Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Syksy ja synttärit lähestyy!

Aloitanpa taas uuden ketjun kun nämä meidän pikku palleroiset alkaa olemaan jo lähempänä 2v kuin 1,5v 😄 Mitäs itse kullekin kuuluu? Palstan puolesta hiljaista on,joten liekö kiirettä kaikilla? Miten sujui kesä ja mitä kaikkea syksyyn luvassa?

15.8.2016
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Hyvää pääsiäistä ja kevään odotusta kaikille!🐥🐣
Ihanaa kun aurinko paistaa ja mukavasti lämmittää.🌞

26.3.2018
NemiMilla
NemiMilla

Mukavaa kuulla Keisarinnastakin pitkästä aikaa kun sillon 2014 aktiivisesti kirjoiteltiin Vipen ja Keisarinnan kanssa. :) Mulla äippäloma lähenee loppuaan 16.4. loppuu ja 18.6. olis edessä töihin paluu kun olen vuosilomanikin pitänyt. Ei oikein nappais, mutta taloudellisesti ei oo vaihtoehtoja. Paljon oon ehtinyt, kun valmistuin juuri personal traineriksi, jonka suoritin siis nyt äippälomalla. Noita hommia teen sivuhommina yrittäjänä... :) Ja lisäks valmistuin lääkehoidon arvioinnin asiantuntijaksi ja vielä tuo lääkehoidon kokonaisarviointi koulutus jatkuu, jonka saan päätökseen kun palaan töihin.

Meillä on nyt ollu kamala tautikierre. Eka oksennustauti kaikilla muilla paitsi muilla. Niin säälitti tuo pikkuinen... ja nyt vielä flunssa pari viikkoa tuon jälkeen. Tyttö sai nuo hoidosta... ja tarttui tietenkin. Ronilla on ollu tosi paha yskä. Viime sunnuntai aamuna meillä kävi ambulanssiki ja olin ihan varma että toinen tukehtuu limaansa. Yski niin ettei saanu henkee ja oksensi limaa :( Edellisenä yönä oltiin jo päivystyksessä ja saatiin kuuri korvatulehdukseen. Käytiin sit vielä lastenlääkärillä ja huomenna mennään varalta korvalääkärille tarkistuttaan korvat, kun kohta on ulkomaanreissu. Lähdetään heti pääsiäisen jälkeen Kanarialle koko perhe.

Meilläkin ollaan kyllä riidelty miehen kanssa aika paljon ja ihme ettei olla vielä erottu... varmaan on ylimääräistä stressiä ja väsymystä puolin ja toisin. Roni kun nukkuu edelleen huonosti yönsä. Roni on jo reilu 8kk eikä edelleenkään istu eikä juuri liiku, vähän peruuttaa ja pyörii akselinsa ympäri sekä tietty kääntyilee selältä vatsalle ja toisinpäin. Ihan hyvä toisaalta ettei vielä liiku, mut silti ajattelee että onko normaalia.

Meillä Sofia ei malta nukkuu päikkäreitä kotona vkl:sin ja sen kyllä huomaa... on illalla hemmetin kiukkuinen. Tai sitten nukahtaa "päiväunille" kuudelta, jos ollaan vaikka jossain käymässä niin autoon... Puhuttiin just miehen kaa että pitäis vaan laittaa se niille unille ja sanoo että ainakin lepäilisi, jos vaikka uni tulis...

Mukavaa kevättä kaikille ja Keisarinnalle onnea raskaudesta! :)

22.3.2018
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Hyvää uutta vuotta kaikille tänne!
Toivottavasti vuosi vaihtui kaikilla mukavasti 😊

2.1.2018
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Siis yhtä väsy kiukkua ois kyllä illat ilman päikkäreitä.

Mun serkku ei anna sen 5v nukkua päikkäreitä, sen takia ett vanhemmat saa omaa aikaa illalla.. eli lapset menee klo 7 nukkumaan.. ja oon nähnyt monet kerrat ku se lapsi on jo ihan naatti, kiukkuinen, itkuinen ja väsynyt jo kuudelta illalla. Mun mielestä se tarvis ne päikkärit, mutta ei se mulle kuuluu, ihmettelen vain.

Vissiin meidän jätkällä oli kuumen ja kotihoidon/vkl jälkeen mennyt rytmi sekaisin, ku ei ollut nukkunu päikkärissä eilen. No mies laittoi kasin jälkeen nukkumaan ja sinne oli tyytyväisenä nukahtanut.😴 eli ei yks päivä ilman päiväunia haittaa!😊

19.12.2017
NemiMilla
NemiMilla

Joo ei missään nimessä kannata väkisin jättää pois, saa vaan kiukkuisen ja huonosti voivan lapsen.
Ja en siis tarkoita että kaikki 3v jotka ei nuku niin voivat huonosti vaan sitä jos unen tarvetta on ja ei anneta nukkua,vaan kun on tietyn ikäinen..
Meillä ainakin jos päikkärit jää niin on kyllä niin räjähdys herkät ja levottomat lapset.

19.12.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

No niin, sitähän minäkin ajattelin. Että antaa toisen nukkua päikkärit, kerran unta riittää myös yöllä.😴

18.12.2017
NemiMilla
NemiMilla

Nemille tohon päikkäri asiaan, meillä nukkuu vielä 5vuotiaskin päikkäreitä. 😂
Tai no meillä on nyt sellainen tilanne että kerhoilu päivinä pojat ei nuku, koska mä en saa pieniä pysyyn rattaissa hereillä (siis kun mulla hoitolapsi kans vuoden ikäinen) kotiin saakka ja koska asunto ei edelleenkään menny kaupaksi ja nyt tulossa putkiremontti niin tuskin meneekään niin en voi jättää niitä ulos nukkumaan joten me ulkoillaan päikkäri aika. Pojat kyllä pärjää ilman päikkäreitä, mutta ilta on huomattavasti kivempi kun nukkuvat päikkärit. Kun kerta ei vaikuta yöuniin ja lapset voi silloin paremmin niin miks ei..
Mä oon esikoisesta kuullu jo pari vuotta että vieläkö se nukkuu päikkärit,mut mä puolestani ihmettelen että miks ei.. Tutkimuksienkin mukaan päiväunet auttaa positiivisesti lapsen oppimiseen ja keskittymiskykyyn ja se vaikuttaa vielä seuraavaan aamupäivään ja siis tätä oli tutkittu myös ekaluokkalaisilla ja myös niillä ero oli huomattava, joten ei se mitenkään ainakaan huono ole että nukkuu..
Meillähän Lauri nukkuu sit monesti niinä päivinä joina ei muuten saa nukuttua niin autossa tai oikeastaan missä vaan 😂 ja ei onneks vaikuta yöuniin vaikka nukkuis ne vasta myöhään.. Meillä Lauri herättää hilpeyttä ystävä piirissä kun on 'mies joka nukkuu missä vaan' 🤣 Jaan aina kuvia ja videoita kun Lauri nukkuu mm. Ostoskärryssä (ei herää vaikka nostaa siihen autosta), liikkuvassa junassa istuen repun päällä ja sillei seisten/maaten penkkiä vasten ja milloin mitenkin.. Ei haittaa maailman meno 😂
Ja kyllä meilläkin sitten kun saa sängyssä nukkua päikkärit aikaan, niin nukkuu n. 2 tuntia, riippuen päivästä, parhaimmillaan vois vetää vaikka 4tunnin päikkärit, mut yleensä herättelen viimeistään 3tunnin kohdalla.. Esikoinenkin vaikka on 5v niin nukkuu varmaan 1-2tuntia ja nukkuu silti pitkät yöunet.
Ja kyllä mulla on tavoite ihan lasten hyvinvoinnin takia että kunhan pienet vähän kasvaa, niin saisin ne pysyyn hereillä kotiin saakka jotta isommatkin saa unet.
Eikä meillä neuvolassa ole ihmetelty kummankaan päiväunia..
Johan tuli tekstiä päiväunista 😂

