Sunnuntaita!

Hyvää huomenta kaikille!

24.4.2016
Minnie
Minnie

Piti vielä sen verran jatkaa.. Ettei kelleen jää kuvaa et mä oon koton diks ku saan harrastaa. 😂 Tälleen vaa yrittäjäihmisen vaimokkeena sitä tietää sit töihin lähtiissään et saattaa oma harrastaminen jäädä vähän vähemmälle..

Ja siis tuo harrastus on mulle täl hetkel semmonen et sen voimalla jaksaa vetää tätä kotirumbaa 24/7.. 😊

Ja kyl mää koton oon iha lapsien takia. 😊 Hyvänä bonuksena vaan sattuu äippäki olee poissa työelämästä tällä hetkel joka edesauttaa vaan sitä et voi harrastaa ja reenata lähes niin paljon ku haluu. 😊

Mut et kotona olisin lasten kans joka tapauksessa riippumatta siitä saisinko harrastaa. Se päätös tehtii jo kauan ennen sitä ennenkö mä crossfitin bongasin.😊

24.4.2016
tennari
tennari

Joo musta tuntuu et aina on huono hetki tehdä lapsia. 😀

Me ollaapäätetty et oon lasten kaa koton nii pitkää kun vaan rahallisesti mahdollista. Ja kun ukko tekee kahta työtä ni näyttää siltä et sinne 2018 alkuvuoteen asti pystyn olee kotona (ellei sit tule vieläkisää lapsia jossai välis).

Järjellä jos aattelis ni munha kannattas töissä olla, tienattas enempi jne. Tietty eläkettä karttus jne. Mut mä aattelen tän nyt lasteni kannalta parhaaksi, oon niitten kaa nyt niin paljon ku pystyn.. 😊 Nää on nii hetken vaan pieniä..

Tietty jos meillä talossa putket pamahtaa tai katto rupee vuotaa jne ni tarttee töihin vähän äkäsempään lähtee.. Tosin, eipä nuo hoitomaksutkaan ihan ilmasia oo.. Kyl siis jäis käteen reilusti enemmän hoitomaksujenki jälestä jos töissä olisin mut ku näinki pärjätään ni mikäs tässä. 😊

Mä oon jotenki aatellu et nyt tehdään nää lapset ja eletään kotiarkea ja hoitovapaajuttuja. Sit ku lähen töihin ni sit tehää niit töitä.

Ja nyt mää rakastan sitäki ku pystyn harrastaa niin ku haluun. Ulkoilla jne niin paljon ku sielu sietää.. 😊

Meni vähän lörpöttelyksi mut joo.. 😊

24.4.2016
tennari
tennari

Jos pelkästään järjellä ajattelee ja laskee, milloin on hyvä hetki tehdä lapsi, ei sellaista olekaan.

Meillä olis ehkä hätäseen yksi tähän mennessä, jos sitäkään.

Taloudellisesti laskettuna, meillä lapset on joka kerta heikentäneet meidän tilannetta. Mutta on selvitty.

Eikä tämäkään menetetty lapsi olisi mun asemaani työmarkkinoilla ainakaan parantanut.

Mut hitot siitä.

Nyt on pakko keksiä jotain vaikka kiinnostus on jossain kaukana nollalinjan alapuolella.

24.4.2016
misukka
misukka

Me ollaan hankittu kaikki lapset ajattelematta sen kummemmin elämää.. Siis just tää hankittiin juuri tähän väliin vaikka ois ehkä kannattanut varmistaa asunto asiat ja lisäksi kolmas näin pian ei ole mitenkään kannattava koska en voi ottaa sitten enää kuin yhden hoitolapsen..
Toinen raskaus meni kesken mutta esikoisen Reuma diagnoosista huolimatta alettiin yrittää uudestaan,miettimättä missä vaiheessa esikon hoidot on (kävi tuuri ja pääsi oireettomaksi jo keväällä kun toinen lapsi syntyi syksyllä)
Esikoinen kaiketi tuli ihan järkevään väliin,mutta pointti on siis se että ollaan ajateltu lähinnä sen mukaan koska halutaan lapsi,eikä sen mukaan koska se on kannattavaa hankkia.. Ei meillä muuten varmaan ois yhtään lasta tai sitten ois vaan toi yksi.. Mun tulothan tippuu joka lapsen myötä ja menot kasvaa niin rahallisesti ei ainakaan ois kannattanut hankkia lisää..

