Äidiksi 35+

Löytyykö ketään 35+ vuotiaita, jotka odottavat lasta tällä hetkellä? Itse odotan 2.lastani viikolla 15 ja olen 39-vuotias. Ensimmäiseni sain 35-vuotiaana ja aivan suunnitellusti, olin siis päättänyt että lapsia saa tulla, jos on tullakseen mutta vasta 35+ Olisi mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia raskaana olosta ja vauvaelämästä.

10.6.2016
Arya2016
Arya2016

Meillä mies on myös kivasti mukana vauvan hoidossa. Mulla väsymys ja kipuilut loppuivat synnytykseen. Sen jälkeen olen taas kunnolla pystynyt touhuilemaan kaikkia normi päiväjuttuja. Äitienpäivänä meille tuli myös koiravauva, joten touhua piisaakin. Mutta ainakin tulee pakostakin ulkoiltua joka päivä 😀 tällä hetkellä musta tuntuu että tää vauva on kaikista helpoin, kymmenvuotias on esiteiniangsti vaiheessa, kolmevuotiaalla on juu-ei-uhma ja koiruus on niin kovapäinen ja mieltään näyttävä! Vauva on tyytyväinen, syö ja nukkuu ja hymyilee ja jokeltelee. Hänet voi napata kainaloon ja lähteä, kun kaikkia muita pitää aina uhkailla, kiristää tai lahjoa 😀 meillä isovanhemmat ja meidän sisarukset sekä lasten kummit ovat kyllä todella ihana tukiverkko! Apukäsiä saa vaikka ei pyytäisikään. Kaikki asuvat myös kohtuu lähellä, joten tarvittaessa saa apua kiireestikin.

17.6.2016
Outska80
Outska80

Meillä on lapset, esikoinen, poika 7/00, keskimmäinen, poika 3/07 ja kuopus tyttö 10/13.
Itse olen 46.
Meilläkin esikoinen ja keskimmäinen on olleet uimakoulussa, keskimmäinen oli uinnin alkeiskurssilla 4-vuotiaana, Esikoinen harrasti pitempään, monta vuotta uintia ohjatusti omaksi ilokseen. Nyt meillä taas uimahalli ollut auki puolisen vuotta.
Olen ollut 10 vuotta kotona.
Tammikuussa olisi tarkoitus aloittaa opiskelut.

17.6.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jatkan vielä noista vauva-aatoksista. Jonkin verran jännittää tuleva vauva-aika yösyöttöineen ja imetysruljansseineen.. ekalla kerralla olin niin ylitunnollinen ja stressasinkin jonkin verran. Jos nyt osaisi ottaa vähän rennommin. Täytyy opetella ottamaan myös päiväunia, olin valtavan väsynyt edellisellä kerran, silmät ei meinanneet pysyä auki millään sitten kun väsymys iski.. luojan kiitos mies oli tukena ja sai vauvan antaa hänelle syöttöön ja hoitoon kun itelle iski uni. Meillä on isovanhempia, mutta ovat sen verran iäkkäitä ja kärsivät kolotuksista etteivät ole oikein vauvan hoivaajiksi. Miten muuten kerroitte tulevasta vauvasta lapsillenne ja miten ottivat asian?

17.6.2016
Arya2016
Arya2016

Onpa kiva kun on tullut vastauksia, joissain ketjuissa kun on niin hiljaista.. Meillä on ollut alkukesä kiireinen 3-vuotiaan poikamme kanssa. Hän aloitti alkeisuimakoulun, vesipeuhula tyyppisen 2 vko kestävän kurssin paikallisessa uimakoulussa. Yksi peuhukerta on 45 min ja lapset polskivat ja tekevät ohjaajan antamia helppoja tehtäviä vedessä, poitsu on tykännyt kovasti. Mä oon samalla livahtanut saunan lämpöön ja poreisiin kun poika on ollut kurssilla. Kesällä jatketaan myös jalkapallo kurssia lapsi-vanhempi ryhmässä. Touhua riittää siis, mutta ihan kohtuuden rajoissa. Mitä raskauteen tulee niin tuossahan tuo maha mukavasti tulee, ei suurempia kolotuksia, ajoittain pään jomotusta tai nenän tukkoisuutta.

