Keskiviikkolörppää

Hyvää huomenta ja päivää itse kullekin.

5.10.2016
misukka
misukka

Täällä on vaihdellut toi lääkärin läsnäolo. Jossain vaiheessa äippäneuvolan lääkäri oli vain keskiviikkoisin ja lastenneuvola perjantaisin. Tai jotain sinnepäin. Vai oisko ollut tiistai ja torstai ne päivät.

Sittemmin molemmat lääkärit kahdesti viikossa ja nyt ainakin äippäneuvolan lääkäristä on viety joka toinen keskiviikko. Eli nyt pääsee maanantaisin ja joka toinen keskiviikko.

5.10.2016
misukka
misukka

Meillä neuvolassa on nykyään niin, oli jo 3 vuotta sitten, tytön odotuksessa, että neuvolalääkäri on paikalla joka päivä.
Keskimmäisen odotuksen aikaan neuvolalääkäri oli just vaan keskiviikkoisin paikalla.
Esikoista odottaessa me ei asuttukaan tässä, niin oli Espoon eri neuvola.

5.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu siis meilläkin on sillei että lääkäreille erikseen huoneita terveysaseman puolella (olivat siis samalla käytävällä mutta kaks eri puolta) mutta silti lääkärineuvolat hoidettiin neuvola huoneissa paitsi esim. Just silloin kun mulla oli poikkeuksellisesti pelkkä lääkäri.. Nyt neuvola muutti pois tosta terveysasemalta ja lääkäreille ei edes olis omia huoneita.. Vähän tyhmä että muutti tosta pois,kun tossa kaikki päiväkodit ja kerhot ja lääkärit samassa pihapiirissä niin sijainti oli hyvä.. Ja sai helposti lääkärin konsultaation tarvittaessa vaikka ois ollut normi neuvola.. Nyt lääkärit on paikalla vain keskiviikkoisin.. En ymmärrä miks muutti tonne,kun on vielä huonompien yhteyksien päässä ja vähän syrjässä kaikesta.. Ainoa mikä on nyt lähempänä on ns. Rikkaiden asuin alue.. Oisko ollu vaikutusta.. 🤔

5.10.2016
Vipe
Vipe

Ai teillä on siellä tuommonen systeemi.

Täällä on kaksi lääkärin huonetta erikseen, eli yhtäaikaa voidaan hoitaa sekä lastenlääkäri että äitiysneuvolan lääkäri. Ja muut neuvolakäynnit soljuu normaalisti siellä seassa.

5.10.2016
misukka
misukka

Eikun Misukka meillä on tosiaan aina neuvola täti paikalla lääkärin tarkastuksissa.. Mulla nyt tän aikana se eka äitiys lääkäri neuvola oli ilman terveydenhoitajaa.. Mutta sekin vaan siksi ettei saatu osuun aikatauluja,mutta silloinkin kysyi että haittaako mua jos on paikalla pelkkä lääkäri 😄 Meillä tuolla varmaan sekin että kun se vastaanotto on siellä neuvolan huoneessa niin eipä se täti pystyis kuitenkaan ottaan vastaan ketään muuta sillä aikaa,niin on siinä paikalla.. Ja musta ihan kiva,lapsillekin että jos just osuu kohdalle tollainen lääkäri niin on se tuttu täti tekemässä ne kaikki mittaukset yms. 😊

Niin ja Huiskutin,unohdin ton luu jutun.. Sellainen tuolla kans oli,mutta kaikki luut oli jo esillä ja sitä hiekkaa siellä oli niin vähän etten saanut niitä luita peitettyä esikoiselle että ois voinut etsiä 🙈 En tiedä oliko se näiden päivien aikana kantautunut pois vai mikä idea ettei niitä saanut peitettyä 😂

En usko Misukka että tosiaan kamalasti menetti vaikkei käynyt..

5.10.2016
Vipe
Vipe

Tuosta Dinosta niin se oli kesällä ilmaisena Tuurissa lapsille ja mies käytti muksuja 4kpl siellä..maksoi aikuisesta 15e..ja mies sanoi että on kyllä ylihintainen ja harmittas jos ois muksuista maksanut jotain..pojat kyllä tykkäs sauruksista ja oli joku et sai puhdistaa luita niin oli ollu kiva ja se esitys..mutta äkkiä se oli käyty läpi,kesällä niissä teltoissa oli ollut kauheen kuuma,nyt ei oo sitä ongelmaa😅Mulla hajoo korvat kun täällä pihaa jyrrätään siihen kuntoon,että keväällä päästään jatkamaan omin voimin istutuksia yms😊

5.10.2016
huiskutin
huiskutin

Ehkä se neuvolatäti oli paikalla just tulkkaamassa ja kertomassa kun ymmärtämisestä ei kerran ollut niin takeita. Täällä ei koskaan neuvolajoitaja ole lääkärintarkastuksessa läsnä. Mut hyvä, että teillä oli.

