nukkumisessa on edistytty. Nukkuu ja nukahtaa kerrossängyn alasänkyyn. Rytmi vaan on omanlaisensa. Tänään ei ole nukkunut päivällä, eikä illalla. Väsyneeltä ei kumminkaan vaikuta nyt. Ennen kahdeksaa heräteltiin keskimmäisen kanssa pikkusisko aamulla.

13.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva ett Rinudalla on ollut mukava päivä.☺

Onpas misukan pojat ollut nätisti.☺

Nki, Ootko putsanut sen tiskarin, sen sihdin esim. Meillä jättää huonosti tiskaamatta, jos se on täynnä ja tukossa moskasta.😐 ei tyhjä pesu auta, vaan se sit pitää tiskiharjalla jynssätä rasvasta fairyllä.

Mä sain 4 paitaa saumuroitua ja huomenna jos sais tavallisella koneella ommeltua valmiiksi. Siin on emännälle rönttö paitoja vähäksi aikaa!😁

13.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Olipa tuvituksella ikävä hammaslääkäri käynti 😞

Hyvä et misukan kokous meni hyvin. 😊

Me ei sit vietettykään kotipäivää, kun anoppi soitti et haluais nähdä pojan. Käytiin siellä kahvilla. Ihan kiva käydä siellä, ei olla nähty melkein kuukauteen.

Poika nukahti, nyt mulla ois aikaa juoda kupposen teetä ja neuloa vähän. Olen ihan avuton neuloja, mutta äiti autto mua pääsemään alkuun, joten katsotaan jos saisin villapeiton aikaiseksi. 😄

13.10.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Millaista tukea sä PM olisit neuvolasta vailla? Eihän 3-vuotiaan ravitsemuksessa mitään suurta ole tapahtunut.

Tuo uudistunut ruokaympyrä/kolmio/mikälie on mun mielestä ihan hevonkukkua. En itse ainakaan aio lähteä moiselle linjalle. Sehän on perusteltu jollain hiilijalanjäljellä eikä lainkaan ravitsemullisin perustein.

13.10.2016
misukka
misukka

Kokous meni tosi hyvin. Pojat viihdytti toisiaan ja jopa kohtuullisella äänenvoimakkuudella etteivät häirinneet vaikka pienessä tilassa oltiinkin. Ihan loppupuolella kun alkoi väsy iskemään, niin joutu vähän puuttumaan noihin tekemisiin.

Eli erinomainen suoritus pojilta. 👍

13.10.2016
misukka
misukka

Ihana kun nkin esikko saanut noin hyvän kaverin 😊

Jos tiskari on vuodelta -97 ni onhan sillä ikää jo melkein 20 vuotta. Pyytäisin vuokranantajalta uuden härvelin. Liekkö tuo toiminut kunnolla enää pitkään aikaan. Ei siihen ainakaan mitkään poppaskonstot toimi.

Nemi, ihan hyvin meni silloin hampaanpoisto. Se tuikkas uuden piikin viereen joka sit puudutti oikean paikan. Mut se hetki kun alko puudutus lakkaa silmän vierestä, se tuntu aika inhalta.

13.10.2016
misukka
misukka

Oon koittanut jo kolmesti kirjoittaa.
Hyvin mulla synkkaa neuvolan terkan kanssa.
Se lähtökohta, että puhutaan niitä näitä, mitataan ja punnitaan, ei ehkä ole sitä tukea, mitä neuvolasta voisi saada.
Uutta tietoa ei muisteta jakaa.

13.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No eipäs mennyt nappiin tuvituksen hamppi lääkäri reissu.😨 toivottavasti kipu ei yllätä.☺

Onpas misukalla ollut kans huono flaxi puudutuksen kanssa, kai se lopulta sitten onnistui se hampaan poisto?

13.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Ei sit menny se hampilääkäri ihan putkeen 😱 Sulla menee siis hermot siellä jotenkin ristiin kun ei kerran onnistunut puudutus.

Mulla yhden kerran meni puudutus korvaan ja osin silmän alueelle kun piti hammas saada puutumaan. Se oli vaan typerän tuntusta. Ja varmaan aika sama kuin jos olisi osittainen kasvohalvaus. Puolet naamasta roikkui kun peilistä katsoi.

Toivottavasti paraneminen sujuis nyt nopsaan ettei kiusaa kovin kamalasti.

