3kk vauva ja rutiinit

Pienen miehen äiti ja uusi käyttäjä täällä kaipaisi hiukan kokemuksia ja vinkejä muilta vanhemmilta. Yritin ottaa asian puheeksi neuvolassa, mutta tuntuu että meidän th ei ota kantaa mihinkään. Eli esikoinen on nyt 3kk. Yön ja päivän ero on ollut selvillä jo pitkään, mutta muuten päivä menee miten menee. Itse olen tosi huono pitämään kiinni rutiineista jos minulla ei ole töitä tai muita aikatauluja rytmittämässä päivää. Kaipaan kuitenkin vähän rytmiä ja ennustettavuutta päivään, ja se tekisi varmaan pojalle myös hyvää. Mitkä ovat teidän kokemukset, miten tämä onnistuu tämän ikäisen kanssa? Kannattaisiko yrittää pikkuhiljaa saada syömiset ja nukkumiset tapahtumaan samaan aikaan joka päivä, vai voiko ihan kertaheitolla ottaa käyttöön "aikataulu"? 2kk neuvolassa th (sijainen) oli sitä mieltä, että lapsen tarpeiden mukaan mennään, vaikka se tarkottaisi ettei rytmiä ole.

28.9.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin päivähoidon alkuun on vielä vajaa vuosi, joten ihan vielä ei tarvi sitä miettiä. 😊

Poika on onneksi aamuvirkku kuten äitinsäkin. Ennen nukahti hyvin vaikka ympärillä olisi ollut vaikka mitä. Nykyään maailma kiinnostaa jo sen verran että kukkuilisi vaikka kuinka myöhään. Onneksi toimii hyvin sellainen että mennään iltapesun jälkeen makkariin syömään iltapalaa. Valot pois ja ovi kiinni niin rauhoittuu niin että malttaa nukahtaa kun väsy tulee.

28.9.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Kuka= kukuta

28.9.2016
misukka
misukka

Ihan toimivalta tuo teidän homma vaikuttaa. Jatka tuolla.

Tietenkin sen verran kannattaa niitä rytmejä katsella, ettei nukuta puoleen päivään ja illalla kuka puolille öin tai aamuyön tunneille.

Ja kun ajastaan päivähoito alkaa tulla ajankohtaiseksi, on hyvä rytmittää aamiainen ja lounas samoille huitteille eli aamupala klo 8 ja lounas 11- 11.30 alkaen. Välipala klo 14 ja päivällinen joskus 16-17 välille. Iltapala noin klo 19 ja klo 20 on hyvä nukkumaanmenoaika, että aamulla jaksaa herätä.

Mutta tuo vika ei ole teillä vielä kovinkaan ajankohtainen. Ja onhan noita variaatioita. Jotkut syö iltaruuan vasta juuri ennen nukkumaan menoa ja siihen asti välipaloja.

28.9.2016
misukka
misukka

Mäkään en koskaany nukkuvaa vauvaa herätellyt, kyllä menot ehtii myöhemminkin.☺

28.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

misukka, toi neuvolahomma kuulostaa tutulta. Vaikka kuinka yrittäisi että poika olisi pirteä ja kylläinen kun mennään, niin melkein aina tulee nälkä tai väsykiukku.

Mutta kun asiaa miettii, niin meillä on näköjään ihan ok rytmi, ja sekin on tosiaan tullut ikään kuin itsestään. Olen kyllä vähän ihmetellyt, että miten näin pienen kanssa saisi tiukkaa aikataulua toimimaan. Tähän asti ollaan menty pojan ehdoilla syömisen ja nukkumisen kannalta, ainostaan iltatoimet yritetään tehdä joka päivä samoihin aikiohin. Näin taidetaan jatkaa :) En kyllä millään halua herättää vauvaa unilta tai pitämään nälissä koska aikataulu niin sanoo.

28.9.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Heippa ja tervetuloa palstalle!

