Tirjantai

Huomentapäivää Hiljasta on kuin huopatossutehtaalla. Mistähän lie tämäkin lausahdus alkunsa...

14.6.2016
misukka
misukka

Kaikki lääkärit ei varmaan käytä tympanometriä korvatulehduksen diagnosoinnissa.
Täällä terveyskeskuksessa käytössä. Sitä on käytetty keskimmäisellä kai aina.
Meillä muuten esikoinen pääsi terveyskeskuksen korvalääkärin kautta aikanaan astmatutkimuksiin.

15.6.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Anteeksi jos sekoitin vastaamalla eiliseen ketjuun, mun pää on unen puutteesta pehmennyt.... Otin kyllä jo 600 buranan, mut eipä näytä menevän päänsärky ohi.

15.6.2016
Minnie
Minnie

Nki, pitäiskö se migreenilääke ottaa vaan heti kun ensioireet tulee?
Siis jos sul on täsmälääke.
Sellainen käsitys mulla on, et täsmälääke ei auta jollei sitä ota heti kun migreenin ensioireet alkaa.
Mitä teille muuten kuuluu? 😊

15.6.2016
Minnie
Minnie

Päivää!
Misukalle oikein paljon Onnea 10v hääpäivän johdosta!!
Se on suuri saavutus! Meillä vasta 5v.
Onnea ja rakkautta seuraaville kymmenille vuosille 😍
Jos vaikka saisitte kahdenkeskiseen illan lasten nukahtaessa? Vai valvooko pikkuinen tosi myöhään?

Mä tulin kurkkaan tänne...ja näin korvatulehduskeskustelua ni oli kirjauduttava sisään.
Valitettavasti niin on niin montaa tapaa toimia kuin lääkäreitäkin. Kun jopa toinen näkee tulehduksen ja toinen ei vaikka samaan aikaan katsoisivat 🙄
Et kyl niin tuuripeliä on hoito. Sen näki kun 2,5v taisteltiin lastemme kanssa korvatulehduskierteessä, kunnes Tyksissä ottivat asiakseen ja putkittivat!
Putkitushetkellä eivät täyttyneet mitkään kriteerit, mutta niin helvettiä oli ollu tuo 2,5v ja talvea vasten oli paras ratkaisu putkitttaa. Onneksi katsoivat lapsen terveyttä kokonaisuutena eikä vain jotain kaavaa paperilla!
Johan olivat olleet ihan heitteillä pompoteltua tk ja kahden sairaalan väliä ja eriäviä lausuntoja sai jatkuvasti. Lisäksi lukuisten yksityisten käynnit ja lausunnot ja siellä tietysti olisivat jo aikaa sitten putkittaneet, mutta eipä ollut vakuutuksia silloin, jotka olisivat korvanneet.

Tennari joutunu kyl ihan typerään pompotukseen ensiapukäynteineen!! Ei voi ymmärtää!
Toivottavasti saatte pian putket jos tarvetta vielä on!
Mein lapsilla ei oo ollu putkitusken jälkeen ainuttakaan selvää korvatulehdusta, pojalla niin ahtaat, että tukkeutuu vaikusta ja sitä liotettu antibiottitipalla, mutta muuten ihan huippu apu ollu!!

15.6.2016
Minnie
Minnie

Niin. Kuka lääkäri mitenkin noudattaa noita käypähoitosuosituksia. Jos mä en olis vieny tota pikkuneitiä yksityiselle ni en uskalla edes arvata kuin monta kuuria oltas vielä syöty. Viidennen jälkeen sano ensiavussa et "vielä pystyy muutaman kuurin syömään ennen ku mitään harkitaan"

Me jäätiin semmoseen tyhmään ensiapukierteeseen. Koskaan ei ollu aikoja omalle lääkärille vaan aina käskettiin mennä ensiapuun. Josta ne kirjottaa vaan kuurin ja käskee tulla uuden hakee jos ei mee ohi. Käytiin me 4. kuurin jälkeen omalla lääkärillä jälkitarkastuksessa mistä olis periaatteessa pitäny saada lähete korvapolille keskussairaalaan. Näin ei vaan käyny.

Meille korvalääkäri sano et 4. kuurin jälkeen voidaan tapauskohtaisesti kahtoo putkitus, mut et jos just tää 6. kuuri ei vie pois ni sit suositellaan putkitusta ja mielellään jo putkitetaankin. Mutta ilmeisesti jos esim 3 kuutin jälkeen ei ole yhtään parantunu eli korvassa on nestettä 3 kk putkeen ni sillo putkitetaan jo suoraan kans..

Pah, nyt on isompi neitikin jonkinasteisessa lentsussa. Mikäli ei pahaksi äidy ja kuume pysyy poissa ni sit huomenissa kipastaan Matkukseen. 😊

14.6.2016
tennari
tennari

Ei siitä mitään tulisi, jos sairauksien tai sairausoireiden hoito olisi lääkäri-tai paikkakuntakohtaista.
Käypä hoidon ohjeiden suuntaista on tuo korvatulehduksen hoito.
Tosin korvatulehduksen käytännön hoito on muuttunut. Mun äiti jutteli pääsiäisenä lääkärin kanssa, kun meidän keskimmäisellä (9 v) oli korvatulehdus. Ensin katsotaan 2 päivää, jos menee särkylääkkeellä ohi, muutoin antibioottihoito.