17.6.2016
Arya2016
Arya2016

Täällä melkein 36-v äippä. Nuorimmainen syntyi helmikuun lopulla ja mulla myös tämä raskaus oli todella rankka kuten edelliselläkin kirjoittajalla. Mulla tämä nuorimmainen on kolmas ja näillä näkymin viimeinen :) raskaus tosiaan tuntui pitkältä ja kaikki paikat oli kipeenä ja mitään ei pystynyt tekemään. Ja synnytyksenkin meinasin jättää kesken :D mutta sieltä se palkinto sit kuitenkin saatiin ja nyt ollaan tämän pienen ja lähes 3-v isoveikan kanssa kotona. Vanhinkin on nyt lomalla koulusta, mutta eipä sitä juuri siksi melkein koko kesänä kotona näykään!

16.6.2016
Outska80
Outska80

Itse en enää raskaana vaan kk ikäsen pojan äiti ja ikää on 38.Toisiks nuorin on puoltoista vuotta.Sitte löytyy neljä isompaa 8,11,12,16 veet aiemmasta 😊😊 hyvin tässä on jaksanut kun mies auttaa niin paljon kun annan ,töissä kun käy niin viikolla en anna öisin hoitaa syöttöjä.Illat ja vkl tuo sitte pojun aina koppaa ja vaihtaa vaipan ja syöttää että meinaan jäähä ihan taka alalle 😄 tämä viimesin raskaus oli kyllä loppua kohti miljoonasti rankempi mitä aiemmat,tuntui että paikat oli niin kipeet ja jalat selkä kaikki oli ihan finaalissa.Mitään ei jaksanu kyenny tehä kun nelkän seinän sisäl melkeinpä olla...oli se juhlaa kun pieni syntyi ja pääsi taas puoltois veen kanssa lattialle leikkiin ja kunnolla ottaan syliin.

16.6.2016
satuäl
satuäl

Minä kohta 39v. Kahden teinin ja 1-vuotiaan äiti. Tällä hetkellä raskaana viikolla 21. Tämä on viimeinen. Sairaudet alkavat vaivaamaan pahasti, joten siksi. Sairastan kakkostyypin diabetesta ja lapsuusajan nivelreumaan. Ei hyvä yhdistelmä, mutta sisulla selviää kaikesta☺👍

15.6.2016
AnneH77
AnneH77

Heippa! Täällä on 37v. ensisynnyttäjä! Kyllä on jännää aikaa :) Joskus kuvittelin että en tee lapsia, mutta niin se elämä vaan muuttuu. Marraskuussa on la.

15.6.2016
zaya12
zaya12

Mie mietin että onkohan täällä kesällä kerhoja mutta en oo estynyt ottamaan vielä selvää 😃 Syksyllä kyllä kerhoillaan jos olen kotona. Pikkuisen kanssa en harrasta mitään, vaan lapsirukka joutuu kulkemaan isompien lasten jutuissa. Meillä on neljä lasta, joista kaksi harrastaa jääkiekkoa ja nyt kesällä yleisurheilua. Ne vie aikaa melkoisesti 😀
Paljon tehdään porukalla asioita, käydään pulkkamäessä, sienimetsässä, uimarannalla, maatilalla katsomassa eläimiä, mato-ongella... Mitä vaan ettei tarvitse siivota kotona 😃

Raskausaika on aina sopinut miulle, yhtä helppoo se oli nyt kuin parikymppisenä. En sitten tiedä johtuuko iästä vai aiemmasta kokemuksesta äitinä, mutta jotenkii sitä on tervettä maalaisjärkeä kyllä hirveen paljon enemmän. Suhtautuminen on niin erilaista jotenkii ku nuorena tyttönä, että väittäisin vanhemmuuden olevan nyt antoisampaa 😊

11.6.2016
riu
riu

Laitanpa uuden vastauksen..toivottavasti tulee sinne minne pitikin. Siis samaa olen miettinyt, mittarissa jo 39-vee, mutta tunnen itseni reilusti nuoremmaksi 😊. Meillä on töissä ja lähipiissä ollut paljon 35+ synnyttäjiä, myös ensisynnyttäjiä.
Harrastatko muuten mitään 1-vuotiaasi kanssa? Kerhoja, vauvauintia tms.
Itse kävin ensimmäisen kanssa muskarissa ja vauvauinnissa.
Mukavaa kesää!

11.6.2016
Arya2016
Arya2016

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

11.6.2016
Arya2016
Arya2016

Hei vaan 😊

Mie en oo raskaana mutta nuorin lapsista on 1 v, itse täytän tänä vuonna 39. Hurjaa, tunnen oloni kyllä nuoremmaksi 😃 Vauvakuume vähän vaivaa, mutta meijän lapsiluku taitaa olla kyllä tässä...

Tervetuloa kirjoittamaan ja onnellista odotusta siulle!

10.6.2016
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...