Maanantain lörppää

Huomenta kaikille! Nyt sitten tyttö nukkunut toisen yön mun kanssa isoveljen kerrossängyssä. Vielä nukkuu, onneksi. Tyttö (tai siis minä yritin) nukuttaa häntä yöunille pinnasänkyyn. Makasi siinä rauhallisesti, mutta sanoi että minä en pysty rauhoittumaan tässä. Pyysi päästä isoveljen huoneeseen. Eilen illalla pissasi pottaankin, oli ilman vaippaa. Esikoinen nukkuu vielä myös, siinä nyt ei ole erikoisata. Kivaa eskarin ja koulun aloitusta kaikille, joilla ne tällä viikolla alkaa. Täällä ei vielä. Esikoinenkin menee tänään mummolaan, pikkuveli siellä on. Viimeinen kesälomaviikko alkaa pojilla. Meillä tyttö vaan kyselee, mennäänkö huomenna häihin. Jäi setänsä viime kuun häistä hyvä fiilis hänelle.

8.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Esiopetus on tarkoitettu mm. sosiaalisten, tiedollisten ja taidollisten erojen tasoittamiseen ennen koulun alkua. Esim. leikki, pelaaminen, ryhmätoiminta on tarkeitä toimintoja. Äitinä näkisin, että ryhmässä toimiminen onkin yksi tärkeimmistä asioista, joihin lapsi tottuu esiopetuksessa.

9.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Takavasemmalta vaan huutelen että meillä ainaki ku kuopus aloittaa esikoulun, se on hyvinkin sama asia ku koulun aloitus. Eskari sijaitsee koulussa, syödään koulun ruokalassa, tulee läksyä eikä oo sitä päiväkodin "kodinomaisuutta" vaan ollaan luokassa. Opetellaan miten koulussa ollaan ja mitkä on säännöt siellä. 😊

8.8.2016
memmu
memmu

Kahos vaan. Liiton miehen yhteydenotto saikin liikettä ex-esimieheen. Oli tullut viimeinkin lomakorvaukset tilille.

8.8.2016
misukka
misukka

Minustakin tuo koulu kuulostaa niin oudolta😊Meillä aloittaa ke poika eskarin ja odottaa lähinnä kavereita ja uima-allasta😃Niillä on allas siellä ja uimakoulu syksyn aikana😊Ihana kun mieskin ollut koko kesän kotona,voi olla ke aika shokki kun arki iskee päälle😃Tänään oon pyykänny ja ruokaa tehny pakastimeen et selvitään eka vko helpommalla😊

8.8.2016
huiskutin
huiskutin

Onko kyse siitä, ettei esikko uskalla siivota kun pelkää tekevänsä väärin vai eikö vaan huvita siivota?

Ekaan auttaa se, että kehuu kunhan ylipäätään siivoaa. Loppujäljellä ei alkuun ole mitään merkitystä. Jos pelkää, että tekee väärin, se on aikuisten vika. Silloin aikuiset vaativat liikaa jos mikään lapsen tekemä ei kelpaa. Vähemmästäkin loppuu siivousinto.

Jos ei vaan huvita, kuten meillä, niin siihen ronskisti uhkailu auttaa. "Jos äiti joutuu nämä siivoamaan, ne menevät roskiin/varastoon/piiloon." Meillä ihmeesti on ruvenneet tavarat löytämään tiensä paikoilleen lasten toimesta kun muutaman kerran äippä hakenut jätesäkin ja lappanut roinat siihen.

Ja peesaan PMää tuossa, että puhuisit esikolle leikkisästi eskarista etkä koulusta, niin ei mene suorittamiseksi. Eskarin on kuitenkin tarkoitus olla vielä leikkiä eikä vakavaa suorittamista. Tokalla luokalla aletaan sitten touhuta sitä koulua muutenkin vähän enempi tosissaan. Ekaluokkakin menee vielä vähän niin ja näin.

8.8.2016
misukka
misukka

Tuli mieleen nki, että sinun kanattaisi varmaan olla puhumatta esikoiselle nyt eskarivaiheessa, että menee kouluun. Olen teksteistäsi jotenkin aistinut että teidän esikoinen on kohtuullisen helposti jännittäjä-persoona. Puhut vaan että mennään eskariin.
Mietin samaa kuin misukka, että tänäänkö jo teidän paikkakunnalla eskari alkoi. Ei kai, kun ootte vielä syömässä kotona (ainakin tekstisi kirjoittamisen aikaan).

Mukavaa eskarin aloitusta teidän tytölle joka tapauksessa.

8.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai niin. Se nkin ukko. Sen tarttis kyl kehittää hermojaan. Joskus lapset pelleilee ja mitä suuremmalla todennäköisyydellä pitäis olla kiltisti, sitä varmemmin härväämällä haetaan huomiota.

