äitiystarvikkeet?!

Menossa Rv30 ja syyskuussa laskettuaika. Vauvalle on ostettu jo melkein kaikki tarpeellinen ennen syntymää, mutta mitä kaikkea äidin kannattaa ostaa ja missä vaiheessa? Esim. Imetysliivit? Rinnat varmaan turpoaa loppuun asti, mistä voi tietää minkä kokoisia lähteä ostamaan, ainakaan tässä vaiheessa.. ja antakaa vinkkejä imetystarvikkeista, mitkä on oikeasti olleet hyödyllisiä, maidonkerääjät? Yms..

17.7.2016
ellamiia
ellamiia

Vaikka tässä itsekin mainostanut , vastannut ja kirjoitellut tähän ketjuun, niin kannattaa kohdallaan miettiä, mitä tarvitsee.
Täällä ei saa mainostaa, tiedostan sen, säännöissä siis kielletty, mutta esimerkinomaisesti jos vaikka puhuu sitteristä X ja Y, ja kertoilee niiden ominaisuuksia ja käyttökokemuksia, asian esilletuominen on hieman haasteellista, jos tuotteen merkkiä ei saa kirjoittaa näkyviin. Tämä viimeisin lause siis ihan ylläpidon suuntaan tiedoksi.

18.7.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Itse olen nähnyt läheltä käytettävän (Söpö)- imetyssuojaa. Siis se on sellainen peitto. Jos pitäisi valita tuon ja imetysponchon väliltä, valitsisin jälkimmäisen. Graafisesti kaunis tuo suojakin, mutta eihän se mikään vaate ole.
Mites sitä on pystynyt 16 vuotta sitten ilman harsoja ja graafisia peittoja lastansa imettämään, vaikken ole huomiota herättävästi asiaa hoitanutkaan.

Jos edelleen aloittajaa vauvan tarvikkeet kiinnostaa, niin Lumilapsilta netistä löytyy.

18.7.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos kaikille vinkeistä, huomenna viimeinen työpäivä ennen kesälomaa ja tietty siitä jatkuvaan äippälomaan 😊 kaikki tieto tulee kyllä tarpeeseen ja se olisi sitten lähdettävä ostoksille.

18.7.2016
ellamiia
ellamiia

Misukka,kyllä sinne ponchon alle itse pystyi katsomaan kaula aukosta 😅 Eli ihan sokkona ei tarvinut imettää vaikka muut ei mitään nähnytkään 😂 En mäkään varmaan ois sokkona imettämisessä onnistunut,vaikka esikoinen sellainen ahmatti ettei tarvinut viedä kuin lähelle tissiä niin se oli jo hyvin suussa..

Ja toi kantovälineiden maailma on kyllä nykyään niin laaja että sitä kannattaa tosiaan ehkä miettiä vauvan kanssa.. Itsellä sekä ennen vauvaa ostettu ja sitten vähän isommalle ostettu myöhemmin lisää.. Itse tykkään kantorepuista ja etenkin babyBjörnin kun niissä kaikki säädöt ja kiinnitykset edessä niin saa tukevasti itse kii,Mutta kun olen pieni kokoinen niin huomasin että se uusin babyBjörnin reppu se babyBjörni one,on sen verran iso etten saa sitä tarpeeks kireälle ton pienemmän kanssa joten kantaminen käy hartijoille.. Silloin kun sen esikoiselle ostin esikoinen oli jo sen verta isompi että sain sen tarpeeksi kireälle hänen kanssa.. Ostettiin sitten Tula lisäksi sellaiseksi jossa voin kantaa pienempää selässä metsäretkillä yms. Mihin ei saa vaunuja ja on niin pitkiä matkoja ettei jaksa kävellä,mutta en mä kyllä vauvan kanssa tosta tykkäisi ja vaikka Tulaa arvosteluissa kehuttiin että on hyvä lapselle ja verrattiin kaikkien rakastamaan manducaan (jota itse en voi sietää,kun olen kokeillut tuttavan lasta hoitaessa) niin kyllä meidän toi nuorempi viihtyy paremmin siinä babyBjörnin repussa (jota monet haukkuu lapselle epämukavaksi) kuin tossa tulassa ja itsekin ainoat plussat tossa Tulassa on että saan sen tarpeeks kireälle hartioideni puolesta kun säätö on pienimmillään ja on pieni kokoinen.. Muuten se babyBjörn vie voiton,siinä on pehmeämpi lantiovyö,hengittävä kangas jne jne jne,valitettavasti olen vain liian pieni 😂