17.12.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Onnittelut keisarinna ja onnea odotukseen.❤

Niinpä, suppeasta lahja listasta on kyllä vaikea löytää sitten muuta tilalle, jos ei löydy niitä toivomia lahjoja.😁 Mutta onneksi löytyy.

Ai nii, musta tuli kans tokan kerran täti. Kun mun veli puolisonsa kanssa saivat pienen tytön lokakuun alussa. Salaa haaveilen toisesta, mutta ehkä mulle riittää tää ett saan hoivaa vauvelia kun tulevat kylään.😏

Mies lähti tekemään tilaa anoppilaan, osa meidän muutto laatikoista on siinä nurkassa mihin ne laittaa kuusen!😀 eli pieni muutto kuorma tulee myös kotiinpäin ja samalla lähetin kassillisen lahjoja matkaan, eipä tarvii kaikkea viedä aattona.

Samalla voisin kysäistä ett miten teidän 3v nukkuvatko päikkärit ja miten pitkään?
Meillä yhä edelleen on hyvä nukkumaan, nukkuu läpi yön ja herää viim 8, jos on vp. Päikkärit menee siinä 1,5h-3h.. neuvolassa ihmettelivät tätä asiaa. Mun mielestä ei oo outoa, antaa toisen nukkua. Kuitenkin menee nätisti nukkumaan illalla ja nukkuu hyvin yön.

17.12.2017
NemiMilla
NemiMilla

No jo on keisarinnalla ollut aikamoinen vuosi 😯 muutosta muutoksen perään.. Onneks saitte miehen kanssa sovittua, tietääkö hän jo raskaudesta? Jos ei niin toivottavasti ottaa sen asian hyvin. Musta on hassua suuttua uudesta puolisosta jos itse kerta lähtenyt.
Toivottavasti raskaus etenee hyvin loppuun saakka 😘
Nemillä ollu aika moinen remontti, hyvä että nyt vihdoin kaikki viatkin korjattu.
Nyt kyllä pääsi unohtuu jo muut jutut mitä piti kirjoittaa 😅
Se ainakin piti sanoa että onhan pitkässäkin toive listassa hyvät puolensa, ettei tarvi mm. Metsästää mitään yhtä tiettyä, vaan voi valikoida niistä mitä helposti vastaan tulee 🤣

16.12.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

En oo pitkään aikaan käynny kirjottelemassa, meillä on ollu tämä vuosi muutosten aikaa ja uuden opettelua kun viime jouluna mies jätti ja muutti sitten omaan asuntoon. Tosin vasta helmikuussa kun sai kämpän ja me jäätiin poikien kanssa siihen asuntoon missä asuttiin.

No ero oli omalla tavallaan rankka kun yksin jäi, vaikka ihan sovussa oltiin mutta huhtikuusta tänne joulukuuhun asti exä ei halunnu olla mun kaa missään tekemisissä kun löysin sitten keväällä uuden miehen josta exä suutahti ja aika paljon saatiin aina järjestellä kun mun vanhempien piti toimia kuskina lapsien ja isän välillä. No nyt ollaan onneksi jo sovittu ku ei se jaksa mun kanssa vääntää ku oon ollu koko ajan ystävällinen exälle.

Muutettiin sitten tuossa lokakuussa tämän uuden miehen kanssa yhteen ja ihan eri kaupunkiin. Toki tää on ollu hakemista puolin ja toisin kun miehellä ei ole ennestään omia lapsia ollenkaan ja on joutunu aika paljon sopeutumaan uuteen tilanteeseen ku jaloissa pyörii kolme lasta :D ja toivottavasti kaikki menee hyvin, ni pojista tulee isoveljiä sitten heinäkuussa :)

Joulu vietetään mun vanhempien luona vaikka viime vuodesta johtuen ei joulumieltä kauheasti ole ja tapaninpäivänä käydään sitten poikien vaarilla kylässä niinku jokaisena vuotena ennenkin. Pojat on toivonu työkaluista legoihin lähtien kaiken mahdollisen mutta enemmän ne oottaa joululomaa ku ei tartte herätä aikasin aamulla :D

Tosiaan, paljon on tapahtunut mutta kaikesta selviää :) ja nyt suunta on vaan ylöspäin! Yritän käydä useammin täällä nyt taas. Hyviä jouluja kaikille! 😊

15.12.2017
Keisarinna
Keisarinna
1 year, 10-month-old toddler

Hyvää joulua teille kaikille!🎅 tämä keskustelu ei näy normi libero sivuilla, niin täytyy tätä appsia käyttää.😐 me mennään jouluaattona ensin mun isomummolle puurolle ja siitä tullaan kotiin ja jatketaan 3 kerrosta ylöspäin mun vanhemmille. Myöhemmin illalla mennään mun appivanhemille ja jäädään yöksi. Seuraavana päivänä tule jo kotiin, kun Tapaninpäivän mulla on töitä ja luultavasti meidän miehet jäävät vielä yöksi sinne.😊 eipä oo paljon pojat toivoneet, vipe!😁😄 helpottaa ku on lyhyt lista!😁 meillä oli kans nosturi ja porakone toivomuslistalla, ne on jo odottamassa.😉 muuten sama ku ennen, vihdoinkin ollaan saatu kaikki puute asiat rempan jälkeen tehtyä, eli asuttava koti ja pikkuhiljaa ollaan arvo tavaroita uskallettu laittaa esille. Ovien uudelleen sarjoitus tapahtuu ens viikolla. Onneksi alkaa olla pikkuhiljaa ohi tää vuoden kestänyt urakka.😀 toivon että ensi vuodesta tulee seesteinen ja rauhallinen.😀 kun tänä vuonna on ollut liikaa kaikkea..😄 tällä vkolla on tehnyt pari lyhyempää pvä, kun poika on ollut kuumeessa ja en viitsi viedä sitä tarhaan yskimään ja kuitenkin vkl edessä. Tälläistä meillä!😊