Yhtään en silti ole katunut ja luotan että jotenki asiat selviää.. Jos ei muuten niin sitten vaan eletään tässä..

24.4.2016
Vipe
Vipe

Kiitos piglet ja Misukka.. Toivon todella että päästäis tästä muuttaan ja jospa jo ennen jätti mahaa.. Seuraava pelko on että pankki toteaa että no ette te enää lainaa saa kun jäät äitiyslomalle.. Pankkihan ei meinaan antanut lainaa silloin kun olin äitiyslomalla ei luottanut mun töihin paluuseen,niin vähän pelkään että samoin käy silloin jos olen jäämässä lomalle.. 😔

Että monta vastusta tässä vielä..

Ja se on kyllä totta että on hyväkin ettei voi ennustaa..
Ja uskon ettei Piglet silti kadu yhtäkään lasta vaikka rankkaa oiskin..

24.4.2016
Vipe
Vipe

Vipelle piti tuosta asuntohommasta sanoa, että ihme kiusantekoa laittaa tuommoinen olematon remppa. Ihan kuin joku taloyhtiössä yrittäisi saada niitä myynnissä olevia asuntoja halvalla itselleen sijoituskämpiksi.

Mutta ei sitä sieltä suunnitelmasta enää poiskaan saa ja se varmasti karkottaa kiinnostuneita.

Surku juttu teidän kannaltanne. Teillä kun ei ihan mahdottomia ole nuo toiveet uudelta asunnolta.

24.4.2016
misukka
misukka

Ehkä hyvä, ettei voi elämää ennustaa. Mutta toki jos ennalta tietäisi, että lapsella on erityisiä ja resursseja vaativia tarpeita, voisi lapsilukua miettiä ja etenkin sitä, kuinka tiheään yrittää saada alulle.

Sinänsä piglet, tekin olette ihan kohtuuttomassa tilanteessa, kun kaikki on ollut hyvin silloin, kun seuraavaa alkanut odottaa. Ja nyt teillä on kaksi erityislasta, kolmannesta ei tiedä vielä.
Toivottavasti tytöllä ei mitään isompaa vaikeutta ilmenisi.

Mutta jos miettii tilannetta, että joka lapsella alkaa ilmetä vakavia vaikeuksia ja omankin henkensä uhalla rupiaa lisää tekemään, ni siinä ei kyllä ole kaikki inkkarit kanootissa..

24.4.2016
misukka
misukka

Pigletilläkin kyllä hyviä pointteja.. Eihän elämää voi myöskään ennustaa.. Koskaan ei tiedä mitä eteen tulee ja sen mukaan suunnitella ikäeroa.. Meillä luonto hoiti seuraavan tulokkaan pois kuvioista juuri ennenkuin esikoinen sairastui.. Tosi karua sanoa nyt,mutta ehkä niin oli vaan parempi.. Ja saatiin sitten syksyksi jotain todella ihanaa tilalle.. Keskenmenoa en missään tapauksessa olisi toivonut,mutta kun kerta mennyttä ei voi muuttaa niin on vaan ajateltava että sillä oli tarkoituksensa.. En olisi mm. Voinut olla lapseni tukena röntgenissä jos olisin ollut raskaana,vaikka silloin hoitajan varmistus asiasta oli todella satuttava enkä unohda ikinä sitä sana muotoa "ethän ole raskaana" 😢 Teki mieli sanoa,että kiitos vaan,en ole enää.. Mutta eihän hän voinut tietää eikä pahalla sanonut.. Mutta ois meillekin voinut olla syksy ja alkuvuosi tosi rankka,jos ois menty meidän suunnitelmien mukaan.. Vaikka toki rankkaa oli kestää se suru yhdessä sen esikoisen sairauden aiheuttaman surun ja huolen kanssa,mutta asiat meni niinkuin meni ja olen onnellinen että saatiin esikoinen kuntoon ja sitten vasta taloon tuli uusi vauva..

