Perrrrrrjantai!

Ihanaa ja kamalaa kun on perjantai! Kamalaa siksi kun lapsilla alkoi tänään koulu ja joutu heräämään hiivatin aikasin. Ihanaa kun viikonloppu koitti saman tien ja huomenna saa taas nukkuu pitkään 😄

12.8.2016
riu
riu

Mä voin kuvitella ku toinen lähtee intoa täynnä takaisin leikkimään vaikka pitäisi lähteä kotiin, kiva kuulla kuitenkin että viihtyy siellä.😀

12.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

Tuolla on nyt pienelle 1 tuttu, eli se omahoitaja joka oli ennen keskimmäisellä. Ja tuolla pienten puolella ei olla käyty ennen. Et sinänsä uutta ja tuttua samaan aikaan.

12.8.2016
misukka
misukka

Terveisiä postista.

Ja huomenna uudestaan yhden lähetyksen sain lähtemään, kahta en kun vahingossa jätin tätieni tiedot kotiin.
Tuon lähetetyn sain menemään, kun tarkistin lähtiessä tiedot.
Mutta huomemma "Uusi yritys", kuten tyttö sanoo, kun vaikka joku laulu ei muistu hänelle mieleen.

Jiin "minille"; hoksannut vähennyslaskun alkeet.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä just kaikkos postin toimipiste ja siirty supermarkettiin. Siellä ainakin toistaiseksi on jatkuvasti yksi työntekijä ihan vaan postin hommissa. Mutta siinä onkin yrityspostia liikkeellä kai niin paljon ettei siedä hirveästi jonotuttaa.

Pieni oli ihan onnesta soikeana kun haettiin kotiin mutta sai sitä silti houkutella mukaan kun ihan väkisellä meinas lähteä leikkimään uudestaan ja uudestaan.

12.8.2016
misukka
misukka

No eipä oikeastaan.. Tai siis annoin palautteen ja vastaus oli että hän ei niistä tiedä,selvensin etten toki tarkoittanut että hän olisi toiminut virheellisesti vaan että vois laittaa palautetta eteen,mutta jäi kyllä olo,että ei aio laittaa.. Noh,katsotaan meneekö viesti perille vai ei,laitan sitten ens kerralla suoraan postin asiakaspalveluun sähköpostia ja katsotaan tuoko se sitten muutosta.. Voishan sitä toki laittaa jo nyt,mutta ehkä annan vielä kerran armonaikaa 😅 Ja oli vielä pakko testata,niin kyllä se vaan on nii että toi loota mahtuu luukusta ja vieläpä ihan helposti änkemättä,eikä kamalan painavakaan ole,yhden kirjan verran.. Etenkin kun meidän posti kulkee nykyään autolla.. Itsehän joudun hakeen aina kävellen tai pyörällä..

Pm,mua jotenkin huvittaa toi että eka posti otti noita lisähommia perustein että postin määrä on tän sähköisen viestinnän myötä vähentynyt nii paljon että ei ole "tarpeeksi" töitä.. Ja nyt perustelevat kaiken kiireellä,kun on niin paljon töitä ja jostain luin että yrittävät nyt saada läpi sellaista että saisivat "kerätä" sitä postia ja jakaa 2-3 kertaa viikossa niin ettei joka päivä tarvisi että jää aikaa niille muille hommille! Kun eikö juuri ne muut hommat olleet sitä varten että ne täyttää ylimääräisen ajan,elikkä eikö niistä pitäis tinkiä eikä siitä mikä on postin pää asiallinen tehtävä..
Ja jälleen sai tuolla postissa odotella että toinelta kassalta tyhjeni jono,eipä ollut ketään postin kassalla erikseen.. Jonoa postin kassalle kerkesi kerääntyy ihan mukavasti ennen kuin sai palvelua ja tosiaan vasta sitten kun toinen ruokakaupan kassoista oli sillei että jono loppui,muuten olis saanut odottaa vielä kauemmin.. Onhan se ymmärrettävää että ei joku siellä vaan pyörittele peukaloitaan vaan tekee jotain hyödyllistä jos kukaan ei ole postin asiakkaana,mutta miksi sitä k-kauppa sitten täällä vakuuttaa että heillä on erikseen työntekijä postiin ettei postin asiakkaiden tarvi odottaa että muut tekee ruoka ostoksensa.. Jättäisivät sellaisen palturin puhumatta jos se ei kerta koskaan toteudu..

