Kääntöyritys

Moikka. Oliskos kellään kokemusta poikkitilan ulkokäännöstä? Minkälainen toimenpide käytännössä on? Meillä pikkarainen tuskin kääntyy itse ja kolmen viikon päästä olis kääntö tiedossa.. Eikös siinä ole jotain riskejäkin? Itsellä istukka edessä ylhäällä.

21.7.2016
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

Josko sitten tätä kautta vastaus lähtis, sovellus ei ainakaan toiminu :/ Eli kiitokset jo vastanneille. Mä olen kallistumassa sen puoleen että vauvalla on joku syy olla kohdussa niin päin kun nyt on, on viihtynyt poikittain jo ainakin viikosta 28 lähtien, nyt siis 33+4. Kaiken maailman keskustelupalstat (pitäis pysyä poissa :D ) on saaneet hiukan skeptiseksi koko kääntöä kohtaan, mutta sectiokaan ei houkuttele kun kotona kaksi alta viis vuotiasta :/

22.7.2016
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

Meidän jälkimmäinen kirjaimellisesti pyöri rv:t 34 ja 35 ja oli jtpv pää ylös ja jtpv pää alas, kunnes asettui pää alas. Pikkasella löytyikin syntymän jälkeen solmu napanuorasta (onneksi löysä), kun oli niin mahottomasti hillunut..

22.7.2016
Sannukki
Sannukki

Minulla yritettiin ulkokäännöstä perätilan vuoksi viikolla 37, muutaman minuutin lääkäri yritti kääntää vauvaa ja totesi ettei liikahda mihinkään ja lopetti yrittämisen. Siellä se sitten istui peppu edellä loppu raskauden.
Minulle lääkäri ainakin vakuutti että hän oli tehnyt käännöksiä monta tuhatta kertaa eikä mitään vakavaa ikinä ole sattunut vauvalle ja että riskit ovat niin pienet.
Yritystä ennen seurattiin vauvan sydän ääniä noin puoli tuntia, myös käännösyrityksen jälkeen.
Mielestäni siinä on kuitenki syy miksi lapsi ei itse halua kääntyä (ehkä napanuora jotenkin vauvan ympäri joka estää vauvaa kääntymästä??).

21.7.2016
erikajaranne
erikajaranne

Ei ole muutoin kokemusta kuin kaksossynnytyksen aikana b-vauva käännettiin poikkitilasta, mutta sehän on jo eri tilanne😅
Viimeisin raskaus ja vauva pyörähti oikein päin vasta 35+5 tai 35+6, joten älä heitä vielä kirvestä kaivoon.

21.7.2016
äipsyli
äipsyli

Ei ne lähde edes yrittämään kääntöä jos riskit olisi liian suuret. Ihan suoraan edessä oleva istukka ymmärtääkseni estää kääntöyrityksen täysin.

Mulla ei ole jouduttu kääntämään mutta täälläkin vuosien varrella ollut usein keskusteluita näistä, niin muistaakseni äiti on kontillaan ja rinta mahdollisimman alhaalla jotta vauvalle tulee tilaa. Sitten ulkopuolelta lääkäri tunnustelemalla ja tönimällä auttaa vauvaa kääntymään. Kotonakin voi siis olla tuolleen pylly pystyssä ja yrittää vauvan antaa kääntyä omin nokin.

Mulla esikko oli jonnekin repa 30 viikoille poikittain mutta olisko joskus 32 tai 34 viikolla pyörähtäny itekseen pää alaspäin. Neuvolassa ei siis ehditty puhumaan kääntämisestä kovinkaan vakavasti.

21.7.2016
misukka
misukka

Heippa,täällä ei varsinaisesti kokemusta käännöksestä ole,mutta riskejähän on aina kaikesta.. Istukan irtoamisen riski on suurempi silloin kun istukka on edessä,en tiedä lieventääkö sitä se että se on ylhäällä.. Jos nyt oikein muistan että kirjoitit sen olevan ylhäällä edessä.. Ja toinen riski on että synnytys käynnistyy ja siksi sitä käännöstä yritetään vasta suht myöhäisillä viikoilla eikä tosiaan heti jollain 30 viikolla..
MUTTA käännös yrityshän tehdään aina tarkasti vauvan tilaa seuraten ja en usko että ottavat turhia riskejä ja väkisin runnovat niin että istukka irtoaa.. Eli ehkä suuremmin se istukan paikka vaikuttaa siihen onnistuuko käännös vai ei..

Itsellä lapsi numero 2 oli peppu alaspäin viikolla 33+2 ja neuvolassa sanoi että jos ens neuvolassa tilanne sama (eli 2 viikon päästä rv 35) niin saan lähetteen ultraan jossa tarjonta varmistetaan ja sieltä mahdollisesti lähete kääntö yritykseen.. Itsellä oli silloin kanssa istukka edessä ylhäällä ja kun hain tietoa käännöksestä ja myös perätilasynnytyksestä jo valmiiksi,niin törmäsin muistaakseni tietoon että jos istukka edessä niin tosiaan saattaa hankaloittaa ja pienentää onnistumisen mahdollisuutta..

Mutta jos lohduttaa,niin tuon kahden viikon aikana vain yksi kaunis päivä,tunsin inhan muljahduksen kun vauva kääntyi pää alaspäin.. Eli kääntö yritykseen asti ei edes jouduttu vaan vauva kääntyi ihan itse,eli vielä sekin on mahdollista.. Pitkälle ihan loppuun saakka poika tykkäs venytellä itseään niin että tuntui olevan mahassa poikittain (teki jopa aika kipeää loppu vaiheessa) ja pelkäsin aina että kääntyy vielä takaisin päin,mutta pysyi onneksi pää alaspäin..

Toivottavasti teidänkin pieni tajuaa muljahtaa itsekseen oikeaan tarjontaan ja jos ei niin toivotaan onnistunutta käännöstä..

21.7.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...