Tiistaita!

Huomenta kaikille! Mitä tänään suunnitelmissa?

16.8.2016
majezki
majezki
3-year-old toddler

Oi voi! 😔 Toivoa sopii, että isommat oppivat nyt kerrasta miksi on kiellettyä mennä hyppimään yhtä aikaa.

Paha vaan, että isoimman opin ottaa pienin.

16.8.2016
misukka
misukka

Riu: Poika hyppi trampoliinilla ja kaatui, toisaalta tuntuu että tässä omaa vikaakin. En huomannut yhtään ku puskan takana kiskoin raparpereja että myös isommat olivat menneet samaan aikaan hyppimään, tämä siis kielletty meillä

16.8.2016
majezki
majezki
3-year-old toddler

Niin se sohvalla pomppiminen...

Meillä 10-vuotiaskin seisoo arestissa miettimässä kun sössii joten eiköhän moinen tepsisi teidänkin neiteihin. Toki se arestissa pysymisen opettelu voi olla pitkä prosessi kun ikää jo on.

Tai sitten keksit jonkin seuraamuksen, josta tajuavat ettei ollutkaan niin hauskaa.

Kiellät ja varoitat, että seuraavasta pompusta seuraa jotain. Ja sitten pidät uhkauksesi. Kyllä hyppelyt loppuu kun riittävästi iskostat oppia päähän.

16.8.2016
misukka
misukka

Iltasta. Kävin yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Just tulin kotiin.

Nkikö se kyseli meidän keskimmäisen ikää? Juu, keväällä täytti 5 ja ensi vuonna eskari. Parin vuoden päästä onkin hauskaa kun esikko kutosella ja keskimmäinen ekalla. Kutoset saa ekaluokkalaisista kummioppilaan. Tuskin kuitenkaan määräävät velipoikaa kummiksi.

Pääsin pitelee 3 viikkosta sylkyssä. On se pieni nyyttiläinen vaan niin suloinen. Hauskaa kun ähisee ja röhkii. 😊 Tuli niin nuo meidän pojat mieleen kun ne on olleet tuommosia minejä.

16.8.2016
misukka
misukka

Miten riu erikoislääkäri toteaa oikomistarpeen. Täällä meidän poikien hampaisto röntgenkuvattiin.
Eilen joku äiti totesi hammaslääkärin odotustilassa että hänen kouluikäinen lapsi ei ollut suostunut röntgenkuvaan joten niiden, tai siis lapsen oikomishoidon aloitus oli siirtynyt 1 1/2 vuotta. Että silleen.
Esikoisella ei kestänyt hoito vuottakaan. Keskimmäisellä ei aivan vielä ole vuotta kestänyt.

16.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä onkii esikoisella joku oikomislääkäri ens kuussa, tyttö on ihan tulisilla hiilillä sen asian kanssa :D Männessä näkkee, se on joku erikoislääkäri mikä tullee täällä käymään ja tekee sitten päätöksen.

Meinasin eka että oisin tehny pannari iltapalaksi, mutta jotenkii ei oo nyt energiaa moiseen. Todellakin on tapahtunut arkeen paluu :D

16.8.2016
riu
riu

Riu, ehei.
Keskimmäinen lähti heti pyöräileen vanhalle koululle syömättä välipalaa.
Ja lukiolainen sanoi, että oli lyhyt päivä (11-14.30 oli jo kotona).

Noista ruokavalioilmoituksista vielä, viime vuonna ilmoitin meidän nuoremmasta koululaisesta ihan tuolla virallisella ilmoituksella oikomishoitoon liittyen, mitä ei saa syödä. Hampaiden oikomishoitoa varten ei ole lääkärintodistusta, ei edes siltä hammaslääkäriltä.
Nyt en enää ilmoittanut kuin omalle opettajalle viestillä, koska hoito loppusuoralla. Ope siis vaihtunut.

Hammaslääkäri sen sijaan oli sitä mieltä että kieltenopettajankin on syytä olla oikomishoidosta tietoinen, koska ainakin tuo koje saattaa muuttaa oppilaan puhetta jotenkin epäselvemmäksi, ja vieraassa kielessä on ääntämisharjoituksia.
Oma opettaja lupasi tiedottaa kieltenopettajaa (ei siis tarvitse minun erillistä viestiä oikomishoidosta tehdä).

Samoin oma ope kysyy onko porkkanalle ja omenalle automaattisesti vaihtoehtoja, raakana ja kokonaisena kun ei saa syödä. Varmaan siksi kysyy, kun ovat helposti allergisoivia.
Purusiiveke on keskimmäisellä myös käytössä, koulussakin. Yömaski ei enää.

Toisin sanoen ainakin keskimmäisen koululla opettajat ja muu henkilökunta ruokailujen kanssa joustavia ja haluavat edistää lapsen menestymistä tällä ruokailunkin saralla.

16.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Heissuli :)

Majezki hui, miten se 4 v niin onnistui? Toivotaan että jalka paranee nopeasti!

