Unikoulu

Heips,olisin kysellyt et onko joku kokeillut unikoulua lapselleen. Meen tyttö nyt 11kk ja heräilee 6-7 kertaa öisin. On aika raskasta... aateltii alottaa ens viikolla tytölle unikoulu kotona,oon kyllä lukenut siitä aika paljon netistä mut silti kaipaisin hyviä vinkkejä . Ku ei hän nälän takia kyl enää heräile. Ja nukahtaa heti uudestaan maito pullon saatuaan.

12.5.2016
vauvakesäkuu
vauvakesäkuu

Heips,juu oon kans lukenut todella paljon aiheesta ja vaihtoehtoja on paljon, tota hyssyttelyä/silittelyä oon ite aatellu kokeilla mut mikä siinä on että joka artikkelin ku oon lukenut unikoulusta ni nimenomaan käsketään silittelemään selkää? Oon tehny sen virheen että oon antanut sen maitopullon illalla sänkyyn ja hän nukahtaa siihen sitte pullo suussa ja sit seuraavaksi ku herään ni annan taas maidon sinne ja taas ja taas kunnes on aamu☺ enkä tiä että oonkohan ite saanu nukuttua edes viittä tuntia☺ni on aika raskasta. Ja oon kyllä samaa mieltä että ennemmin illalla kuuntelee vähän itkua ja huutoa ku keskellä yötä☺

14.5.2016
vauvakesäkuu
vauvakesäkuu

Juu meen tyttö on kans semmone maito tyttö et oikee jo valmiiks pelottaa et miten käy ku alotetaan unikoulu maanantaina. Hän on melkein syntymästä asti saanu tuttipullosta ku mul oli maidon tuotanto niin heikkoa. Ja oon kans ite niin väsynyt näihin yö heräämisiin että pakko saada tuo yö syöminen nyt loppumaan. Ja oon kans sen päättänyt että nyt se on tehtävä,mua vaa aina nii riipasee sydämestä ku hän itkee ni en tiä pystynkö olee antamatta yöllä sitä maitoa mut omaksi parhaaksihan tämä on☺

14.5.2016
vauvakesäkuu
vauvakesäkuu

Noita unikoulujahan on käsittääkseni erilaisia.. Me ei olla oikeastaan mitään pidetty,ainoat,on illalla nukahtamiseen käytetty joitain unikoulun niksejä,niitä mitkä nimen omaan tarkoitettu siihen omaan sänkyyn jääntiin..

Mutta valitsi minkä tavan tahansa niin tärkein on just toi päättäväisyys.. Musta ei ole huono käyttää ainakin alkuun just tota naksin keinoa että hyssyttelee pullon sijaan,mutta tärkein on se että vaikka lapsi huutaisi kuinka kauan niin ei anna periksi,koska sitten lapsi siitä kerrasta oppii että kun vaan tarpeeksi kauan huutaa niin saa periksi..

Ja toki mitä pidemmälle asian jättää,niin sen vaikeampi on,eli hyvä että olette tehneet päätöksen nyt..

Meillä jätetty yö tissi pois toisella 6kk ja toisella 7kk iässä ja se oli silloin tosi helppoa,toinen jätti oikeastaan ihan itsestään,eikä toinenkaan protestoinut.. Tutti on jätetty siinä 11kk ja n. Vuoden ikäisenä.. Tämä joka jätti aikasemmin teki saman kuin tissin kanssa,eli lopetti itse.. Antoi vaan tutin mulle ja rupesi nukkumaan.. Päätin että en kyllä anna sitten enää seuraavillekaan unille..
Pienempi vähän protestoi tutin poistamista,mutta kun ei antanut periksi,niin ei jaksanut pitkään huutaa ja tais mennä vain yksi tai kaksi unille menoa ja sitten oli tutti unohdettu..

Nukahtaako teillä lapsi maitopulloon vai saako sen vain yöllä? Jos lapsi saa pullon illalla nukahtamiseen sänkyyn,niin suosittelen että aloitatte ton sillei että ette antaisi maitopulloa illallakaan,paitsi toki iltapalalla voi antaa,muttei enää sänkyyn nukahtamiseen.. Koska tällöin lapsi jo oppii nukahtaan heti ekoille unille ilman pulloa joka voisi helpottaa yöllä nukahtamista ja itsekin illalla jaksaa ehkä "taistella" paremmin kuin yöllä kesken unien.. 😊

13.5.2016
Vipe
Vipe

Me pidettiin esikoiselle unikoulu. Muistaakseni oli silloin 8kk. Meidän esikoinen oli kunnon tissillä roikkuja ja tämä vuoksi minä olin se joka valvoi ja heräs aina yöheräilyihin. Kun aloin olemaan todella väsynyt, päätin että nyt riittää kun sinänsä tarvetta tissille ei ollut. Kun lapsi heräsi itkemään, otin syliin ja hyssyttelin kunnes rauhottu ja laitoin sänkyyn, Tätä rumbaa kesti pari yötä ja homma oli siinä. Ensimmäisellä heräämiskerralla tissiä huudettiin 2 tuntia, mutta päätöksen olin tehnyt ja sen pidin. Se kannatti, koska seuraava herääminen oli jo paljon helpompi. Muistat vain päättäväisyyden niin onnistut :)

13.5.2016
naks
naks

Samaa mieltä pullo pois jos ei nälkää kerta huuda. Meillä pidettiin tytölle unikoulu ja nyt nukkuu 20-6.30/7 heräämättä ja jos herää niin huoneeseen ei mennä ellei jokin hätä tms. Meillä nukuttiin vajaa 2V todella huonosti ja sain sitten yhdeltä kaverilta vinkin baby blues toiminnasta. Otin yhteyttä ja sain sieltä selkeät ohjeet. Nyt ollaan kaikki nukuttu paremmin.

13.5.2016
Tarvti87
Tarvti87

En ole kenellekään lapsistamme unikoulua pitänyt.
Järkeilemällä tuohon teidän tilanyeeseen pitää saada muutos. Mun järjellä ajatellen se teidän tapauksessa on maitopullosta luopuminen.
Sinun pitää olla asia päättänyt ja pysyä päätöksessäsi. Huolimatta lapsen protestoinnista.

12.5.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...