Mutta minusta Piglet ei kyllä paljon tilannetta valita,vaikka arki varmasti raskasta onkin..

Ja valittamisesta,meidän asunnon myynti taitaa mennä päin persettä.. Tähän on siis suunnitelmissa että noi putket kuvataan jotta saadaan tietoa että missä kunnossa on että tarviiko putkiremonttia tyyliin 5 vuoden päästä vai vasta 10 vuoden.. No nyt kun tuli uusi se 5 Vuotis suunnitelma,johon putkiremontti laitettu kahden vuoden päähän! No vähän pelästyttiin koska edellisen remontin jäljiltä jo vastike nousi niin paljon että toista samanlaista (tai oikeastaan suurempaa) nousua ei enää pystytä maksaan ja lisäksi kertokaapa miten työskentelen tässä putkiremontin aikana.. Noh,kyseltiin asiaa niin arvatkaas mikä oli vastaus!! Että mua vituttaa "ei tähän niin pian mitään putkiremonttia tuu,tässä vaan on nyt niin paljon asuntoja myytävänä että laitettiin se siihen että ostajat tietää että joskus tulevaisuudessa tulee putkiremontti" 😬 kai ostaja muutenkin tietää että tän ikäiseen taloon johon ei ole putkille tehty mitään niin tulee joskus putkiremontti.. Mutta nyt ostajat kaikkoaa kun katsoo ettei halua muuttaa suoraa putkiremontin alle.. Ois helvetti kiusallaan sanonut "kuhan ihan vittuuksissamme heitettiin se sinne suunnitelmaan 2 vuoden päähän ettei ihmiset saa asuntojaan myytyä tai ainakaan saa niistä oikeaa hintaa" 😠

Voiko noin oikeasti edes tehdä,että laitetaan keksittyjä remontteja jotta ihmiset ei saa asuntojaan kaupaksi.. Kuin vaikee voi olla päästä eroon tällaisesta asunnosta.. Tästä taloyhtiöstä on asuntojen myynti aika ollut 2viikosta 3 kuukauteen eli tosi suosittuja ollut.. Mutta eipä ihme ettei enää mene kaupaksi asunnot kun tollaisia laitetaan..

Mua ärsyttää muutenkin,kun ei edes vaadittais liikoja.. Yhden lapsen perheet asuu 200 neliöisissä omakotitaloissa ja meille on näköjään liikaa pyydetty kun haluttaisiin mun työn puolesta yksi huone lisää ja vähän helpotusta tohon ulos kulkemiseen eli mahdollisesti vähän omaa pihaa ja vähän alemmaksi kuudennesta kerroksesta.. Silti omat kolme lasta joutuisi jakamaan yhden makkarin keskenään eli ei asuttaisi edes leveästi.. Mutta ei.. Vaikeaa näyttää olevan ja nyt koko ajan tehdään hankalemmaksi.. 😭 Mä en vaan jaksa.. Tarvis tähän taas keksiä uutta säilytys tila ratkaisua mutta ei kamalasti nappaa jos muutto edessä,mutta sitten taas toisaalta jos ei vielä moneen vuoteen päästä pois niin pakkohan se on.. Tai sitten jos vaan voittais lotossa ihan vaan vaikka sen verran mitä lainaa tästä jäljellä niin sais otettua uuden lainan ja ostettua uuden asunnon jo ennen kui tää myyty ja kun se löytyy niin vois tän myydä pois niin halvalla että varmasti menee..!!

