Lauantaita!

Huomenta. Meillä tytöllä flunssa, yöllä oli ihan kuuma. Esikoisella optikko, saa varmaan uudet lasit. Mies viritteli uimaanmenoajatusta, katsotaan, mitä esikoinen ja keskimmäinen tuumaa. Kivaa Lapsimessupäivää niille, jotka on sinne menossa. Itse en varmaan mene.

16.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jeps, näin ajattelinkin.

Meillä esikko sai lasit eskarissa niin puolivuosittain käytiin silmälääkärillä kunnes tuli 8 vuotta täyteen. Vika kerta oli just ennen synttäreitä. Sen jälkeen on tarvittaessa käyty optikolla. Vuosittain nyt ainakin ruvennut vaikuttamaan siltä, ettei jäbä näe kunnolla.

17.4.2016
misukka
misukka

Meillä esikoinen kävi silmälääkärissä, kun sai ekat lasit. Käsittääkseni oli vielä lapsiin erikoistunut silmälääkäri. Oisko meillä esikko ollut nelosella tai vitosella silloin.

Muilla lapsilla ei olekaan (vielä) laseja.

17.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo. Mun mielestä se on valtakunnallinen ohjeistus, että alle 8-vuotiaalla aina silmälääkäri määrää lasit. Kun 8v on täynnä, riittää optikko ellei ole jotain spessua.

Ja ekat lasit on vissiin aina lääkärin määrättävä jos alaikäinen. Mut tätä en mee vannomaan.

16.4.2016
misukka
misukka

Oko misukka teillä samoin kuin täällä, että jos lapsi on alle 8 v, suoraan lähete silmälääkärille?
Nyt esikoisella ollut 2 kertaa optikon tarkistus. Muistelin että edellinen olisi ollut 2 vuotta sitten.

16.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja mulla itelläni kanssa noi hyppäykset oli etenkin alaluokilla tosi hurjia. Just kasvu vaikutti tosi paljon. Yläluokilla rupes jo tasottuu kun ei kasvamutkaan enää niin hurjasti.

Mulla itelläni lasit on -6, luulen, et esikolla menee vahvemmaksi kun nyt 10v on jo -4. Ja lasitkin sai pari vuotta mua aiemmin. Tosin mulla alotustaso oli -0,75 ja puoli vuotta myöhemmin 1,25. Olin sillon 8v.

Ja keskimmäiselle saatiin silmälääkärilähete myös nyt neuvolasta. Samoin ku esikollekin. Silloin lääkäri ei vielä halunnut laseja laittaa.

16.4.2016
misukka
misukka

On aika iso muutos kyllä.

Meillähän eivät koulusta lähetä vaan ite tässä keväälläkin käytiin kun alko tuntuu, ettei jannu näe kunnolla. Äkkiä vuosi hujahti. Ihan ihmeissäni olin ku instrussa totesivat, että onhan edellisestä kerrasta jo vuosi. Mä ajattelin et reilu puoli vuotta.

16.4.2016
misukka
misukka

Täyttää 16 kesällä. Ei ole joka vuosi koulusta lähetetty jatkotutkimukseen, vaikka näkö kyllä tarkistettu.
Aiemmat lasit oli -2,75, nyt huonompi silmä -3,5. Iso muutos mielestäni, mutta tavanomaista kuulemma ja kuuluu pituuskasvuun.

16.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minkäs ikäinen PMn esikko olikaan? 16, 17? Aika pitkä aika päässyt hujahtamaan jos kolme vuotta. Tuliko paljonkin muutosta nykyisiin laseihin?

Meillä esikolle tuli vuodessa reilusti lisää vahvuutta. Tarkkaan en muista paljonko, mutta nyt on -4.

16.4.2016
misukka
misukka

Hellou

Onpas Vipellä ollut eilen kivan kuuloinen ilta. Ja aamusta saanut nukkua pitkään. 👍

Tanssit meni tosi hyvin. Ihan yllätyin, että sujui sekin jota en oikein hanskannut. Mulla on ihan kauhea nälkä, mutta en oikein tiedä, mitä ottais. Ja väsyttää toki myös.