13.10.2016
misukka
misukka

Pm, teidän tyttö on pieni ja siro.😊 oliko sama neuvola täti, kun aina teillä? Vai miks ei synkanut?

Hyvä, ett tutti vieroitus sujuu Misukan pienellä.☺ tuo 4h kuulostaa kyllä lyhyeltä ajalta, viet sinne ja käyt kotona ja ajat takaisin. Eli ei oikein jää aikaa aloittaa mitään tai paneutua mihinkään aikaan vievän.

Me käytiin kaupoilla ja tigeristä löyty kalenteri matskua, isännän 24 luukkua on ok, kun ostin vielä cittarista pari pientä juttua. Pojan kalenterista uupuu 5 yllätystä, eli ne pitää miettiä.☺

Sitkeä rokkonen nkin esikoisella, toivottavasti helpottaa ett pääsee ens viikolla eskariin. Vai oliko teillä jo syysloma?☺

13.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Meidän tyttö neuvolassa 12,5 kg ja 91,8 cm pituutta.
Vähän jutteli terveydenhoitajalle.
Ihan hyvä käynti, mutta sitä tukea, mitä haluaisi, ei saa.
Raskausaikana vielä saa, mutta se onkin äitiysneuvolaa.
Täällä ei ainakaan neuvolassa puhuta uusista ruokasuosituksista.

13.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Harmi nkin esikon puolesta, että on sitkeessä nuo vikat näpyt. Mutta kyllä se siitä helpottaa. Ensi viikolla pääsee jo varmasti.

Meillä on vissiin tuttihuudot nyt huudettu. Jäbä kuukahti punkkaan ihan tyytyväisenä ja sippas heti. Viime yökin meni tosi hyvin. En huomannut, että se olis enää yrittänytkään lussuttaa niinkuin pari yötä sitten vielä vähän oli.

Jee!

13.10.2016
misukka
misukka

Täällähän on tapahtunut paljon. Noinkohan muistaa kaikkia.

Tuvitukselle tsempit hampilääkäriin. Mä en tarvinnut kipulääkkeitä lainkaan visurien poiston jälkeen. Se leukalukko ärsytti eniten.

PMlle hyvää neuvolaa.

Riun kolmoselle myöhästyneet synttärionnittelut. Vai 6v jo. Hui! Juu, kyllä nuo meidän ukkelit osaa käyttäytyä. Niin halutessaan 😄 Ihan hyvin on menot tähän asti menneet. Tuo minimies voi olla vähän kysymysmerkki, et miten sillä hermo kestää.

Niin ja tänään meni ihan päivävaatteissa päikkyyn. Aamulla meinas hermostua kun nykäsin sen pois unipussista ettei saanut pussin kanssa pyöriä ja tippua sängystä alas mutta tasoittui sitten ja saatiin vaatteet hyvässä järjestyksessä päälle.

Mä en varmaan hermostu puheesta kunhan about 3-vuotiaana rupiaa sanomaan edes jotain. Meillähän oli vajaa vuosikkaana montakin sanaa, mutta ne katosi. Nyt on lähinnää päppää ja äppää ja vinku sekä osoitus ne keinot joilla itseä ilmaistaan. Paras sanaan vivahtava taitaa olla appff (lamppu) jonka toisti perässä tuossa yksi päivä kun kylppärissä oltiin iltapesulle menossa.

Nemille ja mummulle hyvää kauppareissua.

Ihanasti rinudan äidin koira vahdannut pientä. Selkeesti meinas, että sie tuon tänne toit ni vahdi myös. 😄

Huiskuttimelle mukavaa ja toimeliasta lomaa! Nauttikaa.

Jokos siinä suunnilleen oli kaikki?

Äsken libbe herjas mulle ettei sivusto käytössä onneksi nyt toimii taas. Mä taidan ruveta tiskihommiin. Saa tiskipöydän tyhjemmäksi. Ja sen verran tässä ehtii tehdä ennen kuin pitää lähteä hakemaan pojat kotiin päikystä.