15.12.2017
NemiMilla
NemiMilla

Okei. Voi tietysti olla että jos tottunut jo tohon rytmiin niin tarvis useamman päivän valvottamisen että kääntyy, mut se on toki raskasta itsellekin että jos ei rytmi haittaa niin ehkä helpompi antaa olla noin.. Itse tosin lähtisin antaa kiinteitä, jos noin usein ton ikäinen söisi, koska pelkkä maito ei näytä enää nälkää pitävän. Toki jos ongelma siinä, nii sittenhän teillä kuukauden päästä jo helpottaa kun aloitat kiinteät 😂

Mites aiotte joulua vietellä? Me ollaan pääsääntöisesti tässä kotona ja pyhinä pyörähdetään isovanhemmilla. Mun pikkuveli on aaton meillä ja jää yöksi.
Pojat odottaa joulua jo kovasti ja musta on ihana että ne ei odota lahjoja.. Eniten odottaa kuusta ja pikkuenoa ja sitä sen yöksi jäämistä.. Toki varmasti lahjoistakin intoutuu kun sen aika on. Ja on niillä toiveita jos kysytään. Pienempi toivoo rosvojunaa ja isompi kultajunaa ja Afrikan tähteä. Siinä ne onkin, ei kovin pitkät listat joten kaikki on toteutettu 😉
Hassua että enää reilu viikko jouluun 😱

15.12.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

On kokeiltu sitäkin että valvottais päivällä mut ei auta... 😅 nukkuuhan se yleensä yhden pitemmän pätkän 19-20 nukahtaa ja joskus saatta nukkua 23-24 yhteen menoon mut eipä ite tuu mentyä nukkuun seiskalta 😀 viime yönä heräs taas 6 kertaa syömään. Vaunuissa ja ulkona nukkuu hyvin...

22.11.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Hienoa että teillä mennyt neuvolat hyvin 😊
Rjp:lle tsemppiä valvovan vauvan kanssa.. Kuulostaa vähän siltä että vauvalla on rytmi päälaellaan 🤔 itse ehkä kokeilisin valvottaa päivällä niin nukkuisi yöllä mieluummin pitkän pätkän 😅 tai meillä ainakin kävi tytön kanssa niin että aluksihan hän nukkui pitkät pätkät yötä päivää mutta sitten yks kaks valvoskeli pari yötä, kunnes tajusin että varmaan valveilla olo aika lisääntynyt ja kerta kun nukkuu päivällä koko ajan Niin ei enää riitä yöksi unta, niinpä pidin seuraavan päivän hereillä mahdollisimman paljon ja kummasti taas nukuttiin yöt 😊 Teilläkin vois pidemmät unet siirtyä yöhön jos ois yhden päivän niin ettei anna päivällä nukkua paljon..
Toi on kyllä haikeeta että vika vauva kasvaa.. Meillä kun tuo kolmas on tän hetken suunnitelman mukaan vika, niin vuosi meni ihan liian äkkiä.. Meinaa pukata vauvakuumetta.. Toisaalta onhan ajatus siitä että kohta voidaan koko perheenä tehdä jotain ilman että on se 'no vauva on liian pieni' tai 'ei Oteta nyt pikkulegoja kun vahva syö ne' jne. Eli ei sekään ehkä kivaa ois jos koko ajan ois pieni perheessä.. Joten tässä nyt taistellaan vauvakuumeen ja arjen helpottumisen välillä 😂
Esikoinenhan meillä toivoisi vielä vauvaa tai kahta 🤣 se siis sanoi että haluis että äidin mahasta tulisi vielä toinen tyttö ja kun sanoin että entäs jos sit tuliskin poika nii totes: "no kävis sekin, koska jos Venla ei haluukaan hiilenheittäjäksi mun junaan, niin sit se vois tulla. Kun voihan olla että Venla sanoo että siitä tulee koirankouluttaja tai pyykkimuija" 😂😂 ja Lopulta päätyi että tarvii vielä kaks pikkuveljeä töihin junaansa.. Kun esikoisesta siis tulee isona höyryjunan kuljettaja ja pikkusiskoa on vähän suunniteltu hiilenheittäjäksi.. Lauri taas meinaa siskosta maalivahtia itselleen 😂 on se helppoa kun on ammatitkin valittu valmiiksi 🤗

18.11.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Oon unohtanut käydä täällä mutta nytpä ajattelin kirjoitella kuulumisia. Meillä arki pyörii hyvin paitsi ite oon edelleen välillä aika väsyny ku Roni valvottaa yöt, syö 1-2 tunnin välein. Kiinteitä en silti meinaa aloittaa ku vasta 6kk kuten Sofialla... tää on vika kerta ja enää 2kk, jaksaa jaksaa! 😊 Haikealta tuntuu että vikaa kertaa on vauva täällä ja sekin jo 4kk! Äkkiä menee tää aika... ahistaa jo nyt ens kesän töihin meno.
Sofialla oli tosiaan synttärit 14.10. Niitähän juhlittiin 4 päivää ja Sofia nautti. Sai haluamansa prinsessakakun ja pinkkejä leivoksia. Lopulta kakku onnistui vaikka eka luulin että pilasin sen ja joudun ostamaan kakun.
Roni nukkuu kyllä hyvin päivällä, tänään enkka 8 tuntia ulkona vaunuissa ja piti oikein herättää 😮 ite en kauheasti ehdi levätä ku pitää tehdä opiskelujuttuja. Roni on oikein hyväntuulinen ja rauhallinen poika, syö ja nukkuu. 😊 Sofia osasi kans tehdä kaikki jutut 3v neuvolassa, tosin ympyrää ei halunnut piirtää vaan kukan no siinähän tuli monta ympyrää 😁 rokotteet vähän jännitti influenssa ja a ja b hepatiitti. Vesirokko ollaan laitettu jo aiemmin omakustanteisesti. Lähdetään huhtikuussa kanarialle niin siksi toi hepatiitti. Huomenna saa siihen tehosteen. Sofian mitat oli 3v neuvolassa 97.8cm ja 14kg. 😊

13.11.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

No niin, nyt on meilläkin sitten 3 vuotis neuvolassa käyty. Kaikki tehtävät teki hienosti, vaikka alkuun pikkuisen ujostuttikin. Isoveikka (joka yleensä on se ujompi), kannusti hienosti vieressä, että kyllä uskallat ja osaat, niin alkoihan hän tehdä tehtäviä. =) Pituutta 92,3cm ja painoi 13,8kg. Rokotteetkin antoi hienosti pistää (vesirokko ja influenssa), veikka sai samalla ja hän jännitti enemmän, mut hienosti anoti hänkin pistää.

