Tiistai huomenta

Mitäs muiden päivään?

5.4.2016
Vipe
Vipe

Mä en o ees tiennyt et jauhelihaa vois laittaa keittoon raakana. 😂 meil on aina paistettu. Samoin esim kanat.

6.4.2016
tennari
tennari

Kyllä mäkin lisään paistettuna ja maustettuna.. Paitsi jos pakkasesta heitän valmiin jauhelihan niin se on vain paistettu muttei maustettu,silloin pitää maustaa se itse keitto (meillä on ns. Hätävara jauhelihaa valmiiksi paistettuja pakkauksia pakastimessa)
En voi kuvitellakaan että raakana laittaisin,ei ole oikeastaan käynyt edes mielessä..

Huh,Misukalla ollut kovat treenit.. Toi on aina jumpassakin kun siellä vedetään samaa sarjaa sellainen n. 1-2kk ja sitten vaihtuu,niin tuntuu että ekojen kertojen jälkeen on ihan loppu jo senkin takia että kamalan ajatus työn joutunut tekeen pysyäkseen mukana.. Ja sitten seuraavana päivänä myös lihakset kipeät kun taas vähän eri liikkeitä mihin lihakset ei ole tottunut.. Mukavaahan se vaihtelu on mutta rankkaa 😂

Meillä lapset nukkuu molemmat saman verran.. Yöllä n. 11-12 tuntia tai ehkä 10-12 koska useasti arkena harvemmin ihan 12 tuntia ehtii.. Ja sitten päivällä 2 tuntia,joskus vähän ylikin paitsi isompi ei sunnuntaisin nuku kun harrastus juuri Päikkäri aikaan.. Eli parhaimmillaan vuorokaudessa voi tulla unta 14-15 tuntia ja vähimmilläänkin tulee 12-14 tuntia eikä noilla ole vaikeuksia nukahtaa.. Esikoinenkin nukahtaa päikkäreille lähes yhtä nopeasti kuin pienet.. 😄 Esikoinen tosin on tosiaan lapsi joka pienestä pitäen nukkunut "aina" kun käsketään.. Toki joku raja siinäkin tulee vastaan että jos nukkuu yöllä 12h ja on tunnin hereillä aamulla niin ei varmasti nukahtatais,mutta siis joo.. Vauva aikana jos oltiin liikenteessä saattoi nukkua lähes koko päivän (siis vaikka ikää oli jo useampi kuukausi) ja silti nukkui yön normaalisti.. Joskus mietin onko ihan tervettä tuokaan,mutta sellainen se vaan on.. Kun ei se siis tarvinut niin paljon unta vaan sitten toisina päivinä kyllä jaksoi valvoa,sillä oli vaan tapana nukkua aina kaukalossa ja vaunuissa.. Ja sitten nukkui aina kun laitettiin nukkuu.. Niin kai se vieläkin on sitä että silloin nukkuu kun äiti käskee 😂 Pienempi ei ole kyllä tuollainen nukkuja,se heräs aina kun kaukalon otti autosta ja vaunuissakin saattoi pysyä hereillä.. Ja jos se nukahti illalla vaikka autoon niin ei sitä saanut heti kotona nukkumaan vaan venähti sitten yö unille meno.. Esikolla ei vaikuttanut 😂 Hassuinta on että tarvittaessa esikoinen pärjää pienemmillä unille ihan hyvin.. Toisaalta hyvä niin,oishan sekin huolestuttavaa jos kohta 4v lapsi nukkuis jonkun 20 tuntia vuorokaudesta!

5.4.2016
Vipe
Vipe

Nki, paistettuna. Musta on ällöä jos raakana laittaa ja sotkee sopan sillä verivaahdolla. Paistetusta tulee rasvan ja mausteiden mukana väriä liemeen.