12.8.2016
Vipe
Vipe

Selvisikö Vipen paketti juttu?😊

Ilman muuta PM poika hakee sinne matikka leirille jos kerran on mahdollista ja halua.

Tuliko Misukka kuopus mielellään kotiin tarhasta vai oisko tahtonut jäädä?😊 Se on varmaan helppoa kun tuntee ihmiset ja paikan, ei oo niin hirveetä jäädä sinne hoitoon.😊

Minä nukuin kans päikkärit ja eikö sieltä vakuutuksesta just soitetaan ku ollaan veskissä pojan kanssa, höh.😯 mies lähti polkemaan ja mä aattelin pitää vapaa lenkki illan ja huomenna ennen saunaa käydä sitten hiki lenkillä.😀

12.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

Vipe, tuolla yhes Citymarketissa oli ilmeisesti Facessa jaettu kuva irtokarkkilaaleista, että on tuotepuutteita, kun posti oli vienyt toiselle paikkakunnalle tilatut karkit.
Uusi tilaus on kuulemma tulossa, kun posti ehtii vain tuoda, , ellei ole RUUHKAA RUOHONLEIKKUUSSA.

Mun isä sanoi,(meidän mummo oli postinjakaja), että postia oli paljon ja he lapsina auttoi postinlajittelussa.

Tätä nykyähän tiistaisin postilta voi tilata ruohonleikkaamista, ja uutuutena tänä kesänä kukkien kastelua, koska postinjakoa mm. paketteja on NIIN VÄHÄN!

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Siis niin joo näissäkin sata eri nimitystä.. Ei toi siis sitten ovelle paketti nimellä tule,koska ei ole sellainen kuitattava.. Ja jos oiskin,niin nytkin siis mä olin kotona! Muttei ollut edes sitä pakettia mukana ja yrittänyt sitä laittaa,vaan tiputti suoraan ton lapun luukusta.. Sen siis pitäisi tulla luukusta,kun ei ole mikään postiennakko paketti eikä postista noudettava paketti vai mitkä nyt on oikeat nimitykset vaan tulee ikäänkuin kirjeenä,paitsi että on pahvissa.. On siis sellainen kirja paketti joka mahtuu luukusta,ison kirjekuoren kokoinen mutta vähän paksumpi.. Mutta postimaksu on toki enemmän kuin tavallinen kirje,koska on painavampi..
Taas hyvin selitetty,mutta jospa joku ymmärtäisi..
Tilanne on siis periaatteessa sama kuin että mulle ois tulossa vaikka puhelin lasku mutta posteljooni päättääkin ettei jaksa sitä laskua kantaa ovelle ja tiputtaa luukusta vaan tuokin tollaisen saapumis ilmoitus kortin että saan itse hakea sen laskun postista..
Ja se tässä niinkuin risoo.. Tosiaan ton kuuluisi tulla luukusta.. Ja a) se mahtuu luukusta,eikä ole suurikokoinen kuten tossa kortissa sanotaan ja vieläpä b) mä olin kotona sitä vastaan ottamassa..
Ja kun ei edes ollut eka kerta.. Kai niillä välillä on sen verta postia etteivät vaan viitsi ottaa mukaan,mutta eikös se ole väärin asiakasta kohtaan? Etenkin kun nykyinen posti kulkee autolla ettei luulis olevan kantamisen vaivaakaan..
Vanha postimies sentään toi noi paketit aina mukanaan vaikka kulki pyörällä ja lisäksi silloin en vielä ollut tajunnut sitä että jos lähdetään kotoa kannattaa jättää väliovi auki jotta saa tungettua sen luukusta eli se raukka usein roudas ne paketit takaisinkin päin,mutta silti sitkeästi joka kuukausi otti mukaan.. Tässä kun törmäiltiin ja "opittiin tuntemaan" niin sitten otti sen käytännön jos oltiin ulkona juuri kun hän kävi ja väliovi oli kiinni nii se jätti sen sillei että "törötti" luukusta.. Silleinhän ei sais oikeasti jättää,mutta asutaan summeri talossa ylimmässä kerroksessa niin aika epätodennäköistä että joku kävis sen ryöstämässä ja mulle se oli kivempi vaihtoehto kuin hakea postista ja postimies tiesi että olen kotona lasten kanssa eli että tullaan ennen puoltapäivää sisälle takas..

