Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Poissaolokohtaus(?)

En tiedä kuuluuko tämä oikealla palstalle. Mutta meidän reilu 2 vuotias poika sai keskiviikko- iltana noin kello 18.30 jonkinlaisen poissaolokohtauksen. Huomasin kun yhtäkkiä vaan tuijotti tyhjyyteen, ei reagoinut mihinkään, ei omaan nimeen eikä mihinkään. Pystyi seisomaan mutta kun syliin otti niin halasi lujasti. Sylissä ollessa pää kääntyi vähän oikealle yläviistoon ja silmät katsoi samaan suuntaan kun pää. Tätä kesti noin 5min. Ambulanssi soitettiin ja kaikki arvot oli normaalit, syke 2 vuotiaalle korkea mutta uskon sen johtuvan siitä että vain pelästyi. Ambulanssi tuli noin 10- 15 minuutissa ja poika siellä jo seuras silmillään mutta oli vielä vähän vaisu. Neurologille on laitettu menemään joku paperinen konsultaatio, ja hän päättää haluaako tutkia lisää. Varattiin kuitenkin jo yksityiseltä aika, joka on parin viikon päästä. Kellään kokemusta vastaavasta? Voiko kyse olla epilepsiasta? Lääkärissä ei otettu kantaa yksittäisen kohtauksen takia, sanottiin että jos uusii niin suoraa lähete taysiin. Mutta voi olla kuulemma ettei uusi koskaan. Äitinä ihan hirveä huoli ja pelko että mikä voi olla. Poika tosiaan oli reilu tunnin kuluessa normaali itsensä.

15.7.2016
piupau94
piupau94

Toivotaan sitten että oli väsymyksestä johtuvaa 😊 Mutta hyvä tosiaan että viette tutkittavaksi 👍

15.7.2016
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Mulla oli epilepsia pikkulapsena. (Olen 46, ja synnyin keskosena).
Neurologin on mielestäni hyvä tutkia lapsi, poissulkumielessä siis.
Pikkutyttönä saatoin saada poissaolokohtauksen esim. potalla istuessa.
Minulla epilepsialääkitys purettiin 10-vuotiaana.

15.7.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Oli väsynyt. Heräsi aamulla normaalia aiemmin ja päikkäreille meni vasta 4 aikaan, mutta heräsi sit jo vajaan puolentunnin päästä eikä sen jälkeen enää nukkunut. Odottavan aika on kyllä pitkä, tietenkään ei panikointi auta. Normaalia arkea yritetään kuitenkin elää, pääasia et poika käyttäytyy normaalisti :-)!!

15.7.2016
piupau94
piupau94

Sitä en osaa sanoa kuinka todennäköistä on että olisi epilepsia tai että kohtaus uusisi,mutta mitä opiskelu ajoilta muistan,niin myös ihan terveet ihmiset saa tuollaisia kohtauksia.. Toki ei välttämättä kauhean pitkiä,mutta lyhyempiä poissa olo kohtauksia on saanut lähes kaikki jossain välissä elämäänsä..
Tästä yksi huomio,jonka on ehkä ammattihenkilöt kyselleet ja ottanut huomioon mutta kun se ei tekstistä tule ilmi,niin kysyisin,oliko lapsi väsynyt tai viime aikoina nukkunut huonosti? Koska näitä epilepsiaan kuuluvia kohtauksia voi tulla terveellekin ihmiselle ihan valvomisen ja väsymyksen johdostakin.. Yleensä ne on näitä poissaolokohtauksia,mutta ainakin jos opettajaan uskominen,niin pahimmassa tapauksessa voi saada valvomisesta ihan epilepsia kohtauksenkin vaikkei epilepsiaa olisikaan.. Sitä en sitten tiedä paljonko tarvii valvoa että tälläisen saa ja vaatiiko muita altistavia lisäksi tekijöitä.. Mutta tosiaan poissaolokohtauksia saa helposti väsymyksen johdosta.. Se voisi olla yksi selitys,jos lapsi on nukkunut huonosti tai jos unet vähentynyt huomattavasti esim. Jättänyt päiväunet pois yms.

Voimia sinne odotteluun,vaikka pian tutkimuksiin pääsettekin niin kun kyse on lapsen terveydestä,niin on parin viikon odottelukin äidille kamalaa,siinä kerkee miettimään jo vaikka ja mitä..
Toivottavasti kohtaus oli yksittäinen,mutta hyvä että olette nyt tutkimuksiin menossa niin saatte mielenrauhan,tai jos on epilepsiaa,niin saatte hoidot yms. Alkuun nopeasti ja osaatte ehkä varautua tuleviin kohtauksiin paremmin..

15.7.2016
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...