Huhtikuisia vuodelle 2017

Onko rohkeita huhtikuun odottelijoita? Mielellään sellaisia jotka jäisi palstalle eikä karkaa naamakirjaan.

2.8.2016
misukka
misukka

Voi ei! Olen niin pahoillani! Isosti voimia ja jaksamista suureen suruun. 😢

Meillä tulee huomenna 4 vuotta ekasta menetyksestä. Rv 19+0 syntyi vuonna 2012 meidän poika.

Jos kaipaat juttuseuraa vastaavan läpikäyneestä, niin laita viestiä misukkamama@hotmail.fi

Ei ole sanoja joilla lohduttaa. Lämpimän halauksen haluan lähettää.

13.11.2016
misukka
misukka

Synnytin tänään pienen tytön, rv 19+2. Henkisesti hajalla! Hyvästit pienelle prinsessalle. Onnea ja kaikkea hyvää teille muille!

13.11.2016
Tiipuh
Tiipuh

Ai, ok. Käyhän se toki noinkin.

Meillä on joku aina sen aikaa vahtinu muksuja, että päästy yhdessä katsomaan. Useimmiten se vahti on ollut päiväkoti. Ukko lähtenyt töistä tunnin pari etuajassa, että pystytty sit normaalisti hakee lapset kotiin. Keväällä pyysin tähän miehen veljen vaimoineen kahtomaan tuota pienintä siksi aikaa. Pienin kun ei silloin ollut vielä päikyssä.

26.10.2016
misukka
misukka

Me lähtään sinne matkaan koko perhe. Ukko käy lasten kaa sillä aikaa tyyliin jätskillä. Sil on periaatteena et lapset on mukana ja kun ne ei sinne pääse ni tehdään semmonen reissu et lapsetkin pääsee. 😊

Mulle käy hyvin. Niin me tehtiin viimeksikin ku tota pienempää neitiä odotin..

25.10.2016
tennari
tennari

Se on sillo marraskuun alussa eli viikon päästä. 😊

Isännän työrumba vähenee ainenki jonkin verran vuoden vaihteessa ku se entinen työpaikka sulkee ovensa täällä.

Musta on tullu taas raskauden myötä herkkävatsa. Ihan järkyttävää. Illalla on maha aina kipee ku ilmaa niin hitokseen. Taidan kaivaa ravinto ohjaajan ohjeet ja vetää niiden mukaan. Jäis kaikki sokeri ja muu turha pois ni jospa se mahakin asettus..

25.10.2016
tennari
tennari

Hyvä, että sait ilta-ajan ja pääsette yhdessä ultraan.

Niin, onko se ultra sulla huomenna vai ensi viikolla? Kun rupesin laskee, et meillä on lasketussa eroa rapiat 6 viikkoa. Vai laskinko ihan päin honkia...

25.10.2016
misukka
misukka

Osittain huonon olon takii ja osittain just latenhoito ongelmien takii oli vähän reenissä taukoo. Sain ajan 12+0 siihin ultraan. Eivät meinanneet eka antaa mut tarpeeks mussutin ni sain siihin. Ku se on ainoo päivä niillä np ultraviikoilla millon tonne saa ilta aikoja. Täält ajelee sinne kuitenki tunnin ja ukko pääsee 3 jälkee vast töistä..

25.10.2016
tennari
tennari

Nii, ihmettelin mä vähän et mikäs sun treenailullesi teki temput kun kävit joka päivä ja yhtäkkiä pitkät tauot. Mut paha olo ihmeesti selittää sitä. Ja tietty toi, että koko kotihärdelli on sun harteillasi.

Millos toi isännän työrumba helpottaa?

25.10.2016
misukka
misukka

Voi ei tiipuh! Kuulostaa tosi kurjalta sun ja lasten tilanne. Kämpän irtisanomistako ei voi enää perua?
En yhtään ihmettele jos supistelee. Vähemmästäkin stressistä suppailee.

Tennari. Sä sit pääset aikas aikasilla viikoilla np-ultraan. Mulla venyttivät nyt rv 12+4 asti. Keväällä kävin 11+6 viikolla.

25.10.2016
misukka
misukka

Olisko misukka 17.5 se laskettu tällä hetkellä. 😊

Siten oon saanu piettyy omana tietonani ku hyvä jos ite muistan tässä hullunmyllyssä olevani raskaana. 😂 ukko vaihto työpaikkaa kuun alussa. Tekee uutta ja vanhaa duunia tällä hetkellä "kahdessa vuotossa" plus viikonloput.. minä täällä yritän hoitaa kodin ja lapset. Joka ikistä hommaa myöten. Ulkohommat on semmonen minkä oon ukolle "ulkoistanu"..

Eipähä tässä. Hyvin menee päivät nopsaa ja välilläku yrjöolo yllättää, on vaan pisteltävä eteenpäin. 😊

25.10.2016
tennari
tennari

Oi, tennari, onnea odotukseesi.

25.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei niin hyviä kuulumisia itselläni.. maha luultavasti voi hyvin, vaikkakin supistelee paljon, vatsaa aristaa usein ym. kipuja.. Muutto lähenee loppuaan, miesystävä on alkanut juoda, vko sit jo totes et voin alkaa pakkailee tavaroitani (kyllä, enkä edes vielä kunnol o ehtiny muuttaa herran luo). Fiilikset on suoraan sanoen tosi paskat! En enää tiedä mitä tehdä! Oma koti lähtee alta, uudessa lähinnä vaan ahdistaa, muksut on just vaihtaneet koulun/eskarin, eikä tästä kaupungista löydy yhtään 4h-k kämppää, mitä vois vaihtoehtona tässä tilanteessa miettiä. Tuntuu, et luottamalla toiseen oon vaan saanu sotkettua lasten asiat, oman elämäni solmuun enkä enää näe tietä ulos kaikesta kaaoksesta!

25.10.2016
Tiipuh
Tiipuh

Niin ja onnea odotukseen ja jarrusukat pienelle.

Miun kyytiläinen innostu kanssa. Kävi hilpasemassa navassa 😄

25.10.2016
misukka
misukka

Ei oo todellista tennari! Sinäkin! Ihanaa!

Mie pidän sormet ja varpaat ristissä, että kaikki ok ultrassa.

Hyvin sä oot saanut pidettyä omana tietonasi odotuksen. Millos sulla on laskettu. Ennen toukokuun puoltaväliä kuitenkin?

25.10.2016
misukka
misukka

Tennarille tarrasukkia matkaan ja onnittelut!☺

25.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Mä voin lörpätä sun seurana, vaikka oonki toukokuinen.. 😉 Ens ke olis np ultra. Saas nähdä onko kaik vielä kunnossa.. 😊

25.10.2016
tennari
tennari

Kaikki huhtikuiset kadonneet jonnekin.

