Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vauvojen vaatteista

Siivosin hiukan pojan vaatekaappia ja laitoin pois pieneksi jääneet ja otin esille uutta. Tuli mieleen, että jännä miten noi kokomerkinnät heittää eri valmistajien välillä ja joskus jopa samalla valmistajalla. Yhtälailla laatu vaihtelee. Ja miten paljon turhia ja epäkäytännöllisiä vaatteita onkaan. Laittakaa tänne kokemuksia ja havaintoja, mitkä vaatteet ovat olleet hyviä/ huonoja /ehdottomia/ turhia. Perheet ja vauvat toki erilaisia, mutta olisi kiva tietää mitä muut ajattelevat. Ja vinkkejä tulevaisuutta varten, mitä kannattaa pitää mielessä kun vauva kasvaa ja alkaa liikkumaan ja sotkemaan enemmän. Pienellä vauvalla noi vaattethan ei oikein kulu eikä meillä ainakaan liikaannu usein.

30.9.2016
Rinuda
Rinuda
3 years, 9-month-old toddler

Kirjekuorikaula-aukon tarkoitus on se että jos lapsi tekee niskatukkasonnan ni sitä bodya ei tarvii vetää pään yli pois jolloin se viimestään on siellä niskatukassa jos ennen sitä vaan selässä, vaan se vedetään se body alaspäin eli riisutaan kaula-aukon kautta ;)

Terälliset housut ja pyjamat koska persjalat, niissä on aina liian pitkät lahkeet ja kahdella nuoremmalla liian pieni teräosa eli ei millään sorttia istuvaa mallia niinkun ei myöskään sukkahousut.
Me ollaan todettu taas lidlin vaatteet reilummaksi mitoitukseksi kuin muut, esim. kun hm:n paidoissa pitää olla aina kokoa isompi ni lidlin paidoissa kokoa pienempi riittää vaikka on pitkä selkäsiä lapsia kaikki.

Noita trikoopipoja mäkään en ymmärrä, kyllä vielä kaksinkertasen mitä voi ulkona pitää mut just nuo mitä tulee jonku bodyn mukana ni ne on niin matalia että hyvä jos takaraivon pyörre peittyy, enkä ymmärrä kuolalappujakaan, ei ne oo koskaan ees meidän lasten kaulaan mahtunut..

Tytölle aikanaan osti monet mekkoja vauvana missä ei ollu se body sisällä ni hyvimpä pysy jollain 2-3kk ikäsellä ku joutu nostelemaan ni se mekon helma siellä missä pitäs, aina kainaloiden alla rutussa.
Farkkuja on monta materiaalia, meidän lapsilla on ollu semmoset löysät ja tositosi pehmeet, ohuet farkun näköset housut ja sammareitakin on hm:llä joskus ollu semmosia pehmosia löysiä missä on hyvä leikkiä ja liikkua..
Kovat on sitte erikseen.
lyhytvartiset lapaset, varret sais meidän lapsilla olla 1,5-2v ikään asti ainakin melkei kyynärpäähän asti ettei niitä nyhdetä ja viskellä joka paikkaan matkojen varsille. Sukkia ei oo kaks nuorinta pitänykää juurikaan kun on ollu niin paksut nilkat että jää painaumat, parit hyvät sukat on ollu ja ne on ollu pelkästää kengissä.

Mulla on ollu yks siro sirppana jolla aina piti olla säädettävä vyötärö housuissa ku muute valuvat päältä ja sitte kaks tämmöstä jytkylää että saapi tehdä työtä jotta löytää vaatteet jotka ei purista, kuten myös vaipat kun tytöllä piti 6kk iässä olla 6 vaippa, nuorimmalla jo 4:n kk iässä :D
Velourhousut esim. pienimmälle käy lainkaan kun eivät jousta ja on aina reisistä niin pinkeet ettei pysty kyykistymään..

2.10.2016
ninnup
ninnup

Turhimpia vaatteita on ollu kylllä kaikki farkkuset ja sameettiset housut.. En voi ymmärtää, että kuka tuo sellasia alle vuoden ikäiselle lahjaksi.. Ärg! Ittestä ne ainaki tuntuu niin kankeilta ja epämukavilta, sellasissa kamppeissa pitäs sitten pienen ihmisen koittaa opetella liikkuun.