On toi 4 tuntia niin mahottoman lyhyt aika. Hyvä kun ehtii aamupalan syödä 😄

13.10.2016
misukka
misukka

Me odotellaan lomaa,huomenna se alkaa😊Toki perheessä jyllää flunssa ja ite oon ihan töttöröö😔Mutta josko se tästä,onnex on vaan flunssa eikä yrjö👍🏼Kuopuksen kanssa pakataan tänään ja pyykätään,laivaa,kavereita ja sukua luvassa..tämä onkin minun viimeinen loma hetkeen niin pitää nauttia ja mies ei pääse joka juttuin mukaan kun säästelee lomia,että saavat lasten kanssa pitää talvilomaa..ei tuu niin rankka talvi lapsille😊

13.10.2016
huiskutin
huiskutin

Rinuda meillä on neljäs lapsi ja silti sitä on itekkii välillä vähän hukassa noitten pukemisten kanssa😄 Ja jännästi talvella on helpompaa topata kerroksia päälle, ku kesällä pukea tarpeeksi vähän 😄

Nemimilla siulla onkii vielä nuori mummo, ihana kun saatte olla vielä yhdessä 😊

13.10.2016
riu
riu

Ihana huolehtiminen tuolla Rinadan äidin koiralla vaavia kohtaan!❤😁
Jep, seuraneiti!😀 hän täyttää 83v ens keväänä, asuu palvelutalossa ja huolehtii itse itsestään.☺ moni yllättyy kun kuulee ett hän jo yli 80v.

Poika tuo jo ulkovaatteita olohuoneeseen, eli täytyy alkaa pukee ulko vermeitä päälle.😊

13.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Ei se äidin koira oikein ymmärtänyt että mitä hyötyä tuollaisesta pienestä ihmisestä on, ja vähän ehkä oli mustasukkainen. Mutta tosi nätisti oli, ja kauheasti vahti että varmaan katson pojan perän. Katsoa mua vaativasti joka kerta kun poika edes vähän inahti :D

Kohta mennään pojan kanssa vaunulenkille, jos toi nukkuis vähän. On jo ollut pitkään hereillä. Jos vaan keksin mitä laitetaan päälle, ulkona 2 astetta. Luulisi et osaisin pukea lapsia, kun kerran tarhassa ollut töissä monta vuotta, mut sit kun on toi oma vaavi niin olen ihan hukassa :D

13.10.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Ai sie oot mummon seuraneiti 😄 Onko mummo jo minkä ikäinen?

13.10.2016
riu
riu

Tsemppiä hamppien poistoon tuvitus!☺ muista pyytää kunnon särky lääkettä sen puudutuksen lakattua niihin kipuihin. Mä pyysin enkä saanut, voi elämä ne kivut...😨 "tavallista buranaa" sanoi lääkäri vaan. Ei auttanut.😢😠

Rinudalle hyvää kotipäivää, hyvä ett yökyläilyt sujui hyvin ja koira osas olla nätisti.☺

Riulle, siivous intoa!😊 Onnittelut 6 vuotialle!💚

Meidän pitäisi varmaan alkaa pukemaan, pikkuhiljaa lähteä. Normi torstai mulla, ei oikein lähde!😄 onneksi on treffit vasta 10, nii ei tässä kiire. Me haetaan mun isoäiti kyytiin ja ajetaan sitten kauppaan, eli en käy hänen puolesta kaupassa, vaan toimin seura naisena ja kuskina!😀

13.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Nemimilla siis käytkö sie mummon puolesta kaupassa vai? Mummot on kyllä rikkaus, miun äiti on paljon meijän lasten kanssa ja miusta se on ihanaa. Miullakii on lämpimät muistot mummosta lapsuudesta. Siinä oli semmonen nainen ettei voi kuin ihailla 💜

Ninnup meilläkii juhlittiin pojan synttärit neuvolaa edeltävänä viikonloppuna. Ihan vaan jos rokotteesta tullee jotakii 😁 Mie oon vähän kade nykylasten rokotusohjelmasta, seuraava on vasta kasiluokalla 😄

Tuvitus tsemppiä! Miulta on poistettu yksi hammas ja henkiset vauriot kesti fyysisiä pitempään 😁 Hyvin se mennee, ja sittenpä se on tehty!

Rinuda tällä sivustolla on pieni ongelma viskata erroria. Siihen tottuu 😄 On teillä ollut kyllä touhua! Mukava että koirakin osasi suhtautua. Miun siskon koira ei voi käsittää tuota meijän pienintä, se pimahtaa joka kerta. Ei se meijän isommista lapsista piittaa, mutta tuo pienin... en jummarra 😄

13.10.2016
riu
riu

Huomenta kaikille!