Omaa napaa sitten kun muilla ole kerrottavaa 😜

Perjantaista lähtien on nyt joka päivä tuntunut jonkunlainen töytäisy johonkin aikaan päivästä. Joinakin päivinä jopa useampia.

Vähän on mieli kääntynyt odottamaan enemmän vauvaa kuin keskenmenoa. Toivottavasti se ei kostaudu.

Pelko persiissä kuitenkin kokoajan.

Perjantaina en pääsekään avoneuvolaan kun menin sopimaan keskimmäisen vasu-keskustelun siihen ajankohtaan. Miten sitä osaakin olla niin typerä? 😔 Noh, mut näillä mennään.

25.10.2016
misukka
misukka

Tänään rv 16+0. Ihan uskomatonta, että näin pitkälle jo päästy. Mutta ei siltikään riittävän pitkällä olla, että uskoisin saavani keväällä vauvaa syliin.

Eilen kävin avoneuvolassa kun maanantaista lähtien huoletti taas tilanne. Onneksi se vilkas syke sieltä pienin etsinnän jälkeen löytyi.

Ja ihanaa on ollut myös se, että eilen pieniä töytäisyjä tuntui useampaan kertaan. Ja tänä aamuna myös oli sen verran aamuvillit menossa, että tuntui mullekin.

Toivottavasti noi liikkeet alkais pikkuhiljaa tuntua enemmän ja enemmän.

En kyl tiedä miten seuraavat 3 viikkoa jaksaa. Laskin juuri, että huhtikuussa menetetyn la on 3.11 ja samana päivänä on rv 18+5. Tuolla nimenomaisella raskausviikolla todettiin eka keskenmeno. Sattumaako?

15.10.2016
misukka
misukka

Jestas, että eilen alkoi tosissaan illalla kauhistuttaa kun ihan tyhjästä alko supistaa tosi kipeesti. Jonku 6-7 kertaa ihan putkeen.

Mut ilmeisesti suoli on joutunu jotenkin tyhmästi puristuksiin ja ikävään paikkaan kun pian noihin supistusten jälkeen tuli kiire vessaan. Kun suolen sai tyhjennettyä ni loppu supistuksetkin.

Mut jestas, että nyt on alamaha kipeänä. Jokainen yskäsy on kuin puukon isku. Huh huh.

11.10.2016
misukka
misukka

Tsemppiä muuttohässäkkään! Ei käy kateeksi.

Ja noi sukulaiset osaa kyllä olla rasittavia niin halutessaan.

Jee. Johan sitä taas melkein viikko ehti neuvolasta vierähtää ni minä oon taas takuuvarma että kyytiläinen on entinen. Ei oo minkäänlaisia möyrähtelyitä tai muuta tuntunut moneen päivään.

Kyllä tämä hitokseen paljon vaikuttaa mielialaan. Sain mä siinä masennustestissäkin 7 pistettä mutta kaikki mistä tuli paljon pisteitä, liittyi tähän raskauteen. Eli oletko surullisempi tai ahdisyuneempi kuin ennen. No totta hitokseen olen. Yksi stressipallo. Itketkö enemmän kuin yleensä. No todellakin! Mitähän muuta siinä vielä oli.

Voi että mä kaipaan sitä huoletonta odotusta, minkä sai esikosta tuntea. Kaikki oli vaan jännittävää ja ihanaa.

Tämä odotus, kuten tuon pienimmänkin oli, on yhtä tuskien taivalta, paniikkia ja kauhua, ja mieluusti skippaisin koko odotuksen suoraan siihen, että vauva on sylissä.

10.10.2016
misukka
misukka

Itellä kans tuntuu vatsas heti kun vähänki enemmän jotai nostelee tai kantelee (yritä tässä sit muuttoa tehdä..). Muksut ja lähimmät ystävät tietää raskaudesta, sukulaisille en aio kertoa mitään, joskus sitten vauvan jo tultua (mikäli kaikki hyvin menee). Harvoin tekemisissä suvun kanssa, kaikki asuu kaukana, joten ei tartte "pelätä" et joku bongais vatsan. Mitta täys sukulaisten elämänohjeita ja parisuhdeneuvoja! Tällä hetkellä muutto-stressi puskee päälle, noin miljoona asiaa pyörii päässä, pitäis tehdä ja jaksaa vaikka mitä mut tuntuu et päivissä loppuu tunnit kesken. Voisinpa ottaa aikahypyn vaikka joulukuulle, jos sit kaikki hässäkkä olis jo rauhottunu!

7.10.2016
Tiipuh
Tiipuh

Kävin eilen kaupassa, ni nyt jo rupes parin kauppakassin ronttaaminen tuntumaan mahassa.

Tanssitunneillakin huomannut, että vatsalihakset on jo jossain ihan muualla kuin edessä pitämässä pakettia kasassa. Eilenkin rasitus tuntui vinoissa vatsalihaksissa. Ihan kuin noita pitkiä lihaksia olisi olemassakaan.

Mitäs muille odottelijoille kuuluu?

Joko on perheenjäsenille kerrottu uutiset?
Meillä ei ole lapsille eikä mun porukoille kerrottu.

Esikko on ottanut keskenmenot sen verran raskaasti, että haluan kertoa vasta kun itsekin alan uskoa vauvan tuloon. Ja mun äidin motkotuksia yritän vetkuttaa niin pitkälle kuin mahdollista. Just nyt en kaipaa sen reaktion aiheuttamaa mielipahaa.

Anopille kerroin toissa viikonloppuna ja täällä kylillä nyt melkein kaikki tietää jotka mun kanssani on tekemisissä olleet.

7.10.2016
misukka
misukka

Ei oo yhtään noloa pyytää toista hoitajaa. Sä voit vaikka pyytää, et siirtää sut jollekin toiselle kun koet ettei teidän hoitosuhde toimi.

Tai sit johki yleiseen neuvolapuhelinnumeroon soitat ja kerrot, ettei teidän kemiat kohtaa ja haluat vaihtaa hoitajaa.

Koska vaihtaminen on sun oikeus. Ei tosiaankaan tarvii tollasta sietää. Se vaikuttaa sun odotukseesikin.

5.10.2016
misukka
misukka

No huh huh mikä hoitaja 😱 Eihän 3 lasta ole edes vielä mikään erityisen suuri määrä.. Ainakaan niin suuri että jollain etenkään neuvolan tädillä ois oikeus ehdotella abortin suuntaan 😥 Ja siis vaikka ois kymmenes lapsi,niin ois silti aika asiatonta,jos syynä on vaan se kun on jo niin monta.. 😔

Anteeks sotkeuduin taas tähän ketjuun,mutta oli kyllä todella töykeää hoitajalta..

5.10.2016
Vipe
Vipe

Ruokaan.. tuokaan.. 😄 ihana tuo luurin autocorrect..

