Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Syksy ja synttärit lähestyy!

Aloitanpa taas uuden ketjun kun nämä meidän pikku palleroiset alkaa olemaan jo lähempänä 2v kuin 1,5v 😄 Mitäs itse kullekin kuuluu? Palstan puolesta hiljaista on,joten liekö kiirettä kaikilla? Miten sujui kesä ja mitä kaikkea syksyyn luvassa?

15.8.2016
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Hyvää pääsiäistä ja kevään odotusta kaikille!🐥🐣
Ihanaa kun aurinko paistaa ja mukavasti lämmittää.🌞

26.3.2018
NemiMilla
NemiMilla

Mukavaa kuulla Keisarinnastakin pitkästä aikaa kun sillon 2014 aktiivisesti kirjoiteltiin Vipen ja Keisarinnan kanssa. :) Mulla äippäloma lähenee loppuaan 16.4. loppuu ja 18.6. olis edessä töihin paluu kun olen vuosilomanikin pitänyt. Ei oikein nappais, mutta taloudellisesti ei oo vaihtoehtoja. Paljon oon ehtinyt, kun valmistuin juuri personal traineriksi, jonka suoritin siis nyt äippälomalla. Noita hommia teen sivuhommina yrittäjänä... :) Ja lisäks valmistuin lääkehoidon arvioinnin asiantuntijaksi ja vielä tuo lääkehoidon kokonaisarviointi koulutus jatkuu, jonka saan päätökseen kun palaan töihin.

Meillä on nyt ollu kamala tautikierre. Eka oksennustauti kaikilla muilla paitsi muilla. Niin säälitti tuo pikkuinen... ja nyt vielä flunssa pari viikkoa tuon jälkeen. Tyttö sai nuo hoidosta... ja tarttui tietenkin. Ronilla on ollu tosi paha yskä. Viime sunnuntai aamuna meillä kävi ambulanssiki ja olin ihan varma että toinen tukehtuu limaansa. Yski niin ettei saanu henkee ja oksensi limaa :( Edellisenä yönä oltiin jo päivystyksessä ja saatiin kuuri korvatulehdukseen. Käytiin sit vielä lastenlääkärillä ja huomenna mennään varalta korvalääkärille tarkistuttaan korvat, kun kohta on ulkomaanreissu. Lähdetään heti pääsiäisen jälkeen Kanarialle koko perhe.

Meilläkin ollaan kyllä riidelty miehen kanssa aika paljon ja ihme ettei olla vielä erottu... varmaan on ylimääräistä stressiä ja väsymystä puolin ja toisin. Roni kun nukkuu edelleen huonosti yönsä. Roni on jo reilu 8kk eikä edelleenkään istu eikä juuri liiku, vähän peruuttaa ja pyörii akselinsa ympäri sekä tietty kääntyilee selältä vatsalle ja toisinpäin. Ihan hyvä toisaalta ettei vielä liiku, mut silti ajattelee että onko normaalia.

Meillä Sofia ei malta nukkuu päikkäreitä kotona vkl:sin ja sen kyllä huomaa... on illalla hemmetin kiukkuinen. Tai sitten nukahtaa "päiväunille" kuudelta, jos ollaan vaikka jossain käymässä niin autoon... Puhuttiin just miehen kaa että pitäis vaan laittaa se niille unille ja sanoo että ainakin lepäilisi, jos vaikka uni tulis...

Mukavaa kevättä kaikille ja Keisarinnalle onnea raskaudesta! :)

22.3.2018
RJP76
RJP76
2 years, 2-month-old toddler

Hyvää uutta vuotta kaikille tänne!
Toivottavasti vuosi vaihtui kaikilla mukavasti 😊

2.1.2018
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Siis yhtä väsy kiukkua ois kyllä illat ilman päikkäreitä.