Täällä ollut kyllä hurjan hiljainen päivä kun lörpässäkään juuri mitään.

16.4.2016
misukka
misukka

Kiitos.
Tyttö otti päivällä nestemäisen lääkkeen hyvin, enemmänkin olisi halunnut.

Esikoinen sai vahvemmat kaukolasit. Edellisestä näöntarkastuksesta optikolla jo kolme vuotta, en muistanut että niin pitkä aika siitä olisi. Ja tuo näöntarkastus oli ilmainen meille, koska lähete tuli kouluterveydenhuollosta.

Minniellä ja misukalla ollut kiirettä jo aamusta alkaen.
Esikoisella yskää, joten tänään ainakaan ei mennä uimaan.

16.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta..
Tai ehkä aamupäivää,mutta itse juuri heräsin 😂 Lapset on mummolassa ja mies lähti aamulla aikasin johonkin firman yksiköiden väliseen sählyturnaukseen Vantaalle 😊

Eilen juhlittiin pikkuveljen synttäreitä,oltiin keilaamassa ja syömässä ja vielä mentiin "jatkoille" kavereitten luo pelaileen sellaista kivaa peliä 😊 Oli kyllä hauska ilta vaikka vasta yöllä pääsi nukkuun,mutta ei se mitään kun sai kuitenkin vedettyä unta sellaisen melki 10 tuntia 😂

Lähden tästä sitten joskus puolen päivän hujakoilla käveleen meidän porukoille hakeen poikia ja tullaan Päikkäri lenkin kautta kotio.. Sitten ehkä pienemmän kummitäti tulee meille,mutta se on vielä vähän auki..

Mukavaa tapaamista Minnielle,muistanko oikein oli pojan sairauteen liittyvä joku vertaistuki tapaaminen tai sellainen vastaava.. Vai joku muu?

Misukka onnea gaalaan ja hyvä että tuli puku Valmiiksi!

Pm:n tytölle pikaista paranemista!

Ja kaikille muillekin mukavaa päivää!

16.4.2016
Vipe
Vipe

Päivää!
Onpa täällä hiljaista!
Meillä vielä vajaa tunti matkaa tapaamiseen...
Yks vessapysähdys tehtiin äsken.
PM tytölle paranemisia.
Misukka sai kun saikin asunsa valmiiksi aikataulussa 👍🏻
Ja minä laitoin viime hiustenpesussa kasvojenpesuainetta hiuksiin ja ihmettelin kun ei vaahtoa 😬 Tuli syväpestyt hiukset.

Mä oon maksellu laskuja ja lyhentänyt autolainaa tässä matkan aikana...
Pädi ja paperinippu mukaan ni saa käytettyä matkustusajan hyödyksi...
Sähköpostit ja viestien hoito vielä kesken...

Aurinkoista päivää kaikille! ☀️☺️😎

16.4.2016
Minnie
Minnie

Huomenet tähän aamuun

PMn tytölle paranemisia!

Mulla tänään tanssigaala. Yöllä pääsin nukkumaan yhden aikoihin. Mut on hittovie kolttu ja bolero kuosissa, vimpan päälle. Irtohihoihin pitää vielä vähän neulaa näyttää kun ei pystynyt loppuun asti koneella tekemään. On niin pientä näperrystä...

Tälle aamua pesin hiukset hoitoaineella kahdesti ja ihmettelin ku ei lainkaan vaahtoa, ennen ku tajusin et olis kannattanu käyttää shampoota.

Mut onpahan nyt hyvin hoidetut hiukset 😂

Tunnin päästä pitäis lähteä Lohjan suuntaan ja tässä välissä pitäis ehtiä jonkinmoinen sotamaski maalata naamaan. Lounaski olis kiva mut toisaalta vasta lopetin aamupalan. Tai no kaakao on vielä juomatta. Kai tällä iltakuuteen pärjää 😉

16.4.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...