mikä mahdollisuus

mikä mahdollisuus saada toiset tuplat? olen siis raskaana ja edelliset ovat nyt 2v tuplatytöt. nyt vasta rv6 menossa. enkä millään jaksaisi odottaa että pääsee sinne ultraan. jotta näkisi montako tällä kertaa on tulossa.

29.5.2016
Kisuli79
Kisuli79

Tota noin lapsesi ovat identtisiä jos heillä on yhteinen istukka, katso vaikka http://www.suomenmonikkoperheet.fi/monikkotietoa/odotus-ja-synnytys/

3.5.2017
Ree123
Ree123

Muistan lukeneeni joskus että tilastollisesti THLn mukaan on 0,04% mahdollisuus, että samaan perheeseen syntyy toiset kaksoset. Toki sitten yksilötasolla kertoimet voi olla eri, riippuen omasta suvusta, iästä jne tekijöistä.

Itselläni 2v 3kk kaksoset (tyttö ja poika) ja olen raskaana viikolla 19. Alunperin tämäkin oli kaksoisraskaus ja itkin asian vuoksi silmät päästäni. Raskaus ei ollut suunniteltu, ero tuore ja lapset uhmaa todella pahasti. Neljä alle 3v lasta yksin... Joo'o.
Viikon 12 ultrassa kuitenkin (minut on ultrattu jo kolmesti koska olen miettinyt keskeyttämistä) lääkäri totesi, että enää on vain yhdet sydänäänet, toinen nukkuu.
Eli eipä tullut meille toisia tuplia. Toki olen todella surullinen. Samalla myös äärimmäisen helpottunut.

Jollakin sitten keho ilmeisesti vain toimii niin. Että irtoaa kaksi munasolua kerralla. Meidän suvussa ei tietääkseni ole muita kaksosia.

3.5.2017
NeverSeenBlue
NeverSeenBlue

okei. olivat varmaan sitten vaan menneet yhteen.

31.5.2016
Kisuli79
Kisuli79

Käsittääkseni, jos ovat varmasti ei-identtiset, niin silloin istukat ovat aina erilliset. Ne vain ovat olleet niin lähekkäin, että ovat kasvaneet yhteen. Näin minullakin oli ja kaksoset ovat tyttö ja poika, joten missään tapauksessa heillä ei ole voinut olla yhteinen istukka.

31.5.2016
äipsyli
äipsyli

edelliset eivät ole identtiset. omat pussit oli mutta yhteinen istukka. kiinnostais kovasti se varhaisultra mut ei taida olla ylimmääräistä rahaa siihen. täytyy vasn odotella. ja suvussa on kaksosia enemmänkin äitini puolella äiti saanut myös kaksoset.

30.5.2016
Kisuli79
Kisuli79

Riippuu toki sun suvun perimästä, miten todennäköistä on.

Jos edelliset kaksoset on identtiset, niin se ei kyllä vaikuta lisäävästi. Mutta jos ovat erimunaiset, niin toki on suurempi todennäköisyys, että tälläkin kertaa olisi irronnut kaksi munasolua. Ja ikä lisää kaksosraskauden mahdollisuutta.

Itse en ole hetkeäkään ajatellut kaksosteni jälkeen, että toiset tulisi😉 nyt on heidän jälkeensä jo kolmannen raskauden viimeiset viikot menossa😊

30.5.2016
äipsyli
äipsyli

Riippuu sukurasitteista. Mutta siltikin todennäköisyys on melko pieni.

Tosin muistan täällä kirjoitelleen joskus aikoinaan erään, jolla oli kolmet kaksoset ja suht pienillä ikäeroilla. Ekat eivät tainneet olla edes eskari-ikäisiä kun kolmannet syntyivät.

30.5.2016
misukka
misukka

Olitko ajatellut käydä varjhaisultrassa?

30.5.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...