31.10.2017
Zonja
Zonja

Hyvä sitten että tuli neuvola puheeksi 😂 Musta tuntuu että aika monestihan noissa neuvolan tehtävissä on rima aika alhaalla. Kun nehän tietysti on sellaisia että mitä lapsen ois vähintään hyvä kussakin iässä osata, niin aika moni sitten jo osaa. Se on sitten eri asia kuinka moni suostuu osaamisen neuvolassa näyttää 😂
Meilläkin Lauri kävi aika kierroksilla illasta vaikka oli vaan yks päivä synttäreitä 😂😂 Tosin pojat oli ollu mummolassa kaks yötä joten sekin ehkä vaikutti asiaan 🙊

16.10.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Juu, eipä lapset täällä onneksi isäänsä kysele.. paitsi joskus poika, jos joutuu komentamaan enemmän, niin silloin sanoo että on isää ikävä...

Meillä tytöllä oikee synttäripäivä keskiviikkona, mut vietetty kanssa nyt viikonloppuna. Eilen oli sukulaisia kylässä ja tänään muutama kaveri perheineen. Aika moista hulinaa, ja illasta jo ihan ylikierroksilla tänään, kun yt kaksi päivää herkuteltu. Mutta kyllä tyttö vaan nautti synttäreistään =)

Ai hitsi, enpä oo muistanut soittaa neuvolaan aikaa, ja hammashoitajallekin on pitänyt varata aika.. täytyypä huomenna soitella ja varata ajat. Meillä kans tyttö tehny noita 3-vuotis neuvolassa testattavia juttuja jo pidempään.

15.10.2017
Zonja
Zonja

Tosi harmi Zonja että suhde isään on toi ja isälle muut asiat tärkeempiä kuin lasten kanssa olo. Mutta hyvä että ovat silti sinun luona ollessa sopeutuneet tilanteeseen eikä kaipaile isää.. Se vasta kauheeta ois jos koko ajan kyselis koska isi tulee ja pääseekö isin luokse, etenkin kun isillä ei ole heille aikaa..

Meillä Lauri täyttää huomenna 3 vuotta ja tänään pidettiin juhlat.. Oli onnistuneet juhlat.
Kolme vuotis neuvolassa oli kaikki hyvin, teki tehtävät hyvin, piirtämään ei suostunut, mutta osaa toi piirtää ihmisenkin niin eiköhän ne viivatkin ois onnistunu.. Pituutta oli 95,3 ja painoa 16,4. Käyrillä nykyään kun on se joku painoindeksi juttu niin näytti ylipainoa mutta neuvola täti sanoi että kun katsoo Lauria niin ei kyllä näytä yhtään ylipainoiselta, että on muuten vaan sellainen rotevampi ruumiin rakenne.. Ja sellainen toi onkin, oikein sellainen mies ja lihaksikas koska voimaa löytyy vaikka muille jakaa.
Musta oli vaan hassu kun asiat joita neuvolassa taas testattiin oli sellaisia joita Lauri on osannu jo kauan.. Neuvolatätikin sanoi kun kirjoitti korttiin ja luki jotain vanhoja sieltä että 'Oho, Laurihan on osan näistä tehnyt jo 1v 3kk neuvolassa" siellä mm. Oli juossut ja hypännyt tasajalkaa..
Mitäs muilla, en enää muista tarkkoja synttäri päiviä, paitsi Sofialla tais olla 14.10. Kun muistan et se oli meidän laskettuna päivänä, jos vaan muistan oikein että oli just teillä. Ja oliko Zonjan tytöllä kans ennen meitä vai vasta myöhemmin? Ootteko synttäreitä jo juhlinut?

15.10.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Heippa taas!
Lapset on juuri nyt isällään, taitaa olla nyt kolmas kerta kun ovat siellä. Vielä väjän vuorot tuntuvat hakevan paikkaansa, lasten isä haluaa vähän väliä muutella ajankohtaa miten lapset ovat siellä, kun ei meinaa saada sopimaan "uuteen" elämäänsä. Eli vaihtelee vuoroja, kun ei meinaa löytyä muuten yhteistä lapsetonta aikaa uuden naisensa kanssa. En osaa sanoa kiinnostuksesta mitään, ei ainakaan kysele mitään lapsista tai ei puhu mulle mitään, miten siellä on mennyt. Ja ainakin pojan kertoman mukaan, "isä räpläilee vaan puhelinta, eikä leiki". Nyt edellisenä iltana kun olivat vielä kotona ja tiesivät, että ovat menossa isälleen.. niin poika illalla niin kovasti kertoi kuinka rakastaa äitiä ja sanoi, ettei haluisi mennä isälle vaan olla äidin luona. Ja pojan kokemusta kuvaa aika hyvin se, että oli päiväkodissa tehtyyn "haastatteluun", kun kysytty ketkä kuuluu perheeseen, niin vastannut minä, sisko ja äiti. Mut ehkä tilanne tasaantuu, kun menee aikaa, mut tuntuu kyllä pahalta. Itse pääasiassa töissä, kun lapset isällään, et ei jää aikaa murehtia kotona.

Lasten kanssa meillä menee tosi hyvin ja täällä kotona ollessa vaikuttavat sopeutuneen hyvin, ettei isä enää täällä asu. Eipä täälläkään mitään erikoista muuten kuulu. Tyttö odottelee jo kovasti 3-vuotis synttäreitään, vähän väliä kertoo ketä haluaa kutsua ja mitä kakkua pitää leipoa =)

16.9.2017
Zonja
Zonja

Heippa taas, jos välillä kirjoittais tänne kuulumisia, vaikka eihän Laurilla ole kuulumiset juuri muuttunu.. 🙈
Mitenkäs rjp:n arki on sujunut nyt kun Sofia päiväkodissa? Ootko saanu levättyä?
Entäs onko Zonjan lapsien isä ollu yhtään enempää kiinnostunut lapsista? Ovatko olleet paljon isällään? Tai onko ehtinyt muodostua jo selkeät 'vuorot' vai vieläkö hakee paikkaansa?