14.6.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukalle ja miehelle hyvää 10v hääpäivää. Toivottavasti edes jollakin pienellä tavallla juhlistitte tänään vaikkei mihinkään olis varaakaan, mutta se ajatushan tärkein...

Meillä tuli 10v yhteiseloa täyteen tänä vuonna ja käytiin sitä juhlimassa reissussa etukäteen mut itse päivä menikin sit ihan ohi työstressissä ja kaikesta kinatessa joten harmittaa.

Tiinalla oli kivan kuuloinen päivä. Kyllä parisuhde huoltoa tarvii muttei sen huollon tarvii olla mikään viikonloppumatka ilman lapsia johonkin vaan enemmän se vaikuttaa miten se arki sujuu. Vaikka on se kyllä ihana olla ihan kaksinkin joskus jossain. Mut en pidä sitä jokakuukautisena välttämättömyytenä parisuhteen toimivuuden eteem vaan sillon kun tilaisuus tulee kohdille ja molempia huvittaa tarttua siihen.

Ketkäs sitä korvatulehduksista puhuikaan niin meillä puhuttiin että kuuden jälkeen aletaan miettimään putkitusta. Onneks ei mennyt sinne saakka vaan kiere katkes just siihen viidenteen vai kuudenteen. Sit taas systerin lapsi putkitettiin jo neljännen jälkeen että on näköjään paikkakunta- ja lääkärikohtaisia eroja.

14.6.2016
Mummy83
Mummy83

Pm juu korvalääkäri sanoki et 3 puolessa vuodessa tai 4 vuodessa on semmonen minkä jälkeen harkitaan putkitusta. Me nyt syödäön tää kuudes kuuri ja katsotaan miten lähtee menee.. 12.7 on kontrolliaika sille samalle lääkärille kuka eilen tutki neidin. Sit katotaan jatkot. 😊

14.6.2016
tennari
tennari

Tennarille tähän.
Olin keskimmäisen kanssa, kun ei vielä koulussa ollut, eli oli päiväkodissa, kanssa HUS:in korvapolilla. Siellä todettiin, että jos on vuoden aikana 4 korvatulehdusta, silloin putkitetaan.
Meillä likka nousi kuudelta, nyt nukkuu.
Misukalle hyvää hääpäivää.

14.6.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tennarille hyvät päikkäri unoset!😴 Tiinalle mukavaa vapaa päivää ja liikennepuistoon mukavaa oleskelua!☺ Misukalle onnittelut hääpäivänä!💕 Kannattaa kyll irtisanoutua jos kyrsii joo ajatus töihin paluusta, ei se silloin ole oikea työpaikka sulle.☺ Tsemppiä työnhakuun jos sieltä kuitenkin ilmaantuis joku hyvä duuni?!😕 Mä ehdin vaihtaa työpaikkaa ennen ku plussasin, ehdin olla 11kk siellä töissä ennen kuin jäin äippälomalle. Jäin hyvillä mielin pois ja palaan sinne hyvillä mielin ens keväällä takaisin.😊 Me oltiin ulkona, syötiin lounas ja mini- ukko meni nukkumaan ja mun pitäis hinnoitella kirppis kamoja.☺

14.6.2016
NemiMilla
NemiMilla

Täällä ollaa sisäpäivää vietelty ku pienemmällä oli aamusta vielä lämpöä. Siinä ja rajoilla oli esikollakin mut taidan iltapäivästä iskän kaa ulos päästää. Pientä lentsua havaittavissa hälläkin mut eiköhän se tästä.

Pienemmän korva ja silmätulehdus alkaa pikkuhiljaa oikenemaan. Jospa se nyt olis tässä sit tältä erää ja pärjättäs pitkän aikaa ilman tulehduksia. 😊 Ettei tarttis putkittaa..

Misukalle hyvää hääpäivää. 😊 Meillä oli eilen 1v kihlapäivä. 😊 Eli yht 11 v yhteistä taivalta takana.

Taidan pienet nokoset ottaa itekki ku tuli viime yö nukuttua niin kehnosti.

14.6.2016
tennari
tennari

Meillä on 10v hääpäivä tänään. Eikä sitten kaikista puheista huolimatta vieläkään päästy häämatkalle. Ehkä 10 vuoden päästä sitten.

Ulkoillaan vähän tähän aamuun. Mä yritän kovasti keksiä jotain kivaa yhteistä tälle illalle. Mutta lyö ihan tyhjää. Tilikin on kuiva niin voi unohtaa ulkona syömisen jne.

Kovasti oon yrittänyt yhtä työpaikkaa mutta nyt tuli viestiä, että heinäkuun lopussa vois tavata lomien jälkeen. Aargh! Kait mun pitää vaan irtisanoa itteni sieltä nykysestä ja heittäytyä tyhjän päälle.

%*#!@%+=*[}

14.6.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...