Mikä olisi paras ENSIKENKÄ nyt talveksi?

Poika nyt 9 kk (kävelee tukea vasten). Mietin näin etukäteen et mikä ois hyvä ensikenkä talveksi. Ei kannata varmaan ostaa kenkiä ennen kun kävelee kun jalka kasvaa kuitenkin aika nopeasti. Kannattaako käyttää jotain lämpötossuja sen aikaa ennen ku ensikengille tarvetta? Poika alottamassa tammikuussa tarhan. Lapsi ensimmäinen ni ajattelin kysyä teiltä kokeneimmilta vähän apua :).

20.9.2016
Sarkinn2
Sarkinn2
2-month-old baby

Juu kiitos,meillä ei tosin kuomia käytetä,kun meillä lapset joutuu käveleen niin pitkiä matkoja,niin kuomat oli viime talvenakin pienemmälle vaan lisäks sellaisena jotka sai kovalla pakkasella nopeasti jalkaan paksummankin villa sukan kanssa jos ei itse tarvinut kävellä,vaan oli pulkassa tai rattaissa.. Aika vähälle käytölle kyllä jäi kun sai todeta että toiset kengät oli huomattavasti paremmat..
Ihan sillä vaan kyselin noista tarrallisista kun ihmettelin tosiaan vaan että miksi ei pienten kokoa ole sellaista jossa tarra.. Kun tarra kuitenkin parempi kuin vetskari sen suhteen että sen saa vedettyä tilanteen mukaan aina just sen verta kireälle/löysälle kuin tarvis.. Vetskari kengässä on kuitenki aina se sama kireys eli helpottaa lähinnä vaan pukemista,mutta jos lapsella pieni hoikka jalka niin jää silti löysälle.. Ja jos taas paksu jalkainen lapsi niin saa taistella että saa vetskarin kii 😅
Siks meillä aina tarrallisia tai nauhallisia kenkiä..

Tosta verkkokaupasta tuli mieleen aloittajalle vielä sen verta että kannattaa tosiaan sovittaa kenkiä lapselle ennen ostopäätöstä koska etenkin noitten pienten lasten kohdalla se että ne kengät saa helposti laitettua jalkaan niin on aika tärkeää.. Kun pieni ei välttämättä aina ole ihan yhteistyö kykyinen tai ei muuten vain osaa auttaa siinä että jalka menis hyvin kenkään,niin jotkut kengät on vaan yksinkertaisesti sen mallisia että niiden pukeminen pienelle lapselle on vaikeaa.. Sellainen kenkä kannattaa hylätä vaihtoehdoista heti,jota saa minuutti tolkulla äheltää ennenkuin saa lapsen jalan perille asti 😄

Mutta etteköhän teille sopivat kengät löydä,joskus se on helppoa,joskus vaikeaa,mutta kyllä sen sitten oppii huomaan mitkä oman lapsen jalalle parhaan malliset.. Eikä terveen lapsen jalkaa nyt ihan heti saa pilattua sillä että kenkä tukee liikaa tai liian vähän,pää asia että on tosiaan oikean kokoinen ja lapsen on helppo ja hyvä kävellä.. Ja viimeisimmän huomaa kyllä viimeistään kun hetken kenkiä käyttänyt,vaikka kaupassa on paha pieneltä onkia tietoa että onko ne nyt hyvät vai ei 😂

24.9.2016
Vipe
Vipe

Vipelle.
Kuomalla on lapsen ensitalvikenkää, varmaan just 21 tai oliko peräti 19-koko.
Edessä keskellä on vetoketju. Täällä on ollut Halosella.
Sitä on tummansinisenä ja pinkin värisenä.

Tepsut on kanssa yksi suomalainen merkki. Eli Seribone toimija. Niillä on tilausmyyntiä netissä. Tämä siis aloittajalle.

24.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos kaikille vastauksista :). Pitää käydä testailemassa eri vaihtoehtoja :)

24.9.2016
Sarkinn2
Sarkinn2
2-month-old baby

Vipe, mä ihan vahingossa tulin esikolle hommanneeksi ne tarralliset Kuomat. Koko oli varmaan 21 tai jotain sellaista.

En ole kertaakaan missään nähnyt niitä sen jälkeen. Kuoman nettisivuilla toki on esittely niistä. Mutta missään en ole myynnissä nähnyt 10 vuoteen.