Meillä ei tosiaan mitään erikoista.. Harrastukset alkanu ihan hyvin ja kerho sujuu. 😊

15.9.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Kiitos Zonja! Ja tsemppiä sinulle! ❤ Täällä on kyllä välillä rankkaa kun poika syö koko yön ja valvottaa eikä esikoinen nuku päiväunia. Esikoinen myös koettelee aikalailla mun hermoja. Mutta huomenna Sofia menee taas hoitoon ja me jäädään kaksin pojan kaa!! Ihanaa! 🤗 Kyllä tätä ollaan odotettu molemmat. Sofia kaipaa jo kovasti kavereita. 😊 Ja nyt mulla on enemmän aikaa Ronillekin ja saan myös levätä päivällä. 🤗

31.8.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Rjp, onnea ihanasta nimestä 💙 ja tsemppiä alkavaan pt-koulutukseen.

Luulen tosiaan, että ei oo mikään kiire katsella harrastuksia, kun eivät osaa vielä niitä kaivata. Ja tosiaan nyt tää alku tulee olee rankkaa, ennen kuin tottuvat kahteen kotiin ja saa asiat sujumaan. Tuo voisi kyllä sitten olla alkuun hyvä vaihtoehto jokin, mihin itse pääsisi mukaan. Esikoinen etenkin on hirmu arka, niin tarvitsee tukea ja rohkaisua alkuun paljon. Päiväkodissakin, vaikka on ollut jo yli 1,5v, niin edelleen hirmu arka ja ei käsittääkseni vieläkään leiki muiden lasten kanssa, paitsi pihalla siskon. On kyllä hirmu kiinnostunut muista lapsista, puhuu heistä, mutta sanoo, ettei halua leikkiä - luulen, että ei uskalla mennä mukaan.

Meillä on tänään ollut ihan hirmuinen kiukuttelupäivä.😕Ollaan oltu viikko kovassa räkätaudissa, lapset osan ajasta kuumeessa ja siis leikit pääosin sisällä ja rauhallisia. Tänään sitten kostautui, ja aamusta alkaen molemmat lapset toistensa kimpussa. Aina hetkeksi sai rauhoittumaan ja taas nahistelu jatkui. Kumpikaan ei nukahtanut päiväunille, niin ilta se vasta olikin kiukkua, yöunille onneksi nukahtivat sitten ajoissa. Nyt ihana hiljaisuus täällä talossa 😊

26.8.2017
Zonja
Zonja

Kiitos Vipe! 😊 Sullahan tuli juttua 😂 Kiva kun täällä vielä kirjoitellaan kun meidän heinäkuu 2017 ryhmässä ei ole mitään 😕 Mä taas viime yön sain valvoo ku poika söi söi söi ja söi... nyt on kyllä väsy mut ei auta puistoilemaan lähdettävä. Esikoisella riittää virtaa niin paljon että hyppii seinille jos ei saa sitä purettua 😅
Mulla alkaa kohta personal trainer koulutus kun valmistuin juuri kuntosalivalmentajaksi niin tuo on jatkoa sille. 😊

23.8.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Mä kirjoitin niin pitkän pätkän että loppui tila 😂😂
Mutta siis Zonjalle vielä että sitten kun saatte arjen pyöriin nii voi toki kokeilla jos joku kiva harrastus löytyy, niin vois vähän rohkaistuakin harrastamisen myötä..
Toisaalta päiväkodissa on leikkikavereita ja siellä oppii sosiaalisia taitoja niin ei harrastus senkään puolesta ole niin tärkeässä roolissa.. Ehtiihän sitä harrastaa sitten kun lapselle itselle tulee joku josta vois olla kiinnostunut ja haluaa koittaa 😊

22.8.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Rjp, hyvä että vanhemmat kuitenkin ristiäisiin pääsi ja Onnea hienosta nimestä 😊
Zonjan tilannetta en osaisi ees kuvitella.. Mä en kyllä pystyis oleen noin pitkään erossa ja etenkin edes soittamatta, varmaan vaatisin joka päivä tai edes joka toinen päivä soittoa 😂 Ja silloin kun mies oli reissu hommissa niin lähes joka ilta soitettiin. Vaikka toisinaan se ikävä voi soittamalla vaan pahentua..
Kiva että Sofia pääsi tanssiharrastukseen.. Ja toi perheuinti on tosi kiva, mekin käydään edelleen perheuinnissa, pojat tosin pääsee vain vuorotellen mukaan, vaikka ollaan me oltu kaikkien kolmenkin kanssa poikkeus tapauksissa oltu jos ei olla hoitajaa saatu toiselle. En tosin tiedä nyt kun se ohjaaja vaihtuu että onnistuuko sellainen järjestely, toi oli kiva kun oli vanha tuttu ohjaaja niin onnistu kaikenlaiset järjestelyt ja sain käydä myös poikkeustapauksissa yksin kahden uimataidottoman kanssa, vaikka oikeasti ei sais. Katsotaan kuin tiukka on uusi ohjaaja.
Zonja onko teidän esikoinen arka jos löytyis joku sellainen harrastus johon mennä yhdessä.. Mehän ollaan harrastaminen aloitettu ton uinnin lisäksi karatella (liikuntaleikki koulu alle kouluikäisten kohdalla) jossa ollaan yhdessä aikuisen kanssa.. Nyt esikoinen siirtyykin isompien ryhmään jossa ollaan yksin ja Laurin kanssa aloitetaan tossa yhteisessä.
Sitten aloitetaan sirkus esikoisen kanssa.. Piti aloittaa keväällä vasta kun saatiin syksyyn vain varapaikka, mutta nyt saatiinkin peruutus paikka jo syksyyn. Saattaa olla ehkä mennään siihen kevään sirkukseen sitten Laurin kanssa jo haluaa.
Nyt meen esikoisen kanssa koska se rakasti sitä keväällä ja oli jopa ryhmän reippain ja rohkein lapsi (harvinaista esikoiselle että ois se taitavin ja rohkein) ja se sai stipendinkin kevät juhlassa kun ohjaajan piti kaikista ryhmistään yksi lapsi valita joka on sen ansainnut, niin meidän ohjaaja oli valinnut meidät. Olin ihan ihmeissäni kun en edes tiennyt että sellaisia jaetaan ja lisäks että niin isosta porukasta just esikoinen.. En tiedä millaisia lapsia toisissa ryhmissä oli, mutta jälkikäteen kun mietin niin ainakin meidän ryhmäläisiin verrattuna oli kyllä ansaittu, kun siellä monet juoksenteli kuuntelematta ohjeita ja kieltäytyi tekemästä juttuja, kun taas esikoinen jopa lähes aina suostui malli kappaleeksi eli meni ohjaajan avuksi näyttämään mitä tehdään.. Ja sitten sitähän ohjaaja ei voinut tietää, mutta lisäksi olin ylpeä että poika palkittiin siksi että se kehitys tossa uskalluksessa oli uskomaton.. Poika joka on aina ollu ujo eikä mikään rämäpää, niin menee vieraan ihmisen kanssa näyttää koko ryhmän eteen sirkus temppuja. Se oli jotain ihan uskomatonta, eli senkin puolesta meni oikeaan osoitteeseen vaikkakin eihän ohjaaja varmaan edes arvannut kuin arka esikoinen oikeasti on.
Laurikin sanoi kyllä haluavansa sirkukseen mutta katsotaan eka miten toi karate lähtee ja sitten että miten keväällä.. Senkin takia kiva käydä esikoisen kanssa nyt syksyllä ensin, kun tosiaan Laurin kanssa on se karate yhteinen, mutta esikoisella kun ei enää se ole yhteinen, Niin saa tuolla sirkuksessa sitten sitä yhteistä laatuaikaa..
Nyt mä taas lörpöttelen pitkät pätkät..
Mutta meillä nyt syksyllä uinnin ja kerhojen lisäksi on molemmilla karate ja esikoisella sirkus. Kuulostaa paljolta mutta noi kun ei ole päiväkodissa ja kerhossakin vaan 2kertaa viikossa 2,5tuntia, niin en usko että käy raskaaksi.. Ainakin esikoinen viime keväänä jaksoi hyvin kerhon, uinnin (joka toinen viikko) karaten ja sirkuksen.. 😊
Mutta siis joo se pointti oli Zonjalle että suosittelen kokeileen ekana jos löytyis jotain mihin pääsis äiti mukaan..
Toki nyt syksyyn voi olla ihan hyväkin ettei mitään harrastusta kun viehän toi teidän erokin voimia myös lapsilta ja totuttelu tohon että välillä on isällä jne. Ja sitten kun teillä ollaan päiväkodissa sun työajat, mikä on lapsille omalla tavallaan raskasta, niin harrastus saattaisi ylikuormittaa lasta tässä vaiheessa.. Varsinkin jos lapsi ei sitä itse kaipaa..