5.10.2016
Tiipuh
Tiipuh

Itellä on aina tosiaan noi paastoarvot/aamulukemat ollu korkeet. Itellä ei o mittaria, pitänee käydä hakee kaverilta lainaan ja vähän seurailla. Oon tosiaan harkinnu hoitajan vaihtoa, jotenki vaan tuntuu nololta pyytää jotai toista. Tosin ei ruokaan oikein kivalta tunnu kun tulee sellanen fiilis, et toinen ei kuuntele ollenkaan. Mut, pääasia nyt tosiaan se, et maha-asukki voi hyvin ja toistasex iteki iha suht hyvis voimis!

5.10.2016
Tiipuh
Tiipuh

No jopas on neuvolahoitaja sulla! Tosi törkee. Ootko harkinnu hoitajan vaihtoa?

Mä en tiedä noista miten esim. liikkuminen aamulla vaikuttaa paastoarvoon. Oon mieki aina kuskannu muksuja ja kulkenu sinne labraan. Et kepeesti se pari tuntia ennen arvojen ottoa ollut hereillä ja liikkeessä.

Usein kotona jos ottanu paastoarvon heti herättyä, se on ollut parempi kuin labrassa pari tuntia myöhemmin.

Ja jos sulla on mittari ja tarpeita kotona, ni voithan sä tsekata arvoja omin päinkin.

Mulla on pienimmän odotuksen jäljiltä purkillinen liuskoja ja toistakymmentä piikkiä. Sillon alotettiin sokrujen seuraaminen puolen välin huitteissa kun en kertakaikkiaan päässyt sokerirasitukseen.

5.10.2016
misukka
misukka

Voi Tiipuh, sua. Onneksi vauvalla asiat kunnossa, sekä sinulla, vaikka rasituksessa eka tulos, lähellä rajaa.

Todella kummallisesti sun terveydenhoitaja käyttäytynyt. Kyllä yksilöllä itsellään on harkintavalta perhekokonsa suhteen.

5.10.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jäin ite pohtii tota sokerirasituksen tulosta.. paastoarvo oli 5,1.. ja raja-arvohan on 5,3! Olin ennen verikoetta pystys jo 2 1/2h (lasten aamuhässäkkä/kuskaus yms) joten jos paastoarvo olis otettu aiemmin, olisin varmasti "kärynny" jo täs eka testaukses.. itellä nimenomaan just toi paastoarvo aina ollu liian korkee. Taidan huomenna soittaa tutkijalle (osallistun raskausdiabetes tutkimukseen) ja kyselen joko voisin aloittaa kotiseurannan. Tuntuu typerältä odottaa uutta testausta marraskuun loppuun, etenkin jos jo nyt sokeriarvot pielessä. Omalta neuvola-tädiltä ei tunnu saavan kommenttia mihinkään asiaan 😕 eka käynnillä jopa otti puheeksi raskauden keskeytyksen kun kuuli, että lapsia on jo kolme.. suoraan sanoen jäi vähän paska fiilis koko henkilöstä. Tulikin mieleen, onko muilla mahasta jo otettu mittaa? Itselläni ei, mitä vähän hämmästelin, etenkin kun itsellä tuo maha jo melkoisesti kasvanut!

5.10.2016
Tiipuh
Tiipuh

Ai niin, se sokerirasitus.

Mun hoitaja on varmaan unohtanut sen kun ei oo puhunut siitä mitään. Se ekahan olisi pitänyt käydä jo pari viikkoa sitten 😄

Katotaan, kiusaako se sillä mua tuossa myöhemmin. Periaatteessa pitäisi kun on sukurasitetta ja saanut sen rastin papereihin joka raskaudessa.

5.10.2016
misukka
misukka

Ihanaa, että teillä siellä kaikki ok myös 😘

Meilläkin sykkeet pyöri 150-153. Niinkuin kaikissa muissakin.

Huhtikuussa menetetyn sykkeet pyöri 170ssä ja ylikin. Siitä jo vähän arvasin silloin ettei se ollut hyvä asia.

Mutta nyt paremmalla pöhinällä eteenpäin! Pidetään lippu korkealla!

5.10.2016
misukka
misukka

Hieno homma että Tiipuhilla oli myös siellä pieni elossa ja kaikki ok.. Nyt vaan jarrusukkia kaikille!

5.10.2016
Vipe
Vipe

Hienoa kuulla että misukallakin kaikki hyvin!!!

5.10.2016
Tiipuh
Tiipuh

Neuvolas käyty, kaikki hyvin! Sydänäänet kuului, pulssi huimat 155. Epäili verenvuodon syyksi istukkaa. Onnex nyt toistasex vuotoja ei o ollu! Eikä toivottavasti tuliskaan! Pääasia et mahas kaikki hyvin, nippa nappa selvisin eka sokerirasituksesta.. ens kuus taas uus testaus (raskausajan diabetes ollu jo 2krt)..

5.10.2016
Tiipuh
Tiipuh

Onneksi (!) oli kaikki kunnossa. Mut ei neuvolahoitajakaan osannut arvailla, mistä se vuoto tuli. Toisaalta meidän juttu rönsyilee aina niin hurjasti, että puolet asioista vähän "unohtuu" käsitellä tarkemmin.

Joskus se vähän harmittaa kun jälkikäteen muistaa, et mihinkähän me tämän jonkun mielessä olleen asian kanssa päädyttiin.

4.10.2016
misukka
misukka

Ihanaa että edelleen kaikki kunnossa 💛 Toivottavasti tiipuh saa huomenna samanlaisia hyviä uutisia 😊

Misukalle vielä toivon että noi muljahdukset lisääntyy ja voimistuu pian ja sun mieliala kohenee ja pystyt nauttimaan raskaudesta..

4.10.2016
Vipe
Vipe

Oih, misukka!💕

4.10.2016
NemiMilla
NemiMilla

Nonni, meidän osalta neuvolassa käyty ja pieni sydän löytyi jumppaamasta. Karkuteillä yritti olla mutta löytyi kuitenkin.

Kohdunpohjan korkeus sormen verran alle navan eli muljahdukset joita harvakseltaan tuntunut häpyluun yläpuolella voi todellakin olla vauvan liikkeitä.

Seuraava aika neuvolalääkärille 4 viikon päästä eli rv 18+. Mutta tässä välillä saa ja pitää käydä jos siltä tuntuu.

Tuolloin samoihin aikoihin on myös huhtikuussa menetetyn laskettu aika. Katsotaan, miten fiilikset keikkuu.

4.10.2016
misukka
misukka

Voi ei sinäkin Misukka 😭 Tiedän ton tunteen että kun näkee vähänkin punertavaa vuotoa niin heti alkaa juimii selkää 😣

Toivon teille kummallekin että ois jotain samankaltaista kuin mulla nyt näissä kahdessa viimeisessä odotuksessa,eli täysin vaaratonta!!
Ja tsempit molemmille ens viikolle neuvoloihin että siellä kaikki hyvin ja pienet sydämet jumpsuttaa 💛💚

2.10.2016
Vipe
Vipe

Eipä mene huhtikuisilla häävisti. Miullakkii pientä vuotoa tuli nyt illasta. Ihan siis ministi, että pikkarinsuoja vaaleanpunainen, mutta tietenkin rupesi sen huomattuani jomottelemaan inhasti.

