Kaulapoimut

Miten olette puhdistaneet/hoitaneet pikkuisten kaulapoimuja? Meidän tyttö ei millään anna koskea kaulaan, vaan vetää päänsä tiukasti olkapäihin kiinni. Väkisin en uskalla venytellä pienen vauvan kaulaa... Vaikka joka päivä olen jotenkuten saanut putsattua vedellä, on kaula nyt tulenpunainen ja todella kipeän/kamalan näköinen...

14.9.2016
Caticus
Caticus

Parin ensimmäisen kuukauden aikana meillä toimi se, että hoitopöydällä laittoi käden niskan taakse, niin sai kaulan näkyviin. Sitten ensin kostealla vanulapulla ja kuivaus perään. Nyt kun jaksetaan pitää päätä pystyssä, yritän nopeasti pyyhkäistää kostealla ennen kuin laittaa leuan kiinni rintaan. Pahimpiin punotuksiin (juurikin tulenpunaisiin) olen laittanut Bepanthenia, joka auttoi. Illalla kun laittoi, ei aamulla enää punottanut.

20.9.2016
tiina181
tiina181

Reippaasti vain puhdistat vedellä, töpötät sievästi kuivaksi ja laita talkkia/pottujauhoja. Minä laitoin pottujauhoja niin pyllyyn, kaula- ja kainalomakkaroiden väliin 😅 Meidän nuorempi neiti oli kunnon Michelinman. Hänkään ei tykännyt ollenkaan puhdistamisesta mutta pakko se on puhdistaa jotta ei pääse tulehtumaan.. pieni itku se nyt on kun sitten myöhemmin jos pääsee pahemmaksi ☺

14.9.2016
manna_87
manna_87
1 year, 11-month-old toddler

Pakkohan ne on puhdistaa ja nyt varmasti on tosi kipeät.

Ihan kaverin kanssa nyt tekisin niin, että toinen pitää vauvasta kiinni ja toinen varovasti vääntää pään niin, että pääsee varovasti suihkuttamaan poimut puhtaaksi ja pehmeällä pyyhkeellä taputellen kuivaus. Ei hiertämistä yhtään.

Sitten bepanthenia vaikka siinä vähän joutuukin hiertämään kun on niin tönkköä tavaraa. Lisäksi taokkia kuivattamaan kaulaa kunhan on paremman näköinen.

Jos iho ei ole rikki, perunajauho ajaa asian kuten talkki mutta kun iho on jo rikki, niin perunajauho toimii bakteerien juhlapöytänä eli sitä ei missään tapauksessa saa käyttää.

Huuto tulee olemaan hirveä, mutta iho on hoidettava kuntoon!

Tsemppiä!

14.9.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...