20.9.2016
misukka
misukka

Ai niin ja olihan yksi kenkäkauppias,kun sieltä ei yksinkertaisesti löytynyt meidän kuopukselle oikean kokoista kenkää ensikengistä,niin se alkoi ehdotella tyttöjen kenkiä.. Että "nää sopii hänen mielestä pojallekin ja näissä ois kokoa jäljellä" ja siis jotain glitter kukallisia kenkiä näyttää.. Siinä vaiheessa taas tuli olo että toi vaan väkisin haluaa että ostan heiltä kengät.. On meillä siis esikoisella pinkit hanskat kun on itse halunnut,että en mä mikään hirveän tiukka ole tossa että on tyttöjen ja poikien jutut,mutta en mä silti halunnu pojalle ekaks kengäksi mitään prinsessa kenkiä,etenkin kun hinta luokkakin hipoi pilviä..
Siksi ollaan todettu että kun täältä saatu vaan huonona kenkäkauppa kokemuksia niin mieluummin ajetaan aina Tampereelle siihen yhteen ja samaan kenkäkauppaan kun sieltä saa ainakin hyvät kengät ilman mitään pakko myyntiä.. 😄

20.9.2016
Vipe
Vipe

Joo,no ei tietysti kannata sokeasti luottaa kenkäkauppiaaseenkaan.. Meillä vaan tosiaan vakkari kenkäkauppa jossa käydään niin siellä asiantunteva palvelu ollaan aina saatu ja tosiaan on suoraan sanottu kumpi heidän mielestä parempi eikä se ole aina se kallein,eli siinäkin huomaa että on luotettava ettei pyri myymään sitä kalleinta..

Oon mäkin kerran käynyt esikon kanssa kenkäkaupassa jossa kaivoi kaupan kalleimman kengän hyllystä ja oli sitä mieltä että se istuu niin hyvin ettei muita edes kannata kokeilla.. Siinä heti soi hälytys kellot että on ehkä vähän rahastuksen makua eikä niinkään palvelu halua..
Ja kannattaa tosiaan katsoa kengät joista saa sen pohjallisen irti ja mittailla sitä lapsen jalkaan tai sitten siihen piirrettyyn muottiin.. Eikä missään nimessä mittailla sitä kenkää ulkomitaltaan 🙈
Aika moni ehkä tajuaa että kengän ulkomitta voi poiketa paljonkin sisä mitasta mutta olen mä nähnyt paljon sitäkin että vanhempi laittaa lapsen jalkapohjan kengän ulkopohjaa vasten ja toteaa että "no ei nää näyttäis vielä pienet olevan" 😄

Niin ja siis siihen pohjalliseen kun sovittaa lapsen jalkaa niin mielellään astuttuna.. Koska jos vaan sylissä sovittaa niin ei kerro koko totuutta.. Astuttuna se jalka "leviää" oikeaan mittaansa ja on lähempänä totuutta..

20.9.2016
Vipe
Vipe

Tuohon kenkäkaupan asiantuntijuuteen mulla on vähän huonoja kokemuksia esikon kanssa.

Hänellä on kapea jalka. Käytiin joskus kenkäkaupassa etsimässä hyviä syyskenkiä kun tuntui ettei millään löytynyt hyviä ja tytön koko oli silloin 30. Vähän arvuuttelin että pitäiskö ottaa 30 vai 31 ja kenkäkauppias mittali ja analysoi ja tuli siihen tulokseen että yhdet tietyt kengät (80€ luokkaa kuinka ollakaan) on parhaimmat. Ja että koon pitäisi olla 34! Kyseenalaistin että ihanko tottako kun nyt käyttää 30 kokoa ja hän selitti kasvuvarasta ja miten tytöllä on nyt aivan liian pienet kengät. Ne 34t lonksui jalassa mutta myyjän mielestä ne piti vain kiristää tiukemmalle ja oltava sukkavara.

Käytiin sitten ihan muualla kokeilemassa kenkiä ja ostettiin ne 31:t joissa oli kasvu-/ja sukkavara mutta ei näyttänyt eikä tuntunut ihan klompsoilta.

Eli kannattaa myös luottaa siihen omaan terveeseen järkeen. Etenkin jos vähääkään tuntuu että se myyjä ei nyt ihan ole kartalla.😁

Minin kohdalla oon tehny niin että piirtänyt jalanpohjan ja sit verrannu sitä kenkien pohjallisiin, ne kun saa useissa malleissa irti. Näkee samalla sen kengän kapeuden vs jalan malli

20.9.2016
Mummy83
Mummy83

Misukalta piti kysyä että onko noita tarrallisia kuomia pientäkin kokoa..? Mä tosiaan viime talvena ekan kerran edes vilkaisin kuomia ja huomasin että on tarrallisia jotka ehkä vähän parempi kuin tavalliset kun saa kiristettyä niin ettei lompsu jalassa,mutta täällä ne alkoi jostain koosta 26 tai 28 tai jotain vastaavaa kun mä ajattelin että onpa tyhmä että vaan isommille on tarrallisia kun pienemmäthän sitä ominaisuutta ehkä jopa enemmän tarvis että saa kengät pysyyn hyvin jalassa..

20.9.2016
Vipe
Vipe

Niin ja lapsen jalan malli ratkaisee.. Piti tosta superfitistä ja vikingistä sanoa,että superfit on vähän kapeampi ja Viking on vähän leveämpi kenkä.. Kaikkien jalkaan superfit ei välttämättä istu jos on ihan hirveän leveä lesti.. Eli paljon riippuu lapsen jalan mallkstakin se että mikä kenkä on kaikkein paras..