Toi lääkärin valehtelu oli kyllä tosi kurja juttu. Mä laittaisin siitä palautetta. Se voi nimittäin vaikuttaa yllättävänkin paljon. Ihan vaan yksi ainoa kerta. Hän tuolla toiminnallaan romutti lapsen horjumattoman luoton lääkäreitä kohtaan kerta heitolla. Lapsesta sitten riippuu miten jatkossa reagoi.

Se hankala käytös oli todennäköisesti tuon kaiken sun mainitsemasi yhteisvaikutus. Olihan siinä jo pienelle kertynyt isosti paljon pientä ikävää oloa. Ja sitten tuommonen lääkäri josta ei aikuinenkaan ota tolkkua.

Eikä se dinohommakaan teillä ihan putkeen mennyt. Mut pääasia että lapset tykkäsi. Mä luulen, ettei me menetetty hirveästi siinä ettei menty. Aika kalliit ne liput tosiaan oli.

Pienimmällä on lämmöt olleet nyt enempi alakanttiin. Epäilyttää tuo lämpömittaro, että onko se ihan kuosissa. Uusi vehje kuitenkin. Kk sittenkö mä ton Omronin korvamittarin ostin kun 10 vuotta vanha Braun sanoi sopimuksen irti.

Keskimmäisen varmaan vien päikkyyn huomenna mutta pienimmän taidan pitää kotona. On tuo vähän vaisu ollut tänään. Ja päikkyjä veteli taas sen reilun 3 tuntia. Ihan epänormaalia.

PM oli innostunut leipomaan, kuulosti hyvältä ne muffinit.

5.10.2016
misukka
misukka

Vipe, lähinnä ajattelin sitä kielimuuria, mutta hyvä, että käynti ja keskustelu sulle positiivinen kokemus, lääkärin valehtelua lukuun ottamatta.

5.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No siis ei mulle jäänyt sillei mitään epäselväksi,kun tosiaan jo siinä toisessa osuudessa todettiin että ihan normaalisti kasvava ja kehittyvä poika ja lääkäristä sen verta tolkkua sai että sydän ja keuhkot ja korvat ja silmät ja kaikki sellaiset ok.. Sitten ois ollut eriasia jos jossain ois ollut häikkää eikä ois saanut oikein selvyyttä että mitä..
Ja siis se meidän neuvolatäti oli paikalla siinä lääkärin kanssa.. Nii se kyllä esim. Kun poika ei suostunut näyttää lääkärille kävelyä ja muutenki ontuu vähän tota rokotettua jalkaa niin sanoi lääkärille että ne on jo testattu ja hienosti sujuu kävelyt ja yhdellä jalalla seisomiset yms. Ja tosiaan muutenkin kun oli siinä paikalla,niin näkihän tuo miten tuo lääkäri toimii jne. Ja tietysti näkee sen siinä samalla laajemmin.. Siis mähän en voi sanoa sinänsä että lääkäri oli täysin osaamaton lasten kanssa,koska tilanne saattoi johtua vain meidän pojan huonosta päivästä,voi olla että muihin lapsiin hän saa kontaktin paljon paremmin..
Toki ainoa mikä musta ei ollut meidän pojasta riippuvainen juttu ja mitä ei ois saanut tehdä oli se että valehteli lapselle ettei työnnä enää tikkua suuhun.. Mutta senkin se neuvolatäti näki..
Ja meillä siis lääkäri tarkastuksissa aina neuvolatäti mukana sekä äitiys että lasten puolella ja toi terkkaosuus ja lääkäri osuus menee aina samalla käynnillä niin tää laaja terveystarkastus oli nyt eka jossa ne erikseen,niin en tiedä kuuluuko asiaan että lääkäri kysyy uudestaan syömiset ja nukkumiset yms.
Joo mutta eniten tosiaan jäi ärsyttää se lapselle valehtelu.. Me kun ollaan pienestä asti menty lasten kanssa sillä että kun esikoisellakin noita tutkimuksia on,niin koskaan ei valehdella ja kaunistella mitä hänelle tehdään.. Ei myöskään pelotella vaan kerrotaan totuus ja sillä on saatukin luotto häneltä ja hyvin lähtee kaikkiin tutkimuksiin ja antaa tehdä ja tutkia kun ei tarvi pelätä.. Verikokeista ja pistoksistakin rehellisesti sanottu että kyllä ne vähän nipistää,mutta kun on ihan rauhassa paikallaan niin ei niin paljon että jos liikkuu ja potkii,niin sitten voi sattua paljon.. Ja sairaalan lääkäritkin aina esim. Ultratessa kertoo pojalle että se geeli on kylmää ja tuntuu vähän ehkä inhottavalle,niin ei ole sitäkään siksi koskaan säikähtänyt ja vastustellu.. Toiminut ainaki meillä ja toivottavasti nyt ei ens kerralla pelkää lääkäri reissua ton takia.. Ei kai yksi valhe romuta sitä..
Mutta siis tosiaan neuvolan täti on kyllä tietoinen lääkärin tilanteesta kun itse oli paikalla,joten hänelle kertominen ei tilannetta auta.. Ehkä sitten jos toi ois meidän vaki lääkäri pyytäisin vaihtoa,mutta nyt toisaalta parempi noin,että olivat edes jonkun lääkärin sinne saaneet kuin että ois taas peruuntunut ja siirtynyt tuo aika.. 🙈