Joko lapsen voi viedä pois tilasta muita häiritsemästä tai lasta voi yrittää viihdyttää paikallaan hiljaa.

Olen mä esim. hautajaisissa hyppyyttänyt vauvaa sylissäni tai pelannut kivi-paperi-sakset leikki-ikäisen kanssa niin että lapsen huomio on mussa eikä keksi töllöntöitä tai karju suoraa huutoa.

8.8.2016
misukka
misukka

Huomenet

Kivaa vikaa lomaviikkoa PMn lapsille! Hienosti tyttö oppinut kerrossängyssä nukkumaan. Ja kuivaksi opettelu hienosti käynnissä.

Vipelläkin pikkumies osaa tosi hienosti ilmottaa hädästä.

Mä luulen, että meillä tuo kuivaksi opettelu jumittaa siinä, ettei äippä jaksa nousta kuudelta vessaan. Ja viime yönä tuo taas heräili sen verran useasti, että vaippa olikin ihan umpitäysi kuuden aikaan. Hitusen hidastaa kai sekin ettei äippä ihan aina tajua, että pieni mies haluaisi potalle kun ei puhu mitään. Voisi jokunen aiheeseen liittyvä sana avata tätäkin asiaa.

Millos teillä nki alkaa eskari? En muista, oot sä varmaan siitä sanonutkin ja moneen kertaan. Ei ainakaan tänään jos olisi kerran jo tunti sitten melkein alkanut.

Ihana tuvitus 😀 Vai että onneksi mies menee töihin. Se on tainnut todella pahasti sotkea teidän rytmejä vapailla ollessaan.

Meilläkin isännyksellä eka työpäivä tänään. Pienin kiukkuaa kaikesta, lyö isoveljiä ja tuhmailee minkä kerkiää. XXLssä oli Helly Hansenin sadevaatteita alessa niin pitäis kai käydä hakemassa tuolle pienimmälle. Autossa kolisee jokin huollon jäljiltä. Sekin täytynee käyttää siellä näytillä.
Siinähän sitä sitten onkin tälle päivälle aktivismia.

8.8.2016
misukka
misukka

Huomenta juuri hetki sitten heräilty,itsellä tuli vähän nopea sängystä nousu kun pienempi juoksi sängyn viereen "pissahätä,pissahätä,pissahätä" ja kokeilin että yövaippa oli kuiva.. Siinä ajassa että pääsin ylös ja sain pieneltä pyjaman pois,sinne ehti Lirahtaa pikku pisu,mutta silti pidätti niin että loput tuli pottaan,iso pissa! En tiedä mihin suuntaan nyt lähtee.. Mutta hyvä merkki että yön oli kuiva ja vielä lisäksi itse vaipasta huolimatta ilmoitti että on pissahätä.. 😊 Nyt muutenkin kotona ollessa osannut aika hyvin käydä,etenkin jos nakuna.. Ja se mikä tosi hieno,ollaan saatu se kakkakin nyt pottaan,kun aiemmin teki sen vaippaan ihan tarkoituksella kun ei halunnu pottaan tehdä,nyt ei ole sitä enää varmaan viikkoon tehnyt vaippaan..Nyt ollaan pikkareilla ja kokeillaan muistaako itse hätänsä ajoissa vai tarviiko muistutella koko ajan.. Esikoisella lähti tollei kerrasta,että kerran muisti pissahädän vaipankin kanssa ja siinä samassa oli kuiva,eikä vahinkoja juuri käynyt,mutta katsotaan nyt miten toi pienempi kun se on niin erilainen kuin esikoinen,niin voi olla että harjoittelee pidemmän kaavan mukaan,mutta jokatapauksessa elementit on jo kunnossa 😊
Mulla tänään viimeinen lomapäivä.. Aamupäivä vietetään ihan tässä sisällä vähän kotihommia ja sellaista ja sitten 12-21 ois sellainen avoin kesäpäivä,niin ajattelin että pojat saa nukkua rattaissa päikkärit ja mä saan samalla lenkin,kun kävelen sinne,pitää tosin vielä lisälenkin kautta kun ei sinne kävele kuin jonkun tunnin tai vähän reilu jos menee suoraan..
Loppupäivä vietetäänkin sitten ulkona siellä kesäpäivässä.. Mulla on illalla yks yhdistyksen juttu,mutta se on sopivasti siinä ihan vieressä niin mies ja pojat jää sinne ja mä käyn välissä siinä ja palaan sitten takaisin ja yhdessä sitten lähdetään kotio..
Olipa varmaan tosi selkeästi selitetty 😂
Pm,hyvä että tyttö nukkuu hyvin kerrossängyssä,toivottavasti nukkuu siellä jatkossa myös yksin hyvin 😊 Niin ja onnea teillekin kuivaksi opetteluun 👍

Mukavaa viikonalkua myös kaikille muillekin!

8.8.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...