2.10.2016
Zzantra
Zzantra

Täysin turha vaatekappale vauvan vaatekaapissa, ainakin meillä, on pipot. Siis sellaiset ei-narulliset. Tällä hetkellä näyttäisi olevan joku trendi, että jokaiseen vaatesettiin, ja joskus ihan vaan bodyn kaveriksi, on tungettava pieni trikoopipo. Meillä iso läjä sellaisia, eikä ne pysy pojan päässä sitten millään. Meillä käytetään kyllä leuan alle solmittavat myssyt. 😄

1.10.2016
Rinuda
Rinuda
3 years, 9-month-old toddler

Juu, vahvasti suosittelevat teippivaippoja tarhaan kun helpompia käyttää kuin housuja. Ei tarvii ottaa housuja kokonaan pois jos on vaan pissavaipan vaihto.

Meidän tarhassa kuravaatteet roikkuu henkareilla. Perjantaina ovat kura-aikana jo melkoisen näköisiä. Mut ei sentään märkinä säkissä.

30.9.2016
misukka
misukka
3-year-old toddler

Ai oikeesti teippi vaipat tarhassa? En tiennyt..😕 ton kuris jutun periaatteessa ymmärrän, mutta onhan se aika ällöä ja äklöä laittaa märät ja haisevat kurikset vasta kotona kuivuu tai pesuun.😝

Saa nähdä mitä kevät tuo tullessaan ku tarha mahdollisesti alkaa.😊

30.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

Tänne luvattu ensi viikoksi kylmempää mutta aurinkoista. 😊 Voisi koittaa laittaa sen ulos.
On siis valkoinen missä painatus. Varmaan tuon painatuksen takia 40 asteessa pesu. On puuvillaa, joten aina voi yrittää pestä 60 asteessa. Se on kuitenkin jäämässä pieneksi, joten jos sen saa puhtaaksi niin jää säästöön mahdollista sisarusta varten. Ja jos menee enemmän pilalle niin ei kauheasti haittaa, on sellainen muutaman euron body henkkamaukasta. On vaan kivan näköinen, siksi kiva jos saisi pelastettua. 😊

30.9.2016
Rinuda
Rinuda
3 years, 9-month-old toddler

Juu, kannattaa omaa ajatusta sitten käyttää päivähoidon henkilökunnankin toiveita kohtaan.
Yhessä päiväkodissa jossa olin 1-3-vuotiaiden ryhmässä töissä, ohje oli pelkät teippivaipat lapsilla, koska on nopeampi ja helpompi vaihtaa kuin housuvaipat.

Varauksella voi myös suhtautua päiväkodin ohjeeseen kaksista sadeasuseteistä, koska kuivaustila ei riitä kaikelle kuivattavalle vaatteelle.
Tosin meidän kunnassa ei ole enää vuosiin ollut työntekijää, joka siellä päivähoidossa olisi huuhtonut ulkoilun jälkeen ulkovaatteita tai niitä sadevaatteita. Eli huonommillaan hiekkaiset sadevaatteet laitetaan kassiin ja vanhemmat vie ne kotiin märkinä ja haisevina pesuun.

30.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukan mainitsema aurinko, laita henkarille tai narulle ja ulos aurinkoon roikkumaan. Sillä lähtee, ny on vaan aika pimeä vuodenaika tulossa ja aurinkoa ei oo hirveesti vissiin luvattu?!😐
Uskaltaako pestä sen 60?

30.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

Meillä muutama body jossa kirjekuori-mallinen kaula-aukko. Helppoja kyllä pukea, mutta niissä jää turhan paljon ihoa paljaaksi. Mieluummin käytän niitä, joissa neppari olkapäällä.

Sappisaippua on hyvä, sillä olen saanut kakkatahrat pois kun on tullut niskakakka. Onko kellään muuten kokemusta, kun yhteen valkoiseen bodyn jäi keltainen tahra pesun jälkeen. Taisi olla eka kakkatahra, enkä tajunnut liottaa tai käyttää tahranpoistajaa. Sappisaippualla ei lähde, eikä body kestä kuin 40 astetta. Saakohan millään enää valkoiseksi?