Senpä sitten näkkee, miten tämä tästä lähtee kehittymään.

Katotaan, pääsenkö maanantaina työhaastatteluun vai joudunko ilmottamaan, että olenbbuukattuna muualla.

Tiistaina olisi normaali neuvolareissu. Tarviikohan sinnekään mennä.

Mä en jaksa tätä enää 😢

1.10.2016
misukka
misukka

Ihana kuulla. 😊 Kannattaa tosiaan ottaa rauhaksiin.

30.9.2016
misukka
misukka

Ei o eilisen aamun jälkeen tullu enää verta, joten sen myötä vähän helpottuneempi olo jo! Yritän nyt ottaa muutto hässäkät yms. vähän iisimmin! Mukavaa viikonloppua kaikille!

30.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Vieläkö siulla tiputtelee sitä verta ja kuinka paljon?

Tuo odotus tuossa vaiheessa on ihan pahinta. Ja aika tuntuu tuskaisen pitkältä.

Tsemppiä!

30.9.2016
misukka
misukka

Kiitos teille kaikesta tiedosta/tuesta! Odottelen nyt ensi viikon neuvola-aikaa (5.10) ja yritän olla murehtimatta liikoja.

30.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Vipe, keskenmenolle ei voi mitään.
Mutta silti Tipuh saanut väärät ohjeet neuvolasta.
Ei mullekaan koskaan ennen kolmannen raskauden loppupuolta oltu sanottu, että verenvuodot pitää tutkia.
Kävin tyttöä odottaessa silloin päivystävällä sairaanhoitajalla, kun oma ajatus sanoi, että pitää käydä näytillä. Joskus aamupäivän aikana oli vuototippa mulla tullut.
Tää päivystävä sairaanhoitaja konsultoi lääkäriä, ja menin Jorviin äippäpolille tarkastukseen, ja sieltä ambulanssilla Kätilöopistolle, siis kuukautta ennen kuin tyttö syntyi.

Sillä kirjoitin Tipuhille, kun mulla oli sama alkusyy. Istukan reuna lähellä kohdunsuuta.

Synnyttämässä ollessani lääkäri sanoi mulle, että ole onnellinen, että et ole ollut täällä makaamassa viikolta 20.

Jos Tipuhilla tilanne johtuu istukan vuotelusta, niin silloin tilanne on sama kuin mulla oli. Tosin raskauden vaihe on eri Tipuhilla nyt.

29.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pm,tiipuh tilanne on vähän erilainen,koska jos jotain vialla niin vauva ei ole pelastettavissa.. Niin karua kun se onkin,mutta jos nyt johtuu vauvan "hädästä" tuo vuotelu nii eivät voi tehdä asialle mitään,todeta vain että se on keskenmeno ja niitä sattuu..
Tilanteissa joissa raskaus on pidemmällä niin tehdään tottakai kaikki lapsen pelastamiseksi ja asia otetaan vakavammin..

Aina noi vuodot silti pitäis tutkia,mutta valitettavasti tosi usein viitataan vaan että "no se voi olla normaalia" mutta yksi lääkäri sanoi mulle tässä raskaudessa että pitäis aina katsoa jos on vuotoa ja se sitten otti multa jopa Papa näytteen kun ei kerta aikaisemmin oltu vuotoa tutkittu..

Mulla siis ekassa raskaudessa ei mitään,mutta sitten toinen vuoti aina silloin tällöin säännöllisen epäsäännöllisesti juurikin tuollein pyyhkiessä.. Monesta yrityksestä huolimatta minua ei kukaan ottanut vastaan,kerran pääsin neuvolan kautta lääkärille mutta siitäkään ei oikeastaan hyötyä kun totes vaan ettei nää mistä vuoto on tullu eikä edes ultrannu.. No lopulta se sitten alkoi vuotiaan kunnolla ja meni kesken 10+5 viikolla..

Seuraavasta raskaudesta sama juttu,sitä en enää kestänyt vaan menin ultraan yksityiselle,jossa todettiin että istukan reuna sen verta kohdun suulla että mahdollisesti se vuotaa.. No ravasin siellä yksityisellä vielä monesti koska en päässyt pelosta..
Se raskaus meni hyvin ja vuotelu loppui kun istukka siirtyi..

Tämä raskaus vuoteli samanlailla taas ja kävin jälleen yksityisellä.. Istukka oli aika alhaalla muttei ihan varsinaisesti kohdun suulla mutta arveli että se reuna voi silti vähän siihen tulla.. Tästäkin sitten ajallaan se vuoto loppui..

Ja siis kaikki vuodot yhtälailla kivuttomia,ainoa ero tolla keskenmenneellä oli vasta sitten kun alkoi "syntyä" Elikkäs se vuoto oli ihan kivutonta monta viikkoa kunnes sitten runsastui ja alkoi tulla ulos,silloin vasta alkoi kivut..

Toivottavasti sinulla tuo normaalia ja johtuu tosiaan vaan istukasta esim. Siitä että se nyt sitten on siirtynyt pois siitä kohdun suulta ja lirauttanut siinä samalla verta.. Voithan kokeilla huomenna soittaa uudestaan vaikka lääkärille tai johkin,jos joku ottais vakavammin..

Mun mielestä on tosi karua että vaikka raskaus noin pitkällä niin ammattilaisen kanta on että "no ei sille kuitenkaan mitään voi tehdä,jos on keskenmeno niin sitten on" kun se on kuitenkin äidille jo se oma rakas pieni ja oishan se kiva päästä edes näkemään että mitä se on että onko lapsi hengissä eikä odotella huolissaan ja sitten saada kuulla että onkin jo ollut jonkun aikaa kuolleena 😭😭😭

Tsemppiä sulle,tiedän mitä toi pelko on 😥

29.9.2016
Vipe
Vipe

Tiipuh, tuossa tilanteessasi kuuluu käydä näytillä.
Vaikkei olisikaan mitään huolta. Et ole nyt oikeita neuvoja neuvolasta saanut. Käy siellä neuvolassa näytillä mahdollisimman pian. Tilanteesi pitää siis tutkia. Puhelimessa tilanteestasi kun ei voi sanoa juuri mitään.

Mulla kun istukan reuna tiputteli, niin minut otettiin sairaalaan osastoseurantaan joka kerran. Milloinkaan minulla ei ollut kipuja. Olin monta kertaa osastolla vuodelevossa. Vessassa sai käydä, mutta muutamaa kymmentä metriä en saanut kävellä osaston ruokailutilaan. Vasta kun tilanne aina sillä kertaa oli rauhoittunut, sain kävellä ruokailemaan.
Tilannettani seurattiin. Lääkäri mm. ultrasi useaan kertaan.