Sitten taas on ihmisiä jotka vannoo liinojen nimeen ja niitäkin on varmana kymmentä eri mallia ja monia tapoja sitoa,joten niitä kannattaa käydä jossain ihan kokeilemassa niin että joku näyttää erityylejä sitoa..
Paljon on kii äidin mallista ja koosta ja muutenkin käyttötarkoituksesta että mikä sopiva.. Ja itsellä tosiaan eri reppuja joista valitsen lapsen koon ja iän mukaan 😃 Ja meillä yllättävää kyllä esikoista tuli kannettua enempi kuin toista,mutta esikoinen olikin ehkä enempi hellyyden kipeä,pienempi viihtyi hyvin lattialla kun esikoinen viihdytti häntä,vaikka itse kuvittelin että toisen lapsen kanssa tarvii enempi sitä että kädet vapaana ja lapsi sylissä.. Mutta tosiaan kotioloissa ei ole paljon käytetty kummallakaan,lähinnä sitten muualla esim. Jos käyty jossain vanhoissa linnoissa yms. Paikoissa johon ei rattaita saa.. Ja kotona pyykkiä ripustaessa (asutaan siis kerrostalossa ja tonne alas viedään kuivaushuoneeseen pyykki niin siellä ei vauvaa viitsi laskea maahan)

Ja sitten toi riippuu toki lapsesta,jotkut sanoo että reppu/liina ollut pelastus ja jotkut että olipa turha ostos.. Kuten Misukka sanoi,äidit ollaan erilaisia,se minkä toinen listaa turhaksi,niin toinen laittaa tärkeiden asioiden listan kärkipäähän..

Tulipahan taas jaariteltua..

18.7.2016
Vipe
Vipe

Hauska huomata, miten erilaisia me mammat ollaan ja vauvatkin.

Mulla toi poncho olis ollut täysin hyödytön 😀 Vauva kun päästi irti rinnasta, niin mun piti nähdä mihin sen tökkään kun nuo vaan pyöritteli päätään siinä vaiheessa. Mitään saumaa olis ollu saada nänniä takas suuhun sokkona jonku viitan alla.

Kantoliinat ja -reput on muuten sellasia, että niitä kannattaa kokeilla vauvan kanssa ennen kuin ostaa omaa. Ne kun ei kaikille vaan ole se juttu ja kaikki vauvat ei niissä viihdy.

Mä ostin kantoliinan käytettynä kakkosen aikoihin ja aika vähälle käytölle on jäänyt. Meillä on himassa niin kuuma ettei ole tullut arkikäyttöön otettua. Se on tosi lämmin kun kierität 5 metriä liinaa ympärillesi ja pienen lämpöpatterin siihen väliin. Tämän vuoksi muksut ei kai oppineet siinä olemaan ja vuosikkaan kanssa sitä on turha ruveta enää opettelemaan.

18.7.2016
misukka
misukka

Tosta imetystyynystä pitää sanoa, että ekan kohdalla oli, ja käytinkin.
Esikoinen ihan just 16. Nyt tyttö (3.) käyttää sitä katsoessaan televisiota. Syksyllä 3.
Käsikäyttöinen rintapumppu on hyvä, jos esim. vauva on hetkittäin isän tai muun henkilön hoidossa, ja haluat esim. käydä kaupassa yksin. Saa sitten maidon lypsettyä suoraan pulloon. Ja pullo tietysti jääkaappiin täytön jälkeen. Rintareppu tai kantoliina voi olla hyvä, jos haluat pitää vauvaa/lasta lähelläsi ja kädet vapaaksi. Kantoliinoja saa vuokrattuakin.
Toi Vipen poncho-vinkki on hyvä, myös esim. kerhoillessa, muskarissa tai missä "harrastaakin" vauvan kanssa.