Mutta joo,ei auta itku markkinoilla,mutta huomauttaa aion asiasta kuitenkin,että eivät voi mielivaltaisesti päättää että luukusta mahtuva paketti ois muka isokokoinen.. Toki ennen kuin avaan suuni niin odotan millaisen paketin mulle antaa jos ei olekaan se kirjapaketti,vaikka en mä tiedä että mitään muutakaan ois tulossa..

12.8.2016
Vipe
Vipe

Niin munkin mielestä kannattaisi.
Opiskelukielet on suomi ja englanti, ja tulkataan kumminkin päin.
Kaikki on järjestetty mahdollisimman hyvin.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuossa sivulla oli linkki juttuun joka oli vuoden 2012 leiriltä. Vaikutti ihan hauskalta. Kyllä mä sanoisin, että kannattaa mennä jos kiinnostaa kerran ja mahdollisuus on.

12.8.2016
misukka
misukka

Kiitos, misukka.
Esikoinen nyt kuitenkin miettii vielä haluaako osallistua sinne.
Aiemmin pohti, jos siellä on liian helppoa matematiikkaa.
Niin, siis viikonloppuleiri on tarkoitettu lukion eka-ja tokavuosikurssilaisille.
Saattaahan siellä olla "liian helppoa" matikkaa, en tiedä. Minulle tuokin olisi jo tarpeeksi haastavaa.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nemu, oli 2,5h. 12 asti piti olla mutta niillä ruokailu päättyy 11.30 ni hain silloin ennen kuin päikkyaika alkaa.

12.8.2016
misukka
misukka

Kiva että Vipen esikoisella kerho jatkunut.

Meillä on nyt parina päivänä päiväposti tullut tosi ajoissa eli tähän aikaan.

Tässä kerran keväällä päiväposti ja meille paketti tuli ovelle klo 19.

Kyllä minäkin olen pariin kertaan antanut postille palautetta tässä vuoden aikana, kun meillä posti on ollut Citymarketissa. Hidasta ja hiljaista on palvelu kuin huopatossutehtaassa. "Postin" työntekijät ovat Citymarketin asiakaspalvelijat, eli ilmeisesti jotain kaupan kassahenkilöstöä. Postin palvelut sentään eriytetty kaupan muusta toiminnasta.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vipe, ehkä oli pojalla vaan alkujännitystä.

Tänään oli meidän pieni pariin otteeseen itkustanut vähän, mutta syli ja pupu oli auttanut. Mulla aamulla tuli semmonen ajatus päähän eikä hellittänyt otettaan, että ota pupu mukaan vaikkei ole päikkäreille jäämässäkään. Onneksi otin niin oli heti pientä lohduttamassa.

Noissa ovelle-paketeissa on mun mielestä se juttu, että ne pitää kuitata. Jos et ole kotona kun sitä tuodaan, niin ei ne jätä luukusta sitä vaikka mahtuisikin vaan se pitää sit hakea itse.

