Lapset näki aikuisviihdelehden

Onko muille käynyt vastaavaa ja miten asia on hoidettu? Poikamme (3,5v ja 5,5v) olivat käymässä naapurissa leikkikaverinsa (samaa ikäluokkaa) luona. Siellä leikkikaveri oli käynyt hakemassa veljensä huoneesta aikuisviihdelehden ja näytellyt kuvia pojillemme. Kertomiensa mukaan eivät halunneet katsoa, mutta kaveri oli tyrkyttänyt ja lopulta poikamme olivat lähteneet yhteiselle piha-alueelle asiaa "karkuun". Heidän mukaansa olivat nähneet kuvan jossa "mies laittoi pippeliä naisen peppuun", eli ilmeisesti eivät olleet sen enempää nähneet, vaikka liikaa jo tuokin. Kaikki selvisi reilu viikko tapahtuneen jälkeen, koska poikamme yrittivät kertoa toiselle kaverille, että heille on näytetty aikuisten lehteä josta ei saa kertoa kenellekään. Tästä alkoi tietysti kysely kotona, että mistä on kyse. Vanhempi lapsista kertoi rehellisesti asian ja että kaveri oli kieltänyt kertomasta kenellekään. Menimme mieheni kanssa ihan hämilleen ja mieheni lähti naapuriin selvittämään asiaa koska poikamme kertoivat, ettei sielläkään tiedetä asiasta. Perheen äiti oli kuitenkin tietoinen ja oli ajatellut, että asia unohtuu pojiltamme ja he olivat perinpohjin käyneet asian läpi niinkuin kuuluukin. Jatkoa varten mieheni pyysi, että kaikki pienetkin asiat kulkeutuisi puolelta toiselle. Tämän jälkeen puhuimme asiasta, kerroimme, ettei se ole lapsille sopivaa vaan aikuisten juttuja joista heidän ei tarvitse tietää eikä ymmärtää vielä pitkiin aikoihin mitään. Painotimme myös, että kaikki tämmöiset asiat tulee kertoa meille vaikka kaverit kuinka kieltäisivät. Asia on jäänyt selvästi vaivaamaan vanhemman pojan mieltä. Hän oli alkanut tädilleen ja tämän miehelle kertomaan, että ovat nähneet aikuisten juttuja kaverin luona. Siskoni tiesi onneksi asiasta ja sanoi ettei semmoisia kannata enää miettiä, tyhmiä juttuja joista ei tämän ikäisen tarvitse tietää mitään. Onko tässä nyt paras vain odotella, että asia jäisi unholaan? Jotenkin tuntuu tyhmältä alkaa asiaa uudelleenkaan avaamaan ellei hän nyt itse tule siitä vielä puhumaan. Olimme molemmat myös sitä mieltä, että kyseiseen paikkaan jossa tämä tapahtui ei enää mennä kyläilemään. Nyt mietittynä tuntuu toisaalta kurjalta rangaista siitä, että kertoivat lopulta niin kuin pitäisikin kertoa asiat. Eikä asia tietenkään ollut naapureiden taholta tahallista, mutta emme halua vastaavan toistuvan.

26.8.2016
JusSal
JusSal

Minä miettisin tilannetta siitä näköulmasta, että todennäköisesti leikkikaverin vanhempi oli kuitenkin paikalla, kun lapset oli naapurissa. Sekään ei tosin estä lapsia tekemästä ns. ei-toivottavia asioita.

Itsekään en puhuisi kuvasta tai seksistä lasten kanssa , jos eivät ota itse asiaa puheeksi.

Toinen näkökulma on se, että teidän esikoinen on oivassa iässä asian käsittelyyn.
Noin kertoisin, jos lapsi kysyy, mitä misukka kirjoitti.

27.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Eipä ole päässyt moista tapahtumaan, mutta mietin, vaivaako vanhempaa lasta se kuva jonka näki vai mahdollisesti se että näki aikuisten asioita jotka ei hänelle kuulu.

Mä en itse ottaisi asiaa esiin ellei lapsi tule siitä puhumaan.

Ja jos häntä häiritsee se, että mies työnsi pippeliä naisen peppuun, voitte ihan rehellisesti kertoa, että niin lapdia saadaan alulle. Mies laittaa pippelin avulla vauvasiemenen naiseen ja sitten lapsi kasvaa äidin madussa ja lopulta syntyy.

Jos taas ahdistaa se, että näki aikuisten juttuja, niin lohdutelkaa ettei se haittaa ja kaikki on hyvin.

Pitäkää tunnelma rentona ja luonnollisena.

Vahinkoja sattuu, että tuollaset lehdet tai aikuisten lelut päätyy vääriin käsiin mutta ei lapset siitä traumatisoidu jos heille asian selittää luonnollisena.

Mutta ilmam, että lapsi ottaa asiaa esiin, ei kannata ruveta vatvomaan.

Ja turha kieltää menemästä leikkimään sinne paikkaan. Veikkaan, että siellä hävetään silmät päästä ja kaikki mahdolliset on viety lasten ulottuvilta pois. Näin siis ainakin normaalitilanteessa tapahtuisi.

27.8.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...