29.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei siis nähneet neuvolassa edes mitään syytä käydä näytillä..

29.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Soittelin neuvolaan, ei kuulema mitään hätää/syytä huoleen. Pitää nyt seurailla tilannetta, ens viikol onkin jo taas neuvolakäynti, ehkä siellä sitten viisastuu enemmän. Luultavasti vuoto johtui juurikin limakalvoista tai istukasta, mikä sekin, on kuulema vaaratonta, jos mitään kipuja ei ole. Yritän nyt olla miettimättä ja huolestumatta liikoja, luottaen siihen et maha-asukil on kuitenkin kaikki kunnossa!

29.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Toivottavasti on harmitonta tiputtelua eikä edes lainkaan sieltä kohdusta. Että joku limakalvo vaan olis hiertyny.

Oothan sie jo menny näytille?

Piän sormet ja varpaat ristissä, että kaikki olisi hyvin.

29.9.2016
misukka
misukka

Tiipuh, tuossa sinun tilanteessa pitää käydä näytillä. Käy ensin neuvolassa. Sinne pitäisi mennä makuuasennossa.
Itse kävin äitiyspolilla tarkastuksessa. Sen jälkeen minut ohjattiin sairaalaan. Minulle tilattiin ambulanssi.
Nämä mun hankaluudet alkoi kuukautta ennen tytön syntymää. Tyttö syntyi täysiaikaisena.

29.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tiipuh, soita neuvolaan! Sieltä saat ohjeet.
Mulla oli samanlainen tilanne 3 vuotta sitten tyttöä odottaessa. Istukan reuna oli lähellä kohdunsuuta.

29.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nyt on meillä paniikki, luultavasti täysin turhasta.. aamulla vessakäynnillä huomasin paperissa verta! Aiemmissa raskauksissa ei ikinä, missään vaiheessa ole tullut verta.. Toki ultrassa todettiin, että istukka on todella alhaalla ja se voi aiheuttaa vuotoja. Ei vaan voi mitään, että nyt on iso huoli maha-asukista!

29.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Ainoa lisäseuranta on neuvolassa, eli lähinnä niitä sydänääniä saa käydä kuuntelemassa tiheämmin. Mutta ei muuta. Äitipolille ottavat jos ilmenee jotain häikkää, eli eivät saa doplerilla ääniä kuuluviin tms.

Itestä tuntuu hassulta juosta neuvolassa jatkuvaan ja jos töihin pääsee niin ei kehtaakaan, mutta näköjään nyt oli pakko käydä. Kun ei niitä liukkeitäkään vielä tunne juurikaan. Hyvä jos kerran päivään tuntuu semmonen kevyt muljahdus kun oikein heittää tyyppi volttia.

Siis tietty pitää olla tyytyväinen, että näillä viikoilla tuntee ylipäätään yhtään mitään. Harvempi uudelleensynnyttäjäkään vielä rv 13 liikkeitä tuntee, minkäänlaisia.

Sitä odotellessa, että liikkeet voimistuu ja tuntuu selkeämmin.

28.9.2016
misukka
misukka

Ihana kuulla, että misukalla kaikki hyvin! 😊❤️

28.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Hienoa, että vauva voi hyvin, misukka.
Miten tässä raskaudessa nyt on, etkö saa tarkempaa seurantaa?

28.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihana eskarilainen teillä 😄 Meillä ei pojat ole sanoneet mittään. Tosin toi mun mahani on ollut tuommonen pömppö huhtikuun keskenmenosta lähtien. Nyt se on oikea pallo kun sattuu vielä kaasuvaivaa kaupantekijäisiksi.

Vatsalihakset on jo lähteneet karkuun joten mikään ei estä tuota kaikkea pullahtamasta näkyviin.

Np-ultrassa kätilökin sanoi, että on jo niin mones raskaus, että lihakset häippää pois tieltä jo ennen oikeaa tarvetta kun ne tietää jutun juonen.

Kaikki oli onneksi hyvin. Sain yllättävän helposti ajan tohon heti aamuun ja sillä hoitajalla ei ollut mitään kiirettä. Tosin varoitteli, että tyyppi on vielä pieni ettei välttämättä löydy heti. Mutta tällä kertaa vuokralainen oli yhteistyökykyinen ja kuului heti äänet selkeästi. Välillä yritti karkuun mutta aina löytyi.

Pissapurkin sain, että pitää viedä näyte, josko miulla onkii oireeton pissatulehdus, taas, ja se aiheuttaa supistelua ja kipua.

On nää fiilikset hurjia nyt. Ensin odotti np-ultraan asti huonoja uutisia ja nyt sit viikon välein iskee kauhea paniikki ja pelko, että se on kuollut. Eli jonkun asteisesti tuon raskauden on nyt sisäistänyt. Mie oon nyt ihan hermoheikko. Minä, joka yleensä olen ku viilipytty tilanteessa ku tilanteessa. Tai edes hermot pitää.

28.9.2016
misukka
misukka

Misukalle peukkuja, toivottavasti kaikki on hyvin! Meillä kiirettä ja hulinaa riittää! Onnex supistelut vähentyneet. Voi olla, että tosiaan poika tulossa, pahoinvointi loppunut :) Lapsille paljastui raskaus kun meidän eskarilainen yx ilta alko kattelee mahan kokoa, komenti seisomaan ja tutkaili mahaa johon sitten totesi -äiti, kyl siun mahasta taitaa syntyä vauva :D mitäpä siinä sitten enää salailemaan!

28.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Voi misukka! 😢 toivottavasti saat pika ajan huomenna.❤

27.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

Tänään ollut vähän kurja fiilis monestakin syystä. Mut se mikä häirittee eniten, on se että sekä mahaa että selkää on särkenyt ja lisäksi tuikkinut kohdunsuulle. Ei yhtään kivaa. Nuo olis ikkään kuin synnyttämään lähtö oireita joten tässä vaiheessa ei kauhian hyvää tiedä.

Yritin viestiä omalle neuvolahoitajalle mutta se on tämän viikon lomalla. Täytynee yrittää huomenna saada puhuttua jollekulle muulle pikakäynti johonkin aikojen väliin jos tsekkaisivat kuuluuko sydänääniä.

Toiveet ei tosin ole kovin korkealla kun eivät taustoja tiedä. Ja osa niistä on tosi nihilistejä. Kaikessa vastahankaan.

27.9.2016
misukka
misukka

Josko teillä olis sitten poika tulollansa kun helpompi odotus kuin tytöstä.

Melkoista sirkusta taitaa tosiaan olla kun löytyy kaikki teinistä eskarilaiseen. Oletan, että 6v on eskarissa eikä vielä koulussa.

Meillä kaikki poikia ja pahoinvoinniltaan keskenmenneet on olleet kaikkein pahimpia.