18.7.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tässä hyvä palauttaa itsellekin taas mieleen mitä kaikkea pitää hommata 😅

17.7.2016
Vipe
Vipe

Ja liivin suojista vielä.. Itse huomasin saman kuin Misukka noista kestosuojista,ei oikein "imukyky" riittänyt ainakaan niissä jotka tuli äitiyspakkauksen mukana,joten ne jäi kyllä käyttämättä..
Kertakäyttöiset ei itsellä tarttunut mitenkään nänneihin,nekin tais olla merkiltään Ainuja.. Jotkut näyte suojat jotka tuli jostain oisko ollut jotain liberon (jos liberolla edes on) niin niistä en tykännyt.. Ne oli "terävät" reunoiltaan ja ei jotenki istunut liiveihin.. Onneks oli vaan näyte paketti jossa oli yks tai kaks paria 😄 Harmi vaan että en varmaksi muista merkkiä..

17.7.2016
Vipe
Vipe

Itsellä Ainun pumppu toiminut hyvin..

Ja toi lansinoh unohtui tosiaan mainita ja sitä saa ihan perus kaupastakin.. Ainakin Prismasta saa samalta hyllyltä mistä muitakin vauvan tarvikkeita,tutteja ja pulloja ja rasvoja yms. Ainakin itse ostanut ihan sieltä.. Ja on aika pieni tuubi niin harvemmin varmaan ihan hukkaan menee.. Ja on tosiaan auttanut,kun heti jo vähän ennalta ehkäisevästi käyttänyt niin ei ole ehtinyt mennä nännit rikki..

Imetystyynyä ei itselläkään ole ollut..

Niin ja sitten mistä olen ollut erittäin tyytyväinen,tilasin raskaus aikana sellaisen kuin "odotus/imetys poncho" vai miten lie kirjoitetaan.. Mä olen pieni ihminen ja mahakin ollut loppuun asti pieni,niin ponchona se olis ollut mulle kamala teltta mutta imetys suojaksi sen tilasin.. Ja paljon olen käyttänyt,se suojaa hyvin koko ylä vartalon pitkälle syliin asti,niin eipä ole tarvinut miettiä missä kehtaa imettää ja missä ei ja yrittää pienellä harsolla suojata.. Esikoisen aikana tykkäsin kun imetys oli muutenkin uutta ja toisen aikana tykkäsin myös siksi että hän oli tissillä haaveilija eli saattoi kesken syönnin päästää irti ja vain ihmetellä ja sitten jatkaa,eipä tarvinut olla nännit paljaana sen aikaa kun oli kunnon suoja edessä... Niin ja esikoinen tykkäsi olla siellä alla myös kun vauva söi ja hyvin mahtui niin se piti esikoisen aloillaan sen aikaa kun syötin vauvaa niin eipä tarvinut samalla vahtia häntä 😂
Ja vauvan kasvaessa toi oli hyvä siitä että vauva sai syönti rauhan sen alla,ei ollu houkutuksia katsella ympärilleen kun ei mistään nähnyt mitään..
En tiedä löytyykö noita enää mistään en ole nähnyt ja toikin oli jostain verkko kaupasta äitiys vaate puolelta.. Sellaisia kuin "imetyspiilo" on olemassa,mutta en tiedä onko ihan saman asian ajava eli onko noin iso ja hyvä suoja,ainakin kaiketi isompi kuin harso.. Ja varmasti mikä tahansa iso huivi tms. Ajaa saman asian,ton vaan sai hyvin pysymään paikoillaankin ettei tippunut päältä kun oli sellainen neppareilla oleva poncho ja samalla meni tarvittaessa vauvan peitosta jos yllättäen ilma viileni (kesävauvan kanssa tuli enemmän käytettyä myös peittona,syys vauvalla ei niinkään usein,kun ei ilma sillei yks kaks viilennyt,vaan siihen oli varautunut)

Mutta jotain tollaistakin kannattaa miettiä,itse Liikkuvainen ihminen ja paljon imettänyt kodin ulkopuolella ja sitten myös sen verta "ujo" rintojeni suhteen että tykkään imettää täysin piilossa vaikka olisin kylässä jollain sukulaisella ja pelkkiä naisia huoneessa,niin silti tykännyt imettää suojassa.. Samalla ei kellekään ainakaan tule vaivaantunut olo.. Itseäni ei siis häiritse naiset jotka imettää niin että rinta näkyy,mutta itse en tykkää niin tehdä..
Eli tämäkin ihmisestä kii kuin tarpeellinen on,itselle ollut hintansa väärti ostos ja aina jaksan kehua tota 😅

Kannattaa johonkin listata asiat,mitä tulee mieleen ja mistä kuulee ja kokee että itsekin ehkä tarvitsisi koska niitä lopulta paljon eikä kaikkia edes ajattele..
Itsekin kokonaan unohdin esim. Ton rasvan ja jopa ton ponchon vaikka kaikille hehkuttanut ettei turha ostos..
No tota suojaa ja rasvaakaan ei tosiaan synnärille tarvi mukaan ottaa,mutta kiva olla valmiina kun kotiutuu,etenkin toi rasva..

