Äitiyspakkaus 2016

Hei, Miten moni on ottanut äitiyspakkauksen, toisen tai kolmannen lapsen kohdalla? Itsellä toinen lapsi tulossa, ja mietin otanko vai en. Ultra näytti tyttölasta ja mietin viitsinkö ottaa pakkausta, kun monet vaatteet olivat sinisiä tai vihreitä. Kirppikseltä jo olen tehnyt hyviä löytöjä. Pakkaus ilm enemmän kuin tuo 140 € arvoinen. Kommentteja! Kiitos.

9.10.2016
Ebbe17
Ebbe17

Käsittääkseni tuo lapsen sukupuolen kertominen/kertomatta jättäminen on kiinni sairaanhoitopiirin linjauksesta, toki sairaalakohtaisia eroja voi olla.

Jos äitiyspakkauksen väri-ja kuviomaailma on huono, silloinhan tuon avustuksen voi ottaa rahana.

24.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Varmaan ultraajastakin kii,mitä sanoo,mutta meillä ainakin kertoi vaikkei saanut kunnolla katsottua eikä ollut varma.. Hän sanoi että ei ole kyllä varma mutta jos hänen pitäisi sanoa niin neitokaiselta näyttää.. Totesi vielä että on silti se 50% mahdollisuus että on poika.. Meillä siis vauva oli jalat yhdessä niin ettei pystynyt katsomaan näkyykö pippeliä mutta kun katsoi nii sanoi että kiveksiä ei ainaksaan näy mutta että joillain ne laskeutuu vasta myöhemmin joten ei tarkoita automaattisesti tyttöä.. Sitten sanoi että näkee kolme valkoista viivaa jotka voisi viitata häpyluihin eli tyttöön..

No meillä tuo ultraaja osui oikeaan vaikkei kunnolla päässytkään katsomaan 😊 Itse en tosin kahden pojan jälkeen uskonut ennenkuin näin 😂 enkä tiedä uskonto kunnolla vieläkään 😂

23.10.2016
Vipe
Vipe

Olen ymmärtänyt, että jos ultraaja on epävarma tai ei saa kuvattua oikeasta kuvakulmasta, ei tietenkään kerro sukupuolta. Meillä nähtiin häpyhyylet sikiöllä, joten uskallan luottaa, että on tyttö. Muihin tutkimuksiin en mene, lapsivesitutkimukseen en uskaltaisi riskien takia, eikä nyt syytäkään mennä. Jos sitten onkin poika, niin sitten on. 😊. 3D ultrissakin moni käy, minusta niistä näkyy jo liiankin tarkkaan, jääköön jotain yllätykseksi.

22.10.2016
Ebbe17
Ebbe17

Pelkät ultratutkimukset ei ole ainoina tutkimuksina luotettavia vauvan sukupuolen määrittämisessä, ja kaikissa sairaanhoitopiireissä ei edes näissä tutkimuksissa vauvan sukupuolta kerrota vanhemmille, vaikka he haluaisivatkin.

Geenitutkimukset on käsittääkseni ainoita luotettavia sukupuolen määrityskeinoja. Siinä on omat juttunsa, yleensä epäily mahdollisesta geenivirheestä. Esim. lapsivesitutkimuksessa lapsen tietyt geenit tutkitaan, ja samalla selviää lapsen sukupuoli. Tietoa ei tarvitse ottaa vastaan.
Lapsivesitutkimuksessa on kuitenkin pieni keskenmenon mahdollisuus. Siinä mielessä ei ole riskitön tutkimusmenetelmä vauvan kannalta.
Meillä kahdesta nuoremmasta lapsesta tehtiin lapsivesitutkimus, ja kummassakin tapauksessa sukupuoli tuli esiin, ja halusimme asian kummankin vauvan kohdalla tietää etukäteen.

Komppaan Vipen ajatuksia.

21.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toi tyttö ja poika pakkaus ei oikein toimisi koska kaikki ei halua tietää sukupuolta ja joillakin se jää epäselväksi vaikka haluaisi.. 🙈
Toi vihreäkin on maku kysymys.. Me ei esikoisesta tiedetty kumpi tulee ja ostin siksi juurikin paljon vihreää kun musta se sopii molemmille.. Sellaista vaaleaa/limeä sellaista mitä nyt vauvan vaatteissa se yleensä on.. En halunnu pelkkää valkoista ja ruskeaa niin sitten tosiaan keltaista ja vihreää..

Tottahan tuo että nyt oli aika paljon sinisistä pakkauksessa.. Me otettiin se silti tytölle,kun musta niin päin voi käyttää ihan hyvin..

Mun mielestä tän vuoden pakkauksessa oli aivan ihana se pussilakana (siinä oli vaaleanpunaista) todella todella nätti..

Itse tän kolmannen kohdalla tein niin että katsoin mitä pakkaus sisältää ja sitten puntaroin otanko vai en.. Niin tein jo vähän toisen kohdallakin.. Tästä painoi vaakakupissa myös ajatus että vois sitten jokaiselle säästää ton äitiyspakkauksen verran vaatetta yms. Siis just että säästää tosta pakkauksesta haalarit ja makuupussin ainakin ja sitten sinne pakkaukseen just esim. Jotain ristiäisvaatteet 1v. Juhlavaatteet ja jotain muuta sellaista mitä ei raaski heittää pois.. Rakkaat unilelut yms. Ja saisivat ne sitten viimeistään kun saavat omia lapsia ja laittakoon pois sitten jos ei kelpaa 😊 Kun itse en kuitenkaan raaski kaikkia vauva vaatteita yms. Muistoja hävittää..