Mun serkku ei anna sen 5v nukkua päikkäreitä, sen takia ett vanhemmat saa omaa aikaa illalla.. eli lapset menee klo 7 nukkumaan.. ja oon nähnyt monet kerrat ku se lapsi on jo ihan naatti, kiukkuinen, itkuinen ja väsynyt jo kuudelta illalla. Mun mielestä se tarvis ne päikkärit, mutta ei se mulle kuuluu, ihmettelen vain.

Vissiin meidän jätkällä oli kuumen ja kotihoidon/vkl jälkeen mennyt rytmi sekaisin, ku ei ollut nukkunu päikkärissä eilen. No mies laittoi kasin jälkeen nukkumaan ja sinne oli tyytyväisenä nukahtanut.😴 eli ei yks päivä ilman päiväunia haittaa!😊

19.12.2017
NemiMilla
NemiMilla

Joo ei missään nimessä kannata väkisin jättää pois, saa vaan kiukkuisen ja huonosti voivan lapsen.
Ja en siis tarkoita että kaikki 3v jotka ei nuku niin voivat huonosti vaan sitä jos unen tarvetta on ja ei anneta nukkua,vaan kun on tietyn ikäinen..
Meillä ainakin jos päikkärit jää niin on kyllä niin räjähdys herkät ja levottomat lapset.

19.12.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

No niin, sitähän minäkin ajattelin. Että antaa toisen nukkua päikkärit, kerran unta riittää myös yöllä.😴

18.12.2017
NemiMilla
NemiMilla

Nemille tohon päikkäri asiaan, meillä nukkuu vielä 5vuotiaskin päikkäreitä. 😂
Tai no meillä on nyt sellainen tilanne että kerhoilu päivinä pojat ei nuku, koska mä en saa pieniä pysyyn rattaissa hereillä (siis kun mulla hoitolapsi kans vuoden ikäinen) kotiin saakka ja koska asunto ei edelleenkään menny kaupaksi ja nyt tulossa putkiremontti niin tuskin meneekään niin en voi jättää niitä ulos nukkumaan joten me ulkoillaan päikkäri aika. Pojat kyllä pärjää ilman päikkäreitä, mutta ilta on huomattavasti kivempi kun nukkuvat päikkärit. Kun kerta ei vaikuta yöuniin ja lapset voi silloin paremmin niin miks ei..
Mä oon esikoisesta kuullu jo pari vuotta että vieläkö se nukkuu päikkärit,mut mä puolestani ihmettelen että miks ei.. Tutkimuksienkin mukaan päiväunet auttaa positiivisesti lapsen oppimiseen ja keskittymiskykyyn ja se vaikuttaa vielä seuraavaan aamupäivään ja siis tätä oli tutkittu myös ekaluokkalaisilla ja myös niillä ero oli huomattava, joten ei se mitenkään ainakaan huono ole että nukkuu..
Meillähän Lauri nukkuu sit monesti niinä päivinä joina ei muuten saa nukuttua niin autossa tai oikeastaan missä vaan 😂 ja ei onneks vaikuta yöuniin vaikka nukkuis ne vasta myöhään.. Meillä Lauri herättää hilpeyttä ystävä piirissä kun on 'mies joka nukkuu missä vaan' 🤣 Jaan aina kuvia ja videoita kun Lauri nukkuu mm. Ostoskärryssä (ei herää vaikka nostaa siihen autosta), liikkuvassa junassa istuen repun päällä ja sillei seisten/maaten penkkiä vasten ja milloin mitenkin.. Ei haittaa maailman meno 😂
Ja kyllä meilläkin sitten kun saa sängyssä nukkua päikkärit aikaan, niin nukkuu n. 2 tuntia, riippuen päivästä, parhaimmillaan vois vetää vaikka 4tunnin päikkärit, mut yleensä herättelen viimeistään 3tunnin kohdalla.. Esikoinenkin vaikka on 5v niin nukkuu varmaan 1-2tuntia ja nukkuu silti pitkät yöunet.
Ja kyllä mulla on tavoite ihan lasten hyvinvoinnin takia että kunhan pienet vähän kasvaa, niin saisin ne pysyyn hereillä kotiin saakka jotta isommatkin saa unet.
Eikä meillä neuvolassa ole ihmetelty kummankaan päiväunia..
Johan tuli tekstiä päiväunista 😂