17.7.2016
Vipe
Vipe

Ja yksi ihan ehdoton on Lansinoh-rasva apteekista!

Kun vauva ekan vuorokauden imee, on rinnat tosi kovilla. Heti ekasta imetyksestä kun laittaa tuota imetyksen päätteeksi rinnan päähän, niin ei ehkä mene niin helposti rinnat ruvelle. Ja nopeuttaa rinnanpään paranemista vaikka olisi ihan verillä.

Sitä ei tarvitse pestä pois rinnan päästä kuten bebanthen, ennen uutta imetystä.

Tätä saa useilta synnäreiltä osastolla ja pyydettäessä myös mukaan, mutta koskaan ei oma tuubi ole mulla mennyt kovin pahasti hukkaan.

17.7.2016
misukka
misukka

Mä olen hankkinut imetysliivit about äippäloman alun tietämillä. Kaarituettomat ja toppaamattomat, niin hyvin menneet heti synnytyksen jälkeen.

Yötäpäivää oon aina joutunut käyttämään eli riittävän mukavat olleet.

Kertisliivinsuosiin paloi käämit jo esikon aikaan kun ne tarrautui nänneihin kiinni. Toisen odotusaikana tutustuin kestoliivinsuojiin mutta niiden imukyky ei riittänyt mulla joten ompelin itse tuplaimuilla eivätkä ole koskaan vuotaneet. Ompelin siis kestovaippoja keskimmäiselle, niin jämäkankaista sain noi liivinsuojat tehtyä. Froteepintaiset oli ihan yhtä kamalia kuin kertikset tarraavuudessaan. Mikrofleece ja Feelmax oli parhaita.

Maidonkerääjä on osoittautunut tuikitarpeelliseksi koska toinen rinta vuotaa ihan hurjana kun vauva imee toista. Rintapumppu on myös ollut hyvä ostos. Liputan Aventin käsikäyttöisen pumpun puolesta. Ostin käytettynä ja hyvin palvellut 2 lapsen imetystaipaleet. Esikon aikaan ostin Ainun pumpun mutta se oli melko tuskainen käytettävä, eikä rinnatkaan heruttaneet sille yhtä hyvin kuin Aventille.

Jälkivuoto on yksilöllistä ja ehdit hankkia sopivat siteet kotiuduttuasikin. Kunhan nyt pieni paketti on varmuudeksi vaikka kaikkein tehokkainta sorttia. Itse olen kokenut jälkivuodot Niagarasta lähes olemattomaan.

17.7.2016
misukka
misukka

Ostin myös kaarituettomat imetysliivit ja käyttäny niitä yötäpäivää. Ei paina tai tunnu kireiltä. Liivin suojia myös kannattaa ostaa ni ei oo paidat jne. märkiä. Imetystyynyä en oo missään vaiheessa ostanu, tukenu vauvan/nostanu sitä tavallisella tyynyllä syötön ajaksi.

17.7.2016
Sarkinn2
Sarkinn2
29 weeks pregnant

En tiedä miten muilla naisilla mutta itsellä ei sillei suunnattomasti ole rinnat turvonnut.. Toki sitten aina just ennen imetystä on niin turpeat että tuntuu että ei mahdu liiveihin,mutta imetyksen jälkeen taas hyvä.. Ja en tiedä riippuuko se liivien mallistakin,mutta itselle riittänyt kun olen ostanut yhden kuppikoon isompia kuin mitä käytän normaalisti.. Toki jos nyt jo raskaus aikana rinnat kasvanut tripla kokoiseksi,niin sitten,mutta itsellä raskaus aikana rinnat mahtuneet melko hyvin ihan omiin ennen raskautta käyttämiin rintiskoihin,vaikka ovatkin kasvaneet selvästi eli olen vähän ollut oman ja seuraavan kuppikoon välillä että molemmat menee.. Sitten imetysliivit tosiaan ollut yhtä isompaa.. Mainittakoon että mulla pienet rinnat,eli ne ei paljon vaadi pysyäkseen kurissa..
Itse esikoista odottaessa ostin muutamat liivit valmiiksi ja kun huomasin että se koko synnytyksen jälkeenkin hyvä niin ostin muutamat lisää..

