Osaako joku kertoa äippärahasta...?

Mulla on tilanne että elokuun loppuun olen tällä tietoa töissä .. Sopimus siis päättyy silloin , ellei jatketa. Kävin kelan sivuilla laskemassa sitä mun rahan määrää mitä alkasin saamaan sit ku äippäloma alkaa, eli marraskuun puolessa välissä . Se laskuri sanoo siis että jäisin sille minimirahalle, koska työt loppuu elokuussa ja olisin pari kuukautta työttömänä .. Jos taas olisin töissä lippuun asti, saisin puolet enemmän ! Voiko tää pitää paikkansa ? Voiko kaksi kuukautta vaikuttaa noin paljon ja tiedättekö onko tehty poikkeuksia , että se raha laskettaisiin siltä mun työssäolo ajalta , eikä siltä viimeiseltä puolelta vuodelta .. Eli ikäänkuin unohdettais se kaks kuukautta tossa välissä ja laskettaisiin maaliskuu-elokuu... Yritin tota vaihtoehtoo laittaa laskuriin mutta se heitti sen taas sille minimisummalle... Mua ahdistaa ajatus et joutuisin jäämään töihin vielä syksyksi koska oon tosi poikki jo nyt .. Henkisesti sekä fyysisesti .. Mutta jos saan oikeasti 600€ vähemmän rahaa kuussa jos jään töistä pois .. Niin en vaan tiedä pärjätäänkö me niin pienillä rahoilla ... Kokemuksia tai tietämystä ?

15.6.2016
Tii03
Tii03

Ne Kelan maksamat rahat ei jostain syystä vaikuta siihen tulon laskentaan...

Mäkin sain sen 3 viikkoa työttömyyspäivärahaa koska pomo ilmoitti, että olen pakkolomalla hänen lomansa vuoksi. Mut niitä ei laskettu tulona äippärahaa määritettäessä.

15.6.2016
misukka
misukka

Jos olet ammattiliiton jäsen, saat ansiosidonnaista päivärahaa, riippuen työ suhteesi pituudesta. Muuten saat kahdelta kuukaudelta kelan työttömyyspäivärahaa.

15.6.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo, siis lähtökohtaisesti aina lasketaan viimeisimmän vahvistetun verotuksen mukaan, mutta jos edim. Just alottanut työt kuten mulla oli, eli tulot huomattavasti korkeammat tai jos vaihtanut työpaikkaa tai muuten vaan saanut hurjan palkankorotuksen, että tulot 20% suuremmat, niin voi valita ton 6kk mukaan laskettavan.

Ja jos edellisen lapsen syntymästä alle 3 vuotta niin saa saman kuin edellisestä indeksikorotuksella huomioituna.

15.6.2016
misukka
misukka

Ai ne jaetaan tollei,siinä tapauksessa vähentää aika paljon kuukausi tuloa toi 2kk

15.6.2016
Vipe
Vipe

Tii muistanko väärin vai onko teillä edellisiä lapsia? Ja jos on nii millä ikäerolla ja saitko aikaisemmasta lapsesta suurempaa äitiyspäivärahaa vai sitä minimiä..

Kun siis tietääkseni vaihtoehtoina on mennä edellisen mukaan jos siitä 3v tai alle (jos muistan ajan oikein) tai sitten viimeisen puolen vuoden takaa.. Itse valitsin pienemmän kohdalla että maksetaan sama kuin esikoisesta (ikäeroa 2v 4kk) ja nyt aion taas ottaa sen saman koska mun ammatissa palkka laskee omien lapsien myötä niin on koko ajan pienempi ja pienempi..
Sitten vaan toivon ettei käytäntö ole muuttunut..

Mutta tollaista en kyllä ole kuullu että ne 6 kk sais itse valita.. Mutta kyllähän luulis että jos jäät 2kk aikaisemmin töistä pois ja lasketaan sen puolen vuoden mukaan,nii onhan siinä 4kk työtulot kuitenkin laskuissa joten ei luulis ihan minimi olevan..

Ai niin eikös yksi vaihto ehto ole ottaa edellis vuoden verotulojen mukaan.. Musta mä en esikoisen aikana ottanut sitä puolen vuoden mukaan vaan että ne laski sen mukaan mitä mun edellis vuoden ansiot oli ollut.. Eli se kaiketi vielä yksi vaihtoehto.. Toki nämä voineet muuttua ja hämärässä muistissa toi kun tosta esikoisen äippäloman alusta on jo yli 4 vuotta ja toisen kohdalla tosiaan sanoin että laittaa edellisen mukaan..

15.6.2016
Vipe
Vipe

Noin se kuule menee, ei auta mikään. Se on 6kk äitiysloman alkamispäivästä taaksepäin kunblasketaan tuloja. Mullakin vaikutti 3 viikkoa palkatonta lomaa (ei oma päätös) äippärahoihin aika paljon. Kun ne kaikki tulot siltä ajalta jaetaan kuudella jotta saadaan keskikuukausitulo.

Kela on näissä hommissa just eikä melkein. Valitettavasti.

15.6.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...