Eli jos jotain tilaat ovelle toimitettuna ni pitäis olla kotona vastaanottamassa sitä. Mulle tosin kerran postin työntekijä soitti, että hällä olis tällänen paketti et voiko jättää johonkin. Oli kyllä ainutkertainen tapaus. Sittemmin hänen kanssaan vedettiin yhdessä perhekahvilaa yksi puoli vuotta ja nyt hänen äitinsä ja veljensä asuu meidän naapureina. 😀

12.8.2016
misukka
misukka

Enpä ollut moisesta leiristä koskaan kuullut mutta ystävämme google auttaa

Ilmoittautumislomake, olkaatten hyvä 😊
https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1148159&SID=3a055bbf-8e0a-4e8d-ba3b-63d96e5b9585&dy=2051721949

12.8.2016
misukka
misukka

Nyt enää kovasti odotan että Aalto-yliopiston matematiikan ja mikälie systeemitalouden sivulle tulee linkki matematiikkaleirin ilmoittautumiseen.
Esikoinen haluaa sinne.
Misukka, apua!

Oon soittanut jo esikoiselle ja miehelle töihin. Pitää vain odottaa jotain päivittymistä.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Justiin kävivät, keittiöstä ja vessoista puhdistivat ilmanvaihtokanvat.
Likainen oli ainakin keittiön ilmanvaihto.
Mittaukset tulee ensi viikolla, ilmoitus tulee ensin.
Katoltakin käyvät koneet puhdistamassa.
Tässä asunnossa jo toisen kerran tehty nämä puhdistustoimet.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huh tulihan purettua..

Niin juu ja pigletillä olikin ollut oikein arjen luksusta 😊 Eiköhän se kurssi hyvin mene 😃

12.8.2016
Vipe
Vipe

Nki:lle onnea uudesta tukasta 😊

Riulle hyviä päikkäreitä jos sellaisille pääset ja toivottavasti oppari edes vähän etenee.. Hiljaa hyvä tulee..

Nemin puistotreffit taitaa olla jo ohi ja en nyt muista muuta..

Misukka kiva kuulla että on poika viihtynyt nyt harjoittelu päivät päikyssä..

Mitäs vielä,toivottavasti pm:llä huoltomies jo käynyt ettei tarvi koko päivää odotella..

Ja jos jonkun unohdin niin anteeksi ja mukavaa loppupäivää 😅

Meillä oli esikoisella tänään eka oma kerho,reippain mielin lähti mutta eron hetkellä tuli itku.. Ikävä silloin vaan ottaa ja lähteä,mutta tiedän jo viime vuodesta että ton lapsen kanssa paras toiminta tapa on raa'asti vaan lähteä ja mahdollisimman nopeasti.. En tiedä tuliko itku nyt tauon jälkeen (ei siis viime vuonnakaan joka kerta itkenyt vaan ihan satunnaisina kausina oli vaikeampi jäädä) vai ihan vaan siksi kun oli eka kerho kerta ja jäätiin hetkeks käymään asioita läpi jne. Niin ehkä jäähyväisistä siten tuli liian pitkät.. No mutta pää asia että oli itku loppunut taas kunhan pihasta päästiin pois ja hyvillä mielin oli leikkinyt.. Toi on muutenkin reipastunut kesän aikana niin valtavasti etten usko että tosta iskusta tulee joka kertainen "ongelma" 😊 Niin ja pienempi otti jo matkalla raivarit,mutta hän sen takia että kun tohkeissaan sanoi menevänsä kerhoon ja mä sanoin ettei se mene kerhoon että jätetään vaan Veikka sinne ja mennään puistoon.. Noh,siitäkö tuo suuttui ja pää punaisena huusi että hän menee kerhoon eikä puistoon.. Mutta onneksi se asia oli matkalla käsitelty ja väitelty,niin kerho paikalla vaikka koitti aluksi jäädä,niin lähti ilman raivoja kuitenkin pois.. Ettei tarvinut toista jättää itkevänä kerhoon ja toista raahata itkevänä pois 😅

Illalla mennään auttaa teltan pystytyksessä kun viikonloppuna on elomessut ja meidän yhdistyksellä on siellä taas koju..
Kaupassakin pitäis käydä mutta voi olla että jää huomis aamuun..