Tulikin pikku tauko mulla, just kun löysin tänne niin nää sivut tökkii koko ajan. Ainakin puhelimella ei oo mulla toiminut melkein ollenkaan.

No, nyt koneella ehkä sais kirjoitettua. Meillä olut paljon puuhaa viime viikon aikana. Lauantaina pojan pappa ja mummi (mun isä ja hänen kihlattunsa) kävivät katsomassa poikaa. Ja sunnuntaina lähdettiin pojan kanssa mun äidin luo pariksi yöksi. Poika viihtyi hyvin mummolassa. :) Mökillä ollaan käytä, mutta tää oli ensimmäistä kertaa kun poika oli yötä muualla kuin kotona tai mökillä. :D Vähän jännitin miten äidin koira suhtautuu, kun se ei oo ennen ollut tekemisissä pienten lasten kanssa, ja on kaiken lisäksi ihan hepuli-pelle. Hyvin meni. :)

Tiistaina tultiin kotiin, poika oli niin yliväsynyt että huusi koko illan. Eilen oli sitten kotipäivä, ja luulen että otetaan ihan rauhallisesti tänäänkin.

13.10.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Huomenta 😊

Misukka johan on esikko ollut esimerkillisen hienosti. Oispa pysyvä olotila 😉 Toivottavasti lapset jaksaa illasta tsempata. Mie aika paljon oon liikkunut lasten kanssa keskenään, ja ihmeen hyvin ne osaa olla pakon edessä. Teijänkii muksut on kuitenkii pohjimmiltaan fiksuja yksilöitä 😊

PM hyvää neuvolareissua! Luin jostain että se ois jo 3 v neuvola... Ei oo mahollista????

Meillä kolmas geeniperimä tuli eilen 6 v. Ooämgee 😱 En tiiä missä vaiheessa siitä niin iso on tullut? Eilen oli sen neuvola, samalla pienimmän puoltoistavuotis lääkäri. Isompi oli kyllä oma itsensä, sai pari hepulia mutta teki tehtävät kuitenkin tosi reippaasti ja hyvin. Pienimmän kohdalla lääkäri oli ihan että "ja varmaan muutama sana tullee?" Mutta kun ei tule 😁 Sanoin että jos ei puolessa vuodessa puhe aukee niin laitan viestiä puheterapeutille.

Tänään sitten normitorstai, pojalla on iltapäivällä puheterapia ja reenit. Illalla saunotaan. Siinä välissä vois siivoilla tän torpan kun se vielä kävis nopsaan. Miun elämä on aika yksitoikkoista 😄

13.10.2016
riu
riu

Huomenta!☺

Misukalle hyvää kokousta illaksi ja onpas esikko ollut teillä reipas!☺
Lähtikö pienin yökkärissä vai arki vaatteissa päikkäriin?!😉

Meillä perinteinen isoäidin kauppa päivä. Enkä edes tiedä mitä mun pitää ostaa, ei varmaan mitään.😃 illan suunnitelmat on avoimena.

13.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Meillä on tytön neuvola. Hän kyllä nukkuu vielä. Neuvola on tossa vieressä, ja päästään sinne kun ei onneksi ole noista käynneistä supistettu.

Mukavaa päivää kaikille.

13.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä nämä päivät menneet yllättävän hyvin. Mitä nyt tuo pienin kiukunnut, mutta isommille ei ole tarvinnut hirveästi hermostua. Pitäsköhän ton isännykaen useamminkin ottaa pultteja ennen ku se lähtee johki reissuun. Esikko kiltisti siivonnut niihin huonetta ja tänään vuorossa vaatekaapin järjestely. Kun kaikki vaatteet yhdessä mytyssä kun runnoo ne vaan kaappiin vaikka me nätisti laitetaan pinoihin.

Mulla tänään illalla yhdistyksen kokous ja joudun ottaa noi muksut mukaan. Tulee varmaan kiva kokous.

Nki voi vaikka esikolle näyttää joka ikisen näpyn jonka pitää olla kuiva ennen kuin pääsee eskariin. Ymmärtää ehkä paremmin ja pystyy itsekin seuraamaan.

Mut nyt täytyy ruveta hössäämään hammaspesuja ja vaatteita, että päästään päikkyyn.

13.10.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...