24.4.2016
Vipe
Vipe

Meillä on tarkoituksella se 3-4-vuotta ikäeroa,en ois jaksanu tiheempään..yksi väli on melkein 5-vuotta kun ei tärpännyt ihan heti😊Ei muutkaan toki heti mutta 6kk yritys riittänyt😊Misukka anna itellesi aikaa..ei kannata asettaa vielä ikärajoja tai lopullista päätöstä tehdä yrittääkö vai ei enää..käyt nyt surun läpi ja sitten mietit uusiksi..elämä ei vaan mene niin kuin suunittelee,potkii päähän välillä ja lujaa😁Mä oon varmaan jotenkin masokistinen kun aina on tullut uusi vauva kun on edellinen helpottanut😃Meillä siis 5:n sarja ja vanhin kohta täysikäinen ja kuopus vuoden😱Kuopus sovittiin että on viimeinen ja tein raskauden suru ja luopumistyötä siitä että nyt on sitten elämää tulossa muuta kun pieniä vauvoja..mutta nyt mies jota sain kuopukseen suostutella pitkään on ruvennu arpomaan että josko vielä😱😂Mutta ei oo nyt ajankohtaista..ikä se tulee minullakin kohta vastaan,mutta on saatu nämä 5ihanuutta niin nämäkin riittää..katsotaan mihin elämä vie☺️

24.4.2016
huiskutin
huiskutin

Misukalle voimia.. Mä ymmärrän ton että olet liike kannalla,jos kerta fyysisesti pystyy.. Itsellä ainakin se että ei ne murheet poistu sillä että niitä jää kotiin itkeen.. Pitihän ihmiset mua tyhmänä kun sain keskenmenon torstai iltana ja heti perjantai aamuna olin töissä.. Mutta eipä se että oisin ottanut saikkua ois sitä vauvan alkua takaisin tuonut.. Ei sitä työpäivän aikana surra,todellisuus iski taas vasta illalla kun oli saanut esikoisen nukkumaan ja oli aikaa miettiä omaa napaa..
Toki ei voi tunteita haudata täysin,mutta turha sitä jäädä neljän seinän sisään..

Ja ymmärrän ton ikä ero jutun.. Meillä kävi onni ja saatiin silti toinen suht pienellä ikäerolla,mutta yski mikä juuri oli mielessä oli se "ihan sama vaikka vielä saatais lapsi,niin ikäero ei tule koskaan olemaan se mitä ois ollut" Kun toinen syntyi niin eihän sitä ikäeroa sitten enää murehtinut mutta pitkään se kalvoi alkuun.. Etenkin kun ihmiset kyseli laskettua ja totes "jaa teillä tulee sitten yli 2 vuotta ikäeroa" teki mieli aina karjua että no eipä ole oma valinta.. Nyt tulee se melko lailla tasan 2v (riippuen miten seuraava aikoo syntyä) ja nyt se oli suunniteltuakin että tulis yli se 1v 9kk.. Jotenkin ei ollut fiilistä yrittää sitä samaa,mutta ei halunnut hirveästi pitkittääkään..
Mä olen lopulta tyytyväinen meidän ikäeroon joka noilla siis on 2v 4kk,mutta eihän sekään nyt vielä paljoa ole,mutta enempi kuin mitä suunniteltiin..

Ikäeroahan on muutenkin vaikea suunnitella kun ei tiedä miten nopeasti tärppää jne. Onneksi on tutkittu että oikeaa ikäeroa ei lapsille ole.. Eli jokainen ikäero on yhtä oikea ja jokainen perhe kokee sen erilailla.. Mutta en minäkään ymmärrä että valitetaan kun on pieni ikäero,kun se on aika usein itse päätettyä.. Ja kyllä sitä pärjää,kun ottaa sen asenteen.. Meillä esikoinen pääsi vaipoista ennen vauvan syntymää,mutta työn puolesta on kokemusta myös kolmesta vaippa ikäisestä,onhan siinä enempi työtä,mutta loppujen lopuksi onhan se helpompi vaihtaa vaippoja kuin juosta kiireellä koko ajan jonkun kanssa vessaan 😂 Että puolensa kaikessa 😄