Mutta tosiaan vaikka itse olen tykännyt joka pakkauksesta (siis jotka itsellä ollut mahdollisuus saada) niin olen kyllä sitä mieltä että vaikkei toi raha ole pakkauksen arvoinen niin on se silti parempi jos ei tykkää pakkauksen sisällöstä ja suurin osa jäisi käyttämättä..

Eli itse en ajattelisin ehkä niin että "onko pakkauksessa 140€ edestä sellaista josta tykkään" jos on tai ylikin niin ehdottomasti kannattaa ottaa mutta jos tykkää vain yhdestä bodysta niin en ottaisi..

21.10.2016
Vipe
Vipe

Kirppikseltä tekee kyllä todella edullisia löytöjä, kyllä sillä 140€ saa jo paljon. 😊

21.10.2016
Ebbe17
Ebbe17

Aattelin juuri, että laitan sen 140 € vaikka vaunujen ostoon, niihin kun uppoo rahaa...

21.10.2016
Ebbe17
Ebbe17

Olisikin neutraali väritys, minusta kaukana siitä. Olisivat voineet uudistaa systeemiä, niin että voisi valita vaatteiden osalta tyttö tai poikapakkauksen. Pikkuvauvana meinaan ärsyttävää selitellä kaikille, että on tämä tyttö vaikka onkin vihreet vaatteet. Isompana jo sit ei enää niin ehkä väliä.

21.10.2016
Ebbe17
Ebbe17

Minulla on viides raskaus. Kahdelle ensimmäiselle otin pakkauksen ja nyt ajattelin että viidennelle ottaisin juurikin sen haalarin takia.

11.10.2016
Annabella75
Annabella75

Tuli tuosta vaunupussista mieleeni, että eräs suomalainen toimija myy samaa tuotetta erillisenä vaunupussina käsittääkseni. Hinta uutena on noin 60 €.

Monipuolisempi sen takia tuo Kelan tuote on.

Meidän lasten aikana on ollut äitiyspakkauksessa toppahaalari. Esikoiselle tuli toppahattu, kahdella nuoremmalla ei enää kuulunut settiin. Toppatöppöset ja -rukkaset kuuluneet aina.

Joka vuosi äitiyspakkaukseen tulee pieniä uudistuksia.

11.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai saa toppapuvun pussiksi!!? Enpä hoksannut moista ominaisuutta mutta hienoo jos saa ! Pitää tutkia tarkemmin 😊

11.10.2016
Tii03
Tii03

Toi on tavallaan paluu vanhaan, kun toppiksen saa pussiksi. Toki paljon käyttökelpoisempi kuin mun vauvavuonnani jolloin se oli alun perin pussi joka sit piti leikellä ja ommella haalariksi.

11.10.2016
misukka
misukka

Mä oon Tiin kans samaa mieltä voihan sitä laittaa siniseen asuun lisäksi vaikka pinkit sukat ja hatun.☺ ite oisin just tykännyt tästä äippä laatikon värimaalmasta, sininen Lempiväri mulla.😂

10.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Meille on toinen tulossa ja myös tyttölupaus . Otin pakkauksen koska en ois sitä pikkurahaa laittanut kuitenkaan mihinkään lapsen tarvikkeisiin vaan ostanut ruokaa tms .. Ja onhan siinä talvihaalaria ym mihin uppoaisi sit talvella paljon rahaa, varsinkin kun on tuo toinenkin jolle ostettava uusia varusteita :)

Minusta pakkaus oli ihan kiva, toki itellekin siitä tuli vähän poikafiilis, mutta aattelin ettei se nyt oo niin justiinsa ja yhdistelee sitten vaikka johonki "tyttömäiseen" jos tahtoo 😄
Niin ja meillä ei siis oo enää mitään vaatteita pojalta (3,5v) jäänyt vauva-ajalta niin kyllä sitä jotain tarttikin vaikka itekin oon ostanut jo kirpparilta pussillisen vauvan vaatteita 😊

10.10.2016
Tii03
Tii03

Meillä se käteinen oli tarpeellisempi kuin lisää vaatetta, johon hukuttiin jo muutenkin.

Sinänsä sitä rahallista arvoa on turha mitata koska pakkauksen tavaroita on vaikea ja suorastaan mahdoton realisoida täydestä arvostaan.

Kannattaa miettiä oman perheen tarpeet ja realiteetit kun miettii ottaako uutta pakkausta vai ei.

10.10.2016
misukka
misukka

Meillä 3 lasta noin 7 vuoden välein. Jokaiselle olen ottanut pakkauksen.
Äitiyspakkaus ei ole jaoteltu lapsen sukupuolen mukaan, siksi siinä on pyritty neutraaliin väritykseen.

9.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä otin vain esikoisen aikana pakkauksen. Vaikka ekalla ja tokalla 5 vuotta ikäeroa ja toisella jo kolmannella 4 vuotta, niin meillä on edelleen esikon vauvavaatteet tallessa.

En kokenut tarpeelliseksi ottaa uutta pakkausta kun kaikki esikon vaatteet ja tarvikkeet oli tallessa.

140 eurolle löysin turvakaukalon mentävän kolon rahapussistani. Tai no se kuittasi osan siitä turvakaulalosta.

9.10.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...