5.10.2016
Vipe
Vipe

Vipe, voitko sä esim. omassa neuvolassa, sis teidän vielä syntymättömän vauvan neuvolassa, jutella tuosta esikoisen lääkärineuvolasta? Eihän tuosta nyt mitään tule, että ns. tolkkua ei tule lääkärin kanssa keskustellessa.

Jos vaikka se sun neukkutäti perehtyisi esikoisen "tuloksiin" etukäteen?

5.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Eikun pitihän Nemille laittaa,että oli kyllä aika hyvä hinta paketille etenkin jos tosiaan joku pieni juttu..

Niin ja Misukalle piti laittaa,kun oltiin siellä dinojutussa.. Olihan se ihan kiva,siellä oli vaan ihan järkyttävän kylmä,onneks varauduin kylmään vaikka jostain luin että näyttely ois jossain kolmessa isossa teltassa,mutta todellisuudessa osa oli ulkona ja vain pari juttua oli sellaisissa kahdessa pressutallissa jotka oli siis nekin kylmiä ja päädyistä auki,joten aika hyytävää kyllä oli.. Ja sitten oli vähän pettymys kuin pieni juttu se oli hintaan nähden,kun siis pomppulinna ja se dinoratsastus maksoi vielä erikseen.. Mutta pienemmästä ei tarvinut sisälle maksaa.. Aika äkkiä se oli katsottu läpi eikä se aikuisen silmään mikään ihan kamalan erikoinen ollut.. Toki lapset tykkäs mikä on pääasia ja meillä ei ole pojat edes mitään dinosaurus faneja ja silti tykkäs,että vielä jollekin Dinofanille on varmasti vieläkin antoisampi.. Esitys joka siellä oli tasatunnein oli kyllä kiva,vaikkakin joko t-rexiä esittävä ihminen ei nähnyt sieltä puvun sisältä tai sitten sillä ei ollut ajatusta mukana,kun yhdessä kohtaa se Dino "hyökkäsi" yleisöön (ja se Dino oli tosi aidon oloinen,jopa aikuisen silmin) niin se hyökkäsi ihan suoraan sen raja narun yli ton meidän pienimmän päälle! Meidän pojat oli siis kaikista pienimmät katsojat ja siellä oli lisäksi aikuisia ja kouluikäisiä,niin vähän ihmetytti että hyökkäs just siihen missä oli kaikista pienimmät lapset ja meidän pienempi säikähti ihan hirveästi.. Mutta ihme kyllä ei saanut traumoja ja halusi jäädä silti katsomaan loppuun vaikkakin sylistä ja siitä sitten vihaisena komensi dinoa.. Ja yönkin nukkui ihan hyvin 😄

Mutta oli siis ihan hieno ja kiva juttu,vaikka odotin siltä kyllä vähän enemmän.. Ja se henkilö kunta oli jotenkin tympeää siellä ja alkoivat jo purkaakin sitä juttua ennenkuin meni kii,kun se oli siis eilen vikaa päivää.. Että vähän tuli myös sellainen olo (vaikka tosiaan sulkemis aikaan oli vielä yli puolituntia silloin kun lähdettiin sieltä pois) että ketään ei ois kiinnostanut olla siellä pätkääkään kauempaa.. Että oisivat olleet valmiita heittää ihmiset pihalle ja kaasuttaa matkoihinsa.. En tiedä sitten miten ekoina ja vähän lämpöisinä päivinä tuo henkilö kunta ollut,mutta nyt ei tosiaan ollut asiakaspalvelussa kehumista..