Musta on tosi harmi ettei Misukalle vielä yhtä lasta suotu ja ettei pienet ikäerot ole onnistunut 😩 Ja se että vaikka vielä onnistuisitte yhden lapsen saamaan alulle,niin olisihan se varmasti taas pelko raskaus.. Ja jos taas lapsiluku täysi,niin onhan se kamalaa lopettaa tuollaiseen.. 😭

24.4.2016
Vipe
Vipe

Siis esikko syntyny 4/06 ei 09

24.4.2016
misukka
misukka

Tennarille tsempit vaateshowhun. Mulla olis kans samaa edessä kaikkien kolmen kohdalla. Pienimmällä makaa sekä 74 että 80 vielä kaapissa kun ei ole saanut laitettua laatikoihinkaan. Eli kaapit ihan täynnä. Ja keskimmäiselle on siunaantunu noita 110 kokosia paitoja kymmenittäin. Nyt muutamia 116 kokosia vielä seassa ni huhhei.

Isoimmalta pitäis raakata 134 kokoset pois ja tarkistaa jääkö sille mitään päälle pantavaa jäljelle.

Narmar, juu. Keskenmeno iski jälleen 😢 Meillä esikko syntynyt 4/09, keskimmäinen 4/11, km rv 19+0 11/12 (olis tullut tasan 2v ikäero ilman km), pienin syntyi pitkähkön yrityksen jälkeen 3/15 ja tämä viimeisin km rv 11+6 todettiin viime keskiviikkona. Perjantain olin osastolla tyhjennyksessä kun nämä ei osaa mulla tulla omin päin ulos. Nyt olisi tullut 1v 8kk ikäeroa.

Eli nämä mun pienen ikäeron lapset otettu multa pois. Nyt lasten ikäerot 5v ja 4v.

Mulla itelläni ikää tulee heinäkuussa 34v ja miehen kanssa sovittu, että 35v jälkeen ei enää muksuja tehdä. Eka tavoite oli et 30v on katras kasassa mut toi eka km sotki kuviot pahasti. Sillä oli paljon muitakin ikäviä vaikutuksia meidän perheeseen kun en ollutkaan esikon ekana kouluvuonna kotona.

Nyt en uskalla ainakaan vuoteen uutta yritystä ajatellakaan, ettei tuu taas heti km, joten aikaraja täyttyy... Taitaa jäädä lapsiluku tähän. 😥

24.4.2016
misukka
misukka

Tennari, pyykki hommat on just parasta! Suorastaan terapiaa. :D Onneksi tuota likapyykkiä tuleekin nykyään ihan riittävästi, niin on terapiaa joka päivälle... :D :D Misukkalle voimia. Ilmeisesti olet keskenmenon saanut? (Yritän päästä juttuihin sisään.) Todellakin harmillisen usein saa kuulla äidin valittavan, kuinka rankkaa, raastavaa, kamalaa, ym, on pienen ikäeron sisarusten kasvattaminen. Silti niitä sisaruksia on alettu tykittään heti ensimmäisen synnyttyä, onko siis aiheellista valittaa, kun on itse tilanteen elämäänsä hankkinut. Meille on suotu kaikki neljä alle 2v ikäerolla. Esikko oli vielä 4v, kun neljäs syntyi. Kertaakaan en ole nähnyt aihetta valittaa, vaikka olisi ollut kolmet vaipat vaihdettavana yhtä aikaa. Mutta niinhän se valitettavasti on, että toisille ei lapsia suoda ja toiset saa vahingossa, vaikka sen olisi ehkä joku muu enemmän ansainnut. :/

24.4.2016
Narmar
Narmar

Hui tuvitus.. 😕 onpa teillä tosiaan sairasteltu..

Meilläjo pikkuneiti ensimmäisillä unillaan. Pitkään meni et veteliyksillä päikyilläkoko päivän. Nyt tosinaan tarttee kahdet.. Noh. Eipä haittaa, saapahan lajitella vaatteita ilman apulaisia. 😀

24.4.2016
tennari
tennari

Huomenta vaan ja mukavaa päivää ja jaksamisia kaikille!