17.12.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

Onnittelut keisarinna ja onnea odotukseen.❤

Niinpä, suppeasta lahja listasta on kyllä vaikea löytää sitten muuta tilalle, jos ei löydy niitä toivomia lahjoja.😁 Mutta onneksi löytyy.

Ai nii, musta tuli kans tokan kerran täti. Kun mun veli puolisonsa kanssa saivat pienen tytön lokakuun alussa. Salaa haaveilen toisesta, mutta ehkä mulle riittää tää ett saan hoivaa vauvelia kun tulevat kylään.😏

Mies lähti tekemään tilaa anoppilaan, osa meidän muutto laatikoista on siinä nurkassa mihin ne laittaa kuusen!😀 eli pieni muutto kuorma tulee myös kotiinpäin ja samalla lähetin kassillisen lahjoja matkaan, eipä tarvii kaikkea viedä aattona.

Samalla voisin kysäistä ett miten teidän 3v nukkuvatko päikkärit ja miten pitkään?
Meillä yhä edelleen on hyvä nukkumaan, nukkuu läpi yön ja herää viim 8, jos on vp. Päikkärit menee siinä 1,5h-3h.. neuvolassa ihmettelivät tätä asiaa. Mun mielestä ei oo outoa, antaa toisen nukkua. Kuitenkin menee nätisti nukkumaan illalla ja nukkuu hyvin yön.

17.12.2017
NemiMilla
NemiMilla

No jo on keisarinnalla ollut aikamoinen vuosi 😯 muutosta muutoksen perään.. Onneks saitte miehen kanssa sovittua, tietääkö hän jo raskaudesta? Jos ei niin toivottavasti ottaa sen asian hyvin. Musta on hassua suuttua uudesta puolisosta jos itse kerta lähtenyt.
Toivottavasti raskaus etenee hyvin loppuun saakka 😘
Nemillä ollu aika moinen remontti, hyvä että nyt vihdoin kaikki viatkin korjattu.
Nyt kyllä pääsi unohtuu jo muut jutut mitä piti kirjoittaa 😅
Se ainakin piti sanoa että onhan pitkässäkin toive listassa hyvät puolensa, ettei tarvi mm. Metsästää mitään yhtä tiettyä, vaan voi valikoida niistä mitä helposti vastaan tulee 🤣

16.12.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler

En oo pitkään aikaan käynny kirjottelemassa, meillä on ollu tämä vuosi muutosten aikaa ja uuden opettelua kun viime jouluna mies jätti ja muutti sitten omaan asuntoon. Tosin vasta helmikuussa kun sai kämpän ja me jäätiin poikien kanssa siihen asuntoon missä asuttiin.

No ero oli omalla tavallaan rankka kun yksin jäi, vaikka ihan sovussa oltiin mutta huhtikuusta tänne joulukuuhun asti exä ei halunnu olla mun kaa missään tekemisissä kun löysin sitten keväällä uuden miehen josta exä suutahti ja aika paljon saatiin aina järjestellä kun mun vanhempien piti toimia kuskina lapsien ja isän välillä. No nyt ollaan onneksi jo sovittu ku ei se jaksa mun kanssa vääntää ku oon ollu koko ajan ystävällinen exälle.