En tiedä ottaako tosta arviosta mitään selvää 😅 Kertoo ehkä sen etten oikein osaa edes sanoa millainen oli.. Mutta pojat tykkäs kyllä,etenkin esikoinen..

5.10.2016
Vipe
Vipe

Eipä sitten muuta ollutkaan,Pm oli innostunut leipomaan 😊

Meillä meni aamu tänään yhtä heikosti kuin täällä sivuilla eli mikään ei oikein toiminut 😅 Pienempi otti jotkut ihme raivot pukemisesta.. Onhan tolla monesti sitä ettei itse suostu pukeen muttei laita vastaan sitten kun joku pukee sen.. No sitten tulikin kiire ja myöhästyttii vaikka esikoinen polki tosi kovaa mutta lopussa on sellainen Loivaa pitkää ylämäkeä niin siihen sillä loppui selvästi puhti.. No lääkärinä oli (meillä oli siis nyt se 4 Vuotis neuvolan lääkärin tarkastus) joku ihan uusi ellei joku keikka lääkäri ja sillä oli tosi huono suomi.. Lyhyin lausein kyseli asioita joita oikeastaan oli käyty läpi jo maanantaina.. Ja siis en tiedä kuin paljon ymmärsi niin koitin myös vastata lyhyesti kun itsellä on aika laaja sanavarasto niin piti myös miettiä että käyttää jotain tavallisia sanoja 😅 Eli se keskustelu oli sellaista jotenkin vaikeaa.. Ei oikeastaan keskustelua vaan lyhyt kysymys ja lyhyt vastaus tyyppistä.. Niin että meidän ton 2v. Kanssakin pystyy keskusteleen paremmin 😓 No mutta meillä ei onneks mitään huolen aiheita tai sellaista ollut,niin ei tuo sinänsä haitannut vaikka sellainen kiusaantunut olo oli kun ei ollut täysin varma että ymmärsikö itse oikein ja ymmärsikö toinen..
Ja sitten toi esikoinen.. 😓 Se ei oikein lämmennyt sille.. En tiedä eikö se kunnolla ymmärtänyt vai mikä oli mutta ei ollut kauhean yhteistyö Haluinen vaan oikea ärrimurri.. Kun se siis muutenkin kun sai sen rokotteen niin on ollut tosi äksy ja väsynyt eilisestä ja lisäksi aristanut sitä jalkaa,niin ei auttanut asiaa että lääkäri ei oikein saanut luottamusta.. Se siis esim. Sanoi että katsoo suuhun Lampulla ja vaikka muuten näytti niitä lamppuja ja kertoi mitä tekee niin unohti kertoa että tunkee sen tikun kurkkuun 🙈 Poika säikähti sitä ihan kamalasti ja alkoi itkeä ja sitten ei suostunut enää avaamaan (ei ole ennen ollut ongelmaa tossa suuhun katsomisessa mutta edellisestä aikaa niin ettei muistanut tota tikkua eikä tosiaan tällä kertaa saanut varoitusta) ja sitten kun saatiin avaan uudestaan hienosti ja lääkäri oli luvannut ettei laita sitä tikkua,nii laittoi silti 😓 Mikä oli musta tosi väärin kun kerta oli luvannut että jos poika avaa kunnolla suun niin ei laita sitä ja poika piti oman osuutensa ja avas oikein isolle,ois ollut lupaamatta.. No ei onneks esikko ihan kaikessa vastaan laittanut,mutta eipä kyllä ole koskaan ennen noin vasta Hakoinen ollut tutkimuksiin,kun pienestä asti tottunut niihin,yleensä antaa tutkia kaiken hyvin.. En tiedä oliko nyt kii sitten lääkäristä vai tosiaan tosta rokotteen aiheuttamasta väsymyksestä ja ärtymyksestä vai väsähtikö niin kun aamulla tuli kiire vai kaiken yhteis vaikutus.. No onneks se maanantain neuvola meni hyvin,niin ei ihan väärää kuvaa pojasta tullut 😂

Ja loppupäivä sitten siitä eteenpäin mennykin vähän paremmin,vaikka aamu ei ollut lupaava ja kotimatkalla pysähdyttiin puistossa 😄
Illalla mennään peliin eli eipä siinä sitten muuta tarvikkaan olla.. 😊

5.10.2016
Vipe
Vipe

Päivää!