22.8.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Varmaan on raskasta Zonjalla kun joutuu oleen erossa lapsista eikä edes kuule kovin usein miten on mennyt. Tsemppiä!
Ristiäiset meni hyvin ja poika sai nimen Roni Matti Juhani. Matti tulee mun isältä ja Juhani miehen suvusta. 😊 Miestä on sanottu Roniksi ja se myös tarkoittaa iloa hepreaksi.
Meidän tyttö on niin energinen ja sosiaalinen että sille on pakko keksiä kaikkea toimintaa 😂

21.8.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Tsemppiä ristiäisjärjestelyihin RJP. =) Teillähän jaksetaan paljon harrastaa =) Me ei oo käyty vielä missään tuollaisessa säännöllisessä harrastuksessa. Ehkä pitäisi jotain pikkuhiljaa miettiä, mut must vielä tuntuu, et etenkin tuo isompi on niin arka, ettei niistä vielä innostuisi.

Varmasti Vipe nopeaan tottuu ja voivat olla hetken erossa toisistaankin. Meillä kanssa tuo pienempi on aina jäänyt paremmin päiväkotiin. Nykyisin juuri noin, et hyvä että malttaa heippaa sanoa. Hänellä toki nyt ryhmä vaihtuu, et saa nöhdö onko alkuun taas vaikeampaa.

Nyt lapset olleet viikon isällään ja kyllä tää on vaan ollu kamalaa olla niistä erossa, etenkin kun ei yhtään kuule mitä ne siellä puuhailee tai miten mennyt. Yritin kysellä ex-mieheltä kuulumisia, niin ei eka vastannut mitään ja kun uudelleen asiaa kysyin, niin vaan, et hyvin mennyt. Poika soitti toissapäivänä videopuhelun, oli itkenyt ja kiukunnut ikävää koko päivän (ja edellisen päivän), niin alkuillasta ex-mies sit antoi pojan soittaa. Oli niin surullisen näköinen ja itki vaan haluavansa kotiin ja kerto kuin ikävä äitiä on =( Tuli kyllä niin huono olo tuon puhelun jälkeen, kurja nähdä lapsi noin surkeena. Mut hetki siinä juteltiin, niin vähän rauhoittui, mut jäi kyllä surullisena puhelun loputtuakin. Oli liian pitkä aika ekaksi kerraksi olla isällään, eivät oo tottuneet musta olee erossa. Ja jatkossa onneks ei ookkaan ihan koko viikkoo kerralla poissa. Tänään, kohta, lähden hakemaan muruset kotiin

19.8.2017
Zonja
Zonja

Mä käyn täällä aina välillä katsomassa onko tullut uusia viestejä 😊 en oo vaa viittiny kirjottaa mitään ettei mee ihan yksin jutteluksi 😂 Meilläkin jo poika 1kk1vko 😅 Aika menee ihan liian äkkiä. Ens la on ristiäiset. Hyvin on mennyt, helpompi on ollut ku esikoinen mut välillä syö yötä päivää 1-2 tunnin välein ja kun esikoinen ei nuku päikkyjä niin en voi itekään levätä, joten vähän väsyttää... Mun vanhempien piti tulla tänne viime pe hoitaan lapsia ku mulla koulua ja olisivat olleet tän viikon täällä mua auttamassa mut isä oli vähän huonos kunnos ja joutu sairaalaan niin eivät päässeet mut nyt ovat kuitenkin ristiäisiin tulossa. Esikoinen aloittaa taas hoidossa 1.9. niin sit vähän helpottaa 😅 Mies tekee terassia ym. niin mä oon lasten kanssa 24/7. Saatiin tytölle paikka tanssitunnille ja sitä hän odottaa innolla. 😊 Sit aloitetaan myös sisarus uinti ja sisarus muskari.
Kiitos Zonjalle onnitteluista! Ja harmi ettei ex-mies pidä yhteyttä lapsiin useemmin...