Tällä kertaa olot on vaihdelleet melkein hyvästä lähes oksennukseen. Päivän mittaan on vaihdellut ja päivästä toiseen. Tällä hetkellä on ihan ok olot mutta ruuan jälkeen iskee aina ihan kauhea olo. Ei vissiin pitäisi syödä ollenkaan 😜 Kun nälkä ei enää aiheuta kovin kamalaa oloa.

22.9.2016
misukka
misukka

Esikoinen on 16v, keskimmäinen pian 9v ja porukan prinsessa 6v. Ei tosiaan aiemmin koskaan ole ultrattu mahan päältä tossa eka ultrassa. Tytön odotusaika oli aika rankka joten jännään kuinka tällä kertaa menee! Tyttöä odottaessa pahoinvoin lähes koko raskausajan, supisteli vko10 lähtien, kovia liitoskipuja yms. Tämä raskaus ainakin pahoinvoinnin osalta näyttää paremmalta, alkanut jo mennä kokonaan ohi! Riesana tällä hetkellä vaan nuo supistelut ja rinnat, jotka jo tässä vaiheessa on paisuneet pari kokoa suuremmiksi ja ovat ihan hemmetin arat! Tosiaan tällä hetkellä asun vielä yksin lasten kanssa (+koira ja pari kissaa) ja nyt ensi kuun aikana pitäisi selvitä muutosta. Vähän toivoton olo kun ei jaksaisi tehdä mitään, vaikka itse muuttoa odotan kyllä innolla! Saan sitten vihdoin vähän tukea ja apua mieheltä tämän meidän sirkuksen kanssa :D

22.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Eikö ne aiemmin ole koskaan yrittäneet mahan puolelta katsoa ensin? Aika jännää.

Mulla on aina päädytty lopulta alakautta ultrailee kun ei oo nähty riittävän hyvin. Paitsi eilen.

Minkä ikäiset sulla on aiemmat muksut?

Meillä on 10v, 5v ja 1,5v. Kaksi ekaa huhtikuisia, tuo kolmas maaliskuinen.

Ja tosiaan kuudes raskaus menossa.

Yritä saada vähän lepoa, jospa supparit rauhottuis. Mulla kakkosesta oli niitä kivuttomia harkkasuppareita rv 10 lähtien. Jossain keskivaiheilla raskautta ne muutaman viikon oli pois, kunnes alkoi taas jossain 32 viikolla uudestaan ja siitä ne tasaseen tahtiin pahenikin viikko viikolta.

Kolmosesta alkoi kipeät supistukset rv 28 mutta 5 päivää tuo silti meni yliajalle. Pisimmälle näistä meidän muksuista. Esikko syntyi 40+3, kakkonen 39+3.

Nyt on tällä viikolla alkanu taas vihloo tuonne lantion seudulle. Ei sentäs supista.

22.9.2016
misukka
misukka

misukka, toivotaan että tällä kertaa kaikki menee hyvin loppuun saakka! Itsellä neljäs tulossa, aiemmat aina ultrattu sisäkautta eka kerralla, siksi niin suuri hämmästys! Itse hätäilen supistuksista, joita viime päivinä satunnaisesti tuntunut. Luultavasti harmittomia, johtunee ehkä väsymyksestä/stressistä/flunssasta. Pitäis vaan yrittää ottaa vähän rennommin, mikä nyt ei aina o ihan helppoa kolmen lapsen kanssa.

22.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Juu, se ultra pyritään tekemään vatsan päältä, jos suinkin kaiken tarpeellisen saa näkyviin.

Meillä meinasi tehdä vähän tiukkaa kun tyyppi oli niin karkuteillä eikä oikein suostunut yhteistyöhön. Reisiluuta metsästettiin urakalla ja kaveri kokoajan venytteli, niin ei meinattu niskaturvotusta saada. Tosin se oli lähinnä kätilölle itselleen kun en käynyt down-seulan verikokeessa.

Kätilö arveli, että olisiko mulla kohtu taaksepäin kallellaan kun niin karkuteille pieni pääsi. Totesin, jotta näin on mulle aikanaan lääkäri todennut asian olevan.

Mulla on vähän sulattelemista eilisestä kun olin niin valmistautunut kuulemaan, että vuokralainen on taas kuollut.
Suru-uutisen sijaan tyyppi olikin elossa ja kätilön mukaan kovin vilkas. Minusta hää vaan olla möllötteli, mitä nyt muutaman kerran itteensä oikoi, ettei sitä niskaa tahtonut saada katottua, ja käänteli vähän päätään.

Viikot vastasi joten meidän LA pysyi aprillipäivässä. Alkuun oli mutkalla ja mitta saatiin vastaamaan 12+1 viikkoja, lopulta ihan oikosenaan vastasikin viikkoa 12+5 joka on tänään.

Nyt odottelen kovasti, että liikkeet alkaisi tuntumaan jotta saisi vähän mielenrauhaa siitä. Olisi helpompi uskoa pienen olevan elossa kun tuntisi liikkeet.

Jotain pientä hiplausta olen ollut tuntevinani, mutta se on niin harvoin ja sattumanvaraista.

Istukkakin todettiin tällä hetkellä olevan enempi ylhäällä ja takaseinään päin levittäytyneenä joten mahdollisuudet tuntea liikkeitä aikaisin on olemassa.

22.9.2016
misukka
misukka

Maha-asukilla ultrassa oli kaikki hyvin, liikkui kovasti, laskettuaika pysyi ennallaan 7.4. Hämmästyin, että ultra tehtiinkin vatsan päältä ja kuva oli niin mainio, että pienen sormetkin erottui, kaikki 5 molemmissa käsissä :) Ainoa huoli jäi istukasta, tällä hetkellä vielä todella alhaalla edessä, mutta todennäköisesti siirtyy mahan kasvaessa.

21.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Noniin, noniin. Tiipuhilla oli jo eilen eka ultra, onko muut käyneet vielä?

Meillä on kiirastuli edessä huomenna. Kauhulla odotan.

20.9.2016
misukka
misukka

Tuollahan on nuo odotusryhmät. Niiden jutut ei nouse tähän etusivulle joten niitä täytyy käydä "kyttäämässä" josko joku jotain kirjoittelee.

https://www.libero.fi/vanhempien-jutut/huone/2017-04/

Halutaanko tehdä sinne omia keskusteluita vai jatketaanko tässä?

Mulle käy kumpi vaan.

Meillä on ultra ens keskiviikkona. Vähän kauhulla odotan. Noinkohan mahtaa kyytiläinen olla enää elossa. Rv 7+4 ja rv 9+4 oli. Mutta johan tässä on monta viikkoa ehtinyt kulua.

16.9.2016
misukka
misukka

LA 7.4, eka ultra maanantaina, saa nähdä muuttuuko tuo päivä vielä.