Mä elelin esikoisen kanssa hyvinkin lapsentahtisesti. Muita aikataulutettuja menoja ei ollut kuin neuvola ja nekin aikataulutin aina pieleen.

Kun otin seuraavan neuvola-ajan silloisen rytmin mukaan, niin rytmi oli jo muuttunut ja tietenkin liikkeellä piti olla uni tai ruoka-aikaan.

Siinä 3-4kk tietämissä alkoi lapsi itse luoda pysyvämpää rytmiä päivään. Herääminen, nälkä ja päiväunet alkoivat kuin itsestään löytää tietyn aikataulun.

Mä en siis koskaan herätellyt häntä tai mitään. Toetty likempänä vuosikasta piti vähän katsoa, ettei nukahtanut vikoille torkuille liian myöhään jotta sotke yöunia.

Toinen lapsi sitten sujahti ja sopeutui meidän olemassa olevaan rytmiin hyvin helposti.

Kolmas yritti pitää päätään ja oli vähän yökukkuja suht pitkään, mutta on sekin jo koulutettu samaan rytmiin isompien kanssa.

Meillä pojat nyt 10,5v, 5,5v ja 1,5v.

28.9.2016
misukka
misukka

Kiva kuulla välillä vähän muitakin mielipiteitä. 😄 Jonkinlaista omaa rytmiä pikkumiehellä tosiaan on, ehkä mennään sillä vielä jonkin aikaa. 😊

Ajattelin aloittaa kiinteiden maistelu heti kun saa, eli kuukauden kuluttua. Poju kun on niin iso ja nälkäinen. Ehkä sekin sitten vähän rytmittää päivää, jos yrittäisi syödä kiinteät aina suurin piirtein samaan aikaan päivästä. 😊

28.9.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

Onnittelut vauvasta ja tervetuloa palstalle!😊 mä just mietin ett vauvan tahtisesti mekin mentiin alku kuukaudet, kyllä sä huomaat kun vauva on ottanut oman rytmin käyttöön. Jo tuo ilta toimiin ryhtyminen aina suunnilleen samoihin aikoihin nii on hyvä alku.😊 älä välitä niistä muista tädeistä tai äideistä, mitä ne sanoo!😉 vauva aistii sun stressin, ole ja elä vauvan mukaan. Ehdit myöhemmin sitten stressata kaikkea!😀 Me mentiin vauvan ehdoilla ja ilman mitään stressiä, se rytmi tuli mukaan sitten ku vauva kasvoi. Sitten kun on eka lapsi nii voi olla vähän rytmitön elämä, kun ei ole toista/muita lapsia jotka elävät päivä rytmissä.☺ tsemppiä!☺

28.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

Kiitos :)

Minuuttiaikataulu tuskin onnistuisi. Ehkä kannattaisi aloittaa ihan sillä että iltapesu ja iltasyöttö olisi joka ilta samaan aikaan (on nytkin suurin piirtein samaan aikaan). Hiukan taidan stressata asiasta kun suvussa on tätejä jotka aika päällekäyvällä tavalla ilmoittavat, että vauvantahtisuus on modernia hölynpölyä...

28.9.2016
Rinuda
Rinuda
2 years, 6-month-old toddler

kyllä siihen pienen vauvan kanssa tulee jossain vaiheessa jonkinlainen rytmi. jos teillä poika jo 3kk niin uskoisin että poitsulla on jo sellainen ns oma rytmi esim heräillä syömään. itse en kyllä minuutilleen ikään herätellyt et jos nukkuikin reilusti pidemmät päikkärit nii so? kyllä se heräilee ku nälkä on. mutta ei taas mun mimelestä ihan törkeen tarkkaa kellokortti elämää kannata ottaa käyttöön. kyllä se kaikki menee omalla painollansa :)
onnea kuitenkin pienokaisen johdosta ja toivottavasti jonkin lainen apu oli..

28.9.2016
mekj
mekj
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...