Rintapumppua en hankkinut,ajatuksella että turha kun en aio keräillä maitoa talteen,mutta sitten kaks päivää synnytyksestä rinnat oli niin täys että ihan kipeää teki ja vauva ei syönyt niin paljon kuin oli tarjontaa.. Mä olen varmaan tumpelo tai jotain mutta mä en saanut käsin lypsettyä ja oltiin jo kotiuduttukin,niin lähdimme sitten Rintapumppua ostamaan,onneksi ehdimme juuri Prismaan ennen sulkemis aikaa.. Ostin siis ihan tavallisen käsikäyttöisen,se ei ollut kallis,joten sellainen kannattaa ehkä varuiksi ostaa tai lainata joltain,ainakin mun kokemuksella.. Kyllä monet lypsää käsinkin mutta itsestä ei siihen ollut..

Maidonkerääjiäkin suosittelen,niitä ei välttämättä vielä sairaalassa olo aikana tarvitse,mutta itse ostin esikoisen aikana ne myös myöhemmin kun alkoi imettäessä käymään niin että kun vauva imi toisesta rinnasta niin toinen rinta valutti maitoa niin paljon että saattoi liivinsuojankin läpi kastua liivit.. Eli ne oli tarpeelliset kyllä,mutta en mä esim. Toisen lapsen syntyessä pakannut niitä sairaalaan mukaan koska ei ole sinänsä ihan pakolliset ja harvemmin ihan ekoina päivinä tarvii.. Muuten ollut alku imetyksen käytössä,kunnes hieman laantuu se että imettäessä myös toisesta tissistä valuu maitoa kuin niagarasta..

Ja tosiaan liivin suojat on itsellä ollut todella tarpeelliset että niitä kannattaa paketti hankkia ja ottaa jo sairaalaan mukaan,itsellä ainakin maito noussut jo 1-2 päivää synnytyksestä vaikka sanotaan että nousee vasta kolmantena.. Mulla on jo 2. Päivän iltana ja kolmantena päivänä ollut sitten jo se tilanne että mitä teen tälle kaikelle maidolle kun sitä vaan tulee ja tulee.. 😂 Siis esim. Jos olen ollut menossa suihkuun ja vauva äänelly jotain niin kamala suihku heti molemmista rinnoista niin että vessan lattia maidossa ennen kuin ehtii suihkuun asti 😅 Se onneksi tasaantuu kyllä ajallaan,mutta tosiaan alku viikkoina rintapumppu ja maidonkerääjät olleet tarpeen ja liivin suojat oikeastaan imetyksen loppuun saakka..

Sitten jälkivuotoon siteitä,sairaalaan ei tarvitse ottaa mukaan mutta sitten kun kotiutuu niin on hyvä olla valmiina paketti tai pari kaapissa.. Itse olen ottanut sairaalasta mukaan pari niitä jätti "vaippoja" mitä heillä on sellaisia oikein pitkiä suojia ja sitten kotona pärjännyt jo tavallisilla yö mallin kuukautis siteillä,mutta tämäkin yksilöllistä varmasti että kuin runsasta se jälkivuoto on.. Esikoinen aikana ostin jotain jälkivuotoon ja virtsankarkailuun tarkoitettuja oikein "isoja" suojia,mutta ne oli jotenkin niin paksuja että tuntui epämukavalta ja sitten lopulta pärjäs niillä normaaleilla,niin toisen aikana tein tosiaan ton että hankin niitä normaaleja yösiteitä eli en mitään ultra juttuja mutten mitään pikkusiteitäkin ja kotiutuessa otin pari sairaalan sidettä mukaan..

Siinä kai tärkeimmät mitä mulle tulee mieleen että mitä äiti tarvii.. Mutta noista mitään muuta tosiaan kuin liivinsuojia en ole ottanut sairaalaan mukaan.. Sitten ottanut rennot vaatteet kotiutumiseen..

17.7.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...