Meillä lapset nukkuu 14h, paitsi esikolla koulun alettua tippui 10h:iin. Tai no melkein 9ään. Muut on nukunert 12-13 h yöllä ja kehnosti päivällä, mut kuopus nukkuu päivällä sen 4-5h ja yöllä loput. Tosin kun nukahtaa 19.30, ei unta riitä pitkälle aamuun.

Mä tulin just tanssitunnilta ja oon ihan loppu. Kunnon aivojumppaa taas kun kuviot menneet uusiksi yhden ainoan poissaolokerran aikana. Ens viikolla vikat treenit ja sit esitys. Ja koko puolitoistatuntinen veivattiin tansseja läpi ni hiki tuli kyllä.

5.4.2016
misukka
misukka

Nki, minä ruskistan jauhelihan erikseen paistinpannulla.
Pannulle nokare voita, tms, sitten kun pannu kuuma, lisään jauhelihan. Päälle ripottelen mustapippuria ja paprikajauhetta.
Käännän lihan hetken kuluttua ja paistuttua lisään suolan ja sekoittelen.
Paiston aikana ovat olleet keiton muut aineet kiehumassa kattilassa ja lisään paistetun jauhelihan loppuvaiheessa keittoon.
Näin keiton liemi pysyy kirkkaampana, kuin jos lihan laittaa raakana kattilaan.

5.4.2016
Minnie
Minnie

Lapset on yksilöitä,itekkin manasin mm.tänään kun meidän 1-vee ei nuku nykyään enää juurikaan päikkäreitä..yöllä nukkuu 9-10h eli se riittänee😊Mutta 5-vee on ollu aina unikeko..nukku viime yönäkin reilu 13h😃Ei se aina noin paljon,mutta 11-12h ihan normaalia.Minä nukkusin vaikka 20h jos annettas,on tuo kuopus sen verta virkeässä kunnossa että uuvuttaa äidin🙄

5.4.2016
huiskutin
huiskutin

juu niin aion tehdä. Selkä ei oo juilinu tänään kun en oo mitään tehnykkää mutta lonkat vaivaa edelleen.. Oli vaan hoidossa tuolle meidän 2vuotiaalle huolehtijalle yks täti ystävällisesti kertonut että äiti on kipeä ja on kotona ja koko kotimatkan oli neiti sitte kyselly asiasta ja ovella multaki kysy heti että itketkö sinä.. En tiiä mutta itse en hoitotätinä menis kertomaan tuommosia asioita tuon ikäiselle lapselle vaan jättäsin sen nimenomaan vanhemmille koska he kuitenkin osaavat ennakoida lapsen suhtautumisen :-\

5.4.2016
Tatja84
Tatja84

Ei munkaan mielestä tyttö nuku paljoa. Noo, neuvola perjantaina.

5.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Niin, kaverin poismuuttohan se oli. Surku juttu jos noin käy, että kerranki kun olis samaan aikaan kaveria ni ne muuttaa johki huitsin kuikkaan 😔

Pigletin lounsstreffit ilahdutti täälläkin. Nauti!

Nki, kuvaajalla on usein niitä lappuja mukanaan joten saat varmasti uuden ellei vanhaa löydy.

5.4.2016
misukka
misukka

Päiviä

Tatjalle tsempit selän kanssa selviämiseen. Suosiolla vaan saikutat. Ei se lisäpaino mahan kasvaessa kipuja helpota.

PMn tyttö se ei liikoja nuku. 😞 Eihän tuommosilla unilla pärjää aikuinenkaan.

Vipelle piti jotain kirjottaa mutta unohtui kun pienin rupes tänttäröimään väsymystään.

Jäbä nukkui ruuan jälkeen vajaan pari tuntoa. Ihan liian vähän, muttei enempäänkään suostunut. Nyt sit ihan väsy jo taas, mutta vastaan pitää taistella.

Esikon astmakontrolli meni hyvin, niinkuin aina. Sai nyt mennä ihan omin päin tekee testit kun viimeksikin tuntui että olin ylimääräinen.

Pienemmät leikki käytävällä leluilla sen puolituntisen. Lääkärille mentiin ja ajateltiin taas vähentää lääkitystä kesää kohti. Saa tauottaakin jos tuntuu siltä.
Seukki kerta taas vuoden päästä.

Hiisi kun tuo pieni uinahtais, ni miekin voisin ummistaa hetkeksi silmiäni.

5.4.2016
misukka
misukka

PM kuulostaa minustakin vähältä unimäärältä, mutta mikäs siinä jos pärjäätte 😊
Meillä poika nukkuu noita tuntimääriä, mutta hällä selitys siihen.
Tyttö tarvitsee selvästi enemmän unta.
Vähintään sen 9h.

Me oltiin lasten kans puistossa ja kaupassa ja sit viel kahvilassakin ehdittiin käydä kunnes mieheltä tuli viesti, jotta noussut.
Nyt on jo lähtenyt takaisin töihin.
Vaihtaa ekaksi omasta autosta renkaat.
Saa nähdä ehtiikö konserttiin, jollei, yritän saada pojan viihtymään siellä, niin että pärjättäis kolmisin.

Kohta herätän pojan päikkäreiltä ja syötän. Huvittavaa kirjoittaa kohta 3v 'syötän' mutta niin se todellisuudessa on. Joitakin harvinaisia kertoja lukuunottamatta.
Sitten lähdetään hänen muskariin.
Tai tehdään pullataikina valmiiksi kohoamaan siksi aikaa.
Tyttö pääsee toiseen puistoon siksi aikaa mummon vahdittavaksi.
Ei ainakaan vielä sada.
Pari pisaraa tuli, mutta siihen jäi toistaiseksi .

Vipe, hyvin sä kyllä muistat! Ihmettelenkin, miten jotkut voi muistaa kommentoida niin kaikkia! 😊

Ilahduin kun luin Pigeltin lounastreffeistä! Ansaitset sen 💜☺️

Toivottavasti Nki saa kaikki tarvittavat tyttöjen kuvauksiin mukaan ja saatte onnistuneet kuvat! 😊

5.4.2016
Minnie
Minnie

Nki katsoitko roskista? Meillä pienempi vie roskiin kaiken mikä näyttää vähänkin roskalta.. Jos lapset saanut käsiinsä sen..

Pm,melko vähän tunti määräisesti nukkuu vuorokauden aikana,etenkin jos katsoo noita vähimmillään olevia tunteja,niin eihän siitä tule kuin 7 tuntia unta.. Tosin jos kasvaa ja kehittyy ja jaksaa hyvin,nii ei kai siinä mitään.. Onhan meillä erilaisia uni tarpeita..

5.4.2016
Vipe
Vipe

1-2 tuntia yleensä, joskus ei ollenkaan. Silloin saattaa nukahtaa yöunille klo 23.

5.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pm kuin pitkät päikkärit tyttö nukkuu?

5.4.2016
Vipe
Vipe

Meillä tyttö nukkuu tuntimääräisesti yöllä niin vähän 6-9 tuntia, ettei tulis mitään ilman päiväunia. Sitten jos joskus ei laita päiväunille, nukahtaa niille ilman toimenpiteitä.

5.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ahdistaa aina vastata ku ei nää muiden tekstejä,niin ei muista mitään!

Pigletille ainakin ihania lounastreffejä! Saa vähä paremmin juteltus kun ei ole lapsia mukana 😊

Misukalle tsemppiä sen puvun kanssa,ei tulis mullakaan mitään.. Toivottavasti astma kontrolli meni hyvin!

Tatjalle rentoa saikkupäivää,parempi se ehkä tollei että saa sitten oikeasti levätä.. Siinä syy miksi itse en ole edes miettinyt saikkua edes silloin kun mikään ei pysynyt sisällä,että eipä se mitään helpottais kun omat pojat tässä.. Päin vastoin hoidokkien kanssa sentään pakko pysyä päivärytmissä niin vähä helpompaa kun ihan täysin pellossa elävät lapset.. Että ihan hyvältä kuulostaa että isä vei tytön hoitoon..

Sitten Pm varmana kerennytkin kerhoilua..

Minnielle mukavaa päivää myös ja toivottavasti pääsette yhdessä esitykseen.. Kiva että osasit kieltäytyä töistäkin välillä..

Nki:lle kans mukavaa päivää,toivottavasti löytyy kivat vaatteet kuvaukseen tytölle..

Eipä kai muuta.. Mua vähän harmittaa kun yks kaveri saa lapsen kans syksyllä meidän lasketuilla ajoilla on viikko väliä.. Siis se ei harmita,se ois kiva kun ois tässä lähes naapurissa joku samaan aikaan äitiyslomalla,MUTTA ne muuttaa pois mahdollisesti jo tämän vuoden aikana eli ja ehkä ennen kuin vauvat syntyy 😔 Ja siis kauas ihan eri paikkakunnalle.. Se on aika harmi,vähän kun ehti toivoon jo seuraa,kun oon aina ollut äitiyslomat yksin kun kavereidenkin kanssa saanut lapset nii eri aikoihin ja ei ole tässä lähellä kukaan asunut.. Tai asuuhan lähellä ihmisiä,mutta joo,ehkä ymmärsitte 😂

5.4.2016
Vipe
Vipe

Huomenta!
Vipe, meilläkin saattaa tytöllä olla vaikeuksia nukahtamisessa, jollei isi ole kotona.
Vaikka luulisi tottuneen kun usein lätkässä, ja joskus yötyössä, kuten viimeyön.
Mutta poikkeuksellisesti otan myös viereen tai olen sängyn vierellä sen aikaa että nukahtaa.
Minusta se on hirmu suloista että on isiä ikävä, kertoo että on todella tärkeä ja 'kunnollinen' suhde isään syntynyt.
Hienoa kun sait nukuttua kun on yön! Sitä varmasti tarvitsitkin!

PM, nukkuuko tein tyttö pitkiä päikkäreitä kun usein illasta/yöstä nukahtamisongelmia?
Oisko jo sen ikäinen että vähentäisi päikkäreitä niin saisitte yöllä nukkua?

Meillämeni pojan kans unirytmi plörinäksi kun en nukuttanut eilen päikkäreille ja sit illasta nukahti kesken terhokerhon.
Oli SPR opettamassa avun antoi ja hälytystä eri tilanteissa.
Taisi paikallaan olo olla viimeinen niitti väsyneenä.
Eli poika nukahti jo ennen 18 ja siirrossa ja iltalääkkeet annossa havahtui, muttei mitään toivoa heräämisestä.
Sitten aloitti klo 2 yöllä huutelun, useaan otteeseen.
Huutelin takaisin jotta yö ja nukutaan omissa tiloissa.
Hetken päästä huuteli että hankala olo ja pakkohan se oli käydä tarkistamassa tilanne ettei ole saanut anafylaxian ensioireita tms mutta sitten jo nukkuikin.
Tarkistin pulssin ja hengityksen ja annoin jatkaa unia herättämättä.
Sairauden vuoksi aina vähän hirvittää jos yöllä sattuis tuleen jotain...

Nyt on kolmisen tuntia oltu pystyssä, mies tuli aamusta kotiin ja yrittänyt nukkua, kaksi vuorokautta putkeen valvonut ja koko eilisen päivän täystyö ja suoraan yövuoroon.
Hirvittää hiukan😱

Lapset kattoo lasten areenaa ja eiköhän kohta lähdetä kauppaan ja puistoon niin pysyy koti hiljaisena hetken.

En luvannut tänään töihin.
Saadaan rauhassa tehä omia hommia.

Iltapäivällä pojan muskari ja illalla tytön muskari korvaantuu pelle pelikaani konsertilla.
Sinne toivon että päästäsi koko perhe.
Katsotaan, kun miehellä vielä lyhyt päivätyökin. Että saako nukuttua sitä ennen tarpeeksi.