PM oliko teillä pojat miten väsyksissä päivän jälkeen?
'
Nemimilla lapset kyllä tosiaan tykkää loiskuttaa lätäköissä :) MIe oon ite niin sokerista tehty että vihaan ulkoilla sateella. Johtuu ehkä vähän siitä ku ei oo kunnon varusteita, mutta vihaan myös kun silmälasit kastuu :D

Misukka teijän pikkuisella on kyllä hyvin hampaita :) Voi toista kun nyt meinas harmittaa. Tosi reippaasti on kuitenkii tähän asti ollut siellä. Toivotaan nyt että ottas pikaisesti yhteyttä siitä työpaikasta! :)

Tuvitus herttinen, ihan vähän vissiin sitten turvottaa :O Miekii oon ollut vähän huono latkimaan vettä, niin oon ottanut tavaksi täyttää ison vesipullon itelleni olkkariin illalla mukaan. Siitä sitten hörpin samalla ku kahon telkkaria, viikkaan pyykkiä, neulon... mitä nyt ikinä teenkään kun lapset on jo laitettu nukkumaan :)

Jii mitä oli mini tykännyt eskarista? Meilläkii oli pojalla eskari koulun tiloissa, mutta ei siellä pulpetteja sun muita ollut. Lapset teki tehtävänsä ihan samanlaisissa pöydissä ku päiväkodissakin.

Nki miten ihmeessä siellä eskarissa on tuolleen kärynnyt? Aika hurjalle kuulostaa miunkii mielestä :/

miun tää päivä on mennyt jotenkii ihan hukkaan. Mie niin arvasin että heti ku mies jää lomalle niin mie en saa tehtyy mitään järkevää. Se ei mitään voi tehä ilman minnuu X) Siis yritin että vien pojan puheterapiaan ja sen ajan oikoluen opparia, niin se änkes pienten poikien kanssa mukaan ja käytiin sitten kaupassa. Se on just semmonen. Tavallaan kyllä myös hellyttävää mutta lähinnä ärsyttävää :D Nyt se on sitten ampumassa, sinne ei huolinut minnuu ja lapsia mukaan :D

Meijän kolmosella alkaa eskari huomenna, se on ihan jännäkakka housussa :D

16.8.2016
riu
riu

Meillä päin on erikoisruokavaliot pitänyt tilata kunnan ruokapalvelukeskuksesta jo päiväkotiin. Nyt vaativat ekaa kertaa lääkärintodistuksen erikoisruokavalioista.

Ainakin nuo kaksi tarhalaista maidotonta saa nyt neuvolasta sen lääkärintodistuksen. Olivat ihan ulapalla kun viime viikolla aiheesta soittelin. Olin eka joka kysyi.

Koululaisesta en tiedä, tarvitseeko laktoosittomasta lääkärin todistusta. Mut jos rupeevat kyselemään niin koululääkäri hoitanee.

16.8.2016
misukka
misukka

Tuli vielä mieleen, Jii, täytitkö erityisruokavalioilmoituksen ministä? Nythän se on kouluilla muuttunut.
Nää tän meidän kaupungin eskarijärjestelyt on vähän sekavat, ainakin minun mielestä.
Mutta koska keskuskeittiöltä tai koulun keittiöltä tulee mininkin eskariin ruuat (koska eskari koululla), erityisruokavalioilmoitus pitäisi varmaan täyttää.
Sitä en tiedä, vaikuttaako nämä eri hallinnonalat tässä asiassa.

16.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi, jii.
Onneksi henkilökuntaa on esiopetuksessa enemmän kuin koulussa, liekkö 3 tai sitten 2 aikuista. Eskarin henkilökunnalla suuri vastuu kuin myös ruokapalvelun henkilökunnalla, minin ruokailun oikeellisuudesta ja onnistumisesta.
Kaikki vastuu kun ei voi noin nuorella lapsella asiasta olla.

16.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kylläpä on reksillä muistamista nimien kanssa!😁 Ai, ei vieläkään misukalle soittoa duuni paikasta, ite en tiä miten suhtautuisin jos koko ajan pitää olla varpaillaan ja odottaa vastausta, ollako vai eikö olla.😀 meillä nukutaan päikkärit ja ajattelin itsekin mennä, hedari vaivaa.😧

16.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

No onhan siinä porukkaa! Rehtorilla tekemistä kun pitää langat käsissään.

16.8.2016
misukka
misukka

Tarkat luvut on 269 yläkoulu ja 388 lukio.
Luonnontiedepainotus sekä yläkoulussa että lukiossa. Suurin osa opiskelee yleisen opetussuunnitelman mukaan.

16.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Karu katku nkin esikon koululla. Jännä juttu, et noin menee.

PM, onko siinä paljonkin oppilaita kun yläkoululla ja lukiossa sama rehtori? Kuulostaa hurjalta, että yksi pyörittää kahta "taloa". Niin erilaista opiskelu kuitenkin tuolla tasolla.

Meillä oli aikanaan yläaste ja lukio vierekkäin. Yläasteella 300 oppilasta ja lukiossa toinen mokoma. Ala-astekin oli siro 600 oppilaan mökki 😄

Jii, tuntu varmaan hurjalta jättää teidän pieni eskariin.