Tuvituksella käynyt nyt lopulta hyvin puvun kanssa.. Tai ainaki toivon niin että uusi puku ei tuota pettymystä 😅

Mustikan muita kuulumisia en nyt muista kuin että raskaudessa seesteinen olo 😊 Hyvä että tuntuu hyvältä.. Ai niin meillä ei ollut kuin ilmeisesti päivä eroa tossa lasketussa ajassa koska täällä oli eilen tuo että tasan kolme viikkoa aikaa.. Itsellä tuli lääkärissä viikko sitten vähän levoton ja malttamaton olo,mutta nyt tällä viikolla niin paljon puuhaa ja vointikin ollut hyvä,niin olen välistä jopa unohtanut että vauva masussa.. 😂

Misukan pienelle paranemista,toivottavasti ei ole kuume noussut enää uudestaan..

Nki:n esikolle myös paranemista,en mäkään kyllä discoon päästäis jos ollut koulusta pois.. Harmihan se toki on lapselle,mutta niin se elämä menee,välillä käy noin..

Nyt täytyy kyllä kurkata mitä muuta oli..

5.10.2016
Vipe
Vipe

Päivää.☺
Tuvitus on tehnyt kunnon löydön.☺ hyvää päivää teille ja rentoa iltaa.

Misukalle todistuksien metsästyksen tsemppiä ja toivottavasti oli pika kuume pojalla.😊

Nkille siivousintoa ja hyvä että uni on maistunut, miehen sanoista viis.😊

Mustikkalle, ihana tuo seesteinen olo loppuraskaudessa.😊 mä muistan sen tunteen.💜

Me oltii se pari tuntia ulkona ja tuo tuuli oli aivan järkky välillä.😑 kävin postissa ku piti lähettää ulkomaille paketti. Mutta en lähettänyt ois piru maksanut KEVYT PIENI PKT= 42€!!!!!😡😮 siis oikeesti mistä tollanen hinta!?😠

5.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Kipeille lapsille paranemista.

Mä en antaisi mennä iltarientoon, kun kuumetta ollut aamulla. Kyllä niitä diskoja tulee myöhemminkin tytön kohdalle.
Kesäkurpitsasuklaamuffinsseja tein ilman kuorrutusta Hesarin ohjeella. Nyt makaronilaatikko uunissa. En ole pitkään aikaan tehnyt.
Jotain herkkusieni vokkia pitäis illaksi tehdä. Broilersuikaleita on siihen.

5.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hiljainen aamu :) tässä tuli ihan jo tunne että vähenemään päin alkaa odotus olla. Tasan 3 vk laskettuun aikaan :D jee. Oikein seesteinen olo ei pahemmin mitään mainittavaa olosta ja mieli on hyvä. Ainakin nyt :D
Hässäkkää tulee vähän iltapäivään kun eskarin vien kaverisynttäreille yhdelle uudelle kaverille ja illalla on molemmilla muskari. Viikonloppua vähän jännitän kun on tulossa railakkaat häät että miten jaksan valvoa mutta onneksi ne on ihan tuossa lähellä :) jos rupee kiristämään vatsaa.

5.10.2016
mustikka88
mustikka88

Yöllä pikku-ukkelilla oli taas 39 kuumetta mutta nyt aamulla kun lopulta puolen ysin kieppeillä kömmittiin punkasta mittari näytti 35,9 vaikka tuon otsa on minusta tulikuuma.

Aamupala maittoi mutta on tuo vielä kovin rauhallinen liikkeissään. Olisi kiva tietää, mistä tuo kuume johtui. Ja päivän mittaan näkkee, lähteekö lämmöt uuteen nousuun.

Täällä siis ihan hengailupäivä. Jos mä saisin sekä yhdistyksen, että omia laskuja maksuun, se olisi hienoa.

Ja ne miun opintotodistukset pitäisi jostain taikoa. Pottertyylin "TuleJo todistus!" 😄

5.10.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...