30.9.2016
Rinuda
Rinuda
3 years, 9-month-old toddler

Kiitos pm, mutta meidän jätkä on käynyt potalla jo yli vuoden!😁 eli aloitettiin pottailu 8kk, hyvin sujuu pottailu bodyn kanssa. Laitan sen bodyn ala osan niin toisen olan yli ja yhdellä nepparilla kii. Näin ollaan menty jo yli vuosi, enkä mä nyt 20kpl bodyä oo pyytämässä vaan just 3-5kpl.☺ mutta juu, jos käy itse potalle niin ymmärrän sen ettei bodyä, mutta meillä mennään vielä yhdessä potalle.

Me ollaan kaikki erilaisia.☺

Niin kauan kun tuo meidän mini- ukko antaa itensä päälle laittaa bodyn, ei käy itse potalla eikä ole tarhassa, nii aion käyttää niitä.😊 suojaa selkää kuitenkin paremmin ku paita, ei leikeissä makaa selkä paljaana lattialla. Jos sillä vois ennalta ehkäistä tulevia kolotuksia.😁

30.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

Nemille noista 98 sentin bodeista.

Kesällä tytöllä luovuin niistä. Ei meillä ollut tuota bodykokoa tosin kuin 3 kappaletta. Ja tyttö oli jo silloin yli 2,5-vuotias.

Hän ei vielä kesällä katsonutkaan pottaan päin, mutta nyt syksystä itsekin mennyt potalle, ottanut vaan housuvaipan pois ja istunut potalle.
Eli bodeja ei kannata ainakaan enää käyttää, kun lapsi itse käy potalla.
Bodyn kaula-aukon ei kannata olla ns. kirjekuori, eli joustaa jo valmiiksi. Sieltä kaula-aukosta kun ei ole tarkoitus mennä kuin pää, mutta ei muuta, tavaraa esimerkiksi.

30.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Noi lappuhaalarit on kokoa 62. Ja tosi kovaa kangasta, inhottavan tuntuisia. Ollan pidetty niitä niin kauan että saatiin otettua kuva. 😀

Meillä kans käytössä pienemmät housut. Persjalka tämäkin muksu.

Kietaisubodyt on käteviä, varsinkin vastasyntyneillä mutta myös vähän isommilla. Housuissa olen tykännyt parhaiten löysistä, jolla on resori lahkeensuussa. Poika pystyy liikuttamaan jalkojaan, eikä lahkeet valu jalkojen päälle vaikka olisivat pitkät. Eilen oli päällä leggingsit, poika hermostui kun oli niin tiukat ettei pystynyt liikkumaan. Ja ylipitkät lahkeet. Ei jatkoon.

30.9.2016
Rinuda
Rinuda
3 years, 9-month-old toddler

Noista kokomerkinnöistä vielä.

Meillä on koot osuneet yllättävän hyvin kohdilleen paitsi yksi body. Merkkiä en muista mutta 68 ja 74 sama body oli ihan saman kokoiset 😀

Ja lidlistä vaatteet pitää olla kokoa isompia kuin mikä on käytössä muuten. Esim. Käytössä 80/86 ni lidlistä pitää ostaa 92/98.

Ja meidän lapset on persjalkasia eli pitkä selkä ja tumpit jalat, niin body saa olla järestään kokoa isompaa kuin housut.

30.9.2016
misukka
misukka
3-year-old toddler

Farkkulappuhaalarit voi ottaa käyttöön sitten, kun lapsi kävelee. Sitä ennen niissä ei ole mitään tolkkua 😂

30.9.2016
misukka
misukka
3-year-old toddler

Me ollaan saatu hurjasti vaatteita, ja pakko myöntää että kun eka lapsi kyseessä, niin on ollut kiva vähän shoppailla pojalle.

Mua yllätti miten noi kokomerkinnät voi heittää. Laitoin pois mm viimeiset 56 housut. Pieniksi jääneiden joukossa oli myös 68 pyjama, joka oli melkein pienempi kuin ne housut. Samalta merkiltä olivat. Ei ymmärrä.

Tykkään tilata netistä, mutta saa kyllä olla varovainen kun ei sitten tiedä minkä kokoisia ne vaatteet oikeasti on. Muutama todella huono laatuinen vaate myös tullut tilattua, ehkä siitä olisi vältytty jos olisi käynyt kaupassa katsomassa tilaamisen sijaan.