Mä oon ihmetelly, etten mä vielä ole parkunut jättäessäni pienintä hoitoon, mutta tänään oli liki kun pieni oli kovasti lähdössä mun kanssani kotiin ja hirmunen itku ja suru kun äippä sanokin vaan heippa. 😢

Jos mulle ei nyt tälle viikkoa ilmesty työpaikkaa, ni mä varmaan pidän pienimmän kotona vikat pari päivää. Pikkumies saa vähän äiti-aikaa. Eilen kyllä osotti mieltään kun tuli kotiin. Oli niin tänttäränä melkein koko illan.

16.8.2016
misukka
misukka

lähti... eli pyörittää noin isoa koulua ja monta oppilasta!☺ Fiksua kuitenkin jakaa ett lukio aloittaa myöhemmin aamunavauksen ja koulun.😊

16.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

Pm, meillä oli kans yläaste ja lukio samassa rakennuksessa. Mutta kuitenkin oli eri rexit.😯 onhan siinä töitä pyörittää noin isoa koulua ja mont

16.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

Nemi, se on talo puolitäynnä yläkoulun oppilaita tuolla esikoisen opiskelupaikassa, ne ensin yhdeksältä, lukiolaisille on oma aloitus. Sama rehtori kummallakin puolella, luulen että apulaisrehtorikin on mukana kummassakin aloituksessa.
Kummankin pitää tulla erityisesti aivan uusille koululaisille ja opiskelijoille tutuksi heti alkuun. On siellä tutor-opiskelijat sitten neuvomassa.

Eniten tässä uudessa lukio-opiskelussa ihmetyttää oma tietämys. Ensi viikolla ekan vuosikurssin vanhempainilta, onneksi.

Erikoisinta oli kun muutama päivä sitten olin kirjakaupassa samaan aikaan esikon lukion tokavuosikurssilaisen kanssa. Tuli opiskelijan näkökulma asioihin siinä keskustellessa.

16.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenet

Kivaa koulun aloitusta niille kenellä aherrus alkaa vasta tänään!

Majezkille tsemppiä! Varmasti raskasta, mutta toivottavasti pian helpottaa 4-vuotiaalla kipuilut ja oppii kulkemaan itekseenkin ettei tarvitse kantaa joka paikkaan. Melkoinen tälli pitää kyllä olla, että sääriluu murtuu. Huh.

Meillä meni yö heräillessä. Pienin tekee vikaa kulmahammasta niin kaiken sortin kipulääkityksestä ja hammasgeeleistä huolimatta kitisi koko yön. Tuolla tuo hampaiden teko tuntuu olevan normaalia kivuliaampaa. Mutta kunhan tuokin saadaan läpi, niin ei ole kuin taaimmat poskihampaat joskus puolen vuoden päästä. Nyt on jo se 15 hammasta suussa.

Mä vetäsin eilen iltapalaksi paistettuja sieniä ja nyt on maha ihan kuralla. Olis ehkä pitänyt syödä sieniä vähemmän yhdellä kertaa ja kaveriksi jotain muuta myös.

Eipä siinä. Piakkoin pitää pakata muksut autoon ja lähteä päikkyä kohti. Josko tänään kerettäis niin, että keskimmäinen ehtisi aamupiiriin alusta asti. Eilen meni kesken.

Iso juttu oli eilen, että noi viskarit käy eskareitten kanssa ruokalassa syömässä. Muut syö ryhmissä

16.8.2016
misukka
misukka

HUOMENTA!😊

Pilvistä on ja sadetta luvattu, kuitenkin mennään ulos. Molemmat nauttii vesisateesta! 😀 eilen ku käytiin lenkillä nii siellä muitakin ulkoilijoita, heti ku aurinko paistaa nii on kyllä porukkaa ulkona.

Illalla jatkuu järjestely ja uuden hyllyn kokoaminen. Saadaan taas asiat eteenpäin.

Voi majezkin neljä vuotiasta ja vauvan flunssaa.😦 tsemppiä ja voimia tähän päivään!😊

Pm teillä alkoi kans sitten koulu arki ja aika leppoisan mielin, eikä liian aikasin!☺

16.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

Huomenta.
Meidänkin koululaisella ja opiskelijalla alkaa koulu sekä opiskelu.
Rauhallisesti opiskelu käyntiin, peruskoulussa klo 9 ja lukiossa klo 11.
Eilen hoidettiin kummankin pojan juttuja, lukiolaisella opiskeluun liittyviä.

Toimeliasta päivää kaikille.

16.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En ole ehtinytkään hetkeen kirjoitella. Tänään alkaa lapsilla koulu.
Meidän nelivuotiaalta murtui reisiluu viime keskiviikkona, heitti arjen kertaheitolla hankalaksi kun on kaksi kannettavaa ja vain kaksi kättä. Viime yön itki kipua taas ja vauvalle iski flunssa, joten valvomista riittää.
Kahvin voimalla uuteen päivään!

16.8.2016
majezki
majezki
3-year-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...