15.8.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Zonja sanoppa muuta.. En ymmärrä mihin tässä on kohta 3vuotta hujahtanut..
Lauri jäi kerhoon tosi hyvin.. Toki paikka tuttu, yksi ohjaajista tuttu ja vielä isoveli turvana niin mikäs oli jäädessä.. Nyt tänään siis toinen kerhopäivä. Oli ne kuulemma silloin ekalla kerralla ollu sillei ettei niitä oltu sitten erotettu kun halusivat olla yhdessä kun tuolla siis osaksi aikaa jaetaan sillei että 5vuotiaat on omanaan. Mutta ehkä kun tottuu kerhoiluun niin voivat olla erossakin..
Esikoinen antoi halit ja kysyi koska tuun jne. Sen perus kerhoon jäänti rituaalit.. Lauri vain lähti leikkiin ja kun kävin sanoo että äiti lähtee niin se oli vaan 'joo heippa' 😅

Harmi tota teidän tilannetta Zonja. Aika pitkän ajan pystynyt olemaan lapsista erossa edes kyselemättä kuulumisia.. Ja Teilläkin kun lapset sen verran vanhoja että osaisivat varmasti puhua isin kanssa puhelimessa.. Meillä ainakin se on lapsille tärkeää jos isi on pois, kuten nyt ollu lauantai illasta asti korjaamassa myrskyn tuhoja. Onneksi kuitenkin lapset on aina välillä hänen luonaan, niin ei täysin vieraannu..
Toivottavasti teillä kesäloman jälkeen lähtee päiväkodin aloitus hyvin käyntiin.. 😘

15.8.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Eipä oo tullu hetkeen käytyä täällä, mut nyt taas palailin katselemaan kuulumisia. Alkaa nuo pikkuiset lähestyä jo 3 vuotta, aika menny kyllä niin nopeasti.

RJP onnea poikavauvan johdosta tälleen vähän jälkikäteen =) Mitenkäs teillä on arki lähtenyt sujumaan uuden tulokkaan myötä?

Vipe, tsemppiä Laurille kerhon aloitukseen. Mitenkäs meni eka kerta? Meillä ois ainakin sillon päiväkotia aloitellessa helpottanut lasten sopeutumista, jos olisivat päässeet samaan ryhmään. Mut onneksi nyt vihdoin ovat alkaneet sopeutua ja jäävät molemmat sinne hyvin. Toki nyt ovat olleet kesätauolla, et saa nähdä miten aloitus taas sujuu, tyttö kun siirtyy pienten ryhmästä isompien ryhmään.

Me ei olla vielä saatu asuntoa myytyä, eli asun nyt yksin lasten kanssa tässä ok-talossa. Ex-mies muutti heinäkuun alusta omaan kämppäänsä, tai onhan se vissiin majaillut suurimman osan ajasta sen uuden naisen ja lasten luona. Harmittaa lasten puolesta, kun tuntuu että hänen kiinnostus meidän lapsia kohtaan on lähes olematonta. Nytkin olivat minulla reilu 3 viikkoa, niin hän ei kerrtaakaan kysellyt edes, mitä lapsille kuuluu. Eilen lapset menivät ekaa kertaa isälleen ja hakiessakaan ei kysynyt, et miten meillä on mennyt. Nyt ovat siellä viikon, kun hän on vielä lomalla, ja itse tietenkin olen täällä jännäämmässä, et miten heillä siellä menee ja aikooko heti esitellä lapset tälle uudelle naiselleen.

13.8.2017
Zonja
Zonja

Heips.. Liekö täällä kukaan enää käy, mutta meillä tänään suuri päivä, kun Lauri aloittaa kerhon 😱 Vähän kyllä jo jännittää, onneks saa aloittaa veljen kanssa samassa kerhossa.. Vaikkakin en tiedä onko se ohjaajille kiva että noi on yhdessä 😂😂 yksin ovat rauhallisempia..
Tuntuu hurjalta että on muka jo niin iso poika ja jännittää miten toi suhtautuu vieraisiin silloin kun mä en oo paikalla.. Kun toi on tollanen joka uskaltaa sanoo vieraille vastaan, naapureillekin saattaa ärjennellä että "ei saa puhua mulle" tms. 🙈
No tänään se nähdään.. Mä koitin saada lenkkikaveria itselleni pariksi tunniksi mutten saanut joten katsotaan miten mä selviin kerhon ajan järjissäni..

11.8.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Kiitos! 😍 Syntyi rv 39+6 eli tänään oli LA, aika täsmällinen pikku jannu 😊 Kyllä oli niin paljo helpompi synnytys ku edellinen 👍

9.7.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Onnea RJP!❤💙 taisi syntyä täsmällisesti la'ana?😉

9.7.2017
NemiMilla
NemiMilla

ONNEA KOKO PERHEELLE!! IHANAA 😘

8.7.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Kiitos Vipe ❤ Nyt vähän muuta ajateltavaa, meille syntyi nimittäin tänään poika klo 11.28. 3565g ja 50cm. Kaikki meni hyvin tällä kertaa. 😊👍

8.7.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Voi ei 🙁 Osanottoni.

7.7.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Koiralta löytyi leikkauksessa kaikkea ikävää ja luultavasti on kyseessä eturauhaskasvain jota ei kannata leikata koska on kiinnittyneenä virtsarakkoon. 😢 Toista kivestä ei myöskään pystytty poistamaan koska oli yhtä mössöä tuo kasvainmöykky. Nyt vaan odotellaan patologin lausuntoa ja elinaikaa ei luultavasti ole kauaa. 😢

6.7.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Voi ei, onpas Rjp saanu huonoja uutisia.
Toivottavasti ei ole pahanlaatuinen ja vauva malttaisi nyt odotella..

1.7.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Tänään käytiin koirien kanssa vuosittaisessa terveystarkastuksess niin toisella koiralla kiveskasvain epäily ja viikon päästä tiistaina aika kastraatioon 😢 Toivotaan etten oo synnyttämässä ja pääsen tuonne. Vähän huonoon saumaan tulee ku pitää nuo koirat viedä hoitoonkin ☹ Muutenkin pelottaa onko pahanlaatuinen.

27.6.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Rjp, Hyvä että koira parani nopeasti ja kiva että Sofia saa olla kesän kotona 😊 Syksyllä ehkä sitten kaipaileekin leikkiseuraa ellei jo aikaisemmin 😅 Toivottavasti tulee helppo vauva, että saat mahdollisimman paljon tehtyä opiskeluja äitiyslomalla 😊 Ja ei ihme ettei innosta pyöräillä, ei meilläkään noi tossa pihassa pyöräile, vaan mieluummin leikkii jotai muuta kun ajelee ympyrää, että kaikki pyöräily on sitten matkapyöräilyä ja meillä tosi hyvät pyörätiet tästä joka suuntaan 😊

19.6.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Joo koiran tauti meni onneks päivässä ohi. 👍 Sofia on kotona kesän eli tää viikko vielä hoidossa ja sit jatkuu syyskuun alussa ihan täyspäiväisenä. Saa leikkiä kavereitten kanssa tuolla ku asutaan täällä maalla missei niitä ole. Ja mähän opiskelen äitiyslomalla niin senkin takia on hoidossa täyttä päivää. Meillä ei tässä oo oikein hyviä pyöräilypaikkoja kun tuossa tiellä on 80 nopeusrajoitus ja on soratie eikä kevyen liikenteen väylää niin liikutaan enimmäkseen autolla ku välimatkat pitkät. Tänään taas eka salitreeni ja vähän huilia ja sen jälkeen maalausta ja koiralenkkiä niin kylläpä väsyttää...