Poika sai lahjaksi farkkulappuhaalarit. Ihan älyttömän epäkäytännölliset. :D

30.9.2016
Rinuda
Rinuda
3 years, 9-month-old toddler

Mun mielestä kans vauvan vaatteet ois hyvä pestä 60 asteessa.
Oma kokemus laadukkaista vauvan vaatteista on lindex ja hm. Yllätys yllätys myös lidl.☺

Mä en oo hirveesti ostanut uutena mitään, kirppikseltä enempi ostanut. Lahjaksi ei olla paljon saatu vaatetta, vain jos on kysytty mitä poika on tarvinnut.

kirppikseltä tekee aina löytöjä ja halvalla.😉😃 nyt mitä viimeksi ostettiin uutena niin välikausi haalari, parit yökkärit hm'sä ja joku pitkähihainen paita.

Viimeksi kirpparilta esim. ecco goretex kengät 1€, elephant goretex kengät 2€, fleecevuoriset kurikset 0,60€, sadetakki 1,5€ ja bodeja 1€/kpl.

Poika täyttää 2v n. Kk kuluttua, niin ajattelin pyytää tai sanoa mikäli joku kysyy niin 98 bodeja. Tarha tossut, sukkia ja ehkä haluisin ne Reiman patter kengät?!😀 niin ja uudet vedenpitävät rukkaset.

Mutta nämä on minun ajatuksia, lapset kasvaa nopeasti, kulutus aika lyhyt ja osa vaatteista on kulumattomia. Plus ett jotkut vaatteet on uutena aika kalliita.😤 plus mistä sitä tietää jääkö tämä meidän mini- ukko ainokaiseksi meille, niin en viitti ostaa sillä ajatuksella ett "toka vekara" käyttää myös.😒 missä niitä säilyttää ym.

Mutta onhan uusi vaate aina uusi.☺

No minun mielipide oli tämä.😊

30.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

Meillä kaikki vaatteet, joissa jalkaterät, on jääneet käyttämättä. Esikoinen kun ekan kerran sai itsensä solmuun ja jumiin potkarin haaruksiin, niin jäi kaikki tuollaiset pois käytöstä. Resorilla olevat vaatteet pysyy paljon paremmin. Tai semmoiset, joissa jalkaterissä nilkkojen kohdalla kuminauha.

Sukathan ei pysy lasten jaloissa ennen yhtä ikävuotta joten niitä saa laittaa jatkuvasti takaisin tai luovuttaa suosiolla.

Bodyt meillä on ollut aktiivikäytössä kokoon 80 asti. 86 jos lasta joutuu paljon sen kokoisena vielä nostelemaan (ei kävele tai kävelee vähän)

Kun ruuan kanssa ruvetaan sotkemaan, vaaleat värit on arkoja ottamaan itseensä. Kesällä auringon valo polttaa kyllä kivasti esim. porkkanatahrat pois. Ja muutoinkin kaikkiin ruokatahroihin suosittelen sappisaippuaa.

Paidat kannattaa olla sellaisia, joissa olkapäällä nepparit. Tavallinen nappi farkuissa on aikas tuskainen pienen kävelijän kanssa kun ei nuo raaski vartoo sen vertaa, että saat sen näperrettyä kiinni. Neppari siis helpompi.

Ja lämpimästi suosittelen housuja, joissa on säädettävä vyötärö. Eli reikäkuminauha vyötäröllä.

30.9.2016
misukka
misukka
3-year-old toddler

Itse olen suosinut suomalaisia vaatteita ja lastentarvikkeita.
Tai edes niin, että tuote on suunniteltu Suomessa. Ihan Suomessa kankaista asti valmistettuja vaatteita löytyy myös.
Kaksoiskoot esim. bodeissa on käteviä, koska voi käyttää pidempään kuin tavallisesti.

Vaikea sanoa merkkejä, koska vanhempien väri-ja mallimieltymykset vaihtelevat.
Vaatteissa 60-asteen pesu on hyvä, tulee puhtaaksi, mutta ainahan tuo pesulämpötila ei ole mahdollinen- riippuu vaatteesta.

30.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...