15.9.2016
Tiipuh
Tiipuh

Tervetuloa uusille. Teillä ihanat lasketut ajat. Meidän esikko on syntynyt 11.4. Tosin 10 vuotta sitten 😄

14.9.2016
misukka
misukka

Moi, minä liityn mukaan. La 11.4 ja esikoista odotan :)

14.9.2016
jantinen
jantinen

Mä oon saanu aina vaan sitä puhdasta glukoosia. Tosi etovaa. Ja se määrä on ihan järjetön.

10.9.2016
misukka
misukka

Mulla oli sellaista hyvää vadelma limu tyyppistä juomaa!😋 se oli todella namia ja hyvää. Kaveri virkisty kans masussa siitä.😀 odotin ett se on jotain aivan kamalaa juotavaa, ett oksu tulee, mutta ei.😁

10.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

Mulla usein noi sokerirasitukset olleet noin 2,5h kokonaisuudessaan. Klo 8 jos on aika ni vähän riippuu miten pääsee otattaa ekan näytteen (paasto) ja ryystää sokerit.

Joskus oon päässyt ennen kasia, joskus mennyt muutamia minuutteja yli.

Tunti sokeriliemen jälkeen otetaan toka näyte ja toinen tunti, ni kolmas. Mut se on aina vähintään tunti edellisestä ni nappaavat aina jonon väliin. Siitä se pieni vaihtelu, et kauan kestää.

Mulla kans sukurasitetta kun äidin molemmat, nyt jo edesmenneet, veljet oli 1-tyypin diabeetikkoja.

Esikosta kävin kerran rasituksessa, tosikosta kahdesti. Ekalla kerralla kaikki ok mut tokassa kärysin kun paastoarvo oli rajalla.
Kolmannesta ei sit tullu käytyä lainkaan pomon takia. Mut mittailin sokereita kotona.

Eipä se sokerirasitus nappaa pätkääkään nytkään. Katsotaan käynkö vai mennäänkö samalla ku viimeksi.

Se sokerilitku on vaan niin mahottoman etovaa ja kun ei saa edes suuta huuhdella.

10.9.2016
misukka
misukka

Niin max. 3h. Multa otettiin näytteet klo. 8.00, 9.00 ja 10.00 (Jorvissa) ja ennen yhtätoista olin jo kotona. Se eka sokeri rasitus oli aika väsy kokemus mulle, nukuin yli 3h päikkärit sen jälkeen. Silloin oli vapaa päivä, onneksi, en ois millään jaksanut mennä illalla töihin. Olo ei ollut edes hutera mutta väsy oli paha, eli alkuraskauden väsymys siihen lisäksi.☺

Tokalla kertaa, oltiin kesälomalla ja mies seurana. Sen rasituksen jälkeen ei ollut muuta kun hirmu nälkä!😀 Mulla on sukurasite eli isällä 2 typ. Diabetes. Sen takia x2. Enkä kärähtänyt, oli hienot lukemat molemmilla kerroilla.☺

9.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

Siis oikeasti 3 TUNTIA!? 😰 Huh huh.. Se on sitten ainakin aika vaikea hoitaa työajan ulkopuolella ellei tee vuorotyötä.. Itse en ole moisessa koskaan onneks joutunut käymään,kun ei ole neuvolasta edes sitä määrätty vaan sanottu ettei ole tarpeellinen mulle..

Mutta siis,en tiedä onko asiat kuin muuttunut siitä kun esikoista odotin (toisen lapsen ja nyt meneillään olevan raskauden aikana olenkin ollut yrittäjä) mutta silloin ainakin jostain luin että työntekijällä on oikeus käydä neuvolassa työajalla.. Toki voi olla että siinä oli joku alapykälä että mikäli ei ole mahdollista järjestää työajan ulkopuolella.. Mutta tosiaan siitäkin aikaa yli 4 vuotta,että voi olla että on muuttunut..

9.9.2016
Vipe
Vipe

Sokerirasituskoe järjestetään aamulla. Toki sekin on vapaaehtoinen, mutta suositeltava. Ja siinä itse tutkimuksessa kuluu se 3 tuntia. Ennen tätä on illasta kokeen loppuun asti paasto, siksi sokerirasitus järjestetään aamulla.

Ultraäänitutkimukset on myös vapaaehtoisia, ja ne järjestetään virka-aikana.

9.9.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä tein silloin raskaana ollessa ett kävin työajan ulkopuolella neuvolassa, uä'sä ja sokerirasitus ×2. Vuorotyön hyvät puolet!😀 eli joko oli viikko vapaa ja vkl töitä, tai aamulla neuvola ja iltavuoro. Enkö mä kehdannut olla pois, mieluummin hoidin omalla ajalla nämä asiat.

Ei tarvinnut selittää kellekään ja kerroin myös vasta ru jälkeen töissä ett marraskuu mussukka on tulossa meille.💖

Jokainen tekee kuin haluaa ja sitten työnantajalla on kyllä jokin näkemys asiaan. Oletko kysynyt pomolta tai palkanlaskennasta mitä hän/ ne sanoi?

9.9.2016
NemiMilla
NemiMilla

No miullakin hiukka huonosti kokemusta kun olen vaan yhden odotuksessa ollut töissä.

Ekaa odottaessa opiskelin ja olin osa-aikatöissä ni neuvolat oli aina omalla ajalla. Tokaa oottaessa olin työtön. Tuon kolmosen aikaan oli työnantaja suoraan Hel**tistä. Ja nyt mä olen taas työtön kun irtisanoin itseni.

Toivottavasti joku osais paremmin noista käytännöistä kertoa.

Ammattiliitostahan toki saa aina neuvoja.

9.9.2016
misukka
misukka

Kiitos paljon vastauksesta. Ekaa kun ootan niin ei oo tuota kokemusta vielä kertynyt ja netistä löytyy vaan vanhentunutta tietoa. Mulla on kyllä mukava pomo ja oon lähteny töistä neuvolan takia aikasemmin ja jatkossakin niin onnistuu vaikka töissä eivät vielä tiedä raskaudesta mitään.

9.9.2016
Sutki85
Sutki85

Sori, lähti vähän rönsyilemään, mutta tuli niin vahvasti tuo edellinen odotus mieleen.

9.9.2016
misukka
misukka

Tottakai. Periaatteessa neuvolaan on päästettävä työajalla mikäli aikaa ei saa työajan ulkopuolella.

Tosin palkanmaksusta ja tuntien korvattavuudesta en sano mitään kun en tiedä.

Itsellä oma ex-pomo oli niin kelju, että haukkui ja sätti pystyyn jos neuvolan takia olin töistä myöhässä.

Mutta pakko senkin oli mut päästää. Tosin itsekin yritin hoitaa kaikki omalla ajalla. Ja sokerirasitus jäi viimeksi käymätyä kun en olisi kestänyt sitä urputusta 3 tunnin myöhästymisestä.

Muutenkin oli niin kettumainen työnantaja, ettei toista. Ja stressi työstä oli ihan mieletön.