19.6.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Toivottavasti Rjp:n koira voi jo paremmin.. Hyvä että saat levättyä.. Aiotteko ottaa Sofian kokonaan pois hoidosta vai jatkaako puolipäiväisenä?
Ja ei tosiaan tarvitse pakottaa pyöräilyyn, jokaisella on ne omat vahvuudet ja mielenkiinnon kohteet.. Meillä Lauri innostunut pyöräilystä senkin takia että tykkää mieluummin pyöräillä kuin istua rattaissa tai pyöränkyydissä 😂 Meillä kun ei siis autoa (tai siis mulla ei ole korttia) päivisin käytössä, niin mennään pitkiäkin matkoja kävellen/pyörällä ja noi pojat tykkää liikkua itse mieluummin..
Toivottavasti Zonja saa pian asunnon myytyä ja kaikki muut käytännön järjestelyt hoidettua, niin että pääsette mahdollisimman pian aloittaa uuteen arkeen totuttelun..
Meillä vietettiin viime viikonloppuna esikoisen synttäreitä.. 5 vuotta tuli mittariin ja jotenkin sitä miettii mihin se aika on oikein mennyt 🙈
Tämänkin ryhmän lapsukaiset täyttää syksyllä jo 3!!

15.6.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Sofia on vielä juhannukseen hoidossa niin saan onneksi levähdellä ja nukkua päikkäreitä päivällä. 😊 Nyt hoidan sairasta koiraa joka ripuloi ja oksentaa 😕Ei päästä Sofian kanssa mihinkään täältä sisältä. Uimassa sentään käytiin aamulla.

11.6.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Kiitos tsempeistä Vipe ja RJP 💛
Kyllä meidän tilanne alko olla jo niin huonolla mallilla ja nykyisin vaan riidellään koko ajan, et kyllä aikaa myöden varmasti parempi näin. Nyt onneks saatu melko hyvin lasten asiat sovittua, vielä mennään lastenvalvojan kanssa tekemään kirjalliset sopimukset. Ja sit vaan etsitään uutta kotia ja toivotaan, et löytyisi nopeasti ja menisi tämä nopeasti kaupaksi, että pääsi aloittamaan uuteen elämään sopeutumisen.

Nykyisin taitaa ihmiset kirjoitella niin paljon facebookissa, et tää palsta on hiljentynyt ja ei sit noihin odotusryhmiinkään tule kirjoittelijoita.

Joo, ei tosiaan kannata pakottaa pyöräilemään. Ei kaikki kiinnostu kaikista asioista,, tulee sit mielekkääksi ehkä myöhemmin. 😊

Muista RJP sitten myös itse levätä kaikkien touhujen keskellä, ettet liikaa väsähdä 😊

11.6.2017
Zonja
Zonja

Mä oon täällä aina välillä käyny katteleen onko tullu uusia juttuja enkä oo sit viittiny mitää kirjottaa jos ei oo ollu... meidän tuo 7/2017 vähän hiljainen, ei jutun juttua. Pitäisköhän ite alottaa? 😊
Meillä Sofia on kans täysin kuiva. Päiväkuiva ollut jo pitkään mut nyt on yövaippaki pois eikä vahinkoja. Mut pyörällä ei tykkää ajaa. Ajaa ehkä pari metriä ja sanoo etten aja enää. Eikä sit viitsitä pakottaakaan.
Me ollaan nyt ostettu kaikki uutta tulokasta varten, vielä haetaan Sofian uus sänky kaupasta niin saa sit koota Sofian junnusängyn taas pinnasängyksi vauvaa varten. 😊
Täällä uudessa kodissa hommaa riittää, pihahommia. Huomenna talon maalaustalkoot. Eka viikko äitiyslomaa takana ja kyllä oon jotenki tosi väsyny. Kuntosalilla ja lenkillä oon silti jaksanu käydä.
Tsemppiä Zonjalle! Ei oo helppoja ratkaisuja mut varmaan parempi niin ja ehkä se ajanmyötä helpottaa...

9.6.2017
RJP76
RJP76
2 years, 10-month-old toddler

Voi Zonja 💛 Voimia sinne isoihin muutoksiin..
Harmi ettette saanut hommaa toimimaan mutta joskus on vaan parempi lähteä eri teille.. Lapset varmasti jollain tapaa reagoi ja oireilee kun Eron lisäksi tulee tosiaan kaks uutta kotia ja uusi päkväkotikin, mutta varmasti ajan kanssa tottuvat uuteen arkeen ja ehkä jopa helpommin tällein pienenä..
Meillä esikoinen kans sellainen varovainen.. Tänä keväänä lähti polkeen ilman apupyöriä, mutta oppi sitten kyllä tosi nopeasti.. Eli samanlailla kuin kaikessa muussakin, se varmaan jo osasi sen ajatuksissa ja sitten kun oli valmis niin vain lähti.. Ja siis täyttää nyt kesällä 5.

5.6.2017
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Kyllä on tosiaan hiljaiseksi käynyt tämä palsta =(

Kiva kuulla kuitenkin kuulumisia =)

Meillä kanssa tyttö oppi tuossa kuukausi takaperin pyöräilemään apupyörien kanssa, lähti ihan tuosta vain polkemaan. Poika edelleen kans apupyörillä, vaik on jo hintsun yli 4v. Hän niin arka, ettei uskalla kokeilla ilman.

Meillä on tyttö ollu koko iän sellanen rämäpää, et pikku haavereita sattunut tuon tuosta, muttei onneks mitään isompaa. Poika vastaavasti ollu aina hirmu varovainen.

Meil on tapahtumassa lähiaikoina paljon isoja muutoksia elämässä. Ollaan eroamassa miehen kanssa ja talo menossa myyntiin. =( Eli tulee muuttoa uuteen kotiin, kahden kodin välillä vaihtelua ja uusi päiväkoti. =( Saa nähdä miten tulee lapset reagoimaan tilanteeseen. Ite ainakin ihan rikki tällä hetkellä, mut päivä kerrallaan ja lasten vuoksi jaksettava.

4.6.2017
Zonja
Zonja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...