Ai niin ja postista hakea yks paketti ja jos se on se mitä luulen niin antaa vähän palautetta.. Sen siis kuuluisi tulla ovelle,mutta joskus se ei tule vaan postimies jättää ottamatta sen mukaan ja tuo vaan lapun suurikokoisesta lähetyksestä.. Mä en ole aikasemmin valittanut,mutta nyt kyllä aion sanoa.. Koska siis jos mä maksan postimaksun siitä että se tulee ovelle,niin kyllähän sen silloin kuuluisi tulla! Ja vielä lisäksi kun se ei ole niin iso etteikö mahtuisi.. Joskus jos ei olla oltu kotona ja väliovi on ollut kii niin silloin ei mahdu ja silloin laittavat sen lapun,mikä toki ymmärrettävää,mutta eivät saisi automaattisesti jättää ottamatta sitä mukaan.. Ainakaan mun mielestä.. Ja koska nyt varmaan viimeiset puol vuotta on mennyt niin että jos se paketti on tulossa (tiedän suunnilleen aina koska tulee kun on sama aika kuusta) niin jätän ulos lähtiessä välioven auki että jos posti tuo sitä,niin saa tiputettua sen ja kotona ollessahan olen avaamassa ovea jos väliovi on kii.. Elikkä eivät ole joutuneet kuitenkaan takaisin kantamaan noita paketteja,niin silti edelleen aina silloin tällöin joku laiska postimies jättää sen ottamatta mukaan ja tuo vaan suoraan lapun niin että joudun itse hakemaan 😣 Eihän tästä nyt kamala matka postiin ole,mutta alkaa olemaan jo periaate kysymys kun ovelle maksettu paketti joka mahtuu luukusta laitetaankin sillei että joudun sen itse hakemaan..
Mä en yleensä kauhean kärkkäästi valita mistään mutta tässä mua ärsyttää vielä se että toi posti on lisäksi ihan pyllystä sen jälkeen kun muutti k-kauppaan.. Väittivät että siellä on erikseen työn tekijä kassoille ja erikseen postille,mutta pyh.. Mä oon parhaillaan odottanut siellä jonkun 15-20 minuuttia vaikka edessä ei ollut yhtään jonoa.. Ne työntekijät vaan palveli ruoka ostoksia tekeviä eikä sulkenut kassaa tai ottanut mua välissä vaan jouduin odottaa että ihmiset sai ruoka ostokset tehtyä ja ettei niitä tulis enää lisää kassa jonoon.. Nämä kaksi asiaa kun yhdistyy niin kyllä risoo!

12.8.2016
Vipe
Vipe

Pm, totta vaikka luottaa, nii on se hyvä olla paikalla ja just se ett tietää mitä on tehty. Mä aloin kanssa mietimään, ett oon mäkin ollu paikalla aina ku jotain on huoneistossa tehty, paitsi kylppäri kartoitus oli pari vuotta sitten kun oltiin lomalla.

Puisto treffit hoidettu, leivottu ja päikkärit päällä. Odotan soittoa vakuutus yhtiöltä, ei annettu kellon aikaa, vaan että tänään.😧

Piglet, nauti nyt viimeisistä pari viikosta, ne hujahtaa ohi toooosi nopeasti.☺ hyvää sova kurssia ensi viikolle.☺

Misukka, Hyvä että kuopus viihtyy tarhassa, oliko tänäänkin sen 3h!?😕
Saa nähdä milloin minä saan tietää meidän pojan tarha tilanteesta.😐 ei onneksi vielä kiire, mutta helpottaisi jos tietäisi..😁

12.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

Joo, Espoossa peruskoulussa on 2 arkipäivää syyslomaa, keskimmäisellä.
Lauantaikoulupäivää ei ilmeisesti ole, ilmoitettu ei ole, eikä ollut edellisinä kouluvuosina.

Esikoisen koulussa, kun samassa on yläkoulu ja lukio, "virallinen" syysloma on 4 päivää, viikon ensimmäinen päivä on taksvärkkipäivä, sen saa tehdä missä vaan, niin on 5 arkipäivää lomaa. Muutamana lauantaina syyslukukaudella ovat koulussa.
Pitkä joululoma täällä on myös.