Muutettiin sitten tuossa lokakuussa tämän uuden miehen kanssa yhteen ja ihan eri kaupunkiin. Toki tää on ollu hakemista puolin ja toisin kun miehellä ei ole ennestään omia lapsia ollenkaan ja on joutunu aika paljon sopeutumaan uuteen tilanteeseen ku jaloissa pyörii kolme lasta :D ja toivottavasti kaikki menee hyvin, ni pojista tulee isoveljiä sitten heinäkuussa :)

Joulu vietetään mun vanhempien luona vaikka viime vuodesta johtuen ei joulumieltä kauheasti ole ja tapaninpäivänä käydään sitten poikien vaarilla kylässä niinku jokaisena vuotena ennenkin. Pojat on toivonu työkaluista legoihin lähtien kaiken mahdollisen mutta enemmän ne oottaa joululomaa ku ei tartte herätä aikasin aamulla :D

Tosiaan, paljon on tapahtunut mutta kaikesta selviää :) ja nyt suunta on vaan ylöspäin! Yritän käydä useammin täällä nyt taas. Hyviä jouluja kaikille! 😊

15.12.2017
Keisarinna
Keisarinna
13-month-old baby

Hyvää joulua teille kaikille!🎅 tämä keskustelu ei näy normi libero sivuilla, niin täytyy tätä appsia käyttää.😐 me mennään jouluaattona ensin mun isomummolle puurolle ja siitä tullaan kotiin ja jatketaan 3 kerrosta ylöspäin mun vanhemmille. Myöhemmin illalla mennään mun appivanhemille ja jäädään yöksi. Seuraavana päivänä tule jo kotiin, kun Tapaninpäivän mulla on töitä ja luultavasti meidän miehet jäävät vielä yöksi sinne.😊 eipä oo paljon pojat toivoneet, vipe!😁😄 helpottaa ku on lyhyt lista!😁 meillä oli kans nosturi ja porakone toivomuslistalla, ne on jo odottamassa.😉 muuten sama ku ennen, vihdoinkin ollaan saatu kaikki puute asiat rempan jälkeen tehtyä, eli asuttava koti ja pikkuhiljaa ollaan arvo tavaroita uskallettu laittaa esille. Ovien uudelleen sarjoitus tapahtuu ens viikolla. Onneksi alkaa olla pikkuhiljaa ohi tää vuoden kestänyt urakka.😀 toivon että ensi vuodesta tulee seesteinen ja rauhallinen.😀 kun tänä vuonna on ollut liikaa kaikkea..😄 tällä vkolla on tehnyt pari lyhyempää pvä, kun poika on ollut kuumeessa ja en viitsi viedä sitä tarhaan yskimään ja kuitenkin vkl edessä. Tälläistä meillä!😊

15.12.2017
NemiMilla
NemiMilla

Okei. Voi tietysti olla että jos tottunut jo tohon rytmiin niin tarvis useamman päivän valvottamisen että kääntyy, mut se on toki raskasta itsellekin että jos ei rytmi haittaa niin ehkä helpompi antaa olla noin.. Itse tosin lähtisin antaa kiinteitä, jos noin usein ton ikäinen söisi, koska pelkkä maito ei näytä enää nälkää pitävän. Toki jos ongelma siinä, nii sittenhän teillä kuukauden päästä jo helpottaa kun aloitat kiinteät 😂

Mites aiotte joulua vietellä? Me ollaan pääsääntöisesti tässä kotona ja pyhinä pyörähdetään isovanhemmilla. Mun pikkuveli on aaton meillä ja jää yöksi.
Pojat odottaa joulua jo kovasti ja musta on ihana että ne ei odota lahjoja.. Eniten odottaa kuusta ja pikkuenoa ja sitä sen yöksi jäämistä.. Toki varmasti lahjoistakin intoutuu kun sen aika on. Ja on niillä toiveita jos kysytään. Pienempi toivoo rosvojunaa ja isompi kultajunaa ja Afrikan tähteä. Siinä ne onkin, ei kovin pitkät listat joten kaikki on toteutettu 😉
Hassua että enää reilu viikko jouluun 😱

15.12.2017
Vipe
Vipe
2 years, 10-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...