9.9.2016
misukka
misukka

Saisko täältä muilta huhtikuisilta neuvoa? Mites nuo neuvola käynnit, saako ne hoitaa työajalla?

9.9.2016
Sutki85
Sutki85

Olipas eilinen vastaus niin omaa napaa, ettei tosikaan. No mut jos nyt korjataan tilanne, eli mites muilla huhtikuisilla menee?

Pärjäileekö porukka olojensa kanssa?

19.8.2016
misukka
misukka

Kiitos kysymästä. Tässähän tämä olotila on vaihdellut melkein hyvästä kamalaan.

Oli melkoinen shokki kun lääkäri löysi mötkylän ja ruskuaispussin ja vielä liikettäkin, eli toistaiseksi salamatkustaja sittenkin elossa. Vastasi viikkoa 7+2 kun piti olla 7+4 mutta neuvolan ultra on niin huono, että ihme kun näki mitään.

Oikeasti menin sinne eilen asenteella, että soittaa lähetteen äitipolille ja tänään oon osastolla taistelemassa että hoitavat homman kaapimalla. Kun ne käynnistyspillerit ei vaan riitä. Miun kroppa ei menetetyistä luovu suosiolla. Se on jo niin nähty.

Nyt siis venyy ainakin sen 4 viikkoa osastoreissu. Np-ultra on seuraava etappi jossa katsotaan, vieläkö elää. Sen pidemmälle en oikeastaan halua vielä edes ajatella.

Just muistin, et munhan piti soittaa se ultra-aika. Unohdin, että se pitää nyt hoitaa.

Ja jossain 10 viikon tietämissä pitäs muistaa verikokeet käydä antamassa. Viimeksi jäi käymättä ja turhaa olisi ollutkin.

18.8.2016
misukka
misukka

Mites misukka on pärjäillyt?

18.8.2016
Aitineljalle
Aitineljalle

Toivottavasti Misukka oma hoitaja tuon mielenrauha jutun tajuaa ja pääset neuvola lääkärille 💚 Ja siellä toivon todella pientä sykettä näkyväksi! Ja sitten vielä toki että se syke siellä vahvasti loppuun asti pysyy!!!

13.8.2016
Vipe
Vipe

Mullahan oli tytön odotuksessa niin, että normaalilla neuvolalääkärikäynnillä lääkäri halusi harjoitella ultran käyttöä ja tarkisti vauvan tilanteen. Siinä vaiheessa ei ollut mitään normaalista poikkeavaa minun vauvanodotuksessa.
En edes tiennyt että neuvolassa on ultra käytössä, keskimmäisen aikana ei tietääkseni ollut (sama neuvola).
Tyttöhän oleskeli poikittain kohdussa. Olihan sekin "kiva" tieto.

Olehan tiukkana oman hoitajasi kanssa.

13.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juurikin äippäpolista puhuin kun laitoin etteivät ota turhaan. Niihin mielestä varhaisultraan pääsee vain jos raskauden kesto epäselvä. Mullakin kun paha olo ollut viikolta 2 lähtien niin se hoitaja joka osui puhelimeen ei puhunut sanallakaan lähetteestä äippäpolille.

Muuten ylimääräisiin ultriin vain jos normaaliultrissa jotain häikkää. Potilaan mielenrauha ei ole riittävä syy päästä ultraan. Sehän jo nähtiin tuon pienimmän odotuksessa. Pettivät lupauksensa todella pahasti silloin.

Siksi neuvolalääkäri on ainoa toivo.
Mun oma hoitaja palaa lomalta nyt maanantaina, katsotaan mitä se sanoo.

13.8.2016
misukka
misukka

Ihme tosiaan jos ei Misukan tilanne huomioon ottaen pääse tarkistamaan tilannetta 😮 Toivottavasti muuten vaan muutama parempi päivä.. Itsellä ainakin oli parempia päiviä ja sitten taas kamala olo..
Jospa nyt edes siellä viikolla 8 pääsis,vähentäähän sekin jo sitä odotusta noin kuukaudella joka tossa tapauksessa on helkkarin pitkä aika!

Tosta yksityisestä piti sanoa.. Mä silloin oman keskenmenoni aikaan kun en julkisella päässyt mihkään niin en mennyt yksityisellekään kun kaikki kertoili kuinka kallista on,no tota kuopusta odottaessa kävin yksityisellä kolmesti koska halusin selvyyttä ja kun en tiennyt kuin kauan edellinen oli ollut kuolleena,niin kävin tasaisin väliajoin.. Kun siis 10+5 meni kesken niin ei lohduttanut että 8 viikolla kaikki oli kunnossa vaan ehdin ravata moneen kertaan.. Ja ei se nyt ihan kauheen kallista ollut.. Oisko eka kerta ollut jonkun 100€ tai reilu ja toiset kerrat oli halvempia,ehkä säälistä tai jostain muusta syystä..
Ja nyt tästä taas kävin yksityisellä ja siihen yhteen käyntiin sai toisen kerran kaupan päälle ja vieläpä sain ihan dvd:lle sen ultran.. Ja tämä kaikki eli kaksi ultraa ja se dvd oli alle 100€ en muista tarkkaa summaa mutta yllätyin kun sain laskun kun se oli muistaakseni jotain 60-70€ joka oli ainakin mun mielestä pieni hinta siitä mielenrauhasta..

Eli jos ei julkisella sua oteta vakavasti,niin kannattaa kartoittaa noita yksityisiä,ei ne kaikki ole yhtä kalliita.. Kyllä täältäkin löytyy niitä jotka maksaa jonkun 200-300 euroa yksi käynti..

Enkä siis sano että Misukka teillä ois lähellä ns. Halpoja paikkoja,mutta ei kannata heti tyrmätä vaan käydä läpi vähän eripaikkoja,että josko ois joku halvempi.. Ja kannattaa julkiseltakin tosiaan kysyä.. Luulisi että noilla kokemuksilla otettaisiin vakavasti..

13.8.2016
Vipe
Vipe

Mäkin mietin kans tuota äippäpolia..

13.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

Eikö sua laitettaisi neuvolasta lähetteellä äippäpolille tarkastettavaksi alkuraskaudessa? Onko äippäpoli lähellä teitä? Olen käsittänyt, että olisi.

13.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No höh!😑 yksityinen maksaa nii pirusti vaikka siin on se Kela vähennys.😡

12.8.2016
NemiMilla
NemiMilla

Just mietin samaa, minkä NemiMilla oli ehtinyt kirjoittaa.

12.8.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Neuvolalääkäri voi olla mahdollinen mut tuskin ennen viikkoa 8 kun ne vehkeet on niin surkeat, että juuri ja juuri sydämen sykkeen löytää silloin.

12.8.2016
misukka
misukka

Ei ne ota etukäteen. Eikä ne muutenkaan seuraa sen enempää. Jos rutiiniultrissa kaikki ok ni ei ne sinne turhia käyntejä ota.

12.8.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...