Mä yritän saada lasten vaatteita järjestykseen. Pieniä pois, sopivia tilalleja kaikki vielä mahtumaan kaappiin. 😂 Meidän lapsilla on ihan sikana ja vähän liikaakin vaatteita..

Tällä hetkellä yks huone on käytännössä täynnä pestyjä viikkaamattomia pyykkejä ja lasten pieneksi käyneitä vaatteita mitkä tarttis lajitella. Noh, hiljaa hyvää tulee, mä en jäksa ressata. Teenaina sen verta kun ehdin. Ei nää hommat (näköjään) mihinkään täältä karkaa. 😃

Jos iltapäivällä sit ulos pääsis ulkoilee.. 😊

24.4.2016
tennari
tennari

Minnielle hyvää työpäivää ja tsemppiä kokoukseen.

Tuvituksen perheeseen toivoisin helpotusta noihin sairasteluihin. Tosi hurjaa.

Fyysisesti olo on yllättävän hyvä. Ilmeisesti kaikki roina on tullut pihalle ja vuoto kohtuullista, melkein pienempää ku normaaleissa menkoissa.

Mut henkinen puoli onkin oma juttunsa. Tiedän, että nyt ei pidä hautautua kotiin.

Tää aamu tuntui keljulta ja mietin mikä juttu tässä kaihertaa eniten. Totesin, että murskaantuneet unelmat. Lasten pieni ikäero, raskaus josta voisi edes yrittää nauttia. Kumpaakaan mä en enää ikinä tule saamaan.

Toivottavasti kaikki, joille on suotu lapsille pieni ikäero, muistaa olla kiitollisia siitä, että ovat lapsensa saaneet pitää.

Multa on nämä pian edellisen perään tärpänneet viety pois.

24.4.2016
misukka
misukka

Huomenta! Vanhalla libero palstalla joskus kirjoittelin, mutta tunnukset hävinneet. Nyt tein uudet ja huomasin kuinka hauskasti täällä on joka päivälle omat kuulumiset. :) Meillä on tänään tiedossa ulkoilua runsaasti, kun aurinko taas on voitolla raekuurojen sijaan. Meillä on tänäänkin herätty klo5.30, joten aamut toimet on jo ohi ja kohta pihalle. Itse olisin valmis kyllä nukkumaan jo uudestaan, alkuraskauden väsymys jyrää ihan täysillä. Miehellä 5 yön putki töissä menossa, eivätkä lapset oikein osaa unirauhaa kunnioittaa, joten ei auta, ulos vaan. Tuntuu että tänään tarviisi aikuista seuraa, harva vaan yhtä aamuvirkkuna meidän seuraksi joutaa. Aurinkoista kevät päivää kaikille! :)

24.4.2016
Narmar
Narmar

Eilisestä Nkin tekstistä tuli tosi hyvä mieli!
Esikon kanssa ilmeisesti ollut hyvät keskustelut! 😍

Misukkaa ihmettelen, miten pystyi kaupoilla kiertään??
Hienoa tietenkin jos kunto niin hyvä, ite tuskin mitenkään oisin voinut ajatella...

Mulla hyvin pätkittäinen yö takana ja aamuvuoroon lähdössä.
Tytölle tullut kunnon yskä ja useamman kerran tarvitsi apua.
Vicsiä hieroin rintaan, montelukastia annoin ja juomaa pari kertaa.
Nostin tyynyillä patjan pääpuolta, ei siinä pysynyt kun sitten valuu alas ja kävi pyytämänsä 3aikaan että lasken patjan että saa nukuttua. No nyt nukkuu!

Poika tuli myös viereen aamuyöstä ja on niin väsynyt että nukkuu myös.

Työvuoron jälkeen yks kokous.
No kait sitä pystyssä pysyy vielä tämän päivän.
Maanantaina ei oo mitään suunniteltua ohjelmaa, eli sitte voi vaikka pötköttää keskellä päivää jos siltä tuntuu 😄

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

24.4.2016
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...