Itse en ostaisi kuomaa koska se on ikäänkuin saapas eli voi äkkiä lompsua jalassa,etenkin pienellä lapsella voi olla hankala kävellä kuomilla.. Meillä oli viime talvena pienemmällä superfitin rinnalla toisina kenkiä kuomat ja ero siinä kuin pitkän matkan jaksoi kävellä kuomilla ja kuin pitkän superfiteillä oli huomattava.. Kuomissa siis kulku oli kömpelömpää ja väsyi nopeammin..

20.9.2016
Vipe
Vipe

Pakko sanoa että ei kannata sokeasti mennä tohon sittarin tarjous halpaan.. En voi sanoa että ois aina niin,mutta pariin otteeseen olen huomannut että jos sittarissa on tarjouksessa superfitit niin ovat silti samaa hinta luokkaa kuin kenkäkaupoissa ja Prismasta saa samat kengät paljon halvemmalla vaikka ovat normaali hintaiset..

En voi siis sanoa että näin olisi aina,mutta kannattaa vähän vertailla,koska joskus hämäävät noilla tarjouksilla niin että ovat lyöneet ihan keksityn lähtöhinnan ja sitten myyvät muka halvalla..

Ja jos epäilyttää oma asiantuntemus kenkä asioissa niin kannattaa astella vaikka ihan kenkäkauppaan lapsen kanssa.. Kenkäkaupoissa toki kenkäkauppojen hinnat,mutta eihän sieltä ole pakko ostaa,voi sovittaa ja käyttää asiantuntijan neuvoja hyväksi ja sitten käydä niillä neuvoilla ja kokemuksilla hakemassa kengät muualta,vaikkei ihan vastaavia löytyiskään..
Ja talvikengissä kannattaa ottaa huomioon toki myös villasukka vara 😊 Eli ostaa sellaiset mihin mahtuu villasukka ja me on ainakin otettu villasukat ihan kauppaan mukaan että saanut niiden kanssa sovittaa..

20.9.2016
Vipe
Vipe

Jos hoidon aloittaa niin kyllä kunnon kengät hankkisin. Meillä kans Superfitit koska ne on todella kevyet kengät. Lähtöhinta taitaa olla aika kova mutta CMssä on usein tarjouksessa.

20.9.2016
Mummy83
Mummy83

Ite hankkisin suoraan talvikengät. Johan työ nyttenkii varmaan tepastelette ulkona niin miksei talvellakin :) Mittaat lapsen jalan pituuden niin helpompi ostaa sisämitaltaan sopivat kengät. Ite suosin kuomia pikkuisilla. Nykyinen käsitys on taas että kenkien ei tarvii tukea nilkkaa, joten siinäkin mielessä oiva valinta. Se on ensimmäisen lapsen kohdalla muutenkii vähän että kokemuksen ja erehdyksen kautta, ja tässäkin asiassa on eri mielipiteitä paljon :)

20.9.2016
riu
riu

Mä suosittelen omasta kokemuksesta superfitin talvikenkiä.. Meillä ollut sekä superfitin että vikingin ja huomasin esikoisella hänen ekana talvena,tai siis ekana talvena jona käveli,että kävely superfitin kengillä oli paljon helpomman näköistä,kuin vikingin,koska vikingit on kuitenkin aika jämerät kengät Juuri kävelemään oppineelle..

Superfitin kengät on kevyet ja ainakin ne mitä meillä ollut niin tosi lämpöistä materiaalia.. Muista talvikenkä merkeistä ei ole kokemusta kuin noista kahdesta,koska ei olla lähdetty vaihtamaan ja kokeileen kun toi superfit todettu hyväksi..

Ja jos kävelee jo hyvin tuen kanssa niin kenkiähän voi käydä sovittamassa,mutta tosiaan aluksi varmaan pärjää ihan tossuillakin,koska voi olla että vaikka oppisi kävelemään Piankin niin ei sitten kengillä (etenkin talvikengillä) suostu kävelee..

Ja noita töppösiähän on saatavilla myös sellaisia joissa on ns. Kumiajalkaterät.. Eli sellaisia jotka sitten vähän paremmin pitää kosteuden pois kuin äitiyspakkauksen tossut.. Meillä ei sellaisia ole ollut kun olleet sen ikäisiä talvella että olleet aika pieniä ekana talvena ja sitten seuraavan talvena jo kävelleet hyvin,mutta paljon on noita tollaisia töppösiä äidit kehuneet..

20.9.2016
Vipe
Vipe

Esikko ja tosikko ei kävelleet ekana talvenaan (huhtikuisia) joten niillä oli tarralliset Kuomat jotka palveli seuraavanakin talvena.

Pienimmälle (maaliskuun alussa syntynyt ja otti ensi askeleitaan vuoden vaihteessa) hommasin tarralliset Superfitit kun osui hyvään hintaan kohdalle. Hyvät ja tukevat kengät pienelle taapertajalle.

20.9.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...