Esikoisellahan opiskelusysteemit vaihtuu jonkin verran, kun siirtyy lukioon.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva että piglet voi hyvillä mielin jättää tytyn hoitoon. Tää on nyt joku uus juttu, et tullaan päivähoidosta kotikäynnille? Kun meiltäkin kysyttiin, että halutaanko. Mutta todettiin ettei tarvinne kun tuo pienimmän omahoitaja on jo kaksi vuotta ollut keskimmäisen omahoitaja ja nyt siirtyi pienten puolelle. Että tuttu perhe jo entuudestaan. Koskaan ennen ei ole moista ollut.

Kivaa sovakurssia teille. Eiköhän kaikki ihan hyvin suju.

12.8.2016
misukka
misukka

Huomentapäivää!

Riun mukuloille kivaa ekaa koulupäivää! Ei varmaan kauheesti tunnu kuitenkaan ku heti viikonloppu perässä. Kiva, et tyttö pääsee festaroimaan isin valvovan silmän alle. Varmaan on intsinä. Uskon sen 😄

PM taitaakin olla aika kypsä lomailuun 😀 Kun VASTA 4 päivän päästä alkaa arki. Hih. Onhan se kiva nähdä ja olla paikan päällä kun nuo huollot tehdään. Tietää tosiaan, mitä tapahtuu.

Meillä on pitkä syysloma siksi aloittivat koulun niin ajoissa. Espoossa ei liene taas kun sen pari päivää ? Ja joulua en oo yhtään kattonut, miten se menee tänä vuonna.

Meillä pienimmällä meni eilinen harjottelu superhyvin. Tänäänkin jäi hyvillä mielin päikkyyn. Nyt laitan ruokaa itelle ja keskimmäiselle ja kunhan on syöty, lähdetään hakee pienin kotiin. Kotia tultiin kaupan kautta.

12.8.2016
misukka
misukka

Ei, päinvastoin koetan aina jos mahdollista, jos esim. huoltomies tulee paikalle, olla itsekin paikalla. Luotto on täydellinen, mutta sitten ainakin tietää mitä on tehty.

Meillä on kiva huoltomies, häneltä kuulin ensi kerran meidän tulevasta keittiöremontista, samoin kuin pihan leikkivälineiden asennuksesta.

Ensimmäinen ilmoitus tästä ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta tuli tän kuun alussa, ja päättyy 22.8.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Miun on kyllä pakko nukkuu tännään tsemarit, tuo reilu kaksi tuntia ei vaan riitä 😀 Pienin heräsi noitten isojen lähtötohinoihin niin ollaan tässä nyt vietetty laatuaikaa. Isi ja kolmas geeniperimä nukkuu vielä täysiään 😄

Tänään on päivällä tarkoitus tehdä opparia sen minkä jaksan ja kerkeen (eli en kovin paljon 😂) ja illan oonkin poikien kanssa keskenään. Täällä on semmonen pienimuotoinen "festari" ja mies on siellä järkkärinä. Tyttö saa mennä kaverinsa kanssa sinne ihan siitä syystä. Siellä esiintyy myös elastinen ja chisu niin voitte arvata että tyttö on intona 😊

12.8.2016
riu
riu

Toivottavasti Nki olet uuteen kampaukseesi tyytyväinen.

Mun pitäisi kanssa pian varata kampaaja-aika. Itellä suunnilleen viidessä viikossa hiukset kasvaa ylipitkäksi.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta, aurinkoista sellaista!😃

Meillä lähipuistossa treffit toisen äidin kanssa, jolla 3 lasta. Siitä sitten kotiin leipomaan perjantain kunniaksi!😋

Nki toivottavasti ottaa nopeasti vastaan ilman ajanvarausta.😊

Pm lähdettekö pakoon kanavien putsaajia?☺

Riulle mukavan arjen alkua, harmi ett vkl sotkee sen!😁

12.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

Onneksi enää neljä kesälomapäivää jäljellä, tämä päivä mukaanlukien, sitten alkaa täälläkin koulu.

Tänään olen ollut jo aikaisin hereillä. Eilen oli lappu tullut postiluukusta,että tänään ilmanvaihtokanavien puhdistus 8 ja 15 välillä. Kaksi kertaa käyvät.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...