Mies kaato eilen rannasta leppiä ja raivausjätteen polttoa mietimme, mutta nyt on heinikko liian kuivaa, tuli leviäsi liian helposti. Jäät ja lumet ehti sulaa ympäriltä hetkessä ja ollaan myöhässä 😕
No, ehkä sateen jälkeen vois onnistua?!

Ei kait muuta tänään...

Mukavaa tiistaita kaikille!

5.4.2016
Minnie
Minnie

Huomenia kaikille :-) täällä vietellään lötkyaamua ihan itekseen. Jäin loppuviikoks sairaslomalle kun alko taas alaselän kivut ja lonkkakivut pahenemaan. Alkaa masu olemaan jo sen kokonen että alkaa olemaan tuo selän juiliminen jatkuva vaiva. Maanantaina sitte äitipolille ultraan ja katotaan samalla vähän tilannetta ja tuumaillaan sairasloman jatkoa. Neiti meni hoitoon jo isin mennessä töihin kun ei meillä oo edelleenkää sitä toista autoa ja mä saan ihan vaan lepäillä nyt hetken. Jos vaikka jaksais illalla paremmin. Täällä yrittelee aurinko paistaa tänäänki. Eilen oliki tosi lämmintä auringossa mut edelleen oon ihann satavarma et kohta sataa lunta ja pakastuu koska pohjosessa ollaan :-D

5.4.2016
Tatja84
Tatja84

Huomenet

Hyvä, että Vipe saanut nukuttua hyvin. Hauska löytö isommalla ja mahtava kommentti 😄 Kivaa kerhoilua!

PMlle kivaa kerhoilua myös ja hyvää kokoustelua illalle. Tsemppiä päivään.

Meillä esikon astmakontrolli. Kohta pitäis lähteä sairaalalle päin. Loppupäivälle ei suunnitelmia. Kunhan ollaan vaan.

Rupesin illalla väsää esitykseen kolttua ja totesin kankaan kovin haastavaksi pyöritellä. Hillitön kaistale ja tarttuu joka mutkassa itseensä. Kolmen tunnin työn tulos oli yksi kaava piirrettynä kankaalle. Vielä viisi palaa jäljellä. Ja toisesta kankaasta bolero. Sen kankaat on tosin jo leikattu. Mutta on tässä arpeettia.

5.4.2016
misukka
misukka

Huomenta.
Pitää tyttö herättää vähän ennen ysiä, että ehditään perhekerhoon. Nyt uni maistuu, kun illalla/yöllä ei meinannut nukahtaa.

Tänään myös keskimmäisen koululla vanhempainyhdistyksen kokous.

Reipasta päivää kaikille.

5.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä ainakin nukuttu hyvin,menin ajoissa nukkumaan kun esikoinen ei saanut unta.. Oli ollut jo pitkään hiljaa sängyssä kun hiljainen äiti "huuto" kuului ja sanoi ettei saa unta kun silmiä ei väsytä.. Sanoin että katson loppuun yhden ohjelman,että koittaa sillä aikaa nukahtaa,että tulen sitten katsomaan.. Oli ihan hiljaa kyllä,muttei nukkunut kun menin,niin otin sitten mun viereen nukkumaan.. Siellä sanoi ettei saanut unta koska isi ei ole kotona.. Sinne viereen lopulta nukahti ja nukkui kuin tukki koko yön samassa asennossa ja pienempi heräsi vasta kuudelta niin että hain viereen.. Itse nukuin vielä tunnin ja pojat nukkuu edelleen tuolla.. Ei pitäis tänään ainakaan väsyttää..

Kerhoon mennään tänään.. Ja illalla apteekista haetaan pojalle lisää lääkkeitä.. Ei kummempaa..

Pojat kuuluu heräilevän,isompi "löysi" pienemmän vierestä ja kysyi:"hei mistäs sä tupsahdit?" Nyt pitää mennä kun pienempi kuuluu järjestävän meidän kirjahyllyä!

5.4.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...