Perjantai on täällä taas!

Huomenta,mitäs muiden perjantai päivään?

1.4.2016
Vipe
Vipe

Hyvä, että ninnupin pojan kuvissa ei ollut mitään häikkää.

Me käytiin pari lähintä autoliikettä läpi kyselemässä ja nyt tän illan Caddy Maxi koeajossa. Huomenna projekti jatkuu kun lähdetään isoille kaupoille etsimään koeajettavia vehkeitä.

1.4.2016
misukka
misukka

Minnielle vielä; kannattaa tutustua noihin kirjoihin Erityisherkkä lapsi, Erityisherkkä ihminen, Erityisherkkä ihminen ja parisuhde. Kirjoittaja Elaine Aron. Alkuperäiset kirjat on englanninkielisiä.
Suomessa on yhdistys Suomen erityisherkät ry.

1.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jotainhan voin kirjoittaa. Kesto oli 2 tuntia.

Tärkeää on tauot, liikunta, ulkoilu, lepo, uni.
Samoin ravinto, lapselle esim. ylimääräinen välipala.
Tauotuksessa auttaa luonto, vesi, musiikki, kuunneltu tai itsensä soittama. Tärkeää laskea ärsykekuormaa.
Tuossa nyt on jotain keinoja tauon ajalle.
Lisäksi luennon pitäjä mainitsi, että erityisherkän lapsen kohdalla voi miettiä, jos jonakin viikkona ei osallistu johonkin säännölliseen harrastukseen. Lapsi siis "lepää" siitä harrastuksesta, eikä esim. ole ryhmämuotoisessa harrastuksessa mukana sillä kertaa.

1.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olisko PM llä intoa kirjoittaa lyhyesti luennosta?

1.4.2016
Minnie
Minnie

Ninnup, meillä on kans vauvalelut tiukasti käytössä edelleen! 😁
Täytty varmaan sanoo seuraavaksi kun ostetaan jotain uutta lelua että sitten täytyy laittaa jokin edellinen jo sivuun että mahtuu kaappiin....
Jopa paksusivuiset kuvakirjat ovat niin rakkaita vieläkin, vaikka sitten on myös tammen kultaisia yms tietokirjojakin..

1.4.2016
Minnie
Minnie

Heippa!
Täällä onkin mukavasti luettavaa 😊
Ninnup (kai muistan oikein!) soita ihmeessä siitä pojan pään kuvauksesta!
Kyllä luulis olevan jo vastaus tai sitten on jäänyt johonkin matkan varrelle homma!
Pöh, noita kovia flunssia! Onneksi kesä tulossa jos loppuis jo kaikkien sairastamiset!
Nyt kun ite ollaan oltu koko talvi terveenä, tuntuu kamalalta lukea kuinka porukat koko ajan kipeänä!
Päästy kyllä tosi helpolla tämä talvi kun lasten korvat putkitettiin loka vai marraskuussa ja kitarisat poistettiin! Siihen astihan sairastettiin jatkuvasti.
Ollaan kyllä ravattu harrastuksissa, tapahtumissa ja kerhoissa ettei olla pöpöiltä kuitenkaan suojauduttu sen kummemmin.

Mitähän muuta....
Maarua kävi heippaamassa, joten sinnekin kevätterveiset! 🤗

Käytiin lasten kans pyöräilyllä, eivät halunneet kumpikaan ottaa potkupyörää, vaan vanhat tutut. Pöh!
No koetetaan joku toinen kerta...
Käytiin lähteellä, kurjet huusi ja peippo lauloi, sireenien silmut ovat aivan turpeena.

Nyt on lapset päikkäreillä ja kohta lähden töihin.

1.4.2016
Minnie
Minnie

Olipa informatiivinen eilinen luento erityisherkästä lapsesta. Pohjana oli Elain Aronin samanniminen kirja.
Ja ei mun ammattiuralla ole erityisherkkyydestä puhuttu. Itsekin oon vasta kuukauden päivät ollut koko ominaisuudesta edes tietoinen.

Nkille: olen käsittänyt sun teksteistä, että teidän koti ei rakennusteknisesti ole hyvässä kunnossa. Oletteko teettäneet kuntotarkastuksen taloon? Toki asutte vuokralla siinä nyt, ja vuokralaiselle kuuluu tietyt korjaustoimenpiteet asunnossa, mutta ei kaikki. Kun olen käsittänyt, että siellä asunnossa olisi yhtä sun toista korjattavaa, joko vuokrananantajan tai teidän toimesta.

1.4.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Autosta puheen ollen, onko kellään minkäänlaista kokemusta prius+:sta. Sehän on 7-paikkanen, mut onko oikeasti 7 kunnon paikkaa vai onko keskirivin keskipaikka sellanen kääpiö niinku Grand C-maxissa?

Mua nimittäin kiinnostais tuollanen hybridi. Vähän käytettynä. Uuteen ei olis ikipäivänä varaa. Tuppaa vaan 3-4 vuotta vanhoinakin maksamaan kolmattakymppiä ellei oo joku toistasataa ajettu. Mun sisintäni kalvaa pieni vihreyttä pihisevä piipero joka aina silloin tällöin nostaa päätään. 😁

1.4.2016
misukka
misukka

Kahos vaan ku unohtui omat kuulumiset kokonaan.

Maarulle vilkutus!

Keskimmäisen vein päikkyyn aamulla, niillä oli metsäretki tänään. Siitä kaupan kautta pyörähtäen terkkariin. Katottiin tuon pienen korvat kaiken varalta. Kun ei se edellisellä kerralla oireillu mitään mut paha tulehdus oli. Silloin kiljui kauheasti, lääkäri silloin arveli, ettei kuule, siksi kiljunta. No nyt on taas alkanut kiljua korviahuumaavasti ja noi yöt nyt olleet mitä sattuu. Mut ei kuulemma mitään ollut. Juniori siis kiljuu ihan kiljumisen ilosta.

Äsken syötin pienen ja oma eväs puolessa. Kunhan saan syötyä, meen pienen kaveriksi unille. viidestä puoleen seiskaan huudettiin taas. Huoh.

En tiedä lähdetäänkö jo tänään autokaupoille kun yhtäkkiä tuli kauhea kiire saada tilattua isännälle työsuhdeauto. Ne on sitä vetkuttanu vuoden ja nyt sit tuli hätä ja hoppu, et heti tilaus sisään, et saa elokuuksi auton alle. Ollaan me jotain kateltu tuossa jo mut olis ollu kivempi, kun olis rauhassa saanu katsoa sopivaa. Tosin parin vuoden päästähän täytyy jo kattoa uutta.

7-paikkanen pitää olla ja riittävästi tavaratilaa eli tila-autot saa unohtaa. Nytkin jo ollut tilanteita, että olisi se pari lisäpaikkaa ollut autossa hyväksi. Ja pian alkaa kai esikon kavereita kulkee kyydissä jne.

Mulle varmaan katsellaan myös joju 7-paikkanen nykyisen tilalle. Mun ei kannata isännän dieseliä ottaa kun on niin vähän kilsoja. Vaikka tykkään tosta S-maxista ku hullu puurosta.

1.4.2016
misukka
misukka

Päivän puolta

Toivottavasti Vipe löydät etsimäsi ja tarvitsemasi. Kivaa shoppailua teille. Pari viikkoa pahaa oloa, sit helpottaa. Toivotaan näin 👍

Pigletille kivaa kotoilupäivää.

Nki, toki kannattaa laskelmat lyödä isännän nenän alle. Paperilta näkkee ihan ite. Täytyy tunnustaa, että ainakin sun kirjoitukset on joskus niin vaikeasti luettavia, etyä puolet menee yli ymmärryksen. Jos mies ei puheesta ymmärrä kun selität samalla tavalla, en aina ihmettele ettei se tajua mitään. Ei millään pahalla tämä.

Kokeile niitä kenkin tytön jalkaan. Vain niin tiedät mikä koko menee. Kengissäkin on kokoeroja. Tosi isoja. Joku naperon tai Lotta ja Lassi- kenkä voi olla 2 numeroa isompi kuin viking ja silti ovat sisämitalta samat.

Jos et ota tyttöä mukaan kokeilemaan, piirrä tytön jalka pahville niin, että tyttö seisoo pahvin päällä. Sit ostat kengät joissa on noin 1,5cm tyhjää sen pahvin lisäksi. Saat sopivat pienellä kasvuvaralla.

Niin mä teen pienten kanssa tosi usein. Isoin pitää jo olla mukana, että saa kengät jotka tuntuu hyvältä omaan jalkaan. Tuo 10v osaa jo kertoa jos painaa väärästä kohtaa tai on muuten huonon tuntuinen, tai epämieluinen muuten vaan.

1.4.2016
misukka
misukka

Onpas Ninnupilla kiertänyt kurja tauti.. 😔

Muuta ei jäänytkään mieleen pää nykyään hatara ja lisäksi makoilen nyt täällä labrassa,kun meinasin pökrätä.. Ehkä hyvä vaan että luonto antoi periksi sanoa että tuli heikko olo että saisko vettä.. Jos oisin vaan luikkinut pois kuten mulle on tyypillistä etten vaivoista juuri valita etenkään vieraille (vaikka tänne toki tulee purettua),niin oisin varmaan pyörtynyt..
En siis pelkää verta enkä neuloja eikä ikinä ennen ole tullut vastaavaa,enkä ole ikinä missään tilanteessa pyörtynyt tai meinannut pyörtyä,mutta nyt kyllä pisti päässä humiseen ja tuska hien päälle ja ilmeisesti ole kalpea kun hoitaja totes,kun olin hetken ollut pää polvissa että nyt ainakin on jo kasvoilla ihan terve väri.. En tiiä tekeekö tää pahoinvointi ja se etten saa kunnolla syötyä ja etenkään juotua mitään.. Parhaimmillaan saan alas pari lasia vettä päivässä,niin voi olla että sitten kun otetaan verta vielä monta putkea niin ei hyvä yhdistelmä..
No mutta kai tästä pitää koittaa kotiin kömpiä.. On se kyllä kun vielä vikassa raskaudessa pitää kokea kaikenlaisia vaivoja miltä aikaisemmissa säästynyt..

1.4.2016
Vipe
Vipe

Pigletille mukavaa kotoilua 😊

1.4.2016
Vipe
Vipe

Nki,kannattaa sitä kenkä juttua kokeilla mutta mä epäilen kanssa.. Toki jos tän hetkiseen kenkään mahtuu hyvin paksu villasukka niin voi mennä kesä kengästä myös kokoa pienempi,mutta kuten Minnie totesi riippuu niin kengän mallista ja pohjallisen avulla helpompi kokeilla.. Ja jos niin huonosti ettei saa irti niin sitten piirtämällä lapsen jalka paperille ja kokeilemalla sillä mahtuuko kenkään vain meneekö varpaat ruuttuun.. Meidän pienen jalka on samankokoinen kun vanhemmalla oli 3 vuotiaana 😅 Ja nyt verrattuna ovat lähes saman kokoiset,oisko just joku sentti eroa 😂

Voi räkä,nyt unohtui muut..

No Minnielle,toivottavasti löytyy aikaa kevät hommiin.. 😊 Ja mä en kamalasti usko tohon tyttöön,en osaa edes kuvitella itselle tyttöä ja toiseksi jo kuopuksen odotus aika oli ns "tyttöraskaus" (toki ilman näin pahaa pahoinvointia) mutta sieltä tuli niin äijämäinen kuin vain voi olla.. 😂 Eli uskon että tulossa poika joka on vaan jälleen eriluontoinen kuin edelliset.. Vielä asteen hankalampi kuin edelliset 😜

Maarulle vilkutukset myös..

1.4.2016
Vipe
Vipe

Sekasin=selasin

1.4.2016
Minnie
Minnie

Päivää!
Hereillä ollaan kyllä oltu 6 asti, mutta rennosti otettu aamu.
Sekasin eurotoysiltä tullutta Shcleichin ale linkkiä, paljonhan siel ois mitä lapset toivois ja itekin pidän niistä. Ovat niin oikean näköisiä. Ja kestäviä. Mutta postimaksu 8€ , rupesin miettiin kannattaako ollenkaan 😅 Ois toki voinu ostaa sit vaikka sen My Little baby björnin kylpynuken myös sieltä, odottanut jo kauan ostamista kun monesta paikkaa ollu loppu, mutta maksaa siellä 40€ ja Prismassa ollu puolta halvempi, vaan heiltä ollu kauan loppu.... Mahtaako enää edes tulla siihen hintaan? Harmittaa jos pian tulee ja oon maksanu kaksinkertaisen hinnan!

Poika meni kuunteleen sänkyynsä Miina ja Manu kuuntelukirjoja 😊
Tyttö leikkii pikkueläimillä ja selostaa itekseen tapahtumia 😅
Mies on aamuvuorossa ja mulla sitten iltavuoro.
Veli lupas tulla välitunniksi siinä ennen kuin mies ehtii töistä ja mun täytyy jo lähteä...

Me lähetään kohta ulos potkupyörää treenaan 😃
Eilen kävi harjakone putsaamassa pyörätiet 💜 Saa taas hengittää 😚

Milloinkahan oltais molemmat vanhemmat sillain kotona että sais tuon oksa/kaislakasan poltettua?! En uskalla yksin lasten kans tuikata tuleen, kun sitä pitää sitten myös valvoa, ehkä ottaisin pari vesiämpäriä varmuudeksi viereen...
Pian kannattais ennenkuin ruohikko ympäriltä kuivuu ja sitten hankala saada pysymään kurissa tuli...
Joo kaikenlaista kevätpuuhaa olis, vaan aikaa ei niin paljoa 😯

Huomenna miehellä kaupungissa lätkäturnaus ja mulla iltavuoro niin eipä silloinkaan jää paljoa aikaa, jos sunnuntaina saattuis tuuli sopivasti taloilta poispäin...

Vipe, luulis pian helpottavan, jos jon10+ viikoilla on!!
Kyl niin veikkaan tyttöä! Naishormoneja paljon ni pahoinvointi taattua 😉
Toivottavasti löydät kaupoista etsimäsi!

Nki, ei kait kokoa pienemmät kengät enää käy kesällä, jos nyt jo isompi?
Mielummin vähän kasvuvaraa kuin jämptit...
Jos nyt 25 niin 26 kattoisin kesäksi, toki malleissa vaihtelee koko, eli voi sopia se sama 25 kin joistain malleista... Pohjallisen kun irrottaa ja laittaa lattialle ja lapsen jalka siihen päälle, niin näkee parhaiten jääkö varaa vai onko liian pienet jo.

Muuten en osaa kommentoida tuota lasku-vero-juttua, kun en oikein ymmärtänyt mitä tarkoitit...

Mukavaa päivää kaikille! Täällä alkaa pikkuhiljaa kirkastua, eilen kesti iltaan asti sankka sumu ja valkeni vasta klo 17 aikaan!

1.4.2016
Minnie
Minnie

Tänään tavallinen työpäivä.. Tai ei nyt niin tavallinen kun vain yksi hoitolapsi,mies kotona,koululaisella perjantaisin leffapäivä jne. Verikokeessa käyn tässä aamupäivällä mies katsoo lapsia sillä aikaa.. Töiden jälkeen ois tarkoitus lähteä ostoksille,pienempi tarvii uuden fleece haalarin ja itselle ajattelin katsoa siistimpää kevät takkia.. Oli kai vielä muutakin mitä piti katsoa mutten just nyt muista 😄 Niin joo ja parturissa käydään ennen shoppailua 😊

Sellaista tälle päivälle.. Jälleen pahaolo,mutta eiköhän tää tästä.. Ai niin ja Minnielle eiliseen